• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Benim de dilimde ya bakma sen memeyi bıraktırma bunlara cesaret işi inan corona da çok tetikliyor dediğin gibi hele ki çocuklara bulaşıyor mutant biz çekeriz deyip katlanıyoruz 🙄 vakti gelsin hele deyip bekliyorum bende ama gözüm de çok korkuyor bu düşjğnkükten nasıl bırakacak diye
Benimde dilimde cesaretim yok bıraktırma ya,yoksa kaç ay oldu ilk bırakma kararı alalı. En azından yaz gelsin bu seferde yaza erteledim. Ama çok zor sanki tek isim o gibi. Ne iş yapsam meme arası veriyorum sürekli.
Mesela bugün umutu tuvalate götürdüm, oda geldi ben umutu bekliyorum meme diye yırttı. Kız kucağımda orada bile meme emdi. Söylene söylene verdim hiç umru değil. Eşim geldi pes artık bı bura kaldı dedi. Umuta yardım et dedim çıktım. Bu sefer umut elletmiyor kendini anne diye ağlıyor. Vallahi kızdım attım yatağa kızı gittim, 5 dk içinde yırttı ortalığı.

Teşekkürler canım sen de gencecik hayat dolusun maşşallah sizlere🧿🧿🧿enerjim şu saatlerde son damlalarında oluyor sabah bir gazla başlayıp ohh bugünü de sağsağlim atlattık diyorum🤪

Ne ayarsız bu bebeler ya kimi emmez kimi abartır. Sen de havalar düzelince dağ bayır park bahçe çıkacan ki unutsun evde olunca sıkıntıdan da sarıyorlar memelere demek

Bize yok canım henüz ilkokullara gelmiş. Ben yaptırmayı düşünüyorum sıramı gelirse. Tüm dünya aşılanıyor hasta olsak onun etkilerinden azdır eminim yan etkisi. Aylarca koku tat alamayanlar, depresyona girenler bile var
Ben de sıra gelmeden emindim olacağıma da gelince bi panik oldum mis ya😶 aşı olmadan bitmeyecek gibi duruyor da öyle çok şey konuşuluyor ki kafam karışıyo

Bulursan beni de etiketle , farklı güzel bir kitap da olur 👍

Sen fotoğraf paylaştığında aaa ikisi de daha bebek demiştim . Biz bir tane ile zorlanırken iki tane ile bunalman çok normal . Üstelik şu an sürekli evde olmanın da getirdiği bir gerginlik de var . Ablan gelmiş en azından bir nefes olmuştur . Umarım şimdi daha iyisindir

Bize çıkmadı aşı . İlkokul , okul öncesi ve rehber öğretmenler öncelikli . Okul kapanır biz vurulana kadar diye düşünüyorum . Ben vurulacağım ama çok fazla kafa karışıklığı yaşıyorum . Almanya’da ikamet ediyor ablam , vurulmayın sakın diyor . Anneme randevu aldım hemen vuruldu aşısını ancak ablam keşke annem de vurulmasaydı deyip duruyor . Allah korusun bir yan etkisi olsa vicdan azabından ne yaparım bilmiyorum .

Amin canım inşallah
Neden öyle dedi peki güvenmiyor mu o da? Ben ilkokulda olduğum için çıktı bana ama ilkokulları da kapattılar şimdi 8 ve 12lere girenlere de açmaları lazım sistemden bence.

Çok haklısın canım gerçekten seni o kadar iyi anlıyorum ki çalışan bir kişi olarak sürekli evde olmaya da alışkın değilsin. Üstüne 2 tane ilgi bekleyen çocuk seninle 1 tanesi bile beni çok zorluyor. Kv dem derdi hep böyle bir sepet olsa da 1 saat bıraksam diyorsun diye. Aynen öyle annelik bitmeyen bir mesai. Ben en azından akşam uyuyunca biraz nefes alıyorum senin ikisi aynı anda uyuyacak da öyle dinleneceksin. İnşallah bu günler geçer bir an evvel beraber oynadığı günlere gelirsiniz. Sabırlar diliyorum.. 🤗🤗

İpek de yapıyor istediği bişey olmadı mı ağlamıyorsa sinirleniyor ve yumruklarını sıkıp ıııh diye bağırıyor. Yani bunu kimsden görmediğine eminim içten geliyor demek ki karakter meselesi. Başka bir çocuk yaparken görsem kimi örnek alıyor da yapıyor acaba diye düşünürdüm düşünmemek lazımmış 😅😅

Çok üzüldüm Allah rahmet eylesin çocuğuna üzüldüm en çok 😢

Neden şüphe duyuyorsun? Aşısız nasıl bitecek ki bu hastalık. Eşin eğer aşı olmayacaksa randevu almasın çünkü randevu alınıp gidilmezse aşılar çöpe gidiyormuş. Bekleyen çok insan var yazık olmasın..
iyi bi noktaya değinmişsin ev hayatına da alışık değilim alışamıyorum ne kadar zaman geçse de . kendimi işe yaramaz gibi hissettiğim oluyor. insan özgüven problemi yaşayabilirmiş onu anladım bu mesleğe ara verme durumunda . ya da umarim gecicidir bu hissetiklerim.
Geçecek canım büyüyecekler 2 küçük bebek en zor dönemleri şuan. Zamanla herşey daha da kolaylaşacak ikisi birden büyüyecek sonra rahat edeceksin inşallah. Ara ara bunalman çok normal kolay değil gerçekten evde hiçbir iş yapmasan sadece yemek yapıp yedirip kaldırsan zaten senden iyisi olmaz bu dönemde.
zamanla... sabir diliyorum. vitamin almaya karar verdim belki biraz enerjimi artirir😇
Merhaba kızlar bu ara yoğun geçiyor günler bakamıyorum ramazanın başlaması ile zaman nası geçti anlamadım. Kız kardeşim geldi yanıma bana kolaylık oldu. Cumartesi günü Eylüllün doğum gününü yapıcaz elbisesi hala gelmedi ona rağmen yapmak zorundayım çünkü babaannesi ile dedesi gidecek beklediler bizi mecbur yapılacak. Hasta olanlar vardı okudum herkese şifalar diliyorum. Bunalanlara da sabır diliyorum gerçekten zorlanıyor insan bazen özellikle gecelerii uyku olmayınca sabır tükeniyor ama geçecek inşallah bu günlerde sağlık en önemlisi gerisi boş öpüyorum hepiniizi😘😘
hasta olanlar bunalımlar hepsi bizim 🙃 nice sağlıklı mutlu yılları olsun. elbise de gelmemiş ama sağlık olsun sevdikleriniz yanınızda o daha önemli 🥰
Bulursan beni de etiketle , farklı güzel bir kitap da olur 👍

Sen fotoğraf paylaştığında aaa ikisi de daha bebek demiştim . Biz bir tane ile zorlanırken iki tane ile bunalman çok normal . Üstelik şu an sürekli evde olmanın da getirdiği bir gerginlik de var . Ablan gelmiş en azından bir nefes olmuştur . Umarım şimdi daha iyisindir

Bize çıkmadı aşı . İlkokul , okul öncesi ve rehber öğretmenler öncelikli . Okul kapanır biz vurulana kadar diye düşünüyorum . Ben vurulacağım ama çok fazla kafa karışıklığı yaşıyorum . Almanya’da ikamet ediyor ablam , vurulmayın sakın diyor . Anneme randevu aldım hemen vuruldu aşısını ancak ablam keşke annem de vurulmasaydı deyip duruyor . Allah korusun bir yan etkisi olsa vicdan azabından ne yaparım bilmiyorum .

Amin canım inşallah
hiç sorma ikisi de bağırıyor ağlıyor sürekli be hep bi aksiyon peşindeler. ablam geldi de nasıl gitti bi de o kismini görsen. soruyor sunu yaptin mi bunu yaptin mi yetişemiyorum ki diyorum. noldu peki çamaşırı yıkadı makinede bıraktı. arka odayı süpürdü süpürgeyi koridorda bıraktı civani uyutmak için baya uğraştı ama uyumadı 🤣 hele yaramazliklarina soylenmekten noldu dedim yarım saatte delirdin durmuyor şunu yapıyor bunu yapıyor diyor e dedim bak bu 24 saat ha. gece de böyle bu benim halim. 😥🤐
Ahhh kıyamam kuzum 2. Çocuk fikri bu yüzden zor biri bile çok zorken... Bu sıra çok ters hepsialamsız bizi de geriyorlar uykusuzluk zaten en beteri 🙄🙄 bende dün artık ağladım uyuturken yetemiyorum hiçbir şeye diye o kadar iyi anlıyorum ki ev desen almış başını yarım yamalak eşimle anca temizliyoruz o yoksa imkansız zaten. Kolay değil önceki hayatımız yok artık ve bazen o sorumsuzluk duygusunu insan özlüyor
ağlamak inan öyle iyi geldi ki hafifledim biraz da olsa. ha hala gerginim çünkü çocuklar hala bağırıp agliyorlar herşeye ve bu durumda sakin kalmak çok zor inan. eski hayat yok evet. jadem inan pandemi olmasaydı şu anda asyayla neler neler yapardınız. biz arelle bi ege tatili yapmıştık 9 aylık falandı. valla çok güzeldi. drama eğitimi alıyorduk eşimle hafta da 1. işe gidiyordum. geziyorduk sürekli. 2 çocukla da yapardım belki ama pandemi hem bizi hem çocukları bitirdi😫😕

Neden öyle dedi peki güvenmiyor mu o da? Ben ilkokulda olduğum için çıktı bana ama ilkokulları da kapattılar şimdi 8 ve 12lere girenlere de açmaları lazım sistemden bence.
Sistem zaten tüm sıkıntı . Geçen bir paylaşımda görmüştüm . 18 yaş altı toplu taşıma yasak ama okula gidecekler , ilkokullar kapalı ama aşı önceliği onlarda , lise öğretmenleri aşılanmıyor ama onlar yüz yüze eğitime devam diye . Her şey karmakarışık 😁. Ablam da etkileniyor tabi aşı karşıtlarından . Ben de aynı şekilde acaba mı dediğim zamanlar oluyor . Ya da aşı seçim hakkı var sanırım mesela hangisini tercih edeceksin ? Gündemden de çok uzak kaldım neler konuşuluyor aşı ile ilgili hiç takip edemiyorum .

Ben de sıra gelmeden emindim olacağıma da gelince bi panik oldum mis ya😶 aşı olmadan bitmeyecek gibi duruyor da öyle çok şey konuşuluyor ki kafam karışıyo
Olun bence arkadaşlar. Eğer aşı olunmasaydı bu vaka sayısında durum çok daha beter olurdu. Yaşlıları epey azalttı hastanelerden. Ben oldum iki dozda. Bi sıkıntı yaşamadım. Aşıdan sonra yine olunabiliyor covit ama daha hafif grip seyrinde geçiyor. Covit geçirmeyenlerde bi iki aşıdan sonra yan etki olabiliyor ama bir gün oda en fazla.

Günaydın, inşallah bir sey yoktur canim. ayni evde bile bulasmiyor, yine de dvitamini takviyesi alin canim. susam da bana tavsiye etmişti sagolsun.
Ben bu gün daha iyiyim eşimde hiç belirti yok o daha pimpirikli sürekli kendini dinliyor
bugüne kadar kendimi hiç bu kadar tükenmiş ve çaresiz hissetmedim. nefes alamıyormuşum gibi geliyor. gece uyku yok gündüz koşturmaca ağlamalar bagirmalar hiçbirşeye yetişememe. zaten ne yapıyorum ki diyorum valla ev anlaminda yaptığım birşey yok ama yaptiklarim bile psikolojik fiziksel beni yoruyor. kapıyı açıp çıkmak istiyorum kimseye birşey demeden hesap vermeden. sorumluluk hissi beni çok yordu. kalbim sıkışıyor resmen. ya uyusunlar bu çocuklar gece uyanıp durmasınlar yeminle kaldıramıyorum bi küçüğü bi büyüğünün gündüz temposunun üstüne gece bende sınır bırakmadı artık.
Helinimm canım benim ya inan ki hepimiz öyleyiz hangimizin sabrı sınıra gelmiyor eski yaşantımızda özlem duymuyoruz ki inan ki hayatımı korona dan önce ve sonra diye ikiye ayırabiliriz bu illet psikolojimizi bozdu kapana kısılmış gibiyiz ee iki çocuk elbette ki kolay değil benim büyüğü 6.5 yaşında ve bben onu tanıyamıyorum öyle çok değişti ki son bir yılda sebeb ben ona yeterince vakit ayıramıyorum ilgilenemiyorum kendime hiç zaman ayıramıyorum herşey üstüme geliyor hele ki annemin acısı son darbe sürekli bir kor ateş yanıyor içimde ev işlerine yetişemiyorum hep bişeyler yarım eksik kalıyor ama hergece şükrederek koyuyorum başımı yastığa sağlıklıyım bir aradayız diye Rabbim beterinden korusun inş güzel günler gelicek oğulları arkadaş olucak sana💕
Tek taraflı maskenin bile koruyuculuğu baya yüksek korkmayın sadece yemek çay sırasında bişey olmamıştır. Belirti gösterirse tedbir alırsınız. İlla ki yakın olanları filyasyona aldıkları için gelmeyin demişlerdir. İnşallah bişey yoktur.
Aynen canım yarında gitmeyecek biraz pimpirikli evde kendini dinliyor sürekli hiç belirti yok bende daha iyiyim şükür
Öğretmen arkadaşlardan aşı sırası gelen var mı düşünceleriniz neler merak ediyorum? Bana çıktı bir yandan güvenemiyorum bir yandan olmak gerek diyorum eşime de çıktı o olmayacak😑 okudukça araştırdıkça şüphelerim artıyor napacamı şaşırdım gerçekten ya
Aşı sıramı gelmedi yüzyüze derse girmeyince bize de gelmez herhalde okullar kapanır ama iki ucu 💩 değnek bir tarafım tabi ki yaptır diyor diğer taraftan kronik rahatsızlıkları var tansiyon kalp hasar bırakıyor deniyor korkuyorum çevremizde de iki kişi aşıdan sonra kalp krizi geçirip vefat etti oda tedirgin ediyor 🤷‍♀️
Zeyay1420 Zeyay1420 zeyay ayni durumdayiz canim.esimin is arkadasi gecen hafta gidip test yaptirdi negatif cikti.dun annesi rahatsızlanınca bi de bakiyorlar pozitif 🤦‍♀️
Yuregini ferah tut.. kalbiminin atisini bile Rabbim kontrol ediyor..koruyacak olan o. Tedbirli davraniyoruz..gerisini Allaha birakacagiz ❤
Dün biraz korkmuştum ama bugün daha iyiyim
bitecek mi gerçekten. bugün ağlıyorum hep . mutsuzluk mu umutsuzluk mu bilmiyorum ama elimde değil. ablam geldi halime acıyıp uyudum az ama modum düşük hala isyanım var içimde 😔 böyle hissetmekten de korkuyorum aslında ama civan bugün bende ne sabır bıraktı ne olumlu bir his

çok sağolun gerçekten. tecrüben var onun için iyi geli6or dediklerin. biliyorum daha sonra böyle hissettiğim için de pişman olacam ama elimde değil inan
Canım yçbiraz olsun dinlenmek iyi gelecektir sana iyi ki gelmiş ablan
Ay inşallah eşine geçmemiştir canım ama takipte kalın bence bi kaç gün şöyle ayrı takılın Allah korusun ama önlem almak lazım
Bakalım onda herhangi bir belirti yok o zaten bizden ayrı yaşıyor keyif onda bir elinde telefon bir elinde kumanda netflx gelsin filmler diziler iftardan sonrada balkon sigara çay akşam da salonda yattı tedbir için

Sistem zaten tüm sıkıntı . Geçen bir paylaşımda görmüştüm . 18 yaş altı toplu taşıma yasak ama okula gidecekler , ilkokullar kapalı ama aşı önceliği onlarda , lise öğretmenleri aşılanmıyor ama onlar yüz yüze eğitime devam diye . Her şey karmakarışık 😁. Ablam da etkileniyor tabi aşı karşıtlarından . Ben de aynı şekilde acaba mı dediğim zamanlar oluyor . Ya da aşı seçim hakkı var sanırım mesela hangisini tercih edeceksin ? Gündemden de çok uzak kaldım neler konuşuluyor aşı ile ilgili hiç takip edemiyorum .
Evet ya baya karıştı işler 🙄 ben olursam biontech olurum yan etkisi varmış ama koruyuculuğu daha yüksekmiş. Aşı karşıtlarını dinleyince mantıklı da gelmiyo diyemem bazı noktalarda 🙄

Olun bence arkadaşlar. Eğer aşı olunmasaydı bu vaka sayısında durum çok daha beter olurdu. Yaşlıları epey azalttı hastanelerden. Ben oldum iki dozda. Bi sıkıntı yaşamadım. Aşıdan sonra yine olunabiliyor covit ama daha hafif grip seyrinde geçiyor. Covit geçirmeyenlerde bi iki aşıdan sonra yan etki olabiliyor ama bir gün oda en fazla.
Ya mutasyonu aşı sayesinde yaydılar diyor bi kesim😑 düşününce mantıklı da geliyor bilmiyorum sen hangisini oldun canım

Tüm tüm versem de bölsem de ağzına alınca atıyor geri Sena. Allah korusun ama ben biraz daha cesaretliyim sanırım bu konuda . Öylece veriyorum havuç , salatalık , ekmek . Sena’nın da sağı solu belli olmuyor . Bir bakıyorum çiğneyip yutuyor, bir bakıyorum koparıp diliyle geri itiyor . Bir gün yediği katı gıdayı başka bir gün sanki hiç katı yiyemiyor gibi tükürüyor . Anlam veremedim . Oyunla yiyoruz biraz biraz çok şükür , oyunla yedirmekte de bir mahsur yok Muş şükür ki . Daha çok çorbalardan gidiyorum belki katıdan dolayı reddetmiştir diye . Bakalım katıyu da tamamen yediği bir gün olur herhalde
Bende hep oyunla yediriyorum. İlgilenmesi gerekiyor bişeyle yoksa almıyor. Bende çorbalarda pürelerdeyim hala. Ağzına elimle verince daha iyi yine. Ona da belli olmuyor yiyor yiyor. Birden bulanıyor midesi hop kustu😀

Ben bu gün daha iyiyim eşimde hiç belirti yok o daha pimpirikli sürekli kendini dinliyor

Helinimm canım benim ya inan ki hepimiz öyleyiz hangimizin sabrı sınıra gelmiyor eski yaşantımızda özlem duymuyoruz ki inan ki hayatımı korona dan önce ve sonra diye ikiye ayırabiliriz bu illet psikolojimizi bozdu kapana kısılmış gibiyiz ee iki çocuk elbette ki kolay değil benim büyüğü 6.5 yaşında ve bben onu tanıyamıyorum öyle çok değişti ki son bir yılda sebeb ben ona yeterince vakit ayıramıyorum ilgilenemiyorum kendime hiç zaman ayıramıyorum herşey üstüme geliyor hele ki annemin acısı son darbe sürekli bir kor ateş yanıyor içimde ev işlerine yetişemiyorum hep bişeyler yarım eksik kalıyor ama hergece şükrederek koyuyorum başımı yastığa sağlıklıyım bir aradayız diye Rabbim beterinden korusun inş güzel günler gelicek oğulları arkadaş olucak sana💕

Aynen canım yarında gitmeyecek biraz pimpirikli evde kendini dinliyor sürekli hiç belirti yok bende daha iyiyim şükür

Aşı sıramı gelmedi yüzyüze derse girmeyince bize de gelmez herhalde okullar kapanır ama iki ucu 💩 değnek bir tarafım tabi ki yaptır diyor diğer taraftan kronik rahatsızlıkları var tansiyon kalp hasar bırakıyor deniyor korkuyorum çevremizde de iki kişi aşıdan sonra kalp krizi geçirip vefat etti oda tedirgin ediyor 🤷‍♀️

Dün biraz korkmuştum ama bugün daha iyiyim

Canım yçbiraz olsun dinlenmek iyi gelecektir sana iyi ki gelmiş ablan

Bakalım onda herhangi bir belirti yok o zaten bizden ayrı yaşıyor keyif onda bir elinde telefon bir elinde kumanda netflx gelsin filmler diziler iftardan sonrada balkon sigara çay akşam da salonda yattı tedbir için
Yaa bak bunları duyunca ben de korkuyorum😢 aşının etkisi var mı ölümlerinde yani gerçekten😑

Başınız sağ olsun canım 😔😔😔

Umudum- Umudum- canim bu arada basın sağolsun. çok zor heleki 3 yaşındaki bebek için çok üzüldüm. amcamlarin apartmanında 7 aylık bir bebekte pozitif cıkmış 😔
Sağolun kızlar . Artık büyük küçük dinlemiyor . Allah yavrularımızı korusun . Daha konuşamıyorlar bile ki kendilerini anlatsınlar . Nasıl bir illetti ki her şeyimizi etkiledi . Bitse artık eskiye dönsek ne çok özledik her şeyi

Evet ya baya karıştı işler 🙄 ben olursam biontech olurum yan etkisi varmış ama koruyuculuğu daha yüksekmiş. Aşı karşıtlarını dinleyince mantıklı da gelmiyo diyemem bazı noktalarda 🙄
Evet hep acabalar oluyor . Annem sinovac vuruldu . Kalp rahatsızlığı var ayrıca onkoloji hastası . Bu kadar kısa sürede çıkınca insan güvenemiyor. Anneme de randevu ben aldım yaptır diye ama içim içimi yiyor . İlk dozunu oldu , ablam keşke olmasaydı dedikçe kurt düşürüyor içime .
Bende hep oyunla yediriyorum. İlgilenmesi gerekiyor bişeyle yoksa almıyor. Bende çorbalarda pürelerdeyim hala. Ağzına elimle verince daha iyi yine. Ona da belli olmuyor yiyor yiyor. Birden bulanıyor midesi hop kustu😀
Sena da aynı . Katıdan dolayı da tamamen yemeyi reddetmiş olabilir diye yavaştan alıyorum . Neler veriyorsun bari menümüzü az genişletelim

Back
X