- 21 Temmuz 2013
- 4.691
- 2.426
- 173
ben eşime desemki ağız burun temizletcem asla ailesine diyemez böyle böyle diye daha yeni çıkmıştık hastaneden niye bızımle aynı odada durmuyor bebeği kacırıyorsun dıye ailesi çemkirmişti ondan sonra eşim artık bizimle beraber mı dursa ailemde görse falan orda da beşikte görünmüyor yatınca benım odamda da nıye boşuna aynı havayı soluyoruz ki eşim insanlar gelince bebeği sürekli kucağında tutuyor nıye insanlar görsün istiyormuş sürekli görmese ne olur yatsın yerındeHastaneden çıkınca Doktor normal yenidoğan muamelesi yapabilirsiniz dedi. Biz yine de biraz kafa dinlemek için kimseyi kabul etmemiştik 15-20 gün. Doktor izin vermiyor dedikSonradan gelenlerin kucağına vermedim ilk günlerde ama bir hafta geçmeden kucağa vermeye başladım. Eve gelenlerin hepsinin ellerini yıkatıp ağızlarını çalkalatıp burunlarını temizletiyorum, bakteriler virüsler oralarda oluyormuş. Doktor mutlaka el ağız burun temizliği yaptır dedi. Sonra üstlerine bir müslin örtü verip bebeği kucaklarına veriyorum. Zaten kimse öpmüyor. En fazla kokluyorlar.
Eve 2 kişi bile gelse en fazla 40 dk aynı odada tutuyorum. Ay acıktı, alt değiştirmem lazım filan diye odaya geçiriyorum. Evim küçük, havasız kalıyor, kalabalıkta durmasın. Çocuk odasına kimseyi sokmuyorum, merak edenler kapıdan bakıyor. Gelenlere soruyorum hasta mısınız, kırgınlık hissediyor musunuz diye, arayan olursa da soruyorum. Hasta kimseyi kapıdan sokmadım. Hasta olup gelen olursa da çocukla aynı odada asla tutmam.

Son düzenleme: