- 9 Eylül 2019
- 7.044
- 20.448
- 298
- 34
Yaptım bitti bile çorba koydum Asya hanıma balkabağı koydum kek yapacağım anayemekte babadan artık,Kolay gelsin dunurcanim yavaş yavaş yap yorulma
Amin canım teşekkür ederim![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yaptım bitti bile çorba koydum Asya hanıma balkabağı koydum kek yapacağım anayemekte babadan artık,Kolay gelsin dunurcanim yavaş yavaş yap yorulma
Amin canım teşekkür ederim![]()
Anladım olsun 2 yaşında erkek çocuğuHmm insallh ya benm de disler dumduz degl ondan da korktm acikcasi
Karistirdm o zman hani byle yardim edio vs deynce ben hani 5 6 yaslarnda kiz cocugu sandm anlattigndan
Müthiş bi oyun terapisti pedagog falan olurmulsun doğru meslek seçmişsin vallaN Nehir8077 canım erkek kız rolü ayrımjndan titizlikle ilgili şunu demeyi unutmuşum.. bence bu konuyu yavas yavas görmezden gelerek çözmeye çalışın.ileride çok titiz ya da çok pis bir insana dönüşmemesi için. Mesela çayı içerken hadi çabuk için dediğ zaman..hayır şimdi çay icme zamanı ve insanlar çayı keyif yaparak icerler.keyif yapmak demek eline çayını alıp hiçbir iş yapmadan dinlenmek demektir diyebilirsin.keyif yapıyorum çünkü dinleniyorum cok yoruldum diyebilirsin.bulasik zamani da bu annenin görevi..gerektiginde senden yardim isterim şu an ihtiyacim yok diyebilirsin.
Çay icme sürenizi uzatmak biraz zaman alacak.her sefer 5 dk daha uzun oturursanız zamanla alısacaktır.
Okuloncesi egitimde ogretmene dusen gorevlerden biri de cocuklara dinlenmeyi ogretmektir.yani 5 yasinda cocuk bile dinlenmeyi pek bilmez anlamsiz gelir.sizin ki normal yani![]()
KıyamamHelinim ne oldu kibirden bire mi oldu..çok üzücü..dua edecegim kuzucuga canim.
Ebru evet sen hic gtime yaa4 yaş oğluma doktor Ferrum verdi şurup.sence yeterli mi? En guvenilir en temiz şurup hangisidir? Benim oglan da alerjik ya..katkısı en az olan olsun istiyorum.
Doğaaa Doğaaa ben kıza kimyon verdkm birhaftadır mahfolduk..ne akla hizmetse kendimle aynı gun onun da kimyon diyetini açtım..meger gecmemişben de dönüp duruyoum neden diye..dusundum de sen mi yoksaa başka bir alerjik bebek annesi mi bana kimyonu kes dedikten sonra kızım iyilesmisti
Yumurta beyazi da gececektir insAllah aman yavas yavas acılsın.bak tek yanlış hamle ile sanki basa döndük![]()
Genelde kız cocuklari cok hevesli olir ama ben buyudugnde bna yardm etmesini isterm oglumun insallh da oyle buyutecegm o kadn işi yapamaz deyip otutturmayacagm erkek diye. Aslnda fzla hani bu anlattogn 2 yasndaki cocuk icin ama cok da hoş bi taraftanAnladım olsun 2 yaşında erkek çocuğu
Teşekkür ederim canımAslihaydo aslı kızina da sana da masAllah..ne guzellik o öyle
masAllah
bir oğlum daha olsa kacırmazdım bu kızı
ama başımızi bagladık zeynoyla
![]()
Atom karınca maşallahYaptım bitti bile çorba koydum Asya hanıma balkabağı koydum kek yapacağım anayemekte babadan artık,![]()
Çok yükselmiş demek ki ateş inşallah başka şey olmasın dakızlar yeğenim ateşten dolayı nöbet benzeri bur durum yaşamış ama nöbet diyemeyiz denilmiş yine de 24 saat gözetim altında olacak hastanedeler. boğaz enfeksiyonu sebep oluyormuş ateşe. bi normale geliyor sonra yükseliyor ve kaşıkla titreme morarma oldu 2 kez. pazartesi mr da çekilecek içimiz rahat olsun diye.
şükür ki korktuğum olmadi![]()
Geçmiş olsun bir daha yaşanmaz inşkızlar yeğenim ateşten dolayı nöbet benzeri bur durum yaşamış ama nöbet diyemeyiz denilmiş yine de 24 saat gözetim altında olacak hastanedeler. boğaz enfeksiyonu sebep oluyormuş ateşe. bi normale geliyor sonra yükseliyor ve kaşıkla titreme morarma oldu 2 kez. pazartesi mr da çekilecek içimiz rahat olsun diye.
kötü bir durum olmamasına çok sevindim canım, Rabbim saklasın tüm kuzuları.kızlar yeğenim ateşten dolayı nöbet benzeri bur durum yaşamış ama nöbet diyemeyiz denilmiş yine de 24 saat gözetim altında olacak hastanedeler. boğaz enfeksiyonu sebep oluyormuş ateşe. bi normale geliyor sonra yükseliyor ve kaşıkla titreme morarma oldu 2 kez. pazartesi mr da çekilecek içimiz rahat olsun diye.
Annem zaten bugun gittiBende hep bildiğim yaptığım şeyleri yaptın mı diye sorunca sinir oluyorumçok biliyorsan gel büyüt o zaman
annenin yanında olması kötü olmuş dediğin gibi sen unutursun o unutmaz
![]()
Valla canim biz su zamana kadar evde bu kadar vakit gecirmedigimiz icin birbirimize sarmiyorduk, bitsin artik su pandemi de rahatlayalim bir an once.. Masallah GoktugaBKGK eşin annenin yanında ilgili baba haline bürünüyor sanırım
sakin bir zamanında konuşsan anlar belki kendi de farkında değildir. Karyanın dişler geliyor bence ondan huzursuzluğu da. Benim oğlan çok huysyzdu geöen hafta hastalık çıktı işte altından.konuşamıyorlar ki dertlerini söylesinler kuzular. Şimdi daha iyi şükür emekleyince de iyi oldu kafasına göre geziyor o oda bu oda dolaşıyor.
Benim eşime de git memleketinde kal biraz tatilde diyroum gitmiyor.İyice yüzgöz olduk kaç aydır. Gidince evin anahtarını değiştirecem de diyorum tabi
korkıyor mu napıyorsa yok gitmeyecem diye tutturdu.
![]()
Cok gecmis olsun insallah hemen duzelir canimkızlar yeğenim ateşten dolayı nöbet benzeri bur durum yaşamış ama nöbet diyemeyiz denilmiş yine de 24 saat gözetim altında olacak hastanedeler. boğaz enfeksiyonu sebep oluyormuş ateşe. bi normale geliyor sonra yükseliyor ve kaşıkla titreme morarma oldu 2 kez. pazartesi mr da çekilecek içimiz rahat olsun diye.
Bahsrcım hep bi huzursuz bebeler. Diş yoruyor onları ağzı var dili yok gariplerin anca mızıldanıyorlar. Eşini de çok takmamaya Bak taktıkça daha da sorun olarak görür daha çok üzülür ve yorulursun. Ne diyeyim.Iyi aksamlar kizlae bebislerin resimlerini gördüm hepsi birbirinden güzeller Masallah !
Ben evdeyim annem yarin aksam gidecek Karya 2 gundur cok huysuz yine hic durmuyor ve cok yoruyor bizi sanirim yine dis patliyor bu ust disler cok yordu biziEsimlede surekli tartışıyoruz bana surekli sunu yaptin mı bunu yaptin mi sanki tum gun annemle keyif yapiyormusum gibi aksamda onun dırdırı, kac gündür sus diyorum susmuyor bugun yine ayni kiz bir yerden agliyor durmuyor annem oyalamaya çalışıyor ben kiza yemek hazırlıyorum esim susmuyor akil veriyor hep bende tutamadim bagirdim en sonunda simdi konusmuyoruz. Beni cok yoruyor. Bizde durumlar bu sekilde Allah akil fikir versin ona da ne diyeyim. Iyi geceler herkese
![]()
Eşim saolsun toplar yerleştirir. Titizdir. Şükür.Oooo bu çok iyi, ozaman tadını çıkarın. Bizdeki baba ayağı ile koltuk altına iterek ortadan yok ederdi, düzgün toplasa bende çocukların eğlenmesine izin verirdim![]()
Senin işin zor Bahar ım. İki bebek . Arada söylensende o dilden o kadar da olur. Baharcım Bebeğim için o kadar özlem çektim dua ettim. Hayatım boyunca hep anne olmak istedim. Rabbim başka başka sınadı. Öyle zor günlerden geldim, öyle zor kavuştum. Hamileliğim de çok zordu. Hamdolsun Rabbim bu kuluna bu evlat nimetini bahşetti. Dağılsın dökülsün sağlık olsun da tek. Rabbimin keremine hamdolsun.Bu yazıyı okudumya hem çok utandım, hemde pişman oldum. Birdaha söylenmeden onlar için yorulacağim. Tabi inşallah.
Dünürün seni çok seviyor tabi gelinkızını ve kayınçomuzu da. Oğlum babasına benziyor huyu da benzesin Elifim rahat eder. Biz gibi beraber yapar beraber gülerler. Çocuğumun rol modeli başarılı.Annesi fena olan gittiği yerde kaynana kiymeti bilir benden söylemesi![]()
Aslihaydo Asli yasadın
bu arada jadee çok fenasin hahaha
ben de isterim bir köpüklü kahve
Dünürüm on numara bes yıldızonu Ali de çok sevecek bence
ayıpsın dilarasız olmaz
Oyy kıyamam Asyamahoşgeldiniz evinize..yayılın dinlenin simdi..inan cook iyi gelecek..yarın güzel birgün olsun
Yok örtünmesi lazim diye bisey yok da.hic degisiklik olmuyor gibi geliyor canım.Alinin 2 yasi gecmisti tam kapandiginda.
Bu gece şu saat oldu uyumadı.. Sanırım alerjiyle ilgili bu durumsalla salla derman kalmadı
Lokum çikolata unutmayalım önemli
Bizden de damadıma sevgiler iyi geceler..gelin uyuyamıyor bu gece
Amin canım..hepimize nasip etsin insAllah..ben de hep dua ediyorum..Allahım evlendigi günleri de görelim diye..ne kadar güzel bir dua imiş Allah analı babalı büyütsün demek
MasAllah küçük prensime..yakisikli damadim benimben de aldım bu toplardan ama toplamasi eziyet
ama kaldırmadım oynuyorlar valla
haa yarısı babaanne de..bu iskenceye onu da ortak ettim
bıkti kadin toplamaktan
![]()
Aslım saol canım benim ne güzel söylemişsin. Teşekkür ederim. İyi görüşlerin. daha havuz dışına çıkmadı toplar da yeni diye boyuna top alıyoruz ekstradan toplarız. Doğru tespit . Çok sabırlıyımdır. Bu ablanız nelere sabır etti, evladımın canı saolsun.Kerem ile Aslı Leyla ile Mecnun Asya ile Haydoevine hoşgeldin jadem gerçekten insanin evi bambaşka
asya bile biliyo huzurlanmis hemen yavrum
Oo sekerparem elin degmisken tüm kismetleri kaptın süpersinHemi de Ata gibi damat Hemi de yeşım gibi dünür oh
Canım bazen göze alınan darbelerin izi gözde kalır ben gibi olur ya geçmez ya da uzun süre sonra geçer öyle belli bı yere çarptı eli girdi farkında olmamış olabilirsin Allah korktuğuna ugratmasininternete bakma
Aminn canim
Biz de seni özledik balım
Ben de kızımda almıştım bir haftanın sonunda cinnet geçirdim üstüne basıp kaç defa düştümo topun çıkmadığı tek nokta kalmamıştı her yerdeydi kabus gibi topladım geri o havuz dışında her yerde top oluyor ama havuzda bir tane bile olmuyor niyeyse en sevmediğim oyuncak
sen sabirlisin bence dayanirsin canım bende yok o sabır
![]()
Ahh canım şekerim paremyaş dediğin nedir ki gönüller bir olduktan sonra büyüyünce fark etmez o yaş aralığı ben seve seve kabul ederim ince fikirli naif alimden iyi bir damat mı bulucam ama sen benim cadı kızımı ne yapıcaksın emin misin
gerçi ders yapalım kitap okuyalım demezsen senden iyisi yok aslında tam senlik otur sürekli resim yap etkinlik yap kek pasta kurabiye yap onunla oyun oyna senden iyisi yok ama sen ders çalışalım mı kitap okuyalım mı deme
![]()
Helinim çok geçmiş olsun kuzum. İnşallah daha iyicedir şimdi.kızlar iki gündür birbucuk yasindaki yeğenim nöbet geçiriyor. nedeni belli değil henüz arastiriliyor. dua edin nolur iyi olsun![]()
İlahi miss . Anahtar değişimi iyiymiş.BKGK eşin annenin yanında ilgili baba haline bürünüyor sanırım
sakin bir zamanında konuşsan anlar belki kendi de farkında değildir. Karyanın dişler geliyor bence ondan huzursuzluğu da. Benim oğlan çok huysyzdu geöen hafta hastalık çıktı işte altından.konuşamıyorlar ki dertlerini söylesinler kuzular. Şimdi daha iyi şükür emekleyince de iyi oldu kafasına göre geziyor o oda bu oda dolaşıyor.
Benim eşime de git memleketinde kal biraz tatilde diyroum gitmiyor.İyice yüzgöz olduk kaç aydır. Gidince evin anahtarını değiştirecem de diyorum tabi
korkıyor mu napıyorsa yok gitmeyecem diye tutturdu.
![]()
Ne güzel bilgilendiriyorsun. Çok saol sevgili dünürüm.Canım esin Umutu erkek gibi yetistiricem derken Duruyu da erkek gibi yetistirecek galiba.bebek de ayıcık da alin ikisi de oynasın.çocuklar yumuşak oyuncaklarla oynarken duygusal doyum yasarlar.benim oglumun kiz dogmadan daha 3 tane bebegi vardi ama hepsi erkek bebekti.kiz dogunca kiz bebek de aldik.hatta geceleri erkek bebege sarılıp uyumaya basladi bu ara.güç alıyor demek ki deyip karişmiyorum.kucuk mutfak aletleri de alacagim kız az buyuyunce.inan erkek cocuklari kizlardan cok seviyor oyuncak tencere tavayı.sen onlari oyun oynarken gör.evde canını sıkan ne varsa anlatır evcilik oynarken.benim en sevdigim anlardan biri de bu oluyor.oglumun oyuncaklarıyla dertlesmesi.bunu ben baslattim aslında.birgün bir kamyonuna dertlendim.iste cok üzülüyorum kamyoncum, bugun Ali bana boyle dedi çok kirildim vs diye.bunu haftada bir iki yaptım.baktim ben yokken basliyor dertlenmeye.bu sefer sessizce dinliyorum odanın dışından.canini sıkan ne varsa öğrenmiş oluyorum.duru ile Umut un yaslari cok yakın..su an cok cinsiyet ayrımı yapamıyorlar.babasi onu spor aletlerinin arasına götürmektense birlikte erkeklere ait görevleri yapabilirler.mesela birlikte ufak bir tamir işi yapsalar o sırada sen de kızla bi kek vs yapsan.sonra da babasi Umuta bu evde erkeklerin ve kızların görevleri başka.bu evde biz erkekler güç gerektiren islerde kızlara yardım etmeliyiz, kızlar narindir yorulabilirler, onlar da kızkıza kek yapsınlar ailecek birlikte güzel bir kek yiyelim diyebilir.
Ya aslıni soylemek gerekirse sen ve esin bu konuyu cok taktiginiz icin bu oneriyi veriyorum.bana kalırsa üstüne düsulmeden hallolunur.zamanla cinsiyet ayrımı yapacak.şu an cok küçük.dedigim gibi hani toplumda erkeklerin yaptıgi tamir gibi islerde baba Umutu yanında tutsun.ama umut cok merakli bir cocuk.tamir aletlerini sonra ortadan kaldirmayo ihmal etmeyin.mesela musluk tamiri gibi basit bir iş.yani elektrikli bir alet tamir edilecekse priz gibi Umut görmese de olur.çunku denemeye kalkarsa zarar görür.eve bir küçük tamir ünitesi alabilirsiniz.guzel oyuncaklar var.ama iri parcalar olmali.yutmamalari için.birseyleri söküp takmayi seviyor diyorsun ya belki ilgisini ceker. Ben de olsam babasiyla spor salonuna yollamam herhalde. Ani bir ihmal ile kaybolabilir kaza olabilir.tehlikeli ve kalabalık bir yer.
Bence eşini dinle.basit yemekler yap bir süre.evi de soyle üstten topla.zamani onlara ver. birlikte oyuncaklarla oynayın.oyuncaklari konusturun.renkleriine gore gruplayın.mesela yere 3 renk karton ya da kap koy.ayni renkte top oyuncak ne varsa üstune koymaca oynayin.ama bunu muzik esliginde yapin.muzik durduğunda Umut heykel olacak de.arada durdur bir heykel olsun muzik baslasin gruplamaya devam bunu oyuncak toplarken de yap.boylece toplanmak dagitmak da bir eğlence haline gelsin.
Cok uzun yazdım gene ya
Bildirim konusunda ben de yasiyorum bu sorunu canım![]()
Damadın bugün çok ihmal edildi kıyamam. Sabah besledim işe gittim çok yoğundum. Öğlen geldim uyuttum .babası mama vermiş kuzum aç. Yemeğini yedirdim. Oynadık . Babamızın işi vardı gitti adamcağız. Uyudu balım. Bugün annemin doğum günü. Mezara gidemedim. Bir sürü iş getirdim Eve. Gece okurum anacığıma.Damadim da gelinim de on numara Aslı
Kaptim gitti kacıramazdim bu kısmetleri
Yaza goz kontrolune götüreceğim bakalimbakmiyacagim internete
Ohoo yaşadık kaptık güzel geliniooo hemi de becerikli kek pasta kurabiye haaa
masAllah masAllah
ders çalışma konusunda hakkini yeme kızımın..okula baslamadan okumayı soktu demedimiydin?
Oooyy oyy o parmakları da lokum niyetine![]()
Hmm iyi demek ki snra cikanlara dha dikkat etmek gerek o zamn. Bakalm ne zaman o disler birlesecek merak ettmAnnem zaten bugun gittigiderkende daha gelmem dedi. Kadin yasli zaten kadini kiskaniyor cok tuhaf hallere giriyor anlamis degilim Karya dogduktan sonra boyle oldu malesef..
Valla canim biz su zamana kadar evde bu kadar vakit gecirmedigimiz icin birbirimize sarmiyorduk, bitsin artik su pandemi de rahatlayalim bir an once.. Masallah GoktugaBenimki emekleme pozisyonuna gecmeye calisiyor poposunun ustunde dolasiyor bir o yana bir bu yana ama ileri gitmiyor halen . Karyanin ust disin 1 i patladi digeri bembeyaz ust disin yanida bembeyaz patlayacak onlar kiza sanci veriyor sanirim
Cok gecmis olsun insallah hemen duzelir canim
minikbebegim9640 canım o dislerin arasi yanlar ve arkalar ciktikca kapanacakmis oyle biliyorum birde bebeklerin ilk dişleri yamuk çıkmazmış merak etme
![]()
Masallahımız var ne ara yaptın kız, valla ben bugün cok tembelim. Hafta sonu rahatlığına kapıldım. Birazda eş yorulsun çen çen akıl vermeyi biliyorYaptım bitti bile çorba koydum Asya hanıma balkabağı koydum kek yapacağım anayemekte babadan artık,![]()
Bununla geçmiş olsun daha iyi haberler alırsınız inşallah. Allah nerede varsa korusun kollasin.kızlar yeğenim ateşten dolayı nöbet benzeri bur durum yaşamış ama nöbet diyemeyiz denilmiş yine de 24 saat gözetim altında olacak hastanedeler. boğaz enfeksiyonu sebep oluyormuş ateşe. bi normale geliyor sonra yükseliyor ve kaşıkla titreme morarma oldu 2 kez. pazartesi mr da çekilecek içimiz rahat olsun diye.
Uyku eegsi miydi ondan yapılmıştı umuta da ayni yaslarda yasaidk bi de 3 4 gun yattik.kızlar yeğenim ateşten dolayı nöbet benzeri bur durum yaşamış ama nöbet diyemeyiz denilmiş yine de 24 saat gözetim altında olacak hastanedeler. boğaz enfeksiyonu sebep oluyormuş ateşe. bi normale geliyor sonra yükseliyor ve kaşıkla titreme morarma oldu 2 kez. pazartesi mr da çekilecek içimiz rahat olsun diye.
Evet ya bizde Zeynebin 1.sınıf heyecanı karnesini yaşayamadık okul heyecanı olmayınca karne hevesi de yoktu Zeynebin. E okul dan baktık sevinmedi bileOkula gitmeden karne aldık tuhaf ya sanki bir filmin içindeyiz Allahim bitsin şu pandemi![]()