2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Kızlar bir de geçen sormuştum Göktuğ un ağzının çevresi kırmızı beneklerle dolu diye burnuna kadar çıkıyordu benekler bazen kötüydü baya. Son 1 haftadır yoklar💃 eşime dedşm farkettin mi geçtiğini diye. O da evet 1 haftadır D vitamini vermiyorum bakıyım ondan mı diye dedi. Vermediğinden beri azalmış bitmiş o takip ediyormuş.Ocean kullanıyorduk. Eşim çok veriyordu sürekli. Ben çok ilaç sevmem vitamin de olsa. Sanırım içindeki bir maddeye tepki verdi vucudu

telefonu kestim televizyon açıyorum yemek yerken ekrandan kurtulalım diye ama tamamen kesmem imkansız nerdeyse 😐
Yemek yerken televizyon izlemsinde ne gibi bir sıkıntı var. Zaman ilerledikçe ne kadar cok dikkat etmemiz gereken seyler oluyor.Valla ne bileyim herseyden birsey çıkıyor. Biz 3 kardeşiz hepimiZin arasinda 1 rer yaş var. Duralım diye TV karşısına koyarak büyütmüşler.
Simdi hersey yasak anneler stresli, kilo aldimi, boyu uzadimi, otizm mi, kafası büyükmü, küçükmü. Ne kadar cok sey var dikkat etmemiz gereken ve bunlarda bizleri geriyor.
Arel'le umut aynı yaşta. Bende umutu 2 yaş knttolune götürdüm, 3 ay önce.
Doktorun odasına girer girmez, yerde duran tartıyı almaya kalktı. Zar zor muane oldu. Doktor umuta seslendi, ona bakmasını istedi. Umut'ta yerdeki tartıyı almış odadan çıkarmaya çalışıyordu. umut için otizm dedi, yüksek bir ihtimal dedi. Göz kontağı yok, birde adını söylediğinde bakmıyor dedi. Bende suan tartıya takıldı, adinida biliyor dedim. Senin dedigin olsun Mart'ta tekrar getir eger supelerim devam ederse, ona göre bir yol alırız dedi. Benimde canım sıkılmıştı. Aslında bu konu hakkında birseyde bilmiyorum. Bu yastaki cocuk neleri yapabilmeli, ne kadar konuşmalı, Yada ne olmalı.zaman zaman aklıma geliyor. Marttı bekliyorum.

Yaa şeker bir sahte instagram hesabı aç da sadece bizi takip et😬 biz de seni 😉
Yaa miss ben burdan da size resmimi gostermek istedim de... sizi takibe alirsam ve sadece takip ettiklerim profilimi görebilir dersem oluyor mu acaba diye düşündüm..yani baskaları da profili acamasa dahi gorebiliyor mu?ya resmi eklemek sorun degil de.benim elti burayi kullaniyor..bir burda rahatim🙄 burada da bana satasmasin.
Sahte hesap da acamam missim..dur ben bunu bi yonetime sorayim.duruma gore isteyenleri takibe alayim.

Kızlar bir de geçen sormuştum Göktuğ un ağzının çevresi kırmızı beneklerle dolu diye burnuna kadar çıkıyordu benekler bazen kötüydü baya. Son 1 haftadır yoklar💃 eşime dedşm farkettin mi geçtiğini diye. O da evet 1 haftadır D vitamini vermiyorum bakıyım ondan mı diye dedi. Vermediğinden beri azalmış bitmiş o takip ediyormuş.Ocean kullanıyorduk. Eşim çok veriyordu sürekli. Ben çok ilaç sevmem vitamin de olsa. Sanırım içindeki bir maddeye tepki verdi vucudu
Canım ocean 4 yaş altına önerilmiyor.eczaci arkadasim alma dedi.ogluma bile vermiyorum hala

Yemek yerken televizyon izlemsinde ne gibi bir sıkıntı var. Zaman ilerledikçe ne kadar cok dikkat etmemiz gereken seyler oluyor.Valla ne bileyim herseyden birsey çıkıyor. Biz 3 kardeşiz hepimiZin arasinda 1 rer yaş var. Duralım diye TV karşısına koyarak büyütmüşler.
Simdi hersey yasak anneler stresli, kilo aldimi, boyu uzadimi, otizm mi, kafası büyükmü, küçükmü. Ne kadar cok sey var dikkat etmemiz gereken ve bunlarda bizleri geriyor.
Arel'le umut aynı yaşta. Bende umutu 2 yaş knttolune götürdüm, 3 ay önce.
Doktorun odasına girer girmez, yerde duran tartıyı almaya kalktı. Zar zor muane oldu. Doktor umuta seslendi, ona bakmasını istedi. Umut'ta yerdeki tartıyı almış odadan çıkarmaya çalışıyordu. umut için otizm dedi, yüksek bir ihtimal dedi. Göz kontağı yok, birde adını söylediğinde bakmıyor dedi. Bende suan tartıya takıldı, adinida biliyor dedim. Senin dedigin olsun Mart'ta tekrar getir eger supelerim devam ederse, ona göre bir yol alırız dedi. Benimde canım sıkılmıştı. Aslında bu konu hakkında birseyde bilmiyorum. Bu yastaki cocuk neleri yapabilmeli, ne kadar konuşmalı, Yada ne olmalı.zaman zaman aklıma geliyor. Marttı bekliyorum.
Canım senle göz kontagi kuruyorsa korkma.kaldi ki duruyla ugrasiyro diyorsun.guzelce yemegini yiyor diyorsun.ekrana bakmiyor diyorsun.otizmli cocuk takintili olur.dönen nesnelere bakar.parmak ucuna basar.tuvalet egitimini bile aldı.ne bileyim pek ihtimal yok galiba.
Bi de eskiden düşünmüyorduk cunku eskiden otizm yoktu.son 50 yıldır var. Bi de eskiden bu kadar duzenli cizgi film yoktu ki.en fazla yarım saatte biterdi hep.
Otizmin neden kaynaklandigi tam belli olmasa da bu cocuklarda toksin çok fazla çıkıyor.bu da paketli gidalar gereksiz yere verilen ilaçlar folyo ile pişirilen yemekler cizik teflonlar agir kimyasalli deterjanlar sampuanlar kremler böyle say say bitmez.
Bi de cok tv bakmak da etkili..

misskokulumm misskokulumm Benim elektrik süpürgesi Sena yı nasıl tavlar 😁 Çok korkuyor süpürgeden . Bir türlü alıştıramadım. Örümceğe de aynısını yapmıştı ama kademeli yaklaşarak atlattık şükür şimdi odalar arası bırak yürümeyi koşa koşa geliyor yürüteçle arkama . Ama süpürgeyi nerde görse benim köpekten korkmam gibi dönüp dönüp bir de arkasına bakıyor geliyor mu diye zaar 😁 Bu arada senada hala var ağız çevresi hafif pütürlü . Bende mi denesem D vitaminini diyeceğim ama Sena nın bıngıldak hala bebeklikteki gibi demişti ebe . Doktor da takipte olmalı dedi . Hiç de aksatmadım D vitaminini . Marka değiştireyim bari ben de ocean kullanıyordum .

Gunaydiiinn çok güzel bir gün olsun 💕biz dün gece güzel uyuduk umutlandim duzeliyo galiba diye üç kere kalktı kısa kısa emip uyudu hemen gerçi çok yoruldu dün ondan mı ayikmadi çok bilmiyorum ama düzelmiş olsun tek dileğim🙏

Ya ben de az mi besliyorum acaba diyorum bazen.aralarda anne sütü de almıyor bu kız😑 hatta gündüz hic yok belki 1 kere o da belki. Kac saatte bi besliyorsunuz kizlar?
Bi de yemek yapmaya fırsat bırakmıyor valla 😑😑😑
Ben artık daha sık veriyorum şeker dün daha az mızmızlandı. Meyveyi öğün olarak değil de ara öğüne çevirdim mesela.emiyor da 2-3 saate bir. Tutmuyor demek süt artık. Sabah 3 avuç içi kadar sebzeli pankek yedi. Sofrada da elma kemirdi olmayan dişleriyle😊
Canım ocean 4 yaş altına önerilmiyor.eczaci arkadasim alma dedi.ogluma bile vermiyorum hala
Yaa ben de okudum onu prospektüsünde ama doktor ocean yazdı bize ilk gün. Aslında önceden yoktu hep verdik biz ek gıdaya geçişle birlikte kızarıklık arttı. Bilemedim ne etkili oldu. Şuan herşeyi de yediriyorum tek fark d vitamini vermemek

Gunaydiiinn çok güzel bir gün olsun 💕biz dün gece güzel uyuduk umutlandim duzeliyo galiba diye üç kere kalktı kısa kısa emip uyudu hemen gerçi çok yoruldu dün ondan mı ayikmadi çok bilmiyorum ama düzelmiş olsun tek dileğim🙏
Günaydın canım Maşşallah haydoya hadi inşallah düzelir artık kırılma noktası olsun bu gece💃 fotolar da yakıyor ne güzel ortamınız da hiç bozulmasın inşallah hep yakın yaşlarınız olunca kafa dengi de oluyorsunuzdur😊

Kalppare Kalppare dün abimlerin binada yaşanan bir olay üzerine sen aklıma geldin😬 alt üst komşular çocuk sesi nedeniyle birbirine girmişler. Alttaki çok şiddetli defelarca duvarlara vurmuş. Üst komşu da polis çağırmış. Polis alttakini suçlu bulmuş. Çocuk sesi gürültüden sayılmıyormuş saat kaç olursa olsun🥳 alttakinden şikayetçi olabilirsiniz demiş polis.
Benim alt da şikayetçi ya eşim en son polis çağır demişti iyi demilsin bak biz haklıymışız dedim ben de😝

Kalppare Kalppare dün abimlerin binada yaşanan bir olay üzerine sen aklıma geldin😬 alt üst komşular çocuk sesi nedeniyle birbirine girmişler. Alttaki çok şiddetli defelarca duvarlara vurmuş. Üst komşu da polis çağırmış. Polis alttakini suçlu bulmuş. Çocuk sesi gürültüden sayılmıyormuş saat kaç olursa olsun🥳 alttakinden şikayetçi olabilirsiniz demiş polis.
Benim alt da şikayetçi ya eşim en son polis çağır demişti iyi demilsin bak biz haklıymışız dedim ben de😝
çocuk sesi gürültüden sayılmıyor he, Bunu söylediğin iyi oldu. Bizim üst kattakide şikayet edecek adam arıyor. Bende eşime eder mederse rezil oluruz diyordum. Hatta ben umut'la baş edemiyorum, sen babasın sen oğret diye arada yiyisiyorduk.

Kızlar bu arada çok kötü bişey oldu😑
Karşımıza helvacı açılıyor sabah tabela astılar😢😢 hak mı bu reva mı🤤🤤🤤 nolacak şimdi
Ne güzel işte bende cok severim. Dun tartıldım 2 kilo almışım. Coucuklar diş çıkarıyor diye, gece uyuymuyorlar . Cok fazla ayaktayım, can sıkıntısından gece felam hep tıkındım. AZ uyumakta kilo yapıyor bende. Surekli ac olmasamda canım birseyler kemirmek istiyor

Canım senle göz kontagi kuruyorsa korkma.kaldi ki duruyla ugrasiyro diyorsun.guzelce yemegini yiyor diyorsun.ekrana bakmiyor diyorsun.otizmli cocuk takintili olur.dönen nesnelere bakar.parmak ucuna basar.tuvalet egitimini bile aldı.ne bileyim pek ihtimal yok galiba.
Bi de eskiden düşünmüyorduk cunku eskiden otizm yoktu.son 50 yıldır var. Bi de eskiden bu kadar duzenli cizgi film yoktu ki.en fazla yarım saatte biterdi hep.
Otizmin neden kaynaklandigi tam belli olmasa da bu cocuklarda toksin çok fazla çıkıyor.bu da paketli gidalar gereksiz yere verilen ilaçlar folyo ile pişirilen yemekler cizik teflonlar agir kimyasalli deterjanlar sampuanlar kremler böyle say say bitmez.
Bi de cok tv bakmak da etkili..
Anladım canım sağolasın insanın canı sıkılıyor. Bu olaydan sonra sağlık ocağına götürmüştüm. Dedim doktor boyle böyle dedi. Goturdugum doktor ilk defa görmüştü umutu. Aile hekimi çocuğu tanımadığı için, öyle bir yorumu olmuştur. Ben kadar taniyamaz umut'u dedi. Bence umut otizm değil, ama bu seni rahatlatmasin dedi. Umut otizm değil ama hiperaktif bence dedi. Hiperaktif değince anneler sevinir, çocuklarımız hareketli diye dedi. Unutma hiperaktif bir hastalık dedi. Hepten canım sıkıldı eve geldim.

Günaydın canım Maşşallah haydoya hadi inşallah düzelir artık kırılma noktası olsun bu gece💃 fotolar da yakıyor ne güzel ortamınız da hiç bozulmasın inşallah hep yakın yaşlarınız olunca kafa dengi de oluyorsunuzdur😊
İnşallah ya çok amin💕 Aynen ya şu cezaevi kılıklı yerde benim tek şansım onlar 😍

Ben artık daha sık veriyorum şeker dün daha az mızmızlandı. Meyveyi öğün olarak değil de ara öğüne çevirdim mesela.emiyor da 2-3 saate bir. Tutmuyor demek süt artık. Sabah 3 avuç içi kadar sebzeli pankek yedi. Sofrada da elma kemirdi olmayan dişleriyle😊

Yaa ben de okudum onu prospektüsünde ama doktor ocean yazdı bize ilk gün. Aslında önceden yoktu hep verdik biz ek gıdaya geçişle birlikte kızarıklık arttı. Bilemedim ne etkili oldu. Şuan herşeyi de yediriyorum tek fark d vitamini vermemek
Ya miss aile içi olmasa defalarca karakolluk olunmuştu da evin yaşlılarına acıyorum.dun kv me pasta indiriyorum ben inerkeb daha kilidi çevirdi kapiyi araladi ogluyla eşine şşşş diye bagirip ortamı sessizleştirdi.ben kayınvalideme girmemle kapıyı daha çok araladı.hayır biz aptal mıyız garc gurc duynuyor muyuz.neymis bizi dinleyecekmiş.acaba ne konuşuyoruz.oglumun sesinden bizi rahat dinleyemiyor diyedir onun kahrı 😄

Ya kendime cok kiziyorum boylesi bir varlik beni üzebiliyor diye.aptal gibi sürekli üzülüyorum 😬😬😬😬😬

Ocean için soyle diyim ben de siz öneriyorsunuz diye eczacımima gittim.arkadas gibiyizdir.bana alma dedi.

İyi ki doğmuşsun Kalppare Kalppare 🎊
@Helinnnnn Allah korktuğuna uğratmasın yoktur bir şey inşallah . Ben de Sena yı bazen kafama takıyorum arada baba diyor sadece ama pek de bilinçli değil gibi. Onun dışında bir şey demiyor sadece çığlık atıyor . Bazen ağzı laf dolu gibi oluyor ama yok konuştuğu . Buradaki arkadaşların ki konuşunca ister istemez takılıyorum bazen . O kadar da konuşuyorum , yaptığımız her şeyi anlatıyorum halbuki .Sonra diyorum dur saçmalama gelişimde bireysel farklılıklar vardır. 😁 Bu arada ekran çocukların ne kadar dikkatini çekiyor . Eline vermesek bile bizimkiler de dikkat kesiliyorlar hemen tv ye , telefona . Tv açmamaya çalışıyoruz, açıksa kendi odasında takılıyorum Sena nın . Telefonda vermiyoruz bakalım biz de nereye kadar dayanacağız.
Canım seninde dediğin gibi farklılıklar var hepimizde birinin yaptığını diğeri yapmıyor💁‍♀️ hiç takılma yakında başımız şişecek 🤣🤲 ben TV açıyorum salonda otururken ama sadece reklamlarda bakıyor onun harici ilgisini çekmiyor şuan

Back
X