• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba arkadaslar uzun zamandır bakamadım da yazamadım da ama yazılanları okumayı bitirdim ve keske daha önce okusaydım dedim aynı seyleri yasıyo olmak bşraz olsun acemiliği azaltıyor. biz de bugun 18günlük olduk. alt grup uyuşmazlığından sarılık oldu ben 0 pozitif bebek A olunca iki kez yatış yaptık bu süreçte bende git gel dikişlerim açıldı biraz o yüzden cok sıkıntı cektimm. Herkesin emzir geçer baskısıyla geçen bunalımlı bi dönem. Yetmiyor yapabileceiğim bişi yok bende mamayla takviye ediyorum. Çünkü 15le 2. Günümüzde yatıp çıktık sonraki kontorlde o kadar beslemeye dikkat ettik bu sefer 18le bi daha yattık sarılıktan. Tabi lohusalıkla hep kendini süt yetersiz diye bi suçlu hissetme bi ağlama. Neyse ki simdiki kontrol 1 hafta sonra yine 10 cıktı ama hala tetikteyiz.

kızım 20 günlük çarşamba dr gittik dr kilo alımı cok az dedi ve mama başlattı sütüm yeterli gelmiyor sütünüz olsun diye yaptığınız ozel bisey var mi

Merhabalar, ben de uzun süredir doğru dürüst giremedim. Oğlum kreşten rsv kapmıştı. Bebeğin yanına pek yaklastırmadık. Sürekli maske taktırdık filan ama o da 3 yaşında çocuk işte bi şekilde bulaştırdı kardeşine. Anlamıyor eline yüzüne dokunmak istiyor. Onu da kırmak üzmek istemiyoruz. Rsv büyüklerde önemsiz bir hastalıkmış ama yenidoğanlarda çok riskliymiş. Çarşambadan beri hastanede yatıyoruz. Bize dua edin olur mu? Kızım iyileşsin de eve gidelim bir an önce. Oğlumdan da ilk defa bu kadar ayrı kaldım. O da çok üzüyor beni. Yukarda bir arkadaş sormuştu iki çocuklular nasıl idare ediyor diye. Arkadaşım aynen bahsettiğin hisleri ben de yaşıyorum. Büyüğü ihmal ediyor olma düşüncesi çok üzüyor. Bebek uyur uyumaz büyüğün yanına koşuyorum. Birlikte vakit geçirmeye çalışıyorum. Yetmiyor ama ne yapalım bugünler de geçecek.

Merhabalar, ben de uzun süredir doğru dürüst giremedim. Oğlum kreşten rsv kapmıştı. Bebeğin yanına pek yaklastırmadık. Sürekli maske taktırdık filan ama o da 3 yaşında çocuk işte bi şekilde bulaştırdı kardeşine. Anlamıyor eline yüzüne dokunmak istiyor. Onu da kırmak üzmek istemiyoruz. Rsv büyüklerde önemsiz bir hastalıkmış ama yenidoğanlarda çok riskliymiş. Çarşambadan beri hastanede yatıyoruz. Bize dua edin olur mu? Kızım iyileşsin de eve gidelim bir an önce. Oğlumdan da ilk defa bu kadar ayrı kaldım. O da çok üzüyor beni. Yukarda bir arkadaş sormuştu iki çocuklular nasıl idare ediyor diye. Arkadaşım aynen bahsettiğin hisleri ben de yaşıyorum. Büyüğü ihmal ediyor olma düşüncesi çok üzüyor. Bebek uyur uyumaz büyüğün yanına koşuyorum. Birlikte vakit geçirmeye çalışıyorum. Yetmiyor ama ne yapalım bugünler de geçecek.

çok geçmiş olsun, umarım bir an önce sağlığına kavuşur çocuklarınız🙏🙏🙏

bizim sarılık doğduğundan beri 15 ten düşmedi hiç takipte edilmiyor uzayan sarılık dedi doktor
Bizim de öyle 28 gunluk oldu hala sari...
Bi suru kan idrar falan verdik gecen cuma sonuc bekliyorum bakalim ne diycek
Sizin mama aliyo mu
Uzaysn sarilik genelde anne sutu sariligi oluyomus ama bizimki yari mama yari süt aliyo

Bizim de öyle 28 gunluk oldu hala sari...
Bi suru kan idrar falan verdik gecen cuma sonuc bekliyorum bakalim ne diycek
Sizin mama aliyo mu
Uzaysn sarilik genelde anne sutu sariligi oluyomus ama bizimki yari mama yari süt aliyo

bizde hem süt hem mama veriyoruz tahlil falan yaptirmadik hiç

Bizim de durum vahim ilk kızım 5,5 yaşında ve aşırı duygusal bir çocuk sürekli evde sıkıntıdayız sonunda tatil bitti diye seviniyorum belki okula gidince normale döner, kafası dağılır çocuğun. Grip öksürük vs kapmasın diye biryere de çıkarmadım büyüğü son bir haftadır isyandaydı hiçbiryer gitmedik gezmedik diye başımın etimi yedi... şu virüsler fln ortalıktan kalkmadan kalabalık yerlere sokmak istemiyorum açıkçası markete bile sadece eşim gidiyor bebek ufak olunca dikkat etmek zorunda kaldım 👩‍⚕️

Kızlar bende uzun zamandır giremedim doğum yapan tüm arkadaşları tebrik ediyorum ☺troid hastası olan arkadaşlara küçük bi tecrübemi paylaşmak istiyorum belki bi iki kişiye faydam dokunur topuk kanında troide bakıldığı söyleniyor biz neredeyse 40gunluk olucaz bize bi geri dönüş yapılmadı ama çocuk doktorumuz biz yinede bi bakalım dedi sınırda çıktık çocuk endokrinolojisine yönlendirdi yani kendinde troid olan arkadaşlar mutlaka bebeklerinide kontrol ettirsinler Allah korusun farkedilmez tedavi edilmezse cücelik ve zeka geriliği yapabiliyormus ki ilaç tedavisiyle kontrol altına alınabilen bişey
Sağlık ocağı istedi perşembe kontrolü var bakalım.Senin bebişin kaka durumu nasıl.Benimki günde 4 kere bezi doldururdu şimdi toplasan günde anca 1 bez yapıyor zamanla azalır demişlerdi ama bir anda azaldı.
Ben akşamları 90 cc mama ve anne sütü veriyorum gündüz anne sütü bugün 3 tane deyiz sabahtan beri beslenmesi çişten anlaşılıyormuş

Ben daha once yazmistim blackspade diye bi marka aldim bazi avmlerde magazasida var. Celik balenli falan degil ama baya sıkiydi. Simdi bi beden kucugunu mu alsam celik balenliye mi gecsem bilemedim. Ama sadece bel kismini tutanlarla rahat edilmeyebiliyormus yukari cikiyor diye yazanlar olmus. Alttan citcitli bisey o acidan iyi oluyor

bizim sarılık doğduğundan beri 15 ten düşmedi hiç takipte edilmiyor uzayan sarılık dedi doktor
Kaç günlük oldu bebiş şimdi. Bizim beşinci ve sekizinci gün ölçüldüğünde 12 den hafif düşmüştü başka ölçüm yapılmadı, rengi açıldı ama geçmedi tam olarak. Ben b negatifim oğlum AB pozitif uyuşmazlığın da etkisi oldu sanırım. Çarşamba doktor ne diyecek bakalım

Bizimde 19. Günümuz. Gecen hafta sarilik 11e düsmüstü. Doktor testlerin hepsini yapti idarar dahil bisey cikmadi. Rh farkliligindan. Bol bol emzir gecer dedi. Tekrar kontrol istemedi. Bu arada alttan çıt cıtlı korseler benim gibi normal dogum yalmis dikisliler icin eziyet. İlk dogumda almistim kullanamadim. Ama sezaryen icin ideal olabilir. Benim dikisler bir de gec iyilesiyor zaten 2 ay hic takamiyorum. Benim kizimda surekli bir esneme gernesme halinde. Uyurken bile eller kollar geriliyor. Garip garip sesler filan 😃

Kızlar benim bebek toplam 10 dk emip bırakıyor . 1 st sonra tekrar aynı şekilde . Kiloda alıyor çok şükür . Bebek doyuyorrsa süre önemli mi. Dr 20 dk birinden 20 dk diğer göğüsten emzir demişti ama bebek istemiyor

Benimkide cogu zaman seninki gibi.
Hatta bazen emdiginide kusuyor 😒
Yarın sağlık ocağına gideceğim ebeye bir sorayım ..gelişimi de iyiyse dert etmeyeceğim bu durumu . 20 dk emzirmek zor oluyor süre tutuyorum geçmiyor bir türlü . Yani baslarda öyle oluyordu. 10 dk da doyuyorlarsa sıkıntı olmaz inşallah .

Back
X