2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Benim en büyük pişmanlığım düzgün bir mama sandalyesi almamam oldu. Anlattiklariniz hepsi bizde mevcut. Kafasini arkaya vurmak, ata biner gibi tepikmek, ayağa kalkmak. Bende cok zor yediriyorum. Kafasını korumak için arkasına yastık sıkıştırdim yastığı alttan bağladım. Sandalyeyi masaya petege bağladım devirmesin diye. Son olarak guzel bir agliyor kitledim diye kıpırdamıyor, başlıyorum oyun oynamaya. Onun yere attığı oyuncakları tekrar tekrar veriyor, azinada yemek tikiyirum. Birde zorlamayın diyorlar benim icin mumkun değil. Yoksa iki lokma yediremem. Hem açım diye aglar, hep basar gider. Yemek saatleri kendimi deli kadınlar gibi hissediyorum. Arkadaşımın kızı suan 12 aylık,gecen yemek saati geldi. Salak bahar boyle ne uğraşıyorsun, yatır yere ver ağzına hep zora gidiyorsun dedi. Sinirlendim al yedir ne istersen yapıcam dedim. Aldı kızı yastığa koydu, kendi kızı gibi sandı. Bir kaşık dahi veremedi. Yattığı yerden hepten kacti. Allah allah aklım almıyor niyeki boyle diyor. Kendi kızını yatırdı bir kase ekmekli çorbayı şık şık yedirdi. Kiz ne sağa be sola dönüyor. Hayatta hiçbir şeyi kıskanmadım, Ama buna çok fena kıskandım. Yüzüne de söyledim, İnşallah benimki gibi bir tane daha çocuğun olur dedim resmen beddua ettim ya. 1 günlük 2 günlük bir durum olsa, İnan insan sabredecek. Ek gıdaya geçtiğimiz den beri bu durumdayız ya. Allah sizlere de sabır versin çocuklarımıza da sakinlik yapacak bir şey yok. Düzgün düzgün oturanları kıskanıp çatlamak dan başka bir şey gelmiyor elimden. Miss sakın sen okuma, senden cok iyi kaynana olurda, bizden iyi gelin olurmu o şüpheli. Sende almazsan bu kız elimde kalacak☺️
Bahar sonuna güldüm ama öncesi üzücü tabi. Aynı durum hem yemek istiyor hem kurt gibi kaynıyor. Ben de eline kaşık veriyorum onu ağzına sokarken ederken yiyor. Sonlara doğru cıvıtıyor. Daha yiyecek ama yedirebilene aşk olsun dediğin gibi. Bana da ilk başta yatır yedir diyordu babannem falan benim bebe hiç yatan bir bebe olmadı ki 😒 oturtarak da yediremem yere bakar kafasını kaldırmaz mama sandalyesi yüksek ya bir şekilde oluyor işte.

O zaman duru 1 güneş 2 ipek 3 var mı artıran 😅

N Nehir8077 duru aynı Sena gibi . Ben de hayret ediyorum ağzını açıp yemek bekleyen çocuklara . Ben yatırıp vermeyi de denedim . Mama sandalyesine oturmak istemediğinde yatırıyorum kandırıyorum oynuyorum , kaşığa yöneldiğim anda bir bakıyorum ki Sena dönüp gidiyor bile. Çıldıracak gibi oluyorum gerçekten bu yeme konusu beni benden alıyor . Çok söyleniyorum bir de 😔 sakin kalmayı da öğrenmem lazım 🤦‍♀️
Sakinlik çok önemli yaa babası kandırıyor konuşuyor oyun yapıyor açtırıyor ağzını ama biz geriliyoruz bence çocuk da hissediyor. Benim doktorun hep dediği bebeklere yemek yemek sevdirin karnını nasılsa doyurursunuz. İnatlaşmayın siz kaybedersiniz.

Sena 4 🥺

Yok yok ben anladım bazı çocuklara ne yaparsan yap, bildiğini okuyor. Sakin kalmak mümkün mü. Ben sesimle onu bastırıyorum. Gor sen biz yemek yerken çıkan sesi. Sesini bastırmasam sanırsın kesiyorum onu. Valla komsular diyordur, sesi cokta güzelmiş gibi, bağıra bağıra söylüyor diye. Umut'ta sağolsun oda sese ortak oluyor. Yemekten soğudum yemek saati geldiğinde moralim bozuluyor. Sanırım gerçekten aç kalmıyorlar. Oyle boyle iki lokma yesin diye uğraşıyoruz. Red etmekte onlarda nasılsa baska birşey deneriz. Onlara hava hoş. Her defasinda hic stres yapmicam iyice acıkmasını beklicem diyorum, bi bakmışım elimde bisiler tikmaya çalışıyorum. Kız degil bende duzelmem heralde.
Gerçekten aç olmama ihtimali var mı? Mesela hangi saatlerde emzirme hangi saatlerde yemek yapıyorsunuz?

Sen söyle ben de söyleyeceğim biz bir düzen oturttuk aç oluyor yemek istiyor ama işte ipek de kurtlu durmuyor kucağıma alıp oturtup yedirmeye devam edebiliyorum mesela

Yok aslında ben de özellikle ondan almadım ikea aldım ama ayağını kendine çekip oturduğu yerden destek alıyor. Şimdi aklıma geldi sen öyle deyince ben de mama sandalyesinin şişme minderi var onu koyayım yeri daralıp hareket alanı azalsın 👍🏻
Valla ne psikosu motoru bilmem ama bakıcısının ve benim sabır motoru biraz zorlanacak belli 🤣🤣
Önce bizimki de ellerini bana uzatıyordu sadece şimdi kalkmak istediğinden de değil ama işte ayakta durcak hanımefendi 😒
Henüz kalkamayanlar mutlaka kemeri bağlayın ki öğrenemesin benden size tavsiye
Doğru diyorsun canım dikkate alacağım gelince kemere başlayım bende düşmesin aman ona güvenip iş falan yapıyorum ben yoksa sererim sofra bezini yerde yer 😝🤣

Markasi ne canim
Ooyy ne guzel bir manzara 😍
Jadesi Jadesi kuzum hayirli yolculuklar. Ben bebek 3 buk aylikkrn kalkip ucakla uzun yol gitmistim yinede 5 6 saat yol suruyor ve cok zordu. Deli cesareti gelmis demek 😁 simdi daha rahat olur buyuduler ya cok şükür 😍
Aslihaydo Aslihaydo ebru bendede yok cnm. Kimsede ekli degil sanirim. Bayada girmiyor foruma
Sağol kuzum iyi cesaret etmişsin bizde 3 aylıkken gitmiştik memlekete çok kolay geçmişti hep uyudu umarım şimdi de öyle olur 🤲🐣

Benim en büyük pişmanlığım düzgün bir mama sandalyesi almamam oldu. Anlattiklariniz hepsi bizde mevcut. Kafasini arkaya vurmak, ata biner gibi tepikmek, ayağa kalkmak. Bende cok zor yediriyorum. Kafasını korumak için arkasına yastık sıkıştırdim yastığı alttan bağladım. Sandalyeyi masaya petege bağladım devirmesin diye. Son olarak guzel bir agliyor kitledim diye kıpırdamıyor, başlıyorum oyun oynamaya. Onun yere attığı oyuncakları tekrar tekrar veriyor, azinada yemek tikiyirum. Birde zorlamayın diyorlar benim icin mumkun değil. Yoksa iki lokma yediremem. Hem açım diye aglar, hep basar gider. Yemek saatleri kendimi deli kadınlar gibi hissediyorum. Arkadaşımın kızı suan 12 aylık,gecen yemek saati geldi. Salak bahar boyle ne uğraşıyorsun, yatır yere ver ağzına hep zora gidiyorsun dedi. Sinirlendim al yedir ne istersen yapıcam dedim. Aldı kızı yastığa koydu, kendi kızı gibi sandı. Bir kaşık dahi veremedi. Yattığı yerden hepten kacti. Allah allah aklım almıyor niyeki boyle diyor. Kendi kızını yatırdı bir kase ekmekli çorbayı şık şık yedirdi. Kiz ne sağa be sola dönüyor. Hayatta hiçbir şeyi kıskanmadım, Ama buna çok fena kıskandım. Yüzüne de söyledim, İnşallah benimki gibi bir tane daha çocuğun olur dedim resmen beddua ettim ya. 1 günlük 2 günlük bir durum olsa, İnan insan sabredecek. Ek gıdaya geçtiğimiz den beri bu durumdayız ya. Allah sizlere de sabır versin çocuklarımıza da sakinlik yapacak bir şey yok. Düzgün düzgün oturanları kıskanıp çatlamak dan başka bir şey gelmiyor elimden. Miss sakın sen okuma, senden cok iyi kaynana olurda, bizden iyi gelin olurmu o şüpheli. Sende almazsan bu kız elimde kalacak☺️
Pek yaramaz pek Çakır gözlüm 🤣 bizde kafamızı falan atıyoruz zıplıyor uz ama senin kadar atraksiyon yok şükür neler yapmışsın baksana kıyamam inşallah uslu uslu yemeyi öğrenir 🤲

Doğru diyorsun canım dikkate alacağım gelince kemere başlayım bende düşmesin aman ona güvenip iş falan yapıyorum ben yoksa sererim sofra bezini yerde yer 😝🤣
Aynen başlarda ben de iş yapıyordum sonra oturup onla yeme numarası yapmaya veya yemeye başladım çünkü bakıyor ben ayaktayım ı da kalkmaya çalışıyor sonra ayağını içeri sokmaya başladı soktuğunun üstüne baslamaya başladı derken bu durumdayız. Gözümü ayıramamayı bırak elimi çekemiyorum düşecek yere diye.

Kizlar bizim 9.ay aşısı olacakmis sordum 1 yaşta yapiliyormus bazı illerde dedim uzaylı görmüş gibi hayır canım ne alaka dedi 🙄 sağlık sistemi mikemmel işliyor burda 😒 yaptırcaz artık yarın kan tahlili de hastanede acilde aldirilacakmis...

Gerçekten aç olmama ihtimali var mı? Mesela hangi saatlerde emzirme hangi saatlerde yemek yapıyorsunuz?

Sen söyle ben de söyleyeceğim biz bir düzen oturttuk aç oluyor yemek istiyor ama işte ipek de kurtlu durmuyor kucağıma alıp oturtup yedirmeye devam edebiliyorum mesela
Mesela bu günü yazayım. Sabah 7 de kaltı 25 dk meme emdi. Saat 10 da umuta kahvaltı hazırladım, bir lokma azina birsey sokamadim. Tükürdü yırttı kendini bıraktım. Tekrar meme emdi 15 dakika. Sonra 12 de umut meyve yerken, zorla bir dilim mandalina azına zorla tiktim. Kucucuk birsey. Tekrar meme istedi 15 dakika. Sonra 2 de umut corba yedi, puding yedi. 1 cay kaşığı çorba, 1 cay kaşığı puding ama zorla. 3 te tekrar emdi 20 dakika suan hala uyuyor. Kalkicak yemicek. Gunude meme ile tamamliyacak. Bence aç. Bu gunun toplami 1 dilim mandalina, 1 cay kasigi çorba, 1 cay kasigi puding. 10 saatin icinde. Ama birde sunu soyliyim dun aksam saat 7 de bir yemek kaşığı yogurt yemisti, geceyi meme ile geçirmişti.

Mesela bu günü yazayım. Sabah 7 de kaltı 25 dk meme emdi. Saat 10 da umuta kahvaltı hazırladım, bir lokma azina birsey sokamadim. Tükürdü yırttı kendini bıraktım. Tekrar meme emdi 15 dakika. Sonra 12 de umut meyve yerken, zorla bir dilim mandalina azına zorla tiktim. Kucucuk birsey. Tekrar meme istedi 15 dakika. Sonra 2 de umut corba yedi, puding yedi. 1 cay kaşığı çorba, 1 cay kaşığı puding ama zorla. 3 te tekrar emdi 20 dakika suan hala uyuyor. Kalkicak yemicek. Gunude meme ile tamamliyacak. Bence aç. Bu gunun toplami 1 dilim mandalina, 1 cay kasigi çorba, 1 cay kasigi puding. 10 saatin icinde. Ama birde sunu soyliyim dun aksam saat 7 de bir yemek kaşığı yogurt yemisti, geceyi meme ile geçirmişti.
İstahsizmis 😥illa ki acikiyodur büyüdüler artık canim ama yemeğe karşı hevesi ve iştahı yok demek ki

Selfi yapmış ya bı ton foto çekmiş böyle 😅

Eklentiler

• IMG_20210113_094528-02.webp
    IMG_20210113_094528-02.webp
    11,5 KB · Görüntüleme: 47
Bahar sonuna güldüm ama öncesi üzücü tabi. Aynı durum hem yemek istiyor hem kurt gibi kaynıyor. Ben de eline kaşık veriyorum onu ağzına sokarken ederken yiyor. Sonlara doğru cıvıtıyor. Daha yiyecek ama yedirebilene aşk olsun dediğin gibi. Bana da ilk başta yatır yedir diyordu babannem falan benim bebe hiç yatan bir bebe olmadı ki 😒 oturtarak da yediremem yere bakar kafasını kaldırmaz mama sandalyesi yüksek ya bir şekilde oluyor işte.

O zaman duru 1 güneş 2 ipek 3 var mı artıran 😅
Gül bitanem niye gülmeye sin. Üzücü bir durum yok, elden birsey gelmeyince oturup aglicak degiliz ya. Ben simdi bi kaç gündür ses etmiyorum. Hadi diyorum distir felam, yarın trkrar başlarım adam gibi yedirmeye. Zorlamiyim diyorum olmuyor. Her dakika meme istiyor ozman. Kucaga aldırıyor dudaklarıma yapışıyor meme diye. Ama ben onu harala gurele doyurdugum zaman, en fazla 10 dakika mutsuz. Sonra gör onu. Oyunlar oynuuor nesesi yerinde oluyor. Yani kısacası anne benim huyum bu, sen bak çaresine diyor. Benimki hepten cinsmiş, seninki iyi ortalarda sapıtıyor. Benimki gördüğü anda yırtıyor. Adi bak bi tadına. Bazende oyle birsey oluyorki. Tatlı birsey tadina baktirana kadar alla karayi seciyorum. Elimle sürüyorum ağzina bu seferde ver diye yırtıyor. Ama eline istiyor basindan beri kendi yemek istiyor. Haspam cok becerikliymiş gibi

Kizlar bende ay basi oldum tabi ben 2. Aydan beridir duzenli oluyorum. Karnim cok agriyor 2 aydir. Kafam o kadar allak bullak ki pedimi degstreyim derken yenisini takmamışım ve 10 dk sonra flan farkettim 🙄
Bahar'larda unutkanlık çok demekki. İyi senin 10 dakika sonra gelmiş aklına. Ben don giymeyi unutuyorum yeri geliyor.

Acaba çok aç olduğu için yemiyor olabilir mi? Mesela ipek de çok açsa veya toksa yemiyor mama istiyor bizde meme emzik olarak çoğunlukla. Mesela uyanır ben mama vermem hemen 1 saat sonra kahvaltı ettiririm. 1 saat içinde de oyun oynatıyorum enerjiyi atsın yemekle oynamasın diye sonra zaten 2 uyku arası 3 saat olduğu için yemek üstüne 2 saat geçmiş oluyor mama veriyorum yiyip uyuyor. Uyanınca aynı şekilde yarım saat 1 saat sonra öğlen yemeği 2-2,5 saat sonra mama ve tekrar uyku. Uyanınca akşam yemeği veya meyve yoğurt. Tabi ki her sefer yemiyor ama bu şekilde bir düzen oturttum. Sen de bir de meme üstüne 1 saat sonra vermeyi dene. Doktorlar da emzirdikten sonra 1 1,5 saat sonra öneriyorlar ek gıdayı

Selfi yapmış ya bı ton foto çekmiş böyle 😅
Yaa harikaa bal yanak ağza bak ağza 🤩🤩 ipek de ancak siyah ekran çekiyor 🤣🤣
Evet canım iştahsız çoğu seyide sevmiyor. Daha once bu kadar degildi. Bu ara hepten sapıttı. Bakalım buyusun biraz daha düzelir belki.
Belki de iştah gerilemesi yaşıyordur. Sen de onlarla yiyor musun? Taklit eder belki

Gül bitanem niye gülmeye sin. Üzücü bir durum yok, elden birsey gelmeyince oturup aglicak degiliz ya. Ben simdi bi kaç gündür ses etmiyorum. Hadi diyorum distir felam, yarın trkrar başlarım adam gibi yedirmeye. Zorlamiyim diyorum olmuyor. Her dakika meme istiyor ozman. Kucaga aldırıyor dudaklarıma yapışıyor meme diye. Ama ben onu harala gurele doyurdugum zaman, en fazla 10 dakika mutsuz. Sonra gör onu. Oyunlar oynuuor nesesi yerinde oluyor. Yani kısacası anne benim huyum bu, sen bak çaresine diyor. Benimki hepten cinsmiş, seninki iyi ortalarda sapıtıyor. Benimki gördüğü anda yırtıyor. Adi bak bi tadına. Bazende oyle birsey oluyorki. Tatlı birsey tadina baktirana kadar alla karayi seciyorum. Elimle sürüyorum ağzina bu seferde ver diye yırtıyor. Ama eline istiyor basindan beri kendi yemek istiyor. Haspam cok becerikliymiş gibi
Yaa işte duru da hareketli bebek galiba hareketli çocuklara yemek yedirmek çok zor. Karakteri öyle o zaman. Biz de aynı durum var sevdiğine sevmediğine farklı davranıyor. Onların da bir damak tadı karekteri var

Back
X