- 30 Mayıs 2013
- 2.425
- 3.961
- 373
- 39
- Konu Sahibi white_chocolate_mocha
- #42.701
Merhaba,
Daha önce yazmıştım bizim bebe yeşil, köpüklü, mukuslu ve kotu kokulu kaka yapiyordu, sürekli kusuyordu, huzursuzdu, uyumuyordu. Ben alerji olabilir diye çocuk gastroya götürünce prof. Bana çocuk normal fazla internet okuma deyip yollamıştı.
Çocuğum ilk ay 400 gram, ikinci ay 700 gram almıştı.
2. Ay kontrolünde çocuk doktoruna söyledim. Bana hak verdi, süt diyeti yap dedi.
10 gündür diyetteyim. Kakanin rengi hardala dondu, kotu kokmuyor, hala mukuslu ama artik günde 7-8 kere değil 3-4 kere yapıyor. Daha huzurlu, gündüz uyumaya başladı, sırt üstü hic durmuyordu şimdi duruyor.
10 günde de 270 gram almis.
Yani diyet ise yaradı, çocukta sut alerjisi varmis. Belki birilerine faydası olur diye yazayım dedim.
Bir de, Biogaiga marka probiyotik kullanıyoruz bir aydır, bununla birlikte pirt yapabilmeye başladı. Faydasını gördüm yani. Gaz sorunu olanlara tavsiye ederim
bir de, ben 3 gündür gribim, çocuğa da geçti tabi.Sizinkiler olduysa nasıl atlattiniz?
Geçmiş olsun sana da bebeğine de. En azından teşhisiniz var artık. Düzelir bundan sonra inşallah.
Biz de bugün gittik doktora. Çok ağladığında bahsedince Relactaz diye bir damla verdi. Anne sütünün bağırsakta parçalanmasına yardım ediyormuş. Bakalım kullanmaya başladık. Bir faydası olacak mı bilmem.
Gribin ilacı dinlenme ve bol sıvı ama dinlenme kısmı yeni anneye pek uygun değil. İlaç kullanamazsın, grip ilaçları anne sütüne geçer. Zaten gribe de pek faydası olmuyor ilaçların. İlaçla 7 günde ilaçsız 1 haftada derler ya, bol sıvı al, ellerini sık sık yıka. Çok geçmiş olsun.