- 31 Ekim 2016
- 4.756
- 20.519
- 308
- 34
- Konu Sahibi white_chocolate_mocha
-
- #41.241
Bizim de gaz bitti heralde bir haftadır kendi kendine koca insan gibi çıkartıyor, gazdan uyanmıyor. Sanırım kriter bunlar. Hayırlısıyla büyüyorlar, şu uyku düzenini de kurduk mu tam olacak.Demekki normal cnm ikimizde de ayni sey olduğuna göre her gecen gun yeni seyler yasiyoruz valla bugun gaz kendi kendine cikardi sanirim gaz sancilarimiz bitiyor :))
Benimki 2 saattir uyuyo ama ben uyumadim diken üstündeyim her an kalkacak ve saatlerce uyumucak gibi geliyor eger uyanir emer uyursa uyku duzeni kurdum demek cok mutlu olucam. Aksam vaktinde cunku uyutmadim uyku duzeni icin.bakalim ise yaradi mi.Bizim de gaz bitti heralde bir haftadır kendi kendine koca insan gibi çıkartıyor, gazdan uyanmıyor. Sanırım kriter bunlar. Hayırlısıyla büyüyorlar, şu uyku düzenini de kurduk mu tam olacak.
Kızlar bu gece saatler hiç ilerlemiyor sanki,antibiyotik verdik bir de başka surubu vardı zaten etmiyor,bir saat sonra kustu.hem öksürme,hem hırıltı sonra öksürürken oyle fena oluyor ki o an nefesiz kalıyor sanki kızarıyor.offf 2. Cocuk ama ilkinden daha tecrübesiz hissediyorum kendimi.dua edin lütfen
Bizim de gaz bitti heralde bir haftadır kendi kendine koca insan gibi çıkartıyor, gazdan uyanmıyor. Sanırım kriter bunlar. Hayırlısıyla büyüyorlar, şu uyku düzenini de kurduk mu tam olacak.
Benimki 2 saattir uyuyo ama ben uyumadim diken üstündeyim her an kalkacak ve saatlerce uyumucak gibi geliyor eger uyanir emer uyursa uyku duzeni kurdum demek cok mutlu olucam. Aksam vaktinde cunku uyutmadim uyku duzeni icin.bakalim ise yaradi mi.
Bu emzik konusu bebekten bebeğe değişiyor. Benimki çok yorgunsa çok emmek istiyorsa alıyor emziği. Ama memeden farkını direk anlıyor. Bir şekilde memenin yerini ne biberon aldı ne de emzik. Beni asıl korkutan parmak şu an elini emmeye çalışıyor parmağı keşfederse yandık.
Kuzucum geçici bunlar sabret.
Ya emzik kullanan ama annesini emen o kadar çocuk var ki, meme reddi yapmaz gibi geliyor bana ama emin de değilim çocuktan çocuğa değişiyor her şey.
Maşallah
Çiğdemcim bazen de kucak istediğinden ağlıyor bizimki, resmen benimle ilgilen diye ağlıyor.. bu hafta başladı bizde bu ağlamalar. Benimki bugün 54 günlük oldu. seninki de ilgi istediğinden ağlıyordurYok canım o kadar değil hamdolsun komşunun kızı kadar yani. Ama keşke bir günü sizinle geçirebilseydim en azından bu çocuk normal mi değil mi söylerdiniz. Ben şimdi anlmıyorum ki scaba normalde ben daha önce hiç görmedim yaşamadım bana mı abartı geliyo. Böyle saatlerce hiç susmadan ağlamıyo hamdolsunz ama uyanıkken hep gezdircez ya da emicek bazende 10-15 dk ana kucağında duruyo o kadar. Yani bu aydaki bi bebek için normal sanırım. Gaz sancılarımız baya azaldı artık ağlamaları gazdan değil can sıkıntısından bence :)
Bu emzik konusu bebekten bebeğe değişiyor. Benimki çok yorgunsa çok emmek istiyorsa alıyor emziği. Ama memeden farkını direk anlıyor. Bir şekilde memenin yerini ne biberon aldı ne de emzik. Beni asıl korkutan parmak şu an elini emmeye çalışıyor parmağı keşfederse yandık.
Çok geçmiş olsun. maşallah herşeye rağmen kilosu çok güzel kızının. Napacaksınız peki test mi yapılacak şimdi? Ben de kızımın kakasını hiç incelemiyorum... şimdi bi panik oldum ben de bakayım artıkSlm kızlar biz bugün 1. Ayda yapılmayan aşıyı olduk 5 kilo 58 cm olmuşuz ama Zehra iki gündür huysuzdu baya yüzünde egzema gibi bisey var çok kaşınıyor ve delleniyoruz malesef biraz once de kakasinda kan gördüm cok üzgünüm yaa dr a meaaj attim inek sütü allerjisi olabilirmiş zaten iştahı da azaldı ve kusmasi arttı çok ama çok üzgünüm laktoz olayi allerjiden daha hafif di şimdi napicami bilmiyorum
Nasıl anlaşıldı idrar yolu enfeksiyonunolduğu canım?BEncede düzekicek. Bizim kız gündğzleri uyumuyordu 2-3 gün önceye kadar ama idrar yolu enfeksiyonu çıktı 3 gündür antibiyotik içiyo ve uyuyo sanırım ilaç uyutuyo kuzumu kıyamam
Canım kalça ultrasonu yptırmışsındır birşey çıkmamıştır kesin, ama benim kızda kalçada sorun çıkınca öğrendim ki bezi ve kıyafetleri kesinlikle küçük kullanmamak gerekiyormuş. Benimki henüz 4200 civarı ben prima 2 kullanıyorum korkundan gelişimine birşey olacak diye.son 5 bez kaldı molfixte zaten. Bitince 3e geçicem.
Çok geçmiş olsun,Merhaba kızlar,bugun doktora gittik,öksürük yüzünden.büyük kız hastaydı muhtemelen ondan gecti ilk antibiyotiğimize başlamış olduk maalesefallah başka dert vermesin ama insan kendini çok kötü hissediyor bakamıyorum diye.10 gün kullanacak,bu gun hiç emmedi.saglık ocağında 5000gr gelen cocuk hastanede 4800 gr geldi.kilo mu verdi tartılar mı bozuk bilmiyorum.ona da canım sıkıldı. @engteacher86 in dediğine katılıyorum gelişim yaşındaki çocuğun ortalama bir kilo alması lazım büyüyünce zayıf olsun kilolu olsun önemsemiyorum.
Serum fizyolojik kullanıyordum çekmeyin kulak zarını zarar verirsiniz dedi ben de iyice temizlensin rahat nefes alsın kuzu diye düşünüyordum
@volveron canım sıkıntı yoktur inş.ihtimal üzerine söylemiş olmaz inş
Mutlu1anne canım instagramdan ekledim ama fırsat olmadı yazmaya,birazdan yazarım inş.çok geçmiş olsun idrar yolu enfeksiyonunu nasıl anladınız, tahlil vs yapıldı mı?
Ne kötü zamanlar şu ilk 6 aya kadar inş başka sıkıntılar yaşamadan atlatırız.
Yaptırdık ve normaldi canım. Ama bu detayı bilmiyordum, öğrendiğim iyi oldu çok sağol.Canım kalça ultrasonu yptırmışsındır birşey çıkmamıştır kesin, ama benim kızda kalçada sorun çıkınca öğrendim ki bezi ve kıyafetleri kesinlikle küçük kullanmamak gerekiyormuş. Benimki henüz 4200 civarı ben prima 2 kullanıyorum korkundan gelişimine birşey olacak diye.
Allah acil şifa versin bebeğine, ilaç hemen etki etsin inşallahKızlar bu gece saatler hiç ilerlemiyor sanki,antibiyotik verdik bir de başka surubu vardı zaten etmiyor,bir saat sonra kustu.hem öksürme,hem hırıltı sonra öksürürken oyle fena oluyor ki o an nefesiz kalıyor sanki kızarıyor.offf 2. Cocuk ama ilkinden daha tecrübesiz hissediyorum kendimi.dua edin lütfen
benim uyguladığım yatır kaldır metodu. Kucakta veya memede uyutup beşiğine ytırıyorum. Uyanırsa tekrar kucağıma alıyorum dalıyor yine yatırıyorum. Bazen işe yarıyor bazen yaramıyor. Ama henüz 54 günlük. O yüzden direk beşiğine yatırmıyorum. Mutlaka bir destek gerekiyor şu an. Ağlatma methoduna karşıyımz kesinlikle uygulamayacağım. Allah korusun ağlamaktan vazgeçer küser bir derdi olduğunu anlayamayız aman aman. Tracy hogun yatır kaldırı mantıklı duruyoR. Ama bakalım daha küçük benimki 3. Ayda kesin uygulayacağım. Memede kucakta uyutmayıp yatır kaldır yapacağım.Kızlar uyku eğitimi hakkında ne düşünüyorsunuz fikirlerinize ihtiyacım var ?
Evet ya çok tatlı oluyor elini yalayıp emdiğinde. Ben de durup izliyorum bazen. İnşallah devamlı olmaz veya seninki gibi kendi kendine bırakırBenim büyük kız emmişti parmak 1-2 ay kadar. Çok sevimliydi :)
Doktor müdahale etmeyin demişti. Kendi kendine de bırakmıştı.
Hicbirsey vermen diyor doktorlar ama sen bilirsin canimİyi akşamlar herkese kızlar benim kızım grip oldu babası grip olmuştu kızımada geçti doktor serum verdi burnu için calpol kullamaya başladık sabah akşam eğer ateşi çıkarsa antibiyotikte vermemi söyledi acaba ıhlamurda versemmi tecrübesizlik ne kadar zormuş kendimide kötü hissediyorum bakamıyorummu acaba bebeğime diye çok üzgünüm ya düzelmezse korkuyorum tek olmakta çok zormuş en azından annem yanımda olsa bi yol gösterirdi bana şimdi kendimi çaresiz gibi hissediyorum acaba ıhlamur verebilirmiyim veren varmı bebeğine
Kuzum.allah razi olsn esim her zaman herseyme yardim eder aklina geleblck her isi cokda guzel yapar cocugda bakar hic aklm kalmaz cocuklar ondaykn ama gel gor ki benim esimnde isi asker surekli gemisinin seyiri var evde yok adam yani demem o ki en yardimci kocada olsa bi sekilde yapamiyolar rabbbm kimseye dayanamaycgi yuku vermez hem.bizlern ayaklari altina cennet serilms bizler gerckten cok gucliyzSende neler yasamsissin canim Allah yardimcin olsun hayat kimseye kolay degil
Oyle ama yine de erkekler bu noktada bizden şanslılar benim uykusuz kaldigimi biliyordu eşim cocuklarimin yuzune bile az baktigimi.anladim bugun zor anımda eşim yanımda olmalı ben keyif yapmıyorum sonucda ama erkekler ne rahat lafa gelince biz kadin milleti keyifciyiz
İlkler gbi olmayiz insallah canm ya benimde ilk kziimdan kalma acaip bi kilo takintim var ve kizim hala yemek yedirmk.problm bunda da gozm cok korkuyo ama tartmak istemiyrm bi tartarsam kendimi biliyorm surekli tartcm o yizden saglik ocagna gtmeye bi gn kala tartyrm evde bide saglik ocagnda tartyrm donuyrm eve . Benim buyugumde coklu gida alerjisi vardi gramla aldi kilo alerjisini sonradan ogrendik bu sebeple ogrenene kadr ek gida donmnde falan baya cpcuga zorla yedrdm cocukda tiksindi yemek yemekten zaten.alerjiden rahtsz oluyoms garbnSürekli tartmıyorum işte manyak gibi görünmeyeyim diye
Ama haftada kaç gram almış merak ediyorum yani. Dünyayı yiyorum, su-komposto desen elimden düşmüyor. Zaten miktarında sıkıntı yok sütümün de niye kilo almıyor onu anlayamadım.
Kakası, çişi yerinde, bazen üst üste fazla emdiyse kusuyor onun dışında kusması da yok. 2-3 saat içinde kaç kere emerse hep aynı memeden veriyorum ki sondaki kilo yapan yağlı sütü alsın diye. Elimden gelenin fazlasını yapıyorum ama bu yerinde sayması çok can sıkıcı
İlk kızımdaki gibi kilo alımı azalırsa daha bu kadar küçükken, kilo takıntısı olan anne moduma dönerim diye çok korkuyorum, çünkü o anneyi hiç sevmiyorum
Kızım 2,5 ayı geçti ufaktan araştırma yapıp başlıcam uyku eğitimine çok geç uyuyor çünkübenim uyguladığım yatır kaldır metodu. Kucakta veya memede uyutup beşiğine ytırıyorum. Uyanırsa tekrar kucağıma alıyorum dalıyor yine yatırıyorum. Bazen işe yarıyor bazen yaramıyor. Ama henüz 54 günlük. O yüzden direk beşiğine yatırmıyorum. Mutlaka bir destek gerekiyor şu an. Ağlatma methoduna karşıyımz kesinlikle uygulamayacağım. Allah korusun ağlamaktan vazgeçer küser bir derdi olduğunu anlayamayız aman aman. Tracy hogun yatır kaldırı mantıklı duruyoR. Ama bakalım daha küçük benimki 3. Ayda kesin uygulayacağım. Memede kucakta uyutmayıp yatır kaldır yapacağım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?