• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    252
Molfix in kalibi küçük size oluyor mu iki numara sleepy nın de kalıp küçük huggıes nasıl bilmiyorum ama o bitince sleepy 4 e bakar geçerm galiba 4 aldm bugn

Yok kız ne 4 numarası? 7 kilo diyor 4 numaraya. Daha 5 küsür benim kız. 3 numara iyidir şimdilik.

Bizde önceki gün çok iyiydik düzeldik sanıyordum gecede uyumadı tamam düzeliyor başa sarıyoruz ama israr etmycem alirsa verrm almazsa bekler 10 dk sonra tekrar denerm kızım süpürge sesi ile sakinleyip almşti bu biraz inat çıktı emerken sürekli bogazına kaçirşyor galiba oda etkili istememesnde emzige saldırıyor suan bazen onu da almıyor
Benimki bugün rekor seviyede uyudu ve emdi güzel emince yanaklar şişiyor emmeyince sönüyor yanaklar tuaf. Benimkide sütun çok geldiği an çıkarıyor ağzından memeyi sanirim boğazında kalmasin diye otokontrol yapiyo:)) Seninkininde bence gazi olabilir. Karnına sıcak bez yap ben günde 3 kere yapiyorum artık iyi geliyo. Yalniz uyuyunca da kendimi.bi tuaf hissettim yanıma aldim o emdi ben uyudum 2 saat olmuş ay ne mutlu oldum darısı uyuyamayan annelerin başına az kaldı.kizlar güzel gunler yakindir:)

Muhtemelen annem bakacak canım
Benimde ilk ogluma annem bakmıştı ondan icim rahattı anneler bizden güzel bakıyor için rahat etsin cnm arada anneme bırakıp dışarı çıkıp nefes alıyordum artıları çok oluyor iyiki var anneler benimki bu sefer kırk cikinca koşa koşa evine gitti arkasına bile bakmadan :))

Merhabalar,

artik 22 günlük oldu oğlum, kusma problemi devam ediyor, hatta mesele artık kısır döngüye girdi.

15 günlük bir oğlum var. Oğlum emiyor fakat memeyi bırakmıyor. Ben de gak meme guk meme hesabı onu memeden ayırmak istemiyorum ancak dik de tutsam, kıpırdatmasam da sütleri kusuyor. Önce sindirilmemiş süt kusuyor. Dik pozisyonda bekletip gazını çıkardıktan sonra da peynirimsi sindirilmeye başlamış sütü kusuyor. Sonra bu kusmuklar genzine kaçtığı için öksürüyor, öğürüyor. Öksürük hırıltılı nefese ve burun tıkanıklığına neden oluyor. O nedenle de huzursuz olup uykuya dalamıyor. Burnunu serumla nemlendirip aspire ediyoruz. Ancak bu kısır döngüden nasıl çıkacağız bilmiyorum, sizlere danışmak istedim.

Az az emzirmek isterim ama memeyi tuttu mu bir saat kadar kalabiliyor. Arada mesela 5., 10. dakilalarda gazını çıkartıp tekrar devam etmek istiyorum ama o sırada da kusuyor. Dik beklettigim durumda da kusuyor. Fışkırır tarzda değil ama, ağzının yanından akıyor. Ağzının içini tam bosaltamadigini fark ediyorum.

Bebeğimi emziriyorum, bu durum 20 dakikadan 1 saate kadar sürebiliyor, benim hissettiğim doysa bile emmeye devam ediyor, ardından sakinlestiginde memeyi çıkarıyorum, biraz yatirdiktan sonra gazını çıkartıyorim. Bu aşamada şanslıysam kusmuyor, değilse kusuyor.

Ancak memede sakinleserek uyuyor, uyuduysa başında bekliyorum kusmasin diye. Bir sebeple uyaninca diyelim altına yaptı vs, onunla ilgilenirken yeniden kusuyor, sonra tekrar memede sakinleşiyor. Yani hep meme devamlı meme ve kusma şeklinde geçiyor günümüz.

Tecrübeli anneler bu durumu nasıl cozuyor. Doğduğunu hissettiğinde memeyi çıkarınca bir aranması var sanki kıtlıktan çıktı. 5 dk filan böyle emip kusuyor.

Ne yapacağımı bilemiyorum.
Siz bu döngüyü nasıl kiriyorsunuz?
Bebeğimi kusturmadan doyurmak ve öksürmesini kesmek istiyorum. Ben şimdi ne yapayım? Sutun fazla almasini nasil engellerim? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Not: Günde 5-6 bez alıyoruz ve eğimli ve yan yatırıyorum.

Tecrübesiz bir anneye yardımlarınızı beklerim.
Esenlikler dilerim.

Herkes öyle diyor ama yavrum kilo almıyor, kaşık kadar kaldı suratı.
Benimle birlikte doğuran gorumcem ve arkadaşımın bebeleri büyüyor güzel, maşallah barekallah hep boyle güzel buyusunler ama bizim oğlanın eti dolmuyor, ana olarak içim gidiyor buna.

Bakalım bir hal çaresi bulunur elbet.
Mama verdik onu da 10-20 ml aldı bıraktı.

Ben sut yoğurdu kestim bugün 2. Gün bakalım düzelir inşallah
Midesi küçüktür benimkide o kadar emiyor görsen küçücük birşey banada büyümüyor gibi geliyor. Süt ürünleri alerjisi mi varmış çocukta canım. Mamada veriyorsun dikkatte ediyorsun toparlayacaktir isalalh sıkma canını hiç onlar bizden daha güçlüler emin ol. Anne olarak içimiz el vermiyor elde değil biliyorum. Biras sabretmemis gerekecek. Sen haftaya birdaha git kontrole bakalım belli olur canım

Ne guzel işyerinin kreşi var Her yerde olmasi gerek aslinda. Bende mayısta rapor alicam Eylül de ücretsiz izne çıkıcam 1 yıl artık ekonomi yaparak kredi kartının birini iptal ederek gecincez. Ilk oglumda 3 aylıkken ise baslamistim o günleri hatırlamak bile istemiyorum:KK43: en az 6 ay bence anne bebek yan yana olmali
Aynen canım iyi bir sey. Cok küçük olacaklar bırakmak zor ama mecburuz

Merhabalar,

artik 22 günlük oldu oğlum, kusma problemi devam ediyor, hatta mesele artık kısır döngüye girdi.

15 günlük bir oğlum var. Oğlum emiyor fakat memeyi bırakmıyor. Ben de gak meme guk meme hesabı onu memeden ayırmak istemiyorum ancak dik de tutsam, kıpırdatmasam da sütleri kusuyor. Önce sindirilmemiş süt kusuyor. Dik pozisyonda bekletip gazını çıkardıktan sonra da peynirimsi sindirilmeye başlamış sütü kusuyor. Sonra bu kusmuklar genzine kaçtığı için öksürüyor, öğürüyor. Öksürük hırıltılı nefese ve burun tıkanıklığına neden oluyor. O nedenle de huzursuz olup uykuya dalamıyor. Burnunu serumla nemlendirip aspire ediyoruz. Ancak bu kısır döngüden nasıl çıkacağız bilmiyorum, sizlere danışmak istedim.

Az az emzirmek isterim ama memeyi tuttu mu bir saat kadar kalabiliyor. Arada mesela 5., 10. dakilalarda gazını çıkartıp tekrar devam etmek istiyorum ama o sırada da kusuyor. Dik beklettigim durumda da kusuyor. Fışkırır tarzda değil ama, ağzının yanından akıyor. Ağzının içini tam bosaltamadigini fark ediyorum.

Bebeğimi emziriyorum, bu durum 20 dakikadan 1 saate kadar sürebiliyor, benim hissettiğim doysa bile emmeye devam ediyor, ardından sakinlestiginde memeyi çıkarıyorum, biraz yatirdiktan sonra gazını çıkartıyorim. Bu aşamada şanslıysam kusmuyor, değilse kusuyor.

Ancak memede sakinleserek uyuyor, uyuduysa başında bekliyorum kusmasin diye. Bir sebeple uyaninca diyelim altına yaptı vs, onunla ilgilenirken yeniden kusuyor, sonra tekrar memede sakinleşiyor. Yani hep meme devamlı meme ve kusma şeklinde geçiyor günümüz.

Tecrübeli anneler bu durumu nasıl cozuyor. Doğduğunu hissettiğinde memeyi çıkarınca bir aranması var sanki kıtlıktan çıktı. 5 dk filan böyle emip kusuyor.

Ne yapacağımı bilemiyorum.
Siz bu döngüyü nasıl kiriyorsunuz?
Bebeğimi kusturmadan doyurmak ve öksürmesini kesmek istiyorum. Ben şimdi ne yapayım? Sutun fazla almasini nasil engellerim? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Not: Günde 5-6 bez alıyoruz ve eğimli ve yan yatırıyorum.

Tecrübesiz bir anneye yardımlarınızı beklerim.
Esenlikler dilerim.
Oncelikle çok geçmiş olsun yanliz sizin sorunLriniz bizimkine cok benziyor kan ve gaita testi yaptırıp sorunun neden kaynaklandigini ogrenmen lazım bizde de kaka sayisi gunde 5 i buluyordu azar azar ama yesilimsi sindirilmemiş çiş de 4 u 5i geciyordu ama az di baya o da anne sütünün azligini gösteriyor mus ben 3. Bebek olmasina ragmen anlamadim cunku tum sayfalarda el birligiyle ilan etmisler 5 tane cisli bez varsa 3 tane 1 tl buyuklugunde kaka yapiyorsa doyuyodur aman emzirmeyi birakmayin diye diye işledi ler beynime mama vermiycem yok mama inanilmaz zarar kimse keyfi mama vermez herhalde o kadar cok sey yedim ictimki sut yapsın diye demek ki yetmemiş benim sütüm sonucda yavrum zayifladi bugun ultrasonudaki bayan bile ne kadar kucuk dedi bunlari duyunca oyle uzuluyorum ki bi anne bile.isteye mama ya baslamaz ama sağlık işte yapacak bisey yok neyse bizim de kusmalar cok siklasmisti ve boguluyodu kac kez cok kotu anlardı ama mama ile kusmasi azaldi olanda fazlasini çıkarıyor beslenmesi bitince bi 15 dk dik tutuyorum gazını cikarinca kusma riski de kalkiyor

Ya bizim kız hiç derin uyumuyo nedendir ya gece illa elim poposunda olucak pış pış vurucam. Elim durduğu an mıkır mıkır edip uyandırmaya çalışıyo kendini. Niyedir arkadaşlar tecrübeli analar alışkanlık mı oldu nasıl değiştiricem pış pış yapmaktan ben uyuyamıyorum:KK43:
Bence bebelerin genel sıkıntısı suan aşırı ilgi istemeleri dun gece 1e kadar sadece araliksiz 3 saat agladi ondan sonra ara ara agladi ara aea bakistik emistik 3te zor uyuttum dedigib gibj elim belinde sabaha kadar sabaha karsi 6 gibi gene kıyameti kopardi ben ayakta duramıyordum emzirip koynuma koyup sarılıp uyumusuz sende dene istersen. Oyle yaptim ama ezerim diyede aklım çıktı esime dedim ara ara kontrol et bizi diye

Maşallah canım bak ne güzel almış kilo. Aşıları yaptırmak istiyordum ben ama bu kadar pahalı oldugunu bilmiyordum
Aynen aşılar çok pahalı geldi bana da napıcaz bilmiyorum karar vermedim arastiriyorum daha bizim kilonun sebebi mama oldu malesef ama olsun ben kabullendim bu arada mamaya rapor cikardi dr ozel mamaya giriyor muş 3. Ay da normale gecebilirz dedi
Ne zaman yaptırmalı bu aşıları atlamayalım
2.aylikken ilk dozlar vuruluyor 1 ayimiz var

Bence bebelerin genel sıkıntısı suan aşırı ilgi istemeleri dun gece 1e kadar sadece araliksiz 3 saat agladi ondan sonra ara ara agladi ara aea bakistik emistik 3te zor uyuttum dedigib gibj elim belinde sabaha kadar sabaha karsi 6 gibi gene kıyameti kopardi ben ayakta duramıyordum emzirip koynuma koyup sarılıp uyumusuz sende dene istersen. Oyle yaptim ama ezerim diyede aklım çıktı esime dedim ara ara kontrol et bizi diye
Hemen hemen herkesi okuyorum da şöyle akıllı uslu uykucu bi bebiş yok gibi bu şubat bebekleri zorluyor anneleri benimki de kucak cı gece kesintisiz uyku yok 10 dk da bir uyanigiz delirdim uykusuzlukdan bir de disimi yaptirdim lokal anestezi yapti dr o da daha bi uyuşturdu beynimi insallah bu gece benim kiz annesine 2 saatte olsa izin verir

Aynen aşılar çok pahalı geldi bana da napıcaz bilmiyorum karar vermedim arastiriyorum daha bizim kilonun sebebi mama oldu malesef ama olsun ben kabullendim bu arada mamaya rapor cikardi dr ozel mamaya giriyor muş 3. Ay da normale gecebilirz dedi

2.aylikken ilk dozlar vuruluyor 1 ayimiz var
Hangi mamayı alıyorsunuz

Ben muhtemelen 2 aylıkken başlıcam işe, ilkinde 4 aylıkken başlamıştım.. bi yandan üzülüyorum bi yandan daha küçük anlamaz diyorum hayırlısı..
İlk oğlumd 5.5aylıktı başladığımd .Bunda mayısın başı bitiyor iznim ve hemen başlayacagım mecbur.Alışıyorlar.küçükken bişey değilde büyüyünce sorun oluyor bırakmak.

Bizimki artık mamayı yediği gibi kusuyor, azıcık dinlendiriyordu beni mama. Şimdi kendimi daha stres altında hissediyorum 😔

Back
X