2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Ben çok sık kaçırıyorum eğer tutarsam o esnada da hapşırma öksürme falan gelirse mutlaka kaçıyor artık dön değişmekten bıktım
Temiz bez kullanabilirsin bir de kegel egzersizi öneririm baya işe yarıyor nette yaz YouTube da filan var videosu

Ben o bezlerden havuza girerken bağladım oğluma bağlamaz olaydım, suyu alınca normal şişti ama pipiyi çok rahatsız etti. Çıkarıp normal yüzme bezi bağladım. Benim eşim de çevreyi kirletiyoruz diye almış. 😊 Keşke yapılabilse de mutfakta mı kaynar, banyoda mı kaynar bilemedim ben. Biz küçükken kazanlarda kaynatılırdı hatırlıyorum. Yaklaştırılmazdık yanmayalım diye:olamaz: Benim oğlan o kazanın altından girer üstünden zıplar... Çıtçıtlarından muşambasından ayrılıp bez kısmı makinelerin 90° 'sinde yıkanır belki ama tam kaynama olmuyor. Evin bu işe yarayan ayrı bir avlusu ve çalışan yardımcı olsa düşünebilirdim ama ben de saçını taramaya nadir vakti olanlardanım🙏 Yapabilene ne mutlu🌸
Cok detayli bilmiyorum bende nasil yikadiklarini. Ama icine biodegradable liner kullananlar var. tam eski usul olmayadabilir. burdaki deterjanlar Turkiyedeki gibi etkili degil fosfat icermedikleri icin. Ayni marka bile olsa icerigi farkli. Ben kaka lekelerini hep elimde citilemek zorunda kalmistim beyaz sabunla. Makinalara alisinca onu yapmak bile zor gelmisti. Yapabilene ne mutlu 😊

Ben bebek odası yapmaktan vazgeçtim. Bu evden taşınmayı düşünüyoruz boşuna masraf yapmamaya karar verdik eşimle. Zaten anne yanı belik alıcam yatağını kullanmayacak hemen. Eşyaları içinde bizim dolapta yer açmayı planlıyorum. İlerde ihtiyacıma göre düşüne düşüne sakin kafayla yaparım odasını diyorum😊
Size birkaç sorum olucak.
-Anne yanı beşik için şu yatağa birleşenlerden almayı düşünüyorum baby/plusun ebebekteki 650 lira civarındaydı sizce kullanışlımı 9-12 aya kadar yatabilir mi ?
-Bebek arabası için çok kararsızım bana travel sistem max 2000-2500 arası fiyatı olan, kullanışlı bir araba önerebilir misiniz?
-Ana kucağı almayı düşünüyorum ilk aylar için , pusette rahat edemiyor gibi geliyor bebekler bana sizce oyun halısı mı? Ana kucağı mı?
- Gecelik konusunda elbise mi yoksa alt üst takım mı daha kullanışlı oluyor doğumdan sonra?

diger kaynaklari da idareli ve guzel kullanmak gerekiyor tabiki dediginiz gibi.
Evet su ile oynamak istediği zaman anlattım örneğin. Saatlerce oynardı. Havuzu çok büyük zaten hep yeni su istiyordu. Biraz oturdu kafasında. Biz büyüyünce sular bitecekmiş diyor. Çöpleri de atmaz yerlere. YapabileceklerimiZi anlatıyorum hep.

Ben bebek odası yapmaktan vazgeçtim. Bu evden taşınmayı düşünüyoruz boşuna masraf yapmamaya karar verdik eşimle. Zaten anne yanı belik alıcam yatağını kullanmayacak hemen. Eşyaları içinde bizim dolapta yer açmayı planlıyorum. İlerde ihtiyacıma göre düşüne düşüne sakin kafayla yaparım odasını diyorum😊
-Anne yanı beşik için şu yatağa birleşenlerden almayı düşünüyorum baby/plusun ebebekteki 650 lira civarındaydı sizce kullanışlımı 9-12 aya kadar yatabilir mi ?
-Bebek arabası için çok kararsızım bana travel sistem max 2000-2500 arası fiyatı olan, kullanışlı bir araba önerebilir misiniz?
-Ana kucağı almayı düşünüyorum ilk aylar için , pusette rahat edemiyor gibi geliyor bebekler bana sizce oyun halısı mı? Ana kucağı mı?
- Gecelik konusunda elbise mi yoksa alt üst takım mı daha kullanışlı oluyor doğumdan sonra?
Bence e bebek anne yanı mantıklı hepsi sabit ve birleşik uçuk fiyatlara gerek yok. Ben baston aldım kraft traveller çok ağır ve ben çok beğenmiyorum. Oyun halısını BİM’den aldım yatar mu bilmiyorum 😬 ana kucağını dayımlar verdi onunla idare edeceğim. Ben elbise gecelik ile rahat edemem hiç kullanmadım o yüzden alt üst takım alacağım önümüzde ki aylarda.

Canım biz o anne yanını 350ye aldık letgodan ve yepyeni geldi. Ben 6 aya kadar kullanmayı düşünüyorum ama 1 yaşına kadar da kullanılabilir.
Bebek arabası hep aklımızda Prego Quattro vardı, videolarına bakabilirsin, fiyatı da uygun.. Ama ablamın birkaç kez kullandığı araba varmış onu alacağız boşa masraf olmasın diye..
Oyun halısı ben de istiyorum, epey kullanışlı bence.. Yürüdüğünde bile kullanılır ki üzerinde vakit geçirebilir yine.. Ana kucağı ayrıca alır mıyım bilmiyorum, oturmaya başladıktan sonra çok kullanışlı olmaz gibi geliyor bana..
Lohusa takımlarına gelince burada deneyimlediğim kadarıyla herkesin tercihi farklı 😊 Doğumun nasıl olacağı da önemli tabi.. Sürekli alttan bakmaları gerektiğinde gecelik mantıklı.. Ben o yüzden 2 takım gecelik sabahlık aldım.

C3E36944-C9CD-45F6-8E60-47878AB75A51.webp
Sanırım bu hafta bunu alacağız bizde odası şuan yok ama benim çalışmama durumum var o yüzden şimdiden almak istedim giyinme odama dolabini beşik ile alt açmayı da odama alacağım taşındığımız zaman odasını Tam kurarım

Benim 11 de başladı hala ilaç kullanıyorum tuvalete gitmeye korkuyorum gördükçe ağlamak geliyor içimden inşallah bebeğim sağlıklıdır diyorum şimdi uzandım bir hareket bekliyorum neden geçmiyor hiç anlamıyorum bebek de rahimde kanama alanı yok ayrıntılı da da çıkmadı ama üzülüyorum bir anda hevesim kaçıyor 😓
Geçmiş olsun Allah şifa versin 🤲 geçer gider umarım tez zamanda

Bebek odası yapmaman en mantıklı. Sonradan beraber seçmek çocuğun hobbyleri oluşunca oda düzenlemesi daha zevkli oluyor. Yoksa bebek odası şeklinde kalıyor zamanla. Fakat yine de bir dolaba ihtiyacın olabilir ya da çekmeceli bir şifonyer.. Beşik olarak 70x120 gibi boyutlarda anne yanı alırsan 3 yaşa kadar kullanabilirsin. Ben hem öyle bir beşik almıştım hemde baby plusun 5 in 1 i var minik bir beşik. Salonda da onu kullandık 6 aya kadar. Oyun halısı tabi ki çok gerekli. Doğduktan sonra da alabilirsin. Ana kucağı da kullanışlı oluyor ama ben minik beşik aldım onu yerine daha rahat. Onu almadım. Bebek arabası olarak fiyatları şu an bilmiyorum ama başlangıçta puseti tekerlerden ayrılan birşey alırsan arabaya rahat konuyor. Sonrada baston olabilirsin. Benim kızım pek oturmadı mesela. Kanguru da işime yaradı. Beraber yürüyüş yapıyorduk 🥰 umarım yardımcı olabilmişimdir.

Bence e bebek anne yanı mantıklı hepsi sabit ve birleşik uçuk fiyatlara gerek yok. Ben baston aldım kraft traveller çok ağır ve ben çok beğenmiyorum. Oyun halısını BİM’den aldım yatar mu bilmiyorum 😬 ana kucağını dayımlar verdi onunla idare edeceğim. Ben elbise gecelik ile rahat edemem hiç kullanmadım o yüzden alt üst takım alacağım önümüzde ki aylarda.
Baston banada cazip geliyor aslında ama pusete ilk zamanlar ihtiyaç olmuyor mu ?hem oto koltuğu olarak kullanılıyor ya o mantıklı geliyor bana.Kraftın eski modelinden var bi tanıdığımda çok hantal değil , yeni çıkanlar çok büyük cidden ya 🤦🏻‍♀️
Ana kucağı alayım bende o gerekli galiba😊

Heee birde geceliği unutmuşum. Doğumdan sonra gecelik giymen gerekecek. Önü düğmeli birşey işine yarar. Sonrasında da iyi olur gecelik her zaman kullanılacak birşey sıcaklarda. Emzirirken ateş basıyor zaten. Gecelik almazsan pijamanın üstünü giydirirler ama WC ye gidemezsin sonra.

Bebek odası yapmaman en mantıklı. Sonradan beraber seçmek çocuğun hobbyleri oluşunca oda düzenlemesi daha zevkli oluyor. Yoksa bebek odası şeklinde kalıyor zamanla. Fakat yine de bir dolaba ihtiyacın olabilir ya da çekmeceli bir şifonyer.. Beşik olarak 70x120 gibi boyutlarda anne yanı alırsan 3 yaşa kadar kullanabilirsin. Ben hem öyle bir beşik almıştım hemde baby plusun 5 in 1 i var minik bir beşik. Salonda da onu kullandık 6 aya kadar. Oyun halısı tabi ki çok gerekli. Doğduktan sonra da alabilirsin. Ana kucağı da kullanışlı oluyor ama ben minik beşik aldım onu yerine daha rahat. Onu almadım. Bebek arabası olarak fiyatları şu an bilmiyorum ama başlangıçta puseti tekerlerden ayrılan birşey alırsan arabaya rahat konuyor. Sonrada baston olabilirsin. Benim kızım pek oturmadı mesela. Kanguru da işime yaradı. Beraber yürüyüş yapıyorduk 🥰 umarım yardımcı olabilmişimdir.
Bir şey sormak istiyorum. Oğlumdan kalan baston pusetim var. Yeni doğan bebeklerde baston puset kullanılıyor mu ? Tam yatabiliyor arkaya ama bana bebek rahat edemez gibi geldi. Oğlum 9 aylık olana kadar gorumcemdem travel sistem Bebek Arabası ödünç almıştık ama geri verdik. Şimdi tekrar travel sistem almam gerekir mi acaba illa?

Canım biz o anne yanını 350ye aldık letgodan ve yepyeni geldi. Ben 6 aya kadar kullanmayı düşünüyorum ama 1 yaşına kadar da kullanılabilir.
Bebek arabası hep aklımızda Prego Quattro vardı, videolarına bakabilirsin, fiyatı da uygun.. Ama ablamın birkaç kez kullandığı araba varmış onu alacağız boşa masraf olmasın diye..
Oyun halısı ben de istiyorum, epey kullanışlı bence.. Yürüdüğünde bile kullanılır ki üzerinde vakit geçirebilir yine.. Ana kucağı ayrıca alır mıyım bilmiyorum, oturmaya başladıktan sonra çok kullanışlı olmaz gibi geliyor bana..
Lohusa takımlarına gelince burada deneyimlediğim kadarıyla herkesin tercihi farklı 😊 Doğumun nasıl olacağı da önemli tabi.. Sürekli alttan bakmaları gerektiğinde gecelik mantıklı.. Ben o yüzden 2 takım gecelik sabahlık aldım.
Letgoya baktım ama yok malesef 😔 chicconun var onun da 2. Eli 500-600 lira civarı zaten.
Bebek arabasını araştırayım teşekkür ederim.
Ne güzel ya herkese aileden birşeyler kalıyor sözde benim de üç tanr yeğenim var ama hep eskitmişler eşyaları😔
Gecelik konusunda da bir tane elbise bir tane takım alayım bari 😊

Letgoya baktım ama yok malesef 😔 chicconun var onun da 2. Eli 500-600 lira civarı zaten.
Bebek arabasını araştırayım teşekkür ederim.
Ne güzel ya herkese aileden birşeyler kalıyor sözde benim de üç tanr yeğenim var ama hep eskitmişler eşyaları😔
Gecelik konusunda da bir tane elbise bir tane takım alayım bari 😊
Canım letgonun uygulamasını indirip arat, netten bakınca çıkmıyor. Bayağı fazla vardı baby me, chicco, prego falan.. Biz prego aldık. Nerede yaşıyorsunuz siz acaba çevrede mi yok ki? İstanbulda satan çok vardı.

Beşiği büyük alamam malesef çünkü yatak odam pek müsait değil büyük bir beşiğe 😐
Puseti tekerden ayrılan istiyorum kesinlikle.
Oyun halısını dediğiniz gibi doğduktan sonra da alabilirim hemen yatmıyorlar bildiğim kadarıyla zaten 3 aydan sonra kullanılıyor .
Kanguruyada özeniyorum ya o hemen kullanılabiliyor mu ?

Bir şey sormak istiyorum. Oğlumdan kalan baston pusetim var. Yeni doğan bebeklerde baston puset kullanılıyor mu ? Tam yatabiliyor arkaya ama bana bebek rahat edemez gibi geldi. Oğlum 9 aylık olana kadar gorumcemdem travel sistem Bebek Arabası ödünç almıştık ama geri verdik. Şimdi tekrar travel sistem almam gerekir mi acaba illa?
Nasıl birşey olduğuna bağlı ama tam yatıyorsa kullanılır bence. İlk doğduğunda pusetteki çok rahat ediyorlar gerçi ama ben koyuyordum tam yatar arabasına da. Uzun gezeceğim zaman. Travel sistemi hiç sevmedim. Bence doğunca bakın gerek olursa alırsınız doğduktan sonra😌

Heee birde geceliği unutmuşum. Doğumdan sonra gecelik giymen gerekecek. Önü düğmeli birşey işine yarar. Sonrasında da iyi olur gecelik her zaman kullanılacak birşey sıcaklarda. Emzirirken ateş basıyor zaten. Gecelik almazsan pijamanın üstünü giydirirler ama WC ye gidemezsin sonra.
Çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz🙏

Canım letgonun uygulamasını indirip arat, netten bakınca çıkmıyor. Bayağı fazla vardı baby me, chicco, prego falan.. Biz prego aldık. Nerede yaşıyorsunuz siz acaba çevrede mi yok ki? İstanbulda satan çok vardı.
Uygulamadan arattım küçük biryerde yaşıyorum ondan çıkmadı sanırım😊

Beşiği büyük alamam malesef çünkü yatak odam pek müsait değil büyük bir beşiğe 😐
Puseti tekerden ayrılan istiyorum kesinlikle.
Oyun halısını dediğiniz gibi doğduktan sonra da alabilirim hemen yatmıyorlar bildiğim kadarıyla zaten 3 aydan sonra kullanılıyor .
Kanguruyada özeniyorum ya o hemen kullanılabiliyor mu ?
Anladım tabi ki en önemlisi odanın durumu. Benim kızım çok kullandı oyun halısını. Hep yerlerde sürünüyorlar zaten 6 aydan sonra. Oyuncaklarının dikkat çekmesi önemli. Işıklı sesli özellik olursa yatarlar. Çok heyecanlanıyordu valla 3 aylıkken koymuştum😂 Yenidoğan pedli olanları da var onların. Ben 2 aylıkken başlamıştım çünkü çok karlıydı ilk doğduğunda hava. Şimdi birde sling şeklinde alacağım.

Çok sağol. İltihap var sanırım şuan bide ameliyat demişti doktor daha önce acısı hiç olmamıştı fazla üstünde durmadık. Ama şimdi baya acı veriyor bu ikinci şişmesi oldu . 2. Trimester girdik inşallah müdahale ederler de tekrarlamaz 😷 gerçi ameliyat olursada zor dikişli bir donem olacak. Rabbim sizleri diş ağrısından korusun beni de kurtarsın 😓🤲
geçmiş olsun.. insallah kurtulursunuz agridan. dikiş de çok zor olmuyor bir kaç agri kesiciyle atlatirsiniz...

Back
X