amin inşallah. yaşım 29 benim sorunum amh düşüklüğü (0,45 bayaa kötü değerim)+ endometrioma. hiç bebek düşünmediğim (daha 1 yıllık evliydim) bir zamanda tesadüfen öğrendiğim çikolata kistlerim sonucu milyonlarca test ve doktorların gözlerimin içine baka baka " BARİ bir çocuğun olsun da öyle alalım kistleri" söylemleri ve
tüp bebek departmanına yönlendirmesiyle başlayan yolculuğumda :) nasıl olacak yumurtam olacak mı olmayacak mı ne gelecek başıma bilemiyorum.
bir de rapor çıkarttım devlette yaptıracağım ilk denememi devlet hastanelerinde tabi her sorunuzun cevabını alamıyorsunuz. hatta genelde soru soracak muhatabı ile bulamıyorsunuz :) en büyük bilgi aynağım internet
arada psikolojik iniş çıkışlar yaşıyorum. bir gün organik beslenmeye kendimi adıyorum, bir gün kafein komasına giriyorum, bir gün aşırı duygusalım bir gün sinirli başka bir gün ben ayaktayım beni hiç bir şey yıkamaz düşüncesi içindeyim.
ilk öğrendiğimde psikolojik olarak hazır değilim ben ne hamileliğe ne de anneliğe diyordum. hep sevmişimdir çocukları ama bu fikir bu sorumluluk bana öyle zor öyle uzak geliyordu ki " hadi artık sıra sizde" diyen bir arkadaşımın kalbini sırf bu yüzden kırmışlığım bile vardır.
ama artık hazırım. benim bebeğim gelecek. belki ilkinde değil , belki bizi biraz yoracak ama gelecek. biz de onu heyecan ve sevgiyle bekliyor olacağız.
SONUÇ: duygu patlaması yaşadım. mart ayının ilk haftası adetim ilaçlara başlıcam . çaktırmıyorum kimseye ama çok da korkuyorum. rabbim hepimizin yardımcısı olsun