• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    252
Ya bizim kız hiç derin uyumuyo nedendir ya gece illa elim poposunda olucak pış pış vurucam. Elim durduğu an mıkır mıkır edip uyandırmaya çalışıyo kendini. Niyedir arkadaşlar tecrübeli analar alışkanlık mı oldu nasıl değiştiricem pış pış yapmaktan ben uyuyamıyorum:(
Cnm bende beşik yanimda sallıyorum ilk 1 yıl güven duygusu kazanma evresi bebek yanında olduğunu anlıyor pis pis ile sallama ile aslinda güvende olduğunu bildiği an uyumaya devam tabi gaz agri gibi etkenlerde bir neden. Ne zaman ise baslicaksin? Ben 1.5 yasina kadar ücretsiz izin almaya karar verdim çok düşündüm ve bakıcıya vermeye kıyamadım.

Kizlar dr dan geldik 350 gr almiş cok şükür daha eksigi var dedi ilk 1 ay 850 gr almasini bekleriz dedi laktoz icin damla mamaya devam 3 aylıkken tekrar test yapilacak geçebiliyor muş insallah geçer kusma ve gaz sancisi olabilir bu belirtiler normal dedi bir de göz muyenesi istedi ordan kalca cikikligi icin ultrason haftaya tekrar gitmemk icin bakalim bizden haberler böyle buarada rota virusu asisi ile meningokok B tipi aşısı artik bu hastalik Turkiye de gorulmeye baslamis ama devletin aşı takviminde değil toplamda 4 doz aşı 2500 tl imis ben yaptirin demiyorum ama bilgilendiriyorum sizi dedi instada Ali Fuat serpen de oneriyordu bu aşı yi ama ben yaotirmayi düşünmüyorum sizin bilginiz var mi ?bu arada rota visrusu asisini diger cocuklsrima yaptırdım rota falan olmadi çok şükür ama bu kez laktoz dan dolayi şüphedeyim yaptirma pek de kafama yatmadi

Cnm bende beşik yanimda sallıyorum ilk 1 yıl güven duygusu kazanma evresi bebek yanında olduğunu anlıyor pis pis ile sallama ile aslinda güvende olduğunu bildiği an uyumaya devam tabi gaz agri gibi etkenlerde bir neden. Ne zaman ise baslicaksin? Ben 1.5 yasina kadar ücretsiz izin almaya karar verdim çok düşündüm ve bakıcıya vermeye kıyamadım.

Kasımın 1’inde başlamam gerekiyo bizim ücretsiz izşn hakkın6 ay :( işi bırakır mıyım başlar mıyım hala bilmiyorum.

Kizlar dr dan geldik 350 gr almiş cok şükür daha eksigi var dedi ilk 1 ay 850 gr almasini bekleriz dedi laktoz icin damla mamaya devam 3 aylıkken tekrar test yapilacak geçebiliyor muş insallah geçer kusma ve gaz sancisi olabilir bu belirtiler normal dedi bir de göz muyenesi istedi ordan kalca cikikligi icin ultrason haftaya tekrar gitmemk icin bakalim bizden haberler böyle buarada rota virusu asisi ile meningokok B tipi aşısı artik bu hastalik Turkiye de gorulmeye baslamis ama devletin aşı takviminde değil toplamda 4 doz aşı 2500 tl imis ben yaptirin demiyorum ama bilgilendiriyorum sizi dedi instada Ali Fuat serpen de oneriyordu bu aşı yi ama ben yaotirmayi düşünmüyorum sizin bilginiz var mi ?bu arada rota visrusu asisini diger cocuklsrima yaptırdım rota falan olmadi çok şükür ama bu kez laktoz dan dolayi şüphedeyim yaptirma pek de kafama yatmadi

Rota ve meningokok yaptiracagim ben. Devlet karsilamiyor. Rota 300₺ civaribdaydi en son. Zam mi gelmis 2500 olamaz ikisi sanki. Ikisini de atlamamak gerek kanisindayim.

Gece uyuyunca göğsum şişti çocuk şişen meme seviyo)) çok olacak azla yetinmiyo. Kakasini da yapti rahatladı bugün iyi gibiyiz çok şükür birde dün zeytinyağı incirdim bir kaşık ucu kadar sıcak bez yapip karnına koydum sanirim bunlar ise yaradı bugün 3 kere gaz çıkarırken kustu hafif kusmada sifa imis gazi fazlaligi cikarirmis şimdi uyuyor çok şükür şuana bebekler iyi olsunda uykusuz kalmaya raziyim
Gece 02.30 da yattım uyumadı benim kı de meme de istemiyor çok acıkınca iki dk alıyor idare edecek kadar sonra bırakıyor vermeye calşlşnca da aglyor
Demekki normal süreç kızımda böyle yapmıştı şimdi senın ki de yapıyor

Inanmiyorum ne kadar pahalı meningokok menenjit mi oluyor? Tamamlayıcı sigorta karşılıyor mu acaba
Evet menenjit oluyor aslinda hastalık çok ağır madem bu derece ağır devlet neden aşı takvimine koymuyor anlamadim tamamlayici sigirta oglumve kizimda karşılamıştı şimdi nolur bilmiyorum

Maşallah canım bak ne güzel almış kilo. Aşıları yaptırmak istiyordum ben ama bu kadar pahalı oldugunu bilmiyordum

Ben ikisini de yaptırcam.. ama özel sigortalar özel aşıları ödüyor diye duydum ama emin değilim onu kesinleştirip ona göre yaptırmam lazım

Evet menenjit oluyor aslinda hastalık çok ağır madem bu derece ağır devlet neden aşı takvimine koymuyor anlamadim tamamlayici sigirta oglumve kizimda karşılamıştı şimdi nolur bilmiyorum
Ya çok sevindim bizde oğlum doğar doğmaz tamamlayıcı yaptırdık ins karşılar. Ama eşim özel saglik sigortası karşılıyor demişti bizimki tamamlayıcı bakalim gene sorarız. Aynen katılıyorum devletin karsilamasi gerek rotayı da menenjiti de. Gecen sene bizim burda rotadan bir çocuk vefat etti. Rotada çok ciddi salgını olan bir hastalik ben 2 yil once geçirdim oglum asi oldugu icin 2 günde atlattı. Benim 10 gün sürdü 2 kilo vermiştim çok fenaydu

Amin inşallah bende en azından 8 aylık yapıcam. Sonra işyerinin kreşine vericem
Ne guzel işyerinin kreşi var Her yerde olmasi gerek aslinda. Bende mayısta rapor alicam Eylül de ücretsiz izne çıkıcam 1 yıl artık ekonomi yaparak kredi kartının birini iptal ederek gecincez. Ilk oglumda 3 aylıkken ise baslamistim o günleri hatırlamak bile istemiyorum:( en az 6 ay bence anne bebek yan yana olmali

Ne guzel işyerinin kreşi var Her yerde olmasi gerek aslinda. Bende mayısta rapor alicam Eylül de ücretsiz izne çıkıcam 1 yıl artık ekonomi yaparak kredi kartının birini iptal ederek gecincez. Ilk oglumda 3 aylıkken ise baslamistim o günleri hatırlamak bile istemiyorum:KK43: en az 6 ay bence anne bebek yan yana olmali
Ben muhtemelen 2 aylıkken başlıcam işe, ilkinde 4 aylıkken başlamıştım.. bi yandan üzülüyorum bi yandan daha küçük anlamaz diyorum hayırlısı..

Bu menenjit aşısını bize de söyledi çocuk doktorumuz. Bir ilaç var 4 doz 2500 lira dedi, başka bir çeşidi daha varmış o daha uygun fiyat olarak demişti. Ben sadece bilgilendiriyorum karar sizin demişti. Şu rotayı yaptırayım diyorum çünkü bu seferki kızım daha küçük kreşe başlayacak gibi duruyor. Eşime söylicem de menenjit için bir fiyat araştırması yapsın. Rota zaten 2. Ayda ilk dozu vurulmazsa vakti geçiyor. Az kaldı ona da karar vermek lazım.
Bu sık görülen hastalıkların aşılarının devlet takvimine eklenmemesine de bir o kadar gıcık oluyorum :işsiz:

Back
X