Agzindaki.lokmalari heryana suruyor..o islak tukuruklu ekmekelr kuruyor cikmiyooooooorrrr..ayy care bualn desin..basi da yiyor gerisi deKalppare bizimki de tükürüyor ya da elini ağzına atıp her yerine sürüyor ağzına gidenleri de . Gerçekten daraldım . Diştendir değil mi geçecek deyin lütfen
biz ilk gruptan sayılırız korkuyor her türlüsünden robot süpürgeyi hele hiç sevmiyor sesi de yok ha ama hareketli ya. mikser aspirator fön hicbirini sevmez. bi maymun oyuncak var sarkin soyleyip basini kulaklarini oynatiyor severdi simdi ondanda korkuyor. sinirli bi de ya nasil.kendini sıkıyor istedigi olmazsa. damarlari belirginlesiyor.korkuyorum azcik. arel boyle degil kizmaz mizmizdirBu arada bebeler ikiye ayrılmış süpürgeden nefret edenler ve süpürge aşıkları diye. bizim ki ikinci gruptan, bir de acma kapama düğmesini öğrendi, zirt pırt kapatıyor süpürgeyi. anasınin olmayan hevesini de kaçırıyor.
muhtacliktan degil ki aramak sormak kardeslikten. et tirnaktan ayrilmaz misali. sen beklentiye girmeden ara ara yokla ablanı mesafe soğukluk çok girmesin. aile en değerli hazinemiz şu dünyada.Ya benim diger ablamda kiskanc biraz simdi ona yakin oturuyor tasindi ya ordakilerle takiliyor birde ben bebegi cok yanastirmadim bunlara anneme gittigimde o siira zaten sevdirmiyorsun gibi laflar etmisti sakasina ama ondan degil bence bir tuhaflik oldu eskiso gibi gezip tozamiyoruz virus vs de girince baya umursamaz oldu. Birde hep ben ariyorum zaten soyledugimdede iste vakit kalmiyor cocuklar canli ders flan diyor. Bugun aradim mesela acmadi sonra cok kisa bir aradi yetisemedim cok kisa calsi ama tel. Bazende aradığımda hizli hizli konusup isi varmis gibi yapiyor. Bir tuhaf hallerde ama bende ona muhtac degilim sinir oluyorum.
Sekerparem yukarida yazdim canim hep ben ariyorum zaten cok deger verdim o da cok sey yapti simdi hakkini yiyemem ama cocuk var diye mi baska birseyden mi kendini geri cekiyor anlamis degilim.
Dogruyu soylemek gerekirse bir anne her zaman cocugunun az yedigini dusunur hep bir kepce daha koyar yemegi.biz de oyleyiz..ama kabul edelim artik cocuk olmaya basliyorlar bebelerimiz..hareketlendikce kilo alimi azaliyorAa gerçekten mi canim bak duydugum iyi oldu. Doktor dedi zaten daha fazla kilo almasini bekleme.1 yas in sınırında biraz daha alirsa obez olur dedi. Hersey iyi oldugu icin onemsemedi cok sukur. Bende besleyemiyorum diye tedirgin oldum bir an ama yani iciyor mamasini flan bireylerde yediriyorum azalttim ek gidadan sonra ama ac bırakmıyorumda yani cocugu. Onun disinda en onemlisi sagliksal acidan bir problem olmasindan korktum ama doktorda rahatlattı. Sagol kuzum sende
zorluyoruz bakalım ah oyun arkadaşı olsa bırakıyor aslında da civan yetişecek inşallah. bugün ilk oyuncak kavgalarini yaptilarn@bhrumtdruHelinnnnn
Arkadaslar aklimdasiniz ama yazamadim bir türlü.
helin senin dertlendigini gormemistim canım.siirf mesele neymis diye firsat buldukca geriye donuk okudum bugun.
Helin sen zaten isin geregi eminim cok muhatap olmussundur otizmli çocuklar ve bireylerle..bilirsin zaten takılma bence.amma ekran konusunda şöyle diyeyim benin oglum da cok düşmüştü 2 yasindayken. Ben de ilk olarak yemek yerken kestim ekranı.eglenceli çocuk sarkilari actim.ses olsun goruntu olmasin diye.sonra eline telefon vermeyi kestim tam 1 2 ay ne çektim.hic kolay olmadı.sonra baktım devir bambaşka..eba vs düşündüm ki bu cocuk telefon tablet ogrenmesi gerekecek.kontrollu verdim.tel verdiysem.ucak moduna aldim ki radyasyon olmasın diye.eline asla youtube vermedim.ne zaman youtube girse elinden aldim.bir sure sonra ogrendi.ama tabi hala problem.yasiyoruz.hala tv cok düşkün.ama elimden geldigince kısıyorum. O görmeden ekranin isigini karartiyorum sıkılıyor bir sure sonra.bozulmus diyorum yiyortableti teli eline verecegin zaman sarji az iken veriyorum.aa sarji bitti diyorum.o sarj ertesine gune anca doluyor yani boyle küçük oyunlarla oluyor.kontrol onda zannediyor ama bizde oluyor.hem inatlasma da minumuma iniyor.gerci hala ahliyor sarji bitttii aeghhh diye ama elinden aldigimda ki kadar degil.otizme gelince..benim ogluma down sendromlu mu dediler saglik ocaginda bebekken.neymis cok sakinms gozleri cekikmis diye yeterli tespit hee her gozu cekik downlı her goze bakmayan otizmli la havleeeeee ben de ee uykusu var ondan sakin dedim.ama gozleri de cekik vs dedi.. yaa ben bu isin icinde olmama ragmen icime öküz oturdu.durduk yere pimpiriklendiriyorlar anneleri..ne kolay da teshis konuluyor. 2 yas muayenesinde bize de tv ekran ile ilgili uyari yapildi.bu herkese yapiliyor belli ki.bahar goze bakmamasi olasi bir durum.Ali de tartiyi almaya kalkmisti o zamanda bizim.doktor bu cocuk yerinde duramiyor demisti.ali de kapiya koşmuştu.doktor seslendi ali bakmadi..doktor da bir balon cikartti ali bak balon demesiyle ali balona kostu doktorla bir iki kelime konustu.merhaba ddedi sanirim.doktor isini bilememiş.
Ama yine de tedbiren ekrandan uzak tuup bolca konusmaya calisalim.cocuklarin dili 2 yasta açılıyor merak etmeyinpöf diyeceksiniz bi de erkek cocuklari gec konuşuyor.
Bahar hiperaktif demek icin cok erken. Sadece bunu diyebilirim.hemen.ilac vermiş şaşırdım
Umut en uzun kac dakika konsantre olabiliyor bir seye. bi video bi oyuncak ya da sen masal vs anlattiginda.
teşekkürler güzel fikirler için şekerparem ❤Kizlar bizimkilere uygun etkinlikler ekliyorum. Bebekle de 2 yasla da yapilir 3 yasla da. Hem.ekran dan uzak durmalarına yarar.ben pinteresciyimsiz insta da gormussunuzdur belki bilemem ama yine de bebelkfaydalanirsiniz.biiz de yaptik buugn.su çırpıcı ile olan cok hosuna gitti.bi de poset icinse suda fasulye yürüttük.elif ile ali cildirdi .fasulyeleri cikmayan boya ile ugur bocegi gibi boyadim.kiliktli posete su doldurup kitledik.mama sandalyesine bandla sabitledik ki acilmasin.fasulyeler yurudu.neyse goruyorsunuz anlatmaya gerek yok
Gecen gu boyle bisey gordim nette 100 tl idi.esime ne guzel dediydim.bugun ben yapinca sen süpersin yaaa diye cok mutlu oldu adam
Bizimkiler de bugun kavga ettiler..elif abisimin koluna vurdu ben şok..hep o ugurbocekli oyun icin.abisini itiyor kiziyorzorluyoruz bakalım ah oyun arkadaşı olsa bırakıyor aslında da civan yetişecek inşallah. bugün ilk oyuncak kavgalarini yaptilarnöyle izledim daha duuuur dedim kendime neler olacak neler ama olsun iletişimin her türlüsü iyidir birbirlerini geliştirirler. bu arada dediğin gibi kelime haznesi çok hızlı artmaya başladı. papağan gibi tekrar ediyor herşeyi.
geçecek inşallah, disler fena zorluyor. seni cok iyi anlıyorum umudum. benim kizlar da fena istahsizlardi, gerçi hala öyleler ama idare ediyoruz, sevdikleri şeyler var. küçük 7 yaşında ve daha 20 kiloyu gormedi.Kalppare bizimki de tükürüyor ya da elini ağzına atıp her yerine sürüyor ağzına gidenleri de . Gerçekten daraldım . Diştendir değil mi geçecek deyin lütfen
Aslında dışarıdaki insanlara tepki vermiyor böyle ama bir ev ortamına girince ya biz başka yere gidelim özellikle biri bize gelsin baya ağlıyorAyy kiyamam yabanciliyor korkuyorlar ya, cocuklar insan görmedikiBizimkide bugun doktora nasil bakiyor sonra kucagimdaydi muayene ederken dudaklarini sıkıyor aglamamak icin o hali gozumun onunden gitmiyor
Koronadan dolayı bana gelmeyene çok ama aramamak başka boyut kuzum orda sıkıntı gördüm sanki birazKizlar birde benim her hafta sik sik gorustugum ablam suan ne ariyor ne soruyor bir tuhaflasti cocuktan sonra. Dogumuma gelmedi mesela ilk zaman ben onun gelmesini beklemistim esinin koronadan dolayi korktuğunu söylemişti bende cok ustelememistim. Sonrasinda ise tasinma durumu oldu flan biraz degsti sanki. Altinda arabasi var mesela gelebilir yani ben olsaydim gelirdim hep koronayi bahane ediyor sanki böyle olunca. Hep brn arayi soruyorum bir kac gun aramayayim arayip hic birsey olmamis gibi konusuyor gukuyor bende hemen kaniyorum. Bende artik arayip sormayacagim gercekten insanin kardesi bile olsa rahatina keyfine gore hareket ediyor onu anladim.
Benimde eşim geceye döndü şükür evi toparladım yarın tozları alırsam oda süpürüp siler sonraki gün ohhBenimkide ödü kopuyor süpürggeden bana sarılm ayan kız yapışıyor boynumabi kere korkmadı bi teorim var tutarsa sana da söylerim babası ile ilk temizlikte deniycem Hadi bakalım bekliyorum teorini
Bizimki de evden karşılıyor sağolsun . Şükür bugun temizlik yapmak nasip oldu . Üstümden büyük bir yük kalktı.
Sorma ya meğer ne çok uyku biriktirmişiz içimizdeCanım sen Umuta cok zayıf uzuluyorum diyordun aklimda kalmış. 22 kilo iyi bir değer.Ben her sene çocukların kilolarini olçtugum icin biliyorum.ortalama 24 zaten. 22 ile 26 arasi oluyor genelde.zayif degil bence
Bismillah de başla bence..namaza tesvik olsun diye buzdolabina mutfak dolabina namaz ile ilgili güzel cumleler hadisler yazabilirsin.namaz kil mutlu ol, namaz elbette sifadır gibi...bir söz var; asıl güçlü insan sabah namazi vaktinde battaniyesini kaldırabilendir diyeAllah kabul etsin kardeşim
Canim zeyayim ben bugun gördüm bu mesajını.etiketlemese problem olmus sanırım bana bildirim gelmedi.canim tesekkur ederim..görmemişim affet sayfalara bakamadim 3 gündür
Simdi oğlumun videolarina bakip gülüyoruz birliktebu günlerden sadece güzellikleri hatırlayacağız
Yaaa jadem yaaaben de geçen gün fotograf cekildim çocuklarla.esime diyorum ki sanki bi gözüm toprağa bakiyor benim
Meger bi gozum yataga bakiyormus anlamamışim
MasAllah Asyama benim.. akılli kuş bu kus annesi
Canım ben cocuklardan tecrubeli olduğum icin sınıfta.. evi kurarken daha tv sehpasi istemedim.direk duvara monte bizim.kaldirma sansin varsa kaldir.ama yoksa dilzarın dedigi gibi montele bence.arkadasimin ogrencisi masaya cikip yere dustugu icin butun dis kökleri oynamiş demisti doktoryamuk cikabilir demisti.korkuyorum..ama oglum surekli dusuruyor elifimi eser kalmaz insAllah defalarca kızdım ama gormedigim anda yapiyor.hatta ben namazdayken gozume baka baka yapıyor tepki veremeyecegim icin.yaptigi da su; siralarken kizi ya itiyor ua cekiyor dengesini kaybedip yavrum dusuyor.kac defa kafasini boynunu sert vuruyor
Oyun terapisti misin
Aydinlat bizi jadeee..sungerin suyu cektigi gibi butun bilgileri icir bizebayılırım boyle muhabbetlere
Yavruuum.kiyamam yaaa..nasil sa akli eriyor artık kuzuların..bahar seni anlıyroum..benim oglum da en ustun bir altı persentildi. Hep cok iriydi..ta ki 8 aya kadat..bir daha normallesti.tombikligi gitti.ben de cok korktum.zayiflattim beceremedim diye cok agladim.ama simdi anliyorum ki boşunaymış meger yaşina yaklastikca büyüme yavasliyirmus
Kizim.zaten hep minikti o yuzden problem etmiyorum artik
Yine ali yine nazik ruhu ve müthiş hayal gücü ne diyeyimBizde dengeler farklı işliyor biz 3. GrubuzAli Elifi supurgeye cekecegimi düşünüp surekli gel bebi gel deyip benim girdigim odadan kacirmaya çalışıyor.ya da onume dikilip anne bebiyi cekme diye binbir tembih ediyor tamam oglum çekmem desem de ama o yerde ya diyor
Bu elif ya iste..tukuruyor bi de
Hadi gel seninle çapa atalımKalppare bizimki de tükürüyor ya da elini ağzına atıp her yerine sürüyor ağzına gidenleri de . Gerçekten daraldım . Diştendir değil mi geçecek deyin lütfen
Süpersin canm ekran görüntüsü aldım deneyeceğim en kısa zamanda malzeme alıpKizlar bizimkilere uygun etkinlikler ekliyorum. Bebekle de 2 yasla da yapilir 3 yasla da. Hem.ekran dan uzak durmalarına yarar.ben pinteresciyimsiz insta da gormussunuzdur belki bilemem ama yine de bebelkfaydalanirsiniz.biiz de yaptik buugn.su çırpıcı ile olan cok hosuna gitti.bi de poset icinse suda fasulye yürüttük.elif ile ali cildirdi .fasulyeleri cikmayan boya ile ugur bocegi gibi boyadim.kiliktli posete su doldurup kitledik.mama sandalyesine bandla sabitledik ki acilmasin.fasulyeler yurudu.neyse goruyorsunuz anlatmaya gerek yok
Gecen gu boyle bisey gordim nette 100 tl idi.esime ne guzel dediydim.bugun ben yapinca sen süpersin yaaa diye cok mutlu oldu adam
+1Bu arada bebeler ikiye ayrılmış süpürgeden nefret edenler ve süpürge aşıkları diye. bizim ki ikinci gruptan, bir de acma kapama düğmesini öğrendi, zirt pırt kapatıyor süpürgeyi. anasınin olmayan hevesini de kaçırıyor.
Benim en zevk aldığım şey bilgi paylaşımıdır..mest olurum mestSorma ya meğer ne çok uyku biriktirmişiz içimizde
İlahi şekerparem sen benden daha iyisin benim bilgim ihtiyacın mı varama yeri gelirde ihtiyaç olursa ki umarım olmaz hiçbirimizin o zaman yardımcı olmaya çalışırım 3-12 yaş arasını kapsar ama deneyimlemediğim için henüz üstüne de düşmediğim için yanıltmak istemem kimseyi
Yaaa jadeeeeeeeeHadi gel seninle çapa atalımşimdi vücudunda bir nokta ya da evde bir obje seç göz önünde (vücudunun parçası olmasını tavsiye ederim sürekli her an ulaşılabilir olduğu için) ona her baktığında Sena nın yemek yediğini hayal et ama detaylı bir hayal yutma sesine kadar ve afiyet olsun kızım ne çok yedin aferin sana de içinden her hayalin sonunda sesli de söyleyebilirsin. Bunu gün içerisinde en az 5 kere yap dahada fazla olabilir. Ama en önemlisi bunun sizi istediğine ulaştıracağına inan ve kızını ne yemesini istiyorsan hergün bir menü ile hayal etmeye devam et
Vazgeçme elbette olacak uykusu düzeldi ise yemesi de düzelir
Biz eğlendik valla bugun..haa bulasiklar gecikti cay da gecikti diye esim biraz mikirdadi amaSüpersin canm ekran görüntüsü aldım deneyeceğim en kısa zamanda malzeme alıp
Ekmek verince eline bari öyle kandırayım diye , bildiğin hamur yoğurmuş gibi oluyorAgzindaki.lokmalari heryana suruyor..o islak tukuruklu ekmekelr kuruyor cikmiyooooooorrrr..ayy care bualn desin..basi da yiyor gerisi de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?