• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Helinnnnn Helinnnnn canim sıkıntını yürekten hissettim emin ol💔 ben de bazen o noktaya geliyorum..ama sabret şu zor zamanlar kısa zaman sonra bitecek..civan yavas yavas 2 yaş sıkıntısını atlatmaya başlar... hersey daha güzel olacak..birlikte oynayacaklar ve sen rahatına bakacaksın..kardesimle aramda 11 ay var.annem en rahat siz büyüdünüz der hep. Biz 4 kardesiz.ama en yakin kardesimle hep oynarmisiz.bi tek bebeklik zordu der.sen de rahat edeceksin kisa zaman sonra. Umudunu kaybetme 😇
bitecek mi gerçekten. bugün ağlıyorum hep . mutsuzluk mu umutsuzluk mu bilmiyorum ama elimde değil. ablam geldi halime acıyıp uyudum az ama modum düşük hala isyanım var içimde 😔 böyle hissetmekten de korkuyorum aslında ama civan bugün bende ne sabır bıraktı ne olumlu bir his
canim benim, ne yapıyorsun olur mu? iki küçük bebek, onların yedirmesi, içirmesi, banyosu yeter zaten. bir de üstüne uykusuzluk. daha ne yapacaksın. tüm bu hissettiklerin o kadar normal, o kadar insanî ki, baska türlü olmasi tuhaf olurdu.

geçecek canim, hepsi geçecek. kapıyı çekip gideceksin, cok zor ama geçecek
çok sağolun gerçekten. tecrüben var onun için iyi geli6or dediklerin. biliyorum daha sonra böyle hissettiğim için de pişman olacam ama elimde değil inan

bitecek mi gerçekten. bugün ağlıyorum hep . mutsuzluk mu umutsuzluk mu bilmiyorum ama elimde değil. ablam geldi halime acıyıp uyudum az ama modum düşük hala isyanım var içimde 😔 böyle hissetmekten de korkuyorum aslında ama civan bugün bende ne sabır bıraktı ne olumlu bir his

çok sağolun gerçekten. tecrüben var onun için iyi geli6or dediklerin. biliyorum daha sonra böyle hissettiğim için de pişman olacam ama elimde değil inan
Ah Helin ah olur böyle şeyler çok normal. Hangimizde sabır kaldiki, ben kaç gere Allah affetsin kendime beddua ettim sinirden. Sonra tekrar başa sariyorsun, pişman oluyorsun. En basit düşüyorlar en ufak birşey oluyor, Tekrar değişiyorsun.annelik bı nevi delilik. boylede demek istemiyorum ama, hele seninle benimki akıl karı değil. insan sürekli kendini sorguluyor.
Ama ben inanıyorum geçecek bu günler, sokaktan çocuk aramiyacagiz. Kendileri arkadaş olacak vakit gecircekler.
İnşallah Helinim güzel günlere az kaldı. Milimum hirpalanarak yeni hayatımıza geçeriz inşallah.

Hanimlar bayadr giremiyordum napiyorsunz nasulsinz?
Ben yine bir soru ile geliyorum..

Oglum 13 nisanda tam 1 yaşına girdi bugn de aşı yaptirdık 3 taneymiş 2 aynı koldan digeri de diger kolundan vuruldu atesi olabilir bnda vs dediler.
Ama hic bir aşıda byle aglamadi cok kötü oldu susturamadim disarda az sakinlesti iste nyse eve geldm yine hic bir sekilde susmadi uykusu geldi uyuyamadi da.

Kolunu tutarak agladi surekli sustu agladi fkan bnde calpol verdm demek ki agrisi var diye smdi sakinlesti ama byle oluyor mu sizler 1 yaş aşısıni nasl atlattiniz?

Zeyay1420 Zeyay1420 canim sen nasıl oldun daha iyi misin?
Saol canım daha iyiyim iftardan ve sahurdan sonra parol almıştım terleyince iyi geldi. hava çok güzel Zeynep le açık havaya çıktık iyi geldi birde okul günümdü herkesin dağılmasını bekledim defter doldurdum eve geçicem birazdan markettende kolay yapılacak bişeyler alayım iftar için

Hanimlar bayadr giremiyordum napiyorsunz nasulsinz?
Ben yine bir soru ile geliyorum..

Oglum 13 nisanda tam 1 yaşına girdi bugn de aşı yaptirdık 3 taneymiş 2 aynı koldan digeri de diger kolundan vuruldu atesi olabilir bnda vs dediler.
Ama hic bir aşıda byle aglamadi cok kötü oldu susturamadim disarda az sakinlesti iste nyse eve geldm yine hic bir sekilde susmadi uykusu geldi uyuyamadi da.

Kolunu tutarak agladi surekli sustu agladi fkan bnde calpol verdm demek ki agrisi var diye smdi sakinlesti ama byle oluyor mu sizler 1 yaş aşısıni nasl atlattiniz?
İyiyiz canım sen nasılsın? 1 yaş aşılarını biz bacaktan olduk ikisi aynı bacağa biri diğer bacağa şeklinde. Bazı bebekleri fazla etkiledi bazılarını az sanırım benimki de huzursuz olmuştu ama fazla sürmemişti

Aynı hikaye bizde de var neler çektim döndüreceğim diye bir ara sadece uyuklarken emzirdim sırf bu yüzde uykuya geçmesini bile bozmuştum çocuğun

Halbuki ne güzel düzen kurmuştuk anne gider ama geri gelir diye bay bayla gönderiyordu hatta şu adım adım setinin 11.ayında mıydı neydi öyle bir anekdot bile vardı anne gider bakıcı abla ile birlikte bay bay yaparız akşam olunca kapı çalar anne gelir çocuk mutlu olur diye. İnşallah geçicidir. Bi de bu 26 nisan a kadar benle olacak bakıcıyı unutmasa eski düzeni unutmasa bari 😐
Canim merak etme yine eski düzenine alışır hem bakıcısını da seviyor diyorsun.belki ilk gün biraz zorlar ama alışır🌺
Ah sorma desene aynı dertten muzdaribiz akşam özellikle deliriyor kendine vurma başladı resmen ellerini sıkıp karnına doğru vuruyor nerden çıkarıyor bunları bilmem yumruk sıkıp hııhhh deyip nefesini tutup yüzü kıpkırmızı oluyor bi sıkıyor ki kendini 😂😂😂 dili olsa anama sövecek o derece 😝
Elif de yapıyor bunu ya 🥴🤣🤣🤣 bi de bagiriyor a a a a diye :D aslında tam ceviz adam şarkısına uugun ortam ogretelim gitsin 🤣
Yok kuzum hep böyle ama diş dönemi ekstra çoğalıyor durum uyku sorununu çözdük buda çözülür bu hallerine şükür diyorum ondan oruç tutamadım sanırım sürekli içince bende su namına bişey kalmadı tansiyon şeker yerlerde 😝 12 18 bize en düşkün olduğu ay demişsin e bu 6 ay demek 😂😂😂 haydaaaaaaa
Daha filmin giriş bölümündeyiz 😏😜😅
Ali 18 aylıkken benim kimseyle konusmama izin vermiyor eliyle ağzımı kapatmaya çalışıyordu 😄

Ah Helin ah olur böyle şeyler çok normal. Hangimizde sabır kaldiki, ben kaç gere Allah affetsin kendime beddua ettim sinirden. Sonra tekrar başa sariyorsun, pişman oluyorsun. En basit düşüyorlar en ufak birşey oluyor, Tekrar değişiyorsun.annelik bı nevi delilik. boylede demek istemiyorum ama, hele seninle benimki akıl karı değil. insan sürekli kendini sorguluyor.
Ama ben inanıyorum geçecek bu günler, sokaktan çocuk aramiyacagiz. Kendileri arkadaş olacak vakit gecircekler.
İnşallah Helinim güzel günlere az kaldı. Milimum hirpalanarak yeni hayatımıza geçeriz inşallah.
evet en iyi sen anlarsın beni iki küçük çocuk delilik. Allah korusun bagislasin 🙏 bizede dayanma gücü versin. bugün modum değişemedi. pandemiyi unutup areli okula vereyim yarım gün diyorum sonra corona geliyor aklıma. sıkıştık resmen kısır bir döngü de ve bir yerden sonrası zor oldu artık 😔 inşallah dediğin gibi az kalmıştır canim. mutsuz aksi bir anne onlarada iyi gelmeyecek 😔

bugüne kadar kendimi hiç bu kadar tükenmiş ve çaresiz hissetmedim. nefes alamıyormuşum gibi geliyor. gece uyku yok gündüz koşturmaca ağlamalar bagirmalar hiçbirşeye yetişememe. zaten ne yapıyorum ki diyorum valla ev anlaminda yaptığım birşey yok ama yaptiklarim bile psikolojik fiziksel beni yoruyor. kapıyı açıp çıkmak istiyorum kimseye birşey demeden hesap vermeden. sorumluluk hissi beni çok yordu. kalbim sıkışıyor resmen. ya uyusunlar bu çocuklar gece uyanıp durmasınlar yeminle kaldıramıyorum bi küçüğü bi büyüğünün gündüz temposunun üstüne gece bende sınır bırakmadı artık.
Çok haklısın canım gerçekten seni o kadar iyi anlıyorum ki çalışan bir kişi olarak sürekli evde olmaya da alışkın değilsin. Üstüne 2 tane ilgi bekleyen çocuk seninle 1 tanesi bile beni çok zorluyor. Kv dem derdi hep böyle bir sepet olsa da 1 saat bıraksam diyorsun diye. Aynen öyle annelik bitmeyen bir mesai. Ben en azından akşam uyuyunca biraz nefes alıyorum senin ikisi aynı anda uyuyacak da öyle dinleneceksin. İnşallah bu günler geçer bir an evvel beraber oynadığı günlere gelirsiniz. Sabırlar diliyorum.. 🤗🤗
Ah sorma desene aynı dertten muzdaribiz akşam özellikle deliriyor kendine vurma başladı resmen ellerini sıkıp karnına doğru vuruyor nerden çıkarıyor bunları bilmem yumruk sıkıp hııhhh deyip nefesini tutup yüzü kıpkırmızı oluyor bi sıkıyor ki kendini 😂😂😂 dili olsa anama sövecek o derece 😝
İpek de yapıyor istediği bişey olmadı mı ağlamıyorsa sinirleniyor ve yumruklarını sıkıp ıııh diye bağırıyor. Yani bunu kimsden görmediğine eminim içten geliyor demek ki karakter meselesi. Başka bir çocuk yaparken görsem kimi örnek alıyor da yapıyor acaba diye düşünürdüm düşünmemek lazımmış 😅😅
Kalppare Kalppare sağolasın canım anne hayatta ama o da hastahanede virüslü . Baba vefat etti . Kronik hiç bir rahatsızlığı yokmuş bilinen . Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah.
Huzursuzluğun aşıdan olduğunu sanmıyorum canım , öncesinde de göZlemlemiştim özellikle . Bir hırçınlık , uyku reddi var . Aşı da ekstra tetiklemiş olabilir tabi .
Çok üzüldüm Allah rahmet eylesin çocuğuna üzüldüm en çok 😢
Öğretmen arkadaşlardan aşı sırası gelen var mı düşünceleriniz neler merak ediyorum? Bana çıktı bir yandan güvenemiyorum bir yandan olmak gerek diyorum eşime de çıktı o olmayacak😑 okudukça araştırdıkça şüphelerim artıyor napacamı şaşırdım gerçekten ya
Neden şüphe duyuyorsun? Aşısız nasıl bitecek ki bu hastalık. Eşin eğer aşı olmayacaksa randevu almasın çünkü randevu alınıp gidilmezse aşılar çöpe gidiyormuş. Bekleyen çok insan var yazık olmasın..

bugüne kadar kendimi hiç bu kadar tükenmiş ve çaresiz hissetmedim. nefes alamıyormuşum gibi geliyor. gece uyku yok gündüz koşturmaca ağlamalar bagirmalar hiçbirşeye yetişememe. zaten ne yapıyorum ki diyorum valla ev anlaminda yaptığım birşey yok ama yaptiklarim bile psikolojik fiziksel beni yoruyor. kapıyı açıp çıkmak istiyorum kimseye birşey demeden hesap vermeden. sorumluluk hissi beni çok yordu. kalbim sıkışıyor resmen. ya uyusunlar bu çocuklar gece uyanıp durmasınlar yeminle kaldıramıyorum bi küçüğü bi büyüğünün gündüz temposunun üstüne gece bende sınır bırakmadı artık.
Geçecek canım büyüyecekler 2 küçük bebek en zor dönemleri şuan. Zamanla herşey daha da kolaylaşacak ikisi birden büyüyecek sonra rahat edeceksin inşallah. Ara ara bunalman çok normal kolay değil gerçekten evde hiçbir iş yapmasan sadece yemek yapıp yedirip kaldırsan zaten senden iyisi olmaz bu dönemde.

Seni betusten tanımış olabilirim 😍🙈
Bayıldım ailenize nekadar güler yüzlü enerjik birisin burda'da enerjine hayran kalıyorum ben yerimden kalksam mi kalkmasam mi derken sen yemek camasir bulaşık çocukları halledip gezmeye gitmiş oluyorsun 🙈😂😂
Teşekkürler canım sen de gencecik hayat dolusun maşşallah sizlere🧿🧿🧿enerjim şu saatlerde son damlalarında oluyor sabah bir gazla başlayıp ohh bugünü de sağsağlim atlattık diyorum🤪
Banada bul bir öneri, dişten felam değil duruda bildim bileli öyle. Her dk meme meme. Ne verirsen ver illa meme istiyor. Günde 3. 5 deniyorya ne 3 çü ne 5 şi. Sayamiyacagim kadar. Ben durunun huyunun bu olduğunu düşünüyorum. Bizdede her hafta sonu eşim yeter artık, komple kes memeyi, bir çay bile icemiyorsun. Yesin yemek diyor. Kesmemi istiyor, daha öncede buraya yazdım, kesmeyi kaç kez düşündüm. bana yapışık geziyor.
Yemeğe gelince iştahsız zorla yediriyorum. Zorla doyursamda meme diye agliyor. Tabi yarım saat sesi çıkmıyor. Umut hiç böyle değildi, düzenli emerdi. Duru osursa aklına meme düşüyor, ve ağlayarak istiyor.
Ne ayarsız bu bebeler ya kimi emmez kimi abartır. Sen de havalar düzelince dağ bayır park bahçe çıkacan ki unutsun evde olunca sıkıntıdan da sarıyorlar memelere demek
Öğretmen arkadaşlardan aşı sırası gelen var mı düşünceleriniz neler merak ediyorum? Bana çıktı bir yandan güvenemiyorum bir yandan olmak gerek diyorum eşime de çıktı o olmayacak😑 okudukça araştırdıkça şüphelerim artıyor napacamı şaşırdım gerçekten ya
Bize yok canım henüz ilkokullara gelmiş. Ben yaptırmayı düşünüyorum sıramı gelirse. Tüm dünya aşılanıyor hasta olsak onun etkilerinden azdır eminim yan etkisi. Aylarca koku tat alamayanlar, depresyona girenler bile var

Merhaba kızlar bu ara yoğun geçiyor günler bakamıyorum ramazanın başlaması ile zaman nası geçti anlamadım. Kız kardeşim geldi yanıma bana kolaylık oldu. Cumartesi günü Eylüllün doğum gününü yapıcaz elbisesi hala gelmedi ona rağmen yapmak zorundayım çünkü babaannesi ile dedesi gidecek beklediler bizi mecbur yapılacak. Hasta olanlar vardı okudum herkese şifalar diliyorum. Bunalanlara da sabır diliyorum gerçekten zorlanıyor insan bazen özellikle gecelerii uyku olmayınca sabır tükeniyor ama geçecek inşallah bu günlerde sağlık en önemlisi gerisi boş öpüyorum hepiniizi😘😘

Bi de bana da naz yapıyor. Dün işten erken çıktım filyasyona girdiğim için geldiğimde bakıcısıyla dışarda oynuyorlardı koşa koşa beni istedi. Kargolar falan var diye eve girdik yıktı ortalığı girmeyeceğim diye neyse kandırdık ellerini yıkarken yine kriz bakıcı abla bile şaşırdı ben hiç böyle ağladığını görmedim diye babası da kaç gündür evde ya o da diyor onunla hiç ağlamıyor diye. tuvalete girdiğinde bile kapının önünde tık tık yapıyormuş ben girdiğimde kıyamet kopuyor 😟😟 niye böyle yapıyor anlamıyorum çalışıyorum diye mi böyle tepkisi? Beni mi deniyor? Valla bulursam bir kitap falan bu konuyla ilgili okuyacağım ne yapacağım şaşıp kalıyorum 😔😔
Bulursan beni de etiketle , farklı güzel bir kitap da olur 👍
Sen fotoğraf paylaştığında aaa ikisi de daha bebek demiştim . Biz bir tane ile zorlanırken iki tane ile bunalman çok normal . Üstelik şu an sürekli evde olmanın da getirdiği bir gerginlik de var . Ablan gelmiş en azından bir nefes olmuştur . Umarım şimdi daha iyisindir
Bize çıkmadı aşı . İlkokul , okul öncesi ve rehber öğretmenler öncelikli . Okul kapanır biz vurulana kadar diye düşünüyorum . Ben vurulacağım ama çok fazla kafa karışıklığı yaşıyorum . Almanya’da ikamet ediyor ablam , vurulmayın sakın diyor . Anneme randevu aldım hemen vuruldu aşısını ancak ablam keşke annem de vurulmasaydı deyip duruyor . Allah korusun bir yan etkisi olsa vicdan azabından ne yaparım bilmiyorum .
Umudum- Umudum- demek kronik rahatsizliga bakmiyor bu durum..üzüldüm yavruya..Allah kadıncagza dayanma gucu versin.Allah bize yasatmasin 🤲
Amin canım inşallah

Günaydın arkadaşlar eşimin atölyede beraber çalıştığı arkadaşının testi pozitif çıkmış akşam haber verdiler pazartesi beraberler iş atölyede ve çay kahve içerken maskesini çıkarıyor muş arkadaş eşim maskeli ve mesafeliymiş ama okula gelme dedi müdürü bakalım eşimde Bi belirti yok😞
Ay inşallah eşine geçmemiştir canım ama takipte kalın bence bi kaç gün şöyle ayrı takılın Allah korusun ama önlem almak lazım

Ahhh kıyamam kuzum 2. Çocuk fikri bu yüzden zor biri bile çok zorken... Bu sıra çok ters hepsialamsız bizi de geriyorlar uykusuzluk zaten en beteri 🙄🙄 bende dün artık ağladım uyuturken yetemiyorum hiçbir şeye diye o kadar iyi anlıyorum ki ev desen almış başını yarım yamalak eşimle anca temizliyoruz o yoksa imkansız zaten. Kolay değil önceki hayatımız yok artık ve bazen o sorumsuzluk duygusunu insan özlüyor

Veriyorum canım dişlerinin ne işe yaradığını öğrensin😁 koparıp koparıp tükürüyor çoğu zaman arada da yutuyor. Tüm Salatalık vermiş babası dün ben kabuğunu soyup dilimleyip veriyordum tüm olunca yedi yarısını. Allah yardımcın olsun inşallah havalar güzel olunca bol bol dışarı çıkar bari en azından dışarda unutur belki
Evet kuzum dışarda unutuyor 😝hava düzelsin bakalım diyorum fırtına geliyormuş yine 🙄ben cesaret edemedim henüz havuç elma fala salatalık veriyorum kabuğunu soyup 😂 maşallah göktuğuma😍😍😍

Kalppare Kalppare sağolasın canım anne hayatta ama o da hastahanede virüslü . Baba vefat etti . Kronik hiç bir rahatsızlığı yokmuş bilinen . Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah.
Huzursuzluğun aşıdan olduğunu sanmıyorum canım , öncesinde de göZlemlemiştim özellikle . Bir hırçınlık , uyku reddi var . Aşı da ekstra tetiklemiş olabilir tabi .
Başınız sağ olsun canım 😔😔😔

Biliyorum canım Asya ile Duru meme konusunda aynı. Duru hastalanmisti ya hastanede kan alıyorlar meme, serum takmislardi meme. Çok kusuyordu. Doktor ilk yarım saat meme asla verme dedi. 10dk geçti doktor geldi. Burada 20 çocuk bir bu meme diye bağırıyor, hem bu ses bundan nasıl çıkıyor. Ver memesini kusarsa kusar yapacak birşey yok dedi. Doktor hastane illahlah çekti. En son ben hastalandım hatta tam olarak duzelmedim. İylesmeme izin vermedi. durunun doktoru biliyor durumu. Kesebilirsin bu şekil olmaz dedi. Ama sırf şu Corona davasına oyalaniyorum sabrefiyorum yoksa çoktan bıraktıracak tım. Hos onu nasıl başarıcam Onuda bmiyorum.
Benim de dilimde ya bakma sen memeyi bıraktırma bunlara cesaret işi inan corona da çok tetikliyor dediğin gibi hele ki çocuklara bulaşıyor mutant biz çekeriz deyip katlanıyoruz 🙄 vakti gelsin hele deyip bekliyorum bende ama gözüm de çok korkuyor bu düşjğnkükten nasıl bırakacak diye

Canim merak etme yine eski düzenine alışır hem bakıcısını da seviyor diyorsun.belki ilk gün biraz zorlar ama alışır🌺
Elif de yapıyor bunu ya 🥴🤣🤣🤣 bi de bagiriyor a a a a diye :D aslında tam ceviz adam şarkısına uugun ortam ogretelim gitsin 🤣
Daha filmin giriş bölümündeyiz 😏😜😅
Ali 18 aylıkken benim kimseyle konusmama izin vermiyor eliyle ağzımı kapatmaya çalışıyordu 😄
Hırsa bak diyorum bazen öyle tepki veriyor 😂😂😂 deli mi ne bu yaşta ne siniriyse bıraka ben sinirleneyim gezdiğim tipe ağlayasım geliyor iyi kocam yüzüme bakıyor yazık adam karşısında ne haldeyim😂😂😂gerçi arkadaşları ile iftara gitti kaçmış olmasın😝
Bizimki insanlara alışır gibi şükür eve gelene kendini yırtıyor en azından artık ha gitmiyor kimseye ama buna bin şükür 😂 demek ağzımızı kapatacaklar ha çok şımartıyoruz modern anne ayağına bi terlik mi göstersek acaba 😅😝

Çok haklısın canım gerçekten seni o kadar iyi anlıyorum ki çalışan bir kişi olarak sürekli evde olmaya da alışkın değilsin. Üstüne 2 tane ilgi bekleyen çocuk seninle 1 tanesi bile beni çok zorluyor. Kv dem derdi hep böyle bir sepet olsa da 1 saat bıraksam diyorsun diye. Aynen öyle annelik bitmeyen bir mesai. Ben en azından akşam uyuyunca biraz nefes alıyorum senin ikisi aynı anda uyuyacak da öyle dinleneceksin. İnşallah bu günler geçer bir an evvel beraber oynadığı günlere gelirsiniz. Sabırlar diliyorum.. 🤗🤗
İpek de yapıyor istediği bişey olmadı mı ağlamıyorsa sinirleniyor ve yumruklarını sıkıp ıııh diye bağırıyor. Yani bunu kimsden görmediğine eminim içten geliyor demek ki karakter meselesi. Başka bir çocuk yaparken görsem kimi örnek alıyor da yapıyor acaba diye düşünürdüm düşünmemek lazımmış 😅😅
Neden şüphe duyuyorsun? Aşısız nasıl bitecek ki bu hastalık. Eşin eğer aşı olmayacaksa randevu almasın çünkü randevu alınıp gidilmezse aşılar çöpe gidiyormuş. Bekleyen çok insan var yazık olmasın..
Ahahah ya bende öyle düşünürdüm susam demekki insan başına gelince anlıyormuş sinirden ayaklarımı yere vurdum dayanamadım bugün oyun sandı kahkaha attı sıpa anında geçti benim sinir 😂😂😂😂

İlerde ortaya çıkabilecek olumsuz sonuçlardan vs. Aşı karşıtlarının sayfalarına bakmak gibi bir gaflette bulundum dengem şaştı ya🤣 yok olursak beraber oluruz diye düşünüyoruz zaten

Back
X