2020 Ağustos Transfer Olacaklar🍀🍀

Benim ingilizce kaynaklardan okuduğum sadece vajinal değil karından ultrasonun da ısı yaydığı ve bu ısının daha yeni gelişmekte olan embriyoya zararlığı olduğu yönde tabii vajinal de daha yakın bir temas söz konusu ama özellikle maymunlar ve fareler üzerinde zararları kanıtlanmış fakat bu çalışmaların insana olan benzerliği için en az yarım saat boyunca ultrasona maruz kalınması gerektiği yazıyordu. Daha önce de bi postumda yazmıştı amerika ve avrupa ülkelerinde hamilelik boyunca özel durum yoksa (sizdeki kanama gibi) sadece 2 kez ultrasonla bakılıyor o da hamilelik haftasını belirlemek ve cinsiyet için. Özel bir sorun olmadan sırf merak yüzünden sürekli ultrasona girmenin gereksiz ve sakıncalı olduğunu düşünüyorum.
Mesela ben de şunu düşünüyorum Allah korusun kanamasız düşük olabiliyor hiç bir etki hissettirmeden, bu gibi durumlarda Avrupa ve Amerikada gebe kadın zehirlenerek mi anlıyor düşüğü?

Mesela ben de şunu düşünüyorum Allah korusun kanamasız düşük olabiliyor hiç bir etki hissettirmeden, bu gibi durumlarda Avrupa ve Amerikada gebe kadın zehirlenerek mi anlıyor düşüğü?
Burada söylenen hiç bir belirti olmadan düşük yapmanın çok düşük ihtimal olduğu illa ağrı, kanama, lekelenme, ateş şeklinde kendini göstereceği yönünde. Türkiyede çok çok erkenden düşük yapılacağı tanısı konmuş oluyor. Bir de 8. Haftayı burada benchmark sayıyorlar. 8. Haftadan önceki dönemde çoğu jinekolog kabul etmiyor çünkü hamileliğin devam edeceği garanti değil ve kendiliğinden bebeğin doğal yolla düşmesi daha olası yine aynı şekilde Fertility(doğurganlık) tedavi hastası değilseniz adetiniz gecikmeden kanda gebelik testine de bakılmıyor çünkü kimyasal gebeliklerle kafa karıştırmak uygun görülmüyor.

Yalnız özellikle ikiz gebeliklerde Türkiye'de 15 günde bir kontrolü doktorlar öneriyor, normal gebeliklerde de ayda bir. Genelde ultrason çok kısa süre tutuluyor, elbette yararlı değildir ancak büyük bir zarar teşkil ettiğini sanmıyorum özellikle tüp bebekle kalınan gebeliklerde sık sık tercih ediyor doktorlar.
Zaten yazdığım gibi özel durumlar haricinde tercih edilmiyor eğer baştan beri riskli bir gebelikse ki çoğul gebelikler riskli gebelik sınıfında değerlendiriliyor onlara uygulanan protokol baska. Benim Türkiyede gördüğüm, maalesef doktorların pek çoğunun bilimsel gelişmeleri yeterince takip etmediği yönünde ki ülkece sağlık sigortası olarak çok şanslıyız aslında. Ben doktora öğrencisiyim sağlık alanında ve kendi doktorumla aldığım ortak ders var yaşları kaç olursa olsa gündemi yenilikleri illa takip ediyorlar. Uygulanan her method bilimsel çalışmalarla destekli. Keske batının modasından önce bu özelliklerini kopyalayabilsek.

Oncelıkle cok cok gecmis olsun umarım tez zamanda toparlanırsın, Ayni bende ole yaptım kanda pozıtıf alınca 16.gun bakıldı sorun yoktu sonra 1hafta sonra bakıldı kalpde duyuldu fakat bır hafta sonra gttk malesef duyulmadı. Aynı olmus malesef doktor yasa baglı koromozom anomalisi olabılır dedı
Yasınız genc olabılır, bazen döllenırken sıkıntı Olabılrmıs eslerde sorun yoksa bile. Doktorunuz acıklama yapmıstır ama tedbir amaclı bazı testler yapılmalı bunlardan bahsettımı, ıkı dusuk olmalıymıs devlette dahi genetıke gitmesı ıcın ilklerde olur böle diyorlar. İnşallah bır daha olmaz.

Size de çok geçmiş olsun 😔 Daha ilk tutan tüp bebekti. Önceki iki denemede negatif sonuç almıştık. İlk tutan ve ilk kürtajla biten denemeydi. Ama ikinci düşüğü beklemediler. Ama ilk iki negatif ve bu kürtajla birlikte 3basarisiz deneme saydık. Bana 3 başarısız denemede araştıracağına söz vermişti. Genetiğe tüp içinde bir sıvı gönderdiler. Patolojiye de bir parça göndermişler (rahimden bir parça mi keselerden birininden mi bilmiyorum). Keşke hiçbirimiz yaşamasak ama hayat inişli çıkışlı pes etmeden devam etmeye mecburuz. Patoloji ve genetik sonuçlarımı da paylaşırım birilerine örnek olması için.

Zaten yazdığım gibi özel durumlar haricinde tercih edilmiyor eğer baştan beri riskli bir gebelikse ki çoğul gebelikler riskli gebelik sınıfında değerlendiriliyor onlara uygulanan protokol baska. Benim Türkiyede gördüğüm, maalesef doktorların pek çoğunun bilimsel gelişmeleri yeterince takip etmediği yönünde ki ülkece sağlık sigortası olarak çok şanslıyız aslında. Ben doktora öğrencisiyim sağlık alanında ve kendi doktorumla aldığım ortak ders var yaşları kaç olursa olsa gündemi yenilikleri illa takip ediyorlar. Uygulanan her method bilimsel çalışmalarla destekli. Keske batının modasından önce bu özelliklerini kopyalayabilsek.
Özellikle tüp bebek konusunda uygulanan yöntemler ve başarı oranı olarak Avrupa'dan ileride olduğunu okumuştum bir çok kez Türkiye'nin ama ben hukukçuyum tıp alanında bir bilgim yok belki de bilgim yanlıştır 🤷🏻‍♀️

Özellikle tüp bebek konusunda uygulanan yöntemler ve başarı oranı olarak Avrupa'dan ileride olduğunu okumuştum bir çok kez Türkiye'nin ama ben hukukçuyum tıp alanında bir bilgim yok belki de bilgim yanlıştır 🤷🏻‍♀️
Başarı oranı ülkeden ziyade merkeze göre değişiyor ama Amerika'da da %90larda başarı oranı var Californiadaki merkezlerde ki bu tartışmalı bir konu başarı oranı yüksek olması zor vakalarla uğraşmamaları veya onlar için donor/taşıyıcı anne imkanları sunmaları.

Türkiyeyi öne çıkaran dolar ve euro karşısında TLnin güçsüz olmasından dolayı sağlık turizminde çok daha fazla tercih ediliyor olması. Hatta ben ilaçlarımı doktorumun aracılığıyla Türkiyeden aldım ve buna rağmen sıradan bir üniversite hastanesinde ivf için $11,000 harcadım. Türkiyede bu paraya en lüks tüp bebek merkezinde tedavi olurdum ve buna uçak masrafım kalma giderlerim dahil olurdu üstüne elime para kalırdı ama corona zamanı oldu nasibimizde.

Başarı oranı ülkeden ziyade merkeze göre değişiyor ama Amerika'da da %90larda başarı oranı var Californiadaki merkezlerde ki bu tartışmalı bir konu başarı oranı yüksek olması zor vakalarla uğraşmamaları veya onlar için donor/taşıyıcı anne imkanları sunmaları.

Türkiyeyi öne çıkaran dolar ve euro karşısında TLnin güçsüz olmasından dolayı sağlık turizminde çok daha fazla tercih ediliyor olması. Hatta ben ilaçlarımı doktorumun aracılığıyla Türkiyeden aldım ve buna rağmen sıradan bir üniversite hastanesinde ivf için $11,000 harcadım. Türkiyede bu paraya en lüks tüp bebek merkezinde tedavi olurdum ve buna uçak masrafım kalma giderlerim dahil olurdu üstüne elime para kalırdı ama corona zamanı oldu nasibimizde.
%90 çok yüksek bir oran. Türkiye'den farklı olarak orada ne araştırılıp ya da uygulanıp tedavi süreci yürütülüyor?

%90 çok yüksek bir oran. Türkiye'den farklı olarak orada ne araştırılıp ya da uygulanıp tedavi süreci yürütülüyor?
Yazıda da belirttim oranın yüksek olması için zaten kabul ettikleri hastalar tedaviye en çok cevap verebilecek grup oluyor. Yaş çok yüksekse başka merkezde başarısızlık yaşamışsa hastayı kabul etmeyebiliyorlar bu sadece kapitalist ülkede merkezlerin kendini pazarlama şekli.

Yine tabii ki insaflı yerler var bulunduğum yerde benle birlikte 3 kişi tüp bebek tedavisi gördü tanıdığım üçümüzde ilk seferde hamile kaldık tabii ben daha keseyi görmedim ama diğer iki arkadaş da doğum yaptı.

Mesela ben doktora coraspirin kullanacak mıyım deyince iyi de senin tekrar eden düşüğün yok zararı bile olabilir demişti. Ama Türkiyede görüyorum çok rahat herkese kullandırılıyor. Burada minimum ilaç ve prosedur kullanmaya çalışıyorlar. Çünkü kimsenin "döner" sermayeden gelecek bir para derdi yok. Gereksiz işlem yaptırmıyorlar ki yaptırsalar hastalar direkt dava açar. Doktor vücudunun herhangi bir yerine dokunmadan önce bile izin almak zorunda.

Yazıda da belirttim oranın yüksek olması için zaten kabul ettikleri hastalar tedaviye en çok cevap verebilecek grup oluyor. Yaş çok yüksekse başka merkezde başarısızlık yaşamışsa hastayı kabul etmeyebiliyorlar bu sadece kapitalist ülkede merkezlerin kendini pazarlama şekli.

Yine tabii ki insaflı yerler var bulunduğum yerde benle birlikte 3 kişi tüp bebek tedavisi gördü tanıdığım üçümüzde ilk seferde hamile kaldık tabii ben daha keseyi görmedim ama diğer iki arkadaş da doğum yaptı.

Mesela ben doktora coraspirin kullanacak mıyım deyince iyi de senin tekrar eden düşüğün yok zararı bile olabilir demişti. Ama Türkiyede görüyorum çok rahat herkese kullandırılıyor. Burada minimum ilaç ve prosedur kullanmaya çalışıyorlar. Çünkü kimsenin "döner" sermayeden gelecek bir para derdi yok. Gereksiz işlem yaptırmıyorlar ki yaptırsalar hastalar direkt dava açar. Doktor vücudunun herhangi bir yerine dokunmadan önce bile izin almak zorunda.

Bu kan sulandırıcı ilaçlarla ilgili coraspirin dahil Gazi üniversitesi tüp bebekteki hocamız da yurtdışında yapılan birçok araştırma var, bunlar pozitif sonuç için bir etki yapmıyor diyip pıhtılaşma sorunu olmayan kimseye yazmak istemiyordu ama bir hastanın kan sulandırıcı iğne yazması için aşırı ısrar ettiğine şahit olmuştum. Kadının ısrarı üzerine kan sulandirici iğne vermişlerdi. Doktorum pek kibar, insanlara sebepleri anlatiyor ama ısrar eden kişileri de kıramiyor. Yurtdışı araştırmalarını, panellerini asla kaçırmıyor araştırma hastanelerindeki hocalar. Bana da "sorunların varmış o yüzden sana erken ultrason bakıyoruz yoksa bu kadar erken çağırmazdım" demişti. Kan testi pozitif sonuç sonrası, 2hafta içinde kanama olmadan önce, 3kez vajinal ultrasona girdim. Onun da zararı olduysa artık benim suçumdur yani.. oram ağrıyo buramda şu var , yok ishal oldum,yok bacağım uyuştu,rahimde sıvı birikmesi vardi hcg yüksekti ikinci keseyi göresiye dış gebelik ihtimali riski virt zirt diye sürekli tedirgin olduk diye bakıldı.

Bu kan sulandırıcı ilaçlarla ilgili coraspirin dahil Gazi üniversitesi tüp bebekteki hocamız da yurtdışında yapılan birçok araştırma var, bunlar pozitif sonuç için bir etki yapmıyor diyip pıhtılaşma sorunu olmayan kimseye yazmak istemiyordu ama bir hastanın kan sulandırıcı iğne yazması için aşırı ısrar ettiğine şahit olmuştum. Kadının ısrarı üzerine kan sulandirici iğne vermişlerdi. Doktorum pek kibar, insanlara sebepleri anlatiyor ama ısrar eden kişileri de kıramiyor. Yurtdışı araştırmalarını, panellerini asla kaçırmıyor araştırma hastanelerindeki hocalar. Bana da "sorunların varmış o yüzden sana erken ultrason bakıyoruz yoksa bu kadar erken çağırmazdım" demişti. Kan testi pozitif sonuç sonrası, 2hafta içinde kanama olmadan önce, 3kez vajinal ultrasona girdim. Onun da zararı olduysa artık benim suçumdur yani.. oram ağrıyo buramda şu var , yok ishal oldum,yok bacağım uyuştu,rahimde sıvı birikmesi vardi hcg yüksekti ikinci keseyi göresiye dış gebelik ihtimali riski virt zirt diye sürekli tedirgin olduk diye bakıldı.
Kesinlikle önce kendimizi eğitmemiz gerekiyor KK da veya arkadaşında duydu diye gerekli gereksiz ilaç kullanan prosedür isteyen çok. Mesela yine burada okuyunca çok şaşırdım kanama ağrı olmasa da transferden sonra hep yatan yemeği bile yatağına gelen hanımlar var 🤷🏻‍♀️ Bana doktor günlük kendimi yormamı ama 15-20 dk yürüyüş yapmazsam vücudun kan dolaşamı azalacağı için embriyonun yeterince beslenemeyeceğini anlatmıştı.
Benim kanaatim millet olarak fazla evhamlı, ve nazlı olduğumuz yönünde 😂 başı ağrısa soluğu acilde alan insanlarız 😬

Merhaba arkadaşlar öncelikle hamile olan arkadaşlar sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah. transfer olup sonuç bekleyen arkadaşlar da inşallah pozitif alırsınız.düşük yapan arkadaslarima da çok geçmiş olsun diyorum,onlar da en kısa zamanda tekrar kavuşsunlar inşallah.
Size bir sorum olacak.tesadüfen gördüm forumu. Ben de tedaviye başlıcam kismetse birkaç aya. Sizler hangi merkezlerde tedavi oldunuz acaba .merkez araştırıyorum. Özellikle ileri yaş ve yumurta rezervi az olanlar nerde tedavi oldular.benim yaş 41 iki doğal gebelik ve düşük var.kalp atışı durduğu için.cevaplariniz için şimdiden teşekkürler.

Merhaba .sanırım yurt Amerikadasiniz. Yanlışsam duzeltin lütfen. Eğer oradaysanız cd56 testi hakkında ne diyorlar orda.. burada bir doktor tv de serum tedavisinden bahsetti.cd56 testi yüksek çıkanlara serum uygulaniyormus ve bunu amerikada bir doktor bulmuş. Benim de yüksek çıktı cd56 testi. Tekrarlayan düşüklerde özellikle istiyorlarmış bu testi. Türkçe açılımı da öldüren katıl hücreler. Bir tur bağışıklık sorunuymus. Vücut embriyoyu yabancı zararlı madde olarak algılayıp dışarı atıyormuş. Bu konuyla ılgili bilginiz varmı acaba. Şimdiden teşekkürler

Merhaba arkadaşlar öncelikle hamile olan arkadaşlar sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah. transfer olup sonuç bekleyen arkadaşlar da inşallah pozitif alırsınız.düşük yapan arkadaslarima da çok geçmiş olsun diyorum,onlar da en kısa zamanda tekrar kavuşsunlar inşallah.
Size bir sorum olacak.tesadüfen gördüm forumu. Ben de tedaviye başlıcam kismetse birkaç aya. Sizler hangi merkezlerde tedavi oldunuz acaba .merkez araştırıyorum. Özellikle ileri yaş ve yumurta rezervi az olanlar nerde tedavi oldular.benim yaş 41 iki doğal gebelik ve düşük var.kalp atışı durduğu için.cevaplariniz için şimdiden teşekkürler.

Merhaba
Giriş paragrafın için çok teşekkürler. Benim de ilk iki denemem özel hastanede negatifle sonuçlandı. 3.denememi Brüksel Tüp Bebek Merkezinde yaptırdım. Yaşım 35. Tüplerimde problem vardı. Merkezimden şimdilik memnunum, Prof. Dr. Yücel Karaman hakkında araştırma yapabilir hatta ön görüşme için bi randevu da alabilirsiniz , size başarılar ve sağlıklı günler dilerim.

Peki doğal gebeliklerinizden ikincisi erkek miydi ?

Merhaba .sanırım yurt Amerikadasiniz. Yanlışsam duzeltin lütfen. Eğer oradaysanız cd56 testi hakkında ne diyorlar orda.. burada bir doktor tv de serum tedavisinden bahsetti.cd56 testi yüksek çıkanlara serum uygulaniyormus ve bunu amerikada bir doktor bulmuş. Benim de yüksek çıktı cd56 testi. Tekrarlayan düşüklerde özellikle istiyorlarmış bu testi. Türkçe açılımı da öldüren katıl hücreler. Bir tur bağışıklık sorunuymus. Vücut embriyoyu yabancı zararlı madde olarak algılayıp dışarı atıyormuş. Bu konuyla ılgili bilginiz varmı acaba. Şimdiden teşekkürler
Maalesef bi fikrim yok ama şimdi şöyle bi bakınca tek başına cd56nın yüksek çıkması direkt her embriyonun vucüttan atılacağı anlamına gelmiyormuş. Benim anlamdığım tüp bebek tedavisiyle hormonların fazlaca uyarılmasının cd56 ile baş etmeyi kolaylaştırdığı yönünde. Tabii doktorunuz daha iyisini bilir.

Kızlar gunaydınn 🦋🦋dün Dr a gttım salı da gıtmıstım devlete ama pek tatmin olamamıstım wajınal bakınca,. Dun karından baktı we keseyı we yolk saç mı neyse onu dgordu yanı bos gebelik degıl dedı cok sewındım cok mutluyum hala 🤲🤲🤲 haftasıyla orantılı gidiyor dedı bugun itibariyle 6.haftaya grdjk 6+0 😂 dua edelım Rabbım hepimizin kucagını doldursun 🦋🦋🦋🌺🌺🌺

Ngs daha ileri bi tarama 24 kromozomun tamamına bakılıyor, tüm kromozom anomalileri tespit edilebiliyor. pgt ise daha sınırlı bi tarama 3. Gün embriyolarına bakılıyor ve bakılmayan kromozomlardaki anomaliler nedeniyle yine de düşük/tutunmama sorunları yaşanıyor. Bu yüzden Ngs çok daha önemli ve faydalı bir tarama yöntemi, tabi embriyoların 5. Güne gitmesi şart inceleme için.
Hayır pgt olayın genel ismi. Embriyoya genetik tarama demek. NGS bu tarama yöntemlerinden biri ngs ile dediğiniz gibi tüm kromozomlar taranıyor. Pgt nin bir diğer yöntemi de embriyo fish. Bu yöntem de ise seçilen kromozomlar inceleniyor

Hanımlar tecrübelerinize ihtiyacım var🥺 bugün gonalf iğnemin 9. Günü. Büyük ihtimalle yarın çatlatma iğnemi olacağım.. Bugün kontrolumde doktorum öyle dedi. Kafama takılan ise, ilk kontrolumde 12 yumurtam vardı dün 8 saydılar bugün 7☹ neden azalıyor bilen var mı, yoksa artık sadece büyükleri mı sayıyorlar

Kızlar sizde karın ağrısı oluyor mu bende regl ağrısına da benzemeyen tuhaf ağrılar oluyo bazen yatmak istiyorum. Hiç okumadım ağrısı olan ama bende daha önce de oluyordu ondan endişelenmiyordum bugün biraz fazla oldu. Şimdi bile ağrıyo alt taraflar.
[/QUOTE]
Ben de karın ağrısı olan var mı yazmış mı diye okuyordum mesajları. Tüm gü ağrı olur mu? Benim oluyor. Adet ağrısı mı desem mide bulantısı karışık iç kıyılması mı desem tarifi zor bir ağrı var. Sabah akşam çok ancak gün içinde de kendini hissettiriyor

Back
X