Merhabalar,
artik 22 günlük oldu oğlum, kusma problemi devam ediyor, hatta mesele artık kısır döngüye girdi.
15 günlük bir oğlum var. Oğlum emiyor fakat memeyi bırakmıyor. Ben de gak meme guk meme hesabı onu memeden ayırmak istemiyorum ancak dik de tutsam, kıpırdatmasam da sütleri kusuyor. Önce sindirilmemiş süt kusuyor. Dik pozisyonda bekletip gazını çıkardıktan sonra da peynirimsi sindirilmeye başlamış sütü kusuyor. Sonra bu kusmuklar genzine kaçtığı için öksürüyor, öğürüyor. Öksürük hırıltılı nefese ve burun tıkanıklığına neden oluyor. O nedenle de huzursuz olup uykuya dalamıyor. Burnunu serumla nemlendirip aspire ediyoruz. Ancak bu kısır döngüden nasıl çıkacağız bilmiyorum, sizlere danışmak istedim.
Az az emzirmek isterim ama memeyi tuttu mu bir saat kadar kalabiliyor. Arada mesela 5., 10. dakilalarda gazını çıkartıp tekrar devam etmek istiyorum ama o sırada da kusuyor. Dik beklettigim durumda da kusuyor. Fışkırır tarzda değil ama, ağzının yanından akıyor. Ağzının içini tam bosaltamadigini fark ediyorum.
Bebeğimi emziriyorum, bu durum 20 dakikadan 1 saate kadar sürebiliyor, benim hissettiğim doysa bile emmeye devam ediyor, ardından sakinlestiginde memeyi çıkarıyorum, biraz yatirdiktan sonra gazını çıkartıyorim. Bu aşamada şanslıysam kusmuyor, değilse kusuyor.
Ancak memede sakinleserek uyuyor, uyuduysa başında bekliyorum kusmasin diye. Bir sebeple uyaninca diyelim altına yaptı vs, onunla ilgilenirken yeniden kusuyor, sonra tekrar memede sakinleşiyor. Yani hep meme devamlı meme ve kusma şeklinde geçiyor günümüz.
Tecrübeli anneler bu durumu nasıl cozuyor. Doğduğunu hissettiğinde memeyi çıkarınca bir aranması var sanki kıtlıktan çıktı. 5 dk filan böyle emip kusuyor.
Ne yapacağımı bilemiyorum.
Siz bu döngüyü nasıl kiriyorsunuz?
Bebeğimi kusturmadan doyurmak ve öksürmesini kesmek istiyorum. Ben şimdi ne yapayım? Sutun fazla almasini nasil engellerim? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Not: Günde 5-6 bez alıyoruz ve eğimli ve yan yatırıyorum.
Tecrübesiz bir anneye yardımlarınızı beklerim.
Esenlikler dilerim.