Hicbirsey bebeginizden degerli degil. Rahatsiz olan olursa hic umursamayin. Iyi yolculuklarKuzum o zamn gidip gelmem cok pahalita patliyor ki ay sonu bidaha gidicem dugun var arabamizda henuz olnayinca mecburr
Bizim doktor 4. Ayda yavas yavas oturt demistiKızım 3,5 aylık oldugundan beri kucakta hep oturma halinde 5 ay 5 günlük 5.ay kontrolunde Dr oturtmayın dedi ama çocuk gayet oturmaya müsait hatta desteksiz bile oturabiliyor 15 20 sn kadar neden öyle söyledi anlayamadım sizlere de danışmak istedim zaten öyle saatlerce oturtamayız kafam karıştı
Benim kayinvalidem annemden daha guzel bakar. Ama kafa yapimiz, yasayiz sekillerimiz cok farkli bu yuzdrn baktirmiyorum. Hic oyle demeyin belki gelininiz sizi daha cok ister. Isallah o gunleri goruruzBen oğlan anası oldugumdam yırtarım bana baktirmaz gelinler
Sağol canımCanım bizim Dr altıncı aya kadar depolar yeterli bebekler için demişti demire
Dikkat edicem artık canım, umarım geç kalmamışımdırCanim bende unutuyirdum hep goz onune biyere koydum en fazla bigun unutuyorum bu aralar
Sağol canım. Birkaç gün önce kabak vereyim dedim. İrmikle haşlayıp verdim besleyici olsun diye. Aynı şekilde alerjik döküntüler olduAminn aminnm kuzum bu arada dikkat et hazir kasik mamalarin icindede sut tozu gibi seyler bulunabiliyor irmikten hazir su ile kasik mamadi yapabilirsin sade aklima bu geldi suan
canım ya cabucak atlatırsınız inşallah sen anlatınca büyük oğlumda yasadıklarım aklıma geldi mamayı galiba 10. ayda yazmışlardı içmedi benim oglum ne yaptıysam vanilya pekmez hersey denedim içmedi ben de tadını görünce zorlamadım daha benimki beni emiyordu ekstra ek gıda alerjene dikkat edip veriyordum.irmikli mamadan olduguna emin misin döküntünün ? sen kacak falan yaptın mı diyette ?Sağol canım. Birkaç gün önce kabak vereyim dedim. İrmikle haşlayıp verdim besleyici olsun diye. Aynı şekilde alerjik döküntüler olduDoktora gittik yine. Çünkü çiş sayısı o kadar azaldı ki bezleri kupkuruydu. Beni de emmiyordu doğru dürüst. Süt mü azaldı, red mi ediyor bir türlü anlayamadım. Doktorumuz hemen rapor çıkartıp alerjik mama başlattı. Aptamil Pregomin As. Ayrıca ben de süt ürünleri diyetine girdim. Tüm süt ve süt ürünleri, tereyağ, dana eti, paketli gıdalar hepsi yasak. Bunları kestikten ancak 15 gün sonra sütün temizlenir dedi. 3 ay kadar katı diyet sonrası yavaş yavaş açmayı deneyeceğiz dedi. Bu alerjik mamaların tadı o kadar kötü ki. Doktor da yazarken söyledi. İçine vanilya katıp veren var, çok zorda kalıp pekmez katanlar var. Mümkünse vanilya ile kabul ettir. Ne yap et almasını sağla, başka yolu yok dedi. Aldık mamayı. Anlatamam o kadar kötü bir kokusu var ki Mamayı yaptım. Eşim de ben de tadına baktık. Anneme de tattırdım. Ya bu tadı anlatamam gerçekten çok kötü Neden bu mamaya aroma veremiyorlar onu da anlamadım da, bütün kullanan annelerin derdi bunun tadı ve kabul etmeyen, ısrarla içmeyen çok bebek var. O kadar üzüldüm ki kendim tahammül edemediğim bir şeyi çocuğuma vermeye. Ama mecburen verdim. Kuzum ilk başta aç olduğu için 50 cc kadar içti hızlı hızlı anlamadan. Sonra tadını alınca diliyle ittirdi. İçmedi. Vanilya kattım, pekmez kattım içmedi. Çok üzüldüm ağladım kuzumu zorlamak hiç hoşuma gitmedi. Sonra az az 30 cc kadar yapıp verdim içti. Bir süre sonra 60 cc yaptım 40 kadar içti filan derken biraz alıştı sanırım. Ama hala düzenli değil. Arada beni de emiyor ama çoğunlukla geceleri uyku arası. Gündüz çok zorlanıyorum emzirirken, almıyor bir türlü Mama ile beslenen minişlerin anneleri günde toplam kaç cc içiyorlar ve tek seferde kaç cc içiyorlar? Bunları hala bilemiyorum. Yardımcı olabilirmisiniz? Allah yavrularımıza dermansız dert vermesin. Bu sıkıntılarımız da hemencik sona ersin, benim kuzum da diğer kuzular da çok çabuk iyileşsin amin
Öksürüğüne reflü dedi canımcanım ya öksürüğü de alerji kaynaklı olabilir sanıyorum sizinki cilt tepkili bagırsak tepkili degil,sen diyetine dikkat et umarım uzun sürmez
evet malesef reflü de alerji kaynaklı olabiliyor su diyetinle düzelir inşallah sindirim sorunuÖksürüğüne reflü dedi canımAlerji de reflüyü tetikliyormuş zaten. Günlerdir bu sıkıntılarımızla uğraşıyoruz. Allah büyük dert vermesin. Bir de kabızlık var ki off kuzum o kadar zorlanıyor ki benim ağlayasım geliyor. Bugün yine çok katı yaptı ağladı yaparken kıyamıyorum Beslenmesi düzene girince kaka da düzelirmiş öyle dedi doktoru.
Bizimkinin de bu ara çok bozuldu uykusuYa ataktan midir nedendir bilmiorum Çocugun gece uykulari bozuldu yanormalde en gec 20 de fln yatardi sora ara ara uyanirdi az bucuk da olsa dinlenirdim.simdi bi uyanirsa uyumuyor bi daha. Bu gece 5. Gun olacak kac defa kalktigimi sayamadigim. Bugun pirinc unu vereyim tok tutar uyutur dediler. 10 mama kasigi ya almistir ya almamistir 20.30 civari uyudu simdi yine uyandi ve benim sinirlerim harap bi halde. Neden boyle bozuldu bu cocugun gece uykulari bizim gibi olan var mi
Doktora da söyledim de. İrmik konusunda peşin hükümlü olmayalım, daha senin sütün de temizlenmedi dedi. Zaten ek gıdayı askıya alıyoruz şimdilik diyet+mama bir izleyelim dedi. O yüzden şimdilik durmadım üstünde. Diyetime çok dikkat ediyorum canım. Sanırım çok sıkı diyet yapınca daha çabuk iyileşiyormuş. Öyle mi?canım ya cabucak atlatırsınız inşallah sen anlatınca büyük oğlumda yasadıklarım aklıma geldi mamayı galiba 10. ayda yazmışlardı içmedi benim oglum ne yaptıysam vanilya pekmez hersey denedim içmedi ben de tadını görünce zorlamadım daha benimki beni emiyordu ekstra ek gıda alerjene dikkat edip veriyordum.irmikli mamadan olduguna emin misin döküntünün ? sen kacak falan yaptın mı diyette ?
evet canım ben sütümden etkilenmiyor diye diyet yapmamıştım dr da yap demedi belki yapsam daha erken gecerdi bilemiyorum sen dikkat et hem neye alerjisi oldugunın kesinleşmesi için de diyet önemli Allah beterinden korusun geçer inşallah.Doktora da söyledim de. İrmik konusunda peşin hükümlü olmayalım, daha senin sütün de temizlenmedi dedi. Zaten ek gıdayı askıya alıyoruz şimdilik diyet+mama bir izleyelim dedi. O yüzden şimdilik durmadım üstünde. Diyetime çok dikkat ediyorum canım. Sanırım çok sıkı diyet yapınca daha çabuk iyileşiyormuş. Öyle mi?
Offf offf benim cadi da fenalardaBizimkinin de bu ara çok bozuldu uykususürekli uyanıyor. Bugün 9 buçuk gibi yatmıştı 2 saatte 4 kere filan uyandı ben iş yaparken eşim sallayarak uyuttu. Anlamadık uyanmasının sebebini karnı tok altı temiz gaz varmış gibi hareket de yapmıyor. Bence atak diş ve sıcaklar hepsi birden etkiledi. Bir de geçen birisi söyledi kış bebekleri çok huysuz olur gece gündüz dengeleri şaşar, geceler kışın uzun olduğu için kısa uykuları uyanmaları hep karanlığa denk gelir tam öğrenemezlermiş. Ne kadar doğru bilmiyorum ama mantıklı geldi.
Yarasın paşaya sevsin yesin inşallah her şeyi.ahaa aynı benimki oglana ayran yogurt hazır sütlaç erik faha aklıma gelmeyen nice sey tattırmış o da iştahla istiyor bak sebdi diyor
Dusunebilir degil bence oyleyiz ama benimki bakisima bile guluyo cok baskaOğlanlar da anacı oluyorbenimkine okula gitmek iyi geldi ilk gün korktu herkes başına toplanınca ağlayacaktı sonraki bir kaç gün dikkatli dikkatli inceledi herkesi son günlerde gülücük saçıp birşeyler anlatıyordu ama bana kahkaha atıyor sesi kısılıyor gülmekten tabii ben acayip hareketler yapıyorum karşısında deli olduğumuda düşünüyor olabilir
canim benimkide ayni daha 1 hafta oldu donmeye basladi yeni ayagini sokuyor agzina herkesde farkli gelisiyorİyi akşamlar kızlar, benim bebiş epeydir ayağıyla oynuyordu bugün soktu ilk kez ağzınaçoğu bebise göre geç keşfetti geç kalıyor benim kız
9 ocakli 5 ay 21 günlük. Sağa sola dönüyor ama yüzden arkaya dönmüyor. Pek yüzüstü yatiramiyoruz fazla ağladığı ve icidisina çıktığı için ondan mı acaba ? Daha bir buçuk ay önce dr dönmesi lazım bu ay demişti
Siz ne diyorsunuz
Ayvinsallah tek korkum klimalar buzhane gibu oluyo otobusler ne anliyolar okdrsoguktannRahat rahat gidersiniz inşallah canım biletler öyle çok arttı birde. Senin yol çok uzun değilmiş neyseki bakarsın bir uyu bir uyan bir emiş bir etrafına bakıniş yolu bitirir
Zateb o tarz seylerden hic gocunmuyorum ne gocunacakmismki zaten 5 6 aylik bebege laf anlatamayiz hos aglarsada aglar oyle boyle alisir sonucta hep git gelimiz olacak bizimHicbirsey bebeginizden degerli degil. Rahatsiz olan olursa hic umursamayin. Iyi yolculuklar
Bnde ilk baslarda epey aksattmistim bingildakla ilgili bisiler demisti ebe unursanda busey olmaz ama vermeye calis diyeDikkat edicem artık canım, umarım geç kalmamışımdır
Ah kuzum bnm ya kiyamamona ben demek ki alerjiciddi seviyede insallah zamanla duzelir bnm tahminmce 90 100 icer sanirim hicbifikrim yokSağol canım. Birkaç gün önce kabak vereyim dedim. İrmikle haşlayıp verdim besleyici olsun diye. Aynı şekilde alerjik döküntüler olduDoktora gittik yine. Çünkü çiş sayısı o kadar azaldı ki bezleri kupkuruydu. Beni de emmiyordu doğru dürüst. Süt mü azaldı, red mi ediyor bir türlü anlayamadım. Doktorumuz hemen rapor çıkartıp alerjik mama başlattı. Aptamil Pregomin As. Ayrıca ben de süt ürünleri diyetine girdim. Tüm süt ve süt ürünleri, tereyağ, dana eti, paketli gıdalar hepsi yasak. Bunları kestikten ancak 15 gün sonra sütün temizlenir dedi. 3 ay kadar katı diyet sonrası yavaş yavaş açmayı deneyeceğiz dedi. Bu alerjik mamaların tadı o kadar kötü ki. Doktor da yazarken söyledi. İçine vanilya katıp veren var, çok zorda kalıp pekmez katanlar var. Mümkünse vanilya ile kabul ettir. Ne yap et almasını sağla, başka yolu yok dedi. Aldık mamayı. Anlatamam o kadar kötü bir kokusu var ki Mamayı yaptım. Eşim de ben de tadına baktık. Anneme de tattırdım. Ya bu tadı anlatamam gerçekten çok kötü Neden bu mamaya aroma veremiyorlar onu da anlamadım da, bütün kullanan annelerin derdi bunun tadı ve kabul etmeyen, ısrarla içmeyen çok bebek var. O kadar üzüldüm ki kendim tahammül edemediğim bir şeyi çocuğuma vermeye. Ama mecburen verdim. Kuzum ilk başta aç olduğu için 50 cc kadar içti hızlı hızlı anlamadan. Sonra tadını alınca diliyle ittirdi. İçmedi. Vanilya kattım, pekmez kattım içmedi. Çok üzüldüm ağladım kuzumu zorlamak hiç hoşuma gitmedi. Sonra az az 30 cc kadar yapıp verdim içti. Bir süre sonra 60 cc yaptım 40 kadar içti filan derken biraz alıştı sanırım. Ama hala düzenli değil. Arada beni de emiyor ama çoğunlukla geceleri uyku arası. Gündüz çok zorlanıyorum emzirirken, almıyor bir türlü Mama ile beslenen minişlerin anneleri günde toplam kaç cc içiyorlar ve tek seferde kaç cc içiyorlar? Bunları hala bilemiyorum. Yardımcı olabilirmisiniz? Allah yavrularımıza dermansız dert vermesin. Bu sıkıntılarımız da hemencik sona ersin, benim kuzum da diğer kuzular da çok çabuk iyileşsin amin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?