• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Günaydın kızlar❤️❤️
Güzel bir gün olsun inşallah, hastalarımız şifa bulsun.
Benim kuzu sabah 6:30 da uyanmış beşiğinin fermuarı azcık köşeden açık kalmış sanırım ordan açmış mutfağa gitmiş fırının önünden bağırıyor ahhhh auuuu maaaammaaaa diye fırladım yataktan baktım yok beşik terkedilmiş 🤣 gel meme vereyim dedim ııhhhh dedi azcık ekmek verdim götürdüm gönlü olmasa da emdi biraz debelendik kitaplığındaki tüm kitapları indirip yanıma getirdi hem gözümü açamıyorum hem kitap okuyorum 🤭🤭 neyse işte öyle heyecan dolu bir başlangıç oldu güne🤪🤪
Akşam da 10 da yatmıştı. Uykusu erken geldi o yüzden yatırdım şimdi durmadı kahvaltı hazırlayım da rahatça bir kahvaltı yapalım inşallah uyanmadan😘😘
Ama ben artık bu çocuğu yiyecem 💗 benimki uyanınca direk ağlıyor bizi bırakıp hiç gideceğini sanmam babası ile fırına gitti sabah fırında mama mama diye bağırıp durmuş etraftakileri görünce 😂😂😂

Üşüttü sanırım birkaç gün rüzgarlı idi o çarptı sanirim smdi iyi şükür 🙏 2 günden sonra ateş devam etmedi

Sen yazınca tedirgin oldum doktoruna yazdık oda 3.gunde sürerse götürün dedi 2 günden sonra devam etmedi ama hep kontrol ediyorum azcik bile yükselirse gidicez :)
Enfeksiyon diye yazında bende tedirgin oldum ama çocuğu daha çok hirpaliycaklar diye gitmedik bende çok ilaç kullanmadığım için biraz geri durdum doktordan 😬
Doktoruna 4 saatte bir tatlı kaşığı dedi ins birdaha kullanmaya gerek kalmaz :( bebiş hasta olunca evin neşesi gitti[
QUOTE="Umudum-, post: 68140485, member: 828708"]
@nuriye54 size de geçmiş olsun , inşallah enfeksiyon değildir , günü güzel geçirmişsinizdir .
Ateş düştü ins enfeksiyin değildir enfeksiyondan korkarım annem koca kadın 1 hafta yattı hastanede smdi ateş düştü neşe geldi ama hastalıktan kalan mizirti baki kaldı 😂

Gitmedik canım ilaç ve doğal yollarla düşürdük 🙏
[/QUOTE]
Seni korkutmaz istemezdim canım bizim de başımıza hiç gelmedi ama ben de hep burdan duydum. Ne zaman böyle yüksek ateş olsa bi antibiyotik kullanıldı o şekilde geçti ama geçtiyse çok şükür sizinki gerçekten üşütmeymiş. Geçmiş olsun. Ben de pek ilaç taraftarı değilimdir özellikle antibiyotik iyi bakterileri de öldürdüğü için gerekmedikçe hiç kullanmam. Hatta o kadar ağrı kesici falan içmeyen bir insanım ki çok zorunda kalsam parolle bile geçer ağrım çünkü vücutta bağımlılık yok henüz. Ama çocuklarda korkuyorum biraz özellikle ateşten 😕😕

Baharcım malesef uyku düzeninden tam anlamıyla bahsedilmiyor ama dışarı çok fazla etkili inan bende ne kadar zorlanıyorum biliyorsun annem her günkovuyor evden bizi yarım saatteolsa açık havada yürüyoruz geziyoruz iyi geldi bize ha dün gece sabaha kadar emdi yine uyumadık ama genel anlamda iyi çıkmıyorsan muhakkak in biraz aşağı ❣️
Diş uyku konusunda asyayı baya değiştirdi ayakta hiç sallamıyor artık sadece memede dalıyor memeyi bırakınca naparız bilmem
Bizimki de bu aralar sadece memede uyuyor hem de yastık yastık diyor o yüzden yan yana yatarak emerek uyuyor. Bunu deneyebilirsin. Belki o zaman memeyi bırakınca yanına uzanınca uyur. Çünkü bizimki şimdiden bazen bırakıyor arkasını dönüyor uyumaya çalışıyor uyuyamayınca geri dönüp memeyi emiyor. Böyle böyle uyuyor. Bir noktada o arkayı dönüp uyumaya geçeceğini umuyorum. 😊😊

Ahh canım ya bu ara nedir senin sağlıktan imtihanın Allahım hayırlı şifalar versin tez zamanda inş ne yaptın bugün gittin mi doktora şimdi nasıl durumun merakla dayım dualarımdasın 🙏🏻

Biz de 4 dişliyiz hala 🥴

Televizyon izlemiyorum zaten ama tel elime alıp bakamıyorum içim acıyor yavrularına bakarken en ufak huzurduzluklarında nasıl trlaşlanıyoruz masum günahsız yavruları veriyorlar toprağa. Soykırıma uğramış bir millet nasıl aynı vahşeti yapar masumlara aklım almıyor tüm dünya sessiz kalıyor bu vahşete utanıyorum böyle bir zamanda yaşamaktan

Ooo baya yükselmiş canım diş o kadar ateş yapmaz enfeksiyon olabilir şimdi nasıl durumu

Çok şükür aşı bize de ateş falan yapmadı ama aşı olurken o kadar çok ağladı ve korktu ki günlerce kolunu bacağını gösterip ağladı çığlık çığlığa.. Şifa olsun inş İpek kuzusuna.

Ah Civanım geçmişler olsun kuzum bebek hemşiresi çok önemli ya Zeynep bebekken bir kez çok fena enfeksiyon kapmış bizde İstanbuldayım en yakın özel hastaneye gittik yavrunu delik deşik ettiler damar yolu açmak için en son beceremeyip yoğun bakım hemşiresi i çağırdılar da öyle açmışlardı o travmadan uzun süre kurtulamamıştı Zeynep.
Aman ilaçlarını ihmal etme de hemen toparlar inş.

Yaa bak hiç bilmiyordum canım ben Zeynep te de hep döküm tava kullandım Ayşede de ama hiç böyle bir etkisi olduğunu bilmiyordum👍🏻

İnş düzelmiştir değerlerimiz şifalı gelmiştir şurubu

Ben zeynebe de daha yeni yeni veriyordum inek sütü Ayşe ye de vermeyi düşünmüyorum ikisinde peynir ve yoğurdu çok seviyor birde kefire alıştırabilsem yeterli bence. Bizim doktor 1.5 yaşına kadar devam et mamaya desi nasıl bırakır bilmem Ayşe de uykuya mamayla geçiyor, 🤔
Ayşeciğe de şifa olsun canım. Bizimki de ağlama limitlerini öğrendi o günden beri evde ağlama krizlerine giriyor baktı herhalde orda ben böyle de ağlayabiliyormuşum diye evde de denemeye başladı 😅😅

Aynen ben de peynir yoğurt ve kefir vermeyi düşünüyorum. Kefir yoğurt ve ayranı seviyor ama peynir yemiyor yaa. Hatta bizim biraz üre fazla çıktı doktor her gün veriyorsan yumurtayı gün aşırı ver dedi ben de şimdi öyle yapıyorum ama diğer günlerde hiç bişey yemiyor. Peynir zeytin domates salatalık koyuyorum tabağına. Tabağı görünce sinirleniyor yiyecek bişey bulamadığı için 😅😅 bir ara sürekli peynir yiyor hiç yumurta yemiyor diye bir süre peynir vermemiştim hata etmişim şimdi de hiç peynir yemiyor 🤦🏼‍♀️

Hiç üzülme kuzum bence yeteri kadar emdi boşver eğer yiyorsa 😊 ben Asya ile meme bırakma dönemini düşünemiyorum kendi bıraksa keşke bi anda hiç o toplara girmesek
Emmesi için çok uğraştım az da olsa emdi doya doya emziremedim yani ama bu zamana kadar yapacak bir şey yok bizde salça sürüyorlar hemen bırakıyor çoçuklar😃
Bizde de emzik derdi var nasıl bırakacak bilmiyorum benim de hoşuma gidiyor aslıdna emzik ama 18. Aydan sonra bıraktıracağım

Günaydın arkadaşlar
Karya bu ara yemek yemiyor agzina veriyorum çıkartıyor ağzından. Mesela yumurta yemiyor ama zeytini yiyor karnabahar yemiyor ama makarna yiyor bana kafayi yedirtecek. Disten olsa hic birsey yemez diye dusunuyorum neden olabilir sizce huy değiştiriyor olabilir mi ?
Zorlamakta istemiyorum ne yapmamı önerirsiniz ?

Günaydın arkadaşlar
Karya bu ara yemek yemiyor agzina veriyorum çıkartıyor ağzından. Mesela yumurta yemiyor ama zeytini yiyor karnabahar yemiyor ama makarna yiyor bana kafayi yedirtecek. Disten olsa hic birsey yemez diye dusunuyorum neden olabilir sizce huy değiştiriyor olabilir mi ?
Benimkinde öyle canım hatta şöyle söyleyim emek ve beyaZ peynir yediriyorum ya pamağını ağzına sokup beyaz peyniri çıkarıp ekmeği Yiyor geçen köfteli yeşil mercimekli çorba yaptım her. Kaşıkta yeşil mercimeği diliyle dışarı çıkarıp püskürtüp köfteyi tek yedi
Bence damak tatları oluşmaya başlıyor yavaş yavaş o yüzden ben çok takılmıyorum 1 hafta peynir yemez 2. Hafta köfte yemez peynir yer bir şekilde kendileri de vücutları da dengeliyor bence

Benimkinde öyle canım hatta şöyle söyleyim emek ve beyaZ peynir yediriyorum ya pamağını ağzına sokup beyaz peyniri çıkarıp ekmeği Yiyor geçen köfteli yeşil mercimekli çorba yaptım her. Kaşıkta yeşil mercimeği diliyle dışarı çıkarıp püskürtüp köfteyi tek yedi
Bence damak tatları oluşmaya başlıyor yavaş yavaş o yüzden ben çok takılmıyorum 1 hafta peynir yemez 2. Hafta köfte yemez peynir yer bir şekilde kendileri de vücutları da dengeliyor bence
Yaa bende bugun zeytinin arasına koydum yumurtayı bir iki yedi sonra farketti zeytini agzinda ayırıyor yumurtayı cikariyor. Ne cadi oldu bunlar ya 😁
Ama lütfen yumurtayı yesin yumurta candır ya:)

Aslihaydo Aslihaydo canim esimde öyleydi fazla konuşmamaya çalış balkona çık güneş al temiz hava al bol bol 2 3 güne gecer insallah
İnşallah canım inan balkone çıkacak halim yoktu kolum kalkmıyordu hiç 😥
Ya evet öksürük uzun sürüyor canım ciğerlere indiğinde şuruup falan aldın mı öksürük için bugün nasılsın haydomla çaki nasıl🥰
Şurup değil de doğal şeyler kekik ıhlamur falan içiyorm çeki de Haydo da iyi çok şükür Haydo emiyo şu an uyumak üzere 🤗 asya kuşum nasıl😍

Üşüttü sanırım birkaç gün rüzgarlı idi o çarptı sanirim smdi iyi şükür 🙏 2 günden sonra ateş devam etmedi

Sen yazınca tedirgin oldum doktoruna yazdık oda 3.gunde sürerse götürün dedi 2 günden sonra devam etmedi ama hep kontrol ediyorum azcik bile yükselirse gidicez :)
Enfeksiyon diye yazında bende tedirgin oldum ama çocuğu daha çok hirpaliycaklar diye gitmedik bende çok ilaç kullanmadığım için biraz geri durdum doktordan 😬
Doktoruna 4 saatte bir tatlı kaşığı dedi ins birdaha kullanmaya gerek kalmaz :KK43: bebiş hasta olunca evin neşesi gitti[
QUOTE="Umudum-, post: 68140485, member: 828708"]
@nuriye54 size de geçmiş olsun , inşallah enfeksiyon değildir , günü güzel geçirmişsinizdir .
çok şükür atlatmışsınız Allah beterinden korusun canım😊
Günaydın kızlar❤️❤️
Güzel bir gün olsun inşallah, hastalarımız şifa bulsun.
Benim kuzu sabah 6:30 da uyanmış beşiğinin fermuarı azcık köşeden açık kalmış sanırım ordan açmış mutfağa gitmiş fırının önünden bağırıyor ahhhh auuuu maaaammaaaa diye fırladım yataktan baktım yok beşik terkedilmiş 🤣 gel meme vereyim dedim ııhhhh dedi azcık ekmek verdim götürdüm gönlü olmasa da emdi biraz debelendik kitaplığındaki tüm kitapları indirip yanıma getirdi hem gözümü açamıyorum hem kitap okuyorum 🤭🤭 neyse işte öyle heyecan dolu bir başlangıç oldu güne🤪🤪
Akşam da 10 da yatmıştı. Uykusu erken geldi o yüzden yatırdım şimdi durmadı kahvaltı hazırlayım da rahatça bir kahvaltı yapalım inşallah uyanmadan😘😘
Ayni yatıp ayni kalkmislar bizim sıpalar bugün 😁 yaa göktuğ yaa demek mutfaga gidip mama diyor hee :KK70: bu cocuk beni oldurecek gülmekten 🤣🤣 biz de dayanamadık 8 civari geri uyuduk..maksat analarının uykusu bölünsün 🤪 sevimli sıpalar 😄
Ben evde de gezdiremiyorum Abisi uyanrisa asil o zaman gun baslar bana 🥴 öğle uykusu da yok.uykusuna doyamadigi zamanalr cok aksi oluyor benim oglan🙄
Ayşeciğe de şifa olsun canım. Bizimki de ağlama limitlerini öğrendi o günden beri evde ağlama krizlerine giriyor baktı herhalde orda ben böyle de ağlayabiliyormuşum diye evde de denemeye başladı 😅😅

Aynen ben de peynir yoğurt ve kefir vermeyi düşünüyorum. Kefir yoğurt ve ayranı seviyor ama peynir yemiyor yaa. Hatta bizim biraz üre fazla çıktı doktor her gün veriyorsan yumurtayı gün aşırı ver dedi ben de şimdi öyle yapıyorum ama diğer günlerde hiç bişey yemiyor. Peynir zeytin domates salatalık koyuyorum tabağına. Tabağı görünce sinirleniyor yiyecek bişey bulamadığı için 😅😅 bir ara sürekli peynir yiyor hiç yumurta yemiyor diye bir süre peynir vermemiştim hata etmişim şimdi de hiç peynir yemiyor 🤦🏼‍♀️
Bizim de bazi yiyor bazi yemiyor canım.ulkerin beyaz peynirini yiyor bir tek.baska birkac cesit denedik ama yemedi.kasar da yiyor ama agir geliyor.
Günaydın arkadaşlar
Yemek seçmeye basladilar canim maalesef ayni dertten muzdaribim..önerisi olanlariı can kulagi ile dinliyorum👂😄

Son düzenleme:
Ne iyi ettiniz tadını çıkarın
Valla çok iyi oldu . Ben mamayı devam sütü sanıyordum ya da devam sütünü mama 😁 ayrı oluyormuş demek. Bugun aklıma hep sen geldin , ev Bahçeli Ata içeri girmiyor diyordun . Sena nın daha ilk günü sayılır, sabah 7 de kalktık , nerdeyse 8 den beri dışardaydı uyuyana kadar . Yanaklarımız kızardı güneşten . Girdiremedim içeri . Bahçede bir köpeğimiz var ona da rahat vermiyor 😁 vav vav diye dolanıyor ilk kez dokundu hep yaklaşmak istiyor . Eve gidince nasıl zapdederim bilmiyorum senayı .

Kuluçka süresi14-21 gün arası ama döküntüden kaşıntıdan önce hastalık başlamış oluyor artık bulaşmaz. Ablanın da bebeği var diye hatırlıyorum. Geçti gitti şükür. Öperim Kadir’i.
Iyi bulaşmazsa cok sevindm ya ablamn iki kiz var 6 yas 10 aylk biri de hic biri gecirmedi su cicegini bi de. 15 16 gun kdar sürdü su cicegi bu gune kdar sayarsam icim rahat giderim o zaman ya gtmicektm yoksa🥰🥰🥰

Yaa bende bugun zeytinin arasına koydum yumurtayı bir iki yedi sonra farketti zeytini agzinda ayırıyor yumurtayı cikariyor. Ne cadi oldu bunlar ya 😁
Ama lütfen yumurtayı yesin yumurta candır ya:)
Ne cadı bende 😀
Evet yumurta önemli ben hiç sevmem haşlama ama benim koz çok sever😀

Hanimlar yaa acil bilgiye ihtiyacm var

Gayta ve cis tahlili istendi oglumdan da cisten once yapti baya da oldu dha cisi alamadim sizce yenisini yapmasi mi gerekio ya 3 4 saat oldu neredeyse

Back
X