• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Şubat Anneleri

Kızlar ben hala emzirmeyi başaramadım yavrum cekmi yor güçlü bir şekilde. Bu konuda kendimi çok yetersiz hissediyorum. Sütümü sağarken de artık pek çıkmıyor kaç saat uğraşıyorum 50 ml anca çıkıyor. Bana akıl verin nasıl başaracağım? Kuzum beni emsin istiyorum. Kaşık ile de çoğu dışarı gidiyor. Bilemiyorum nasıl olacak. Avent biberon a sağdıkça koyup öyle veriyorum. Ama artık beslenme saatine sutum yetişmiyor gibi oluyor. Korkuyorum. Içim daralıyor... Kendimi çok yetersiz hissediyorum.

aynen oyle valla 1 hafta dedigin bisey degil hem bebis kuvezden cikana kadar sende toplarsin iyice , hazir olursun 😍
Aynen, çocuğum hiç sıkıntı yokken, durup dururken sırf beni azcık rahat ettirmek için böyle geldi, kimseye de eyvallahı olmadı, orda kendine baktırıyo diyorum teselli 😂
evet, inşallah geldiğinde tam anlamıyla hazır olcam sanırım 🤗🤗

Kızlar ben hala emzirmeyi başaramadım yavrum cekmi yor güçlü bir şekilde. Bu konuda kendimi çok yetersiz hissediyorum. Sütümü sağarken de artık pek çıkmıyor kaç saat uğraşıyorum 50 ml anca çıkıyor. Bana akıl verin nasıl başaracağım? Kuzum beni emsin istiyorum. Kaşık ile de çoğu dışarı gidiyor. Bilemiyorum nasıl olacak. Avent biberon a sağdıkça koyup öyle veriyorum. Ama artık beslenme saatine sutum yetişmiyor gibi oluyor. Korkuyorum. Içim daralıyor... Kendimi çok yetersiz hissediyorum.
Süt arttırıcı çay denedin mi? Ben şu üç günde epey faydasını gördüm sanıyorum, biberona alışınca memeyi istemeyebilir memeden süt akış hızı zaman zaman değişiklik gösterdiği için, sürekli aynı miktarda daha çabuk doyduğu biberonu tercih edebilirmiş, eğitimde demişlerdi. Emzirme konusunda hiç bir fikrim yok ama maalesef :/ ama canını sıkma sakın sıktıkça sütüne yansır 💕 bu şekilde tutacak inşallah memeyi de 💕

Buarada birkac sayfa okuyabildim sadece kayinvalide konusulmus. Benim kayinvalidemle aram 2 dk annemle 4 dk. Yurume mesafesi hemde :) lohusayken de hergun bende olur kayinvalidem biliyorum. Annemde hergun gelirnama benim ortaokula giden kardesime ve ananeme bakiyor belki kayinvalidem daha cok bizde olur. Ama ikisi de yardim etmek icin gelirler yemegimi temizligimi fln yaparlar bebege bakarlar. Yani kayinvalide gelecekse de amac zaten yardim etmek olmali degil mi? Gelip hicbirseye dokunmamazlik yapmazlar. Az once kayinvalidemlerden geldik ben tek kahve yaptim mesela servisleri o yapti boslari o topladi o yerlestirdi falan. Hamile degilken fln bzden bekler ama cokta iyidir hastayken hamileyken herseye yardim eder kayinvalidem. Ondan lohusayken insallah o pskolojiye girip kimseyi istemiyorum modunda olmam kimsenin yaptigi batmaz insallah cunku annem de kayinvalidem de cok fedakar kadinlar. Bana cok yardimlari dokunur ben huylu bir lohusa olursam.
Oy ne güzel canım valla insana bazen hiç olmıcak şeyler bile batıyor ya İnan bende şaşırıyorum ama keşke bu dönemde insanlarda biraz anlayışlı olsa illaki bizden daha çok şey biliyorlar ama herşeyi de o öyle olcak bu böyle olcak diyip önümüze sunmasalar keşke Yoksa benimde hiç bir sıkıntım yok kimseyle ama işte bu dönem değişiğim biraz bilmiyorum

Bulunduğun yer neresi bilmiyorum ama bir emzirme danışmanından yardım almalısın. Benim ablam hemşire ben ondan destek alıyorum. Bebeğin doğru tutuşu yakalayınca bence sütün artacaktır. Ben doğru veremeyince çok acıyor ve emzirmek çok acılı oluyor. Doğru verdiğimde acım azalıyor oda rahat emiyor.

Canım hiç pes etme emzirme akademisine yaz sana mutlaka yardımcı olurlar

Günaydın 🤦🏻‍♀️ Gözümden uyku akıyo ve ben bu saatte kalkıyorumm bebek hareketlerni dinliyorum oturdum bi kaç güne sıyırmam inşallah 🤣

Uyuyamayanlar olarak ne kadar şanssızız ya resmen saat 2 den beri sebepsizce uyumuyorum .
A Aycee09 benimkinde uyanık kıpır kıpır içimde maşallah. Ama ben uyuyamadığım için aşırı sinirliyim . Gerçekten ilk 7 ay hamilelik prenseslikmiş . Ödemler uykusuzluk bel bacak ağrıları .. oy ne zormuş

Uyuyamayanlar olarak ne kadar şanssızız ya resmen saat 2 den beri sebepsizce uyumuyorum .
A Aycee09 benimkinde uyanık kıpır kıpır içimde maşallah. Ama ben uyuyamadığım için aşırı sinirliyim . Gerçekten ilk 7 ay hamilelik prenseslikmiş . Ödemler uykusuzluk bel bacak ağrıları .. oy ne zormuş
Evet gerçekten öyle dönerken bile acıyla ağrıyla dönüyorum resmen ilk 5 saat güzel uyuyorum sonra bende 2 saatte bir uyanıyorum

Kız bebekler biraz cadı olur derlerdi de inanmazdım. Bebeğim acıkır acıkmaz altını kirletir kirletmez basıyor yaygarayı 🤣 temizleyince susuyor. Oğlan buna göre baya rahatmış şimdi bile kakasından rahatsız değil 😩
oglak burcu bir kizin oldu canim daha dur hersey yeni basliyor 😂
cok inatci ve sabirsiz oluyolar 4 yasina geldi benimki hala oyle ,istemedigi biseye ikna edemezsin imkani yok yapmaz ,
kiz kardesimde kizimda aralari 1 gun , ikiside ayni inatci keciler

Selam anneler esimle hala konusmuyoruz :) ama mecbur cafeye fln gittik tavla oynadik napalim. Ya kizlar ben cevremdeki 4/5 hamile ile gobegimi kiyasladim. Hepsinin haftasi benden buyuk ve gobegi benden kucuk. Soyle ki 4 hafta buyuk arkadasimin gobegi daha kucuk. 3 hafta buyuk olan iki kisinin de oyle. Burda forumda konustugum bir iki arkadasta beni onayladi. 33 hafta bitti sanki gobegim 1 ay onden gidiyor. Ondan heralde biraz catladim ya. Acaba bu gobek buyuklugunun nasil dezavantaji olur ve dogumdan sonra eski haline doner mi? Gobegim buyuk ama ben gayet iyiyim.
vucut yapisi ile alakali canim ,benimdd gobegim cok buyuk ama ilk dogumumdan sonra sporla birlikte yediklerime dikkat edince eskisinden cok daha ince bir belim olmustu hic merak etme bir emzirme ve toparlama sureci oluyor 6 ay fln hicbisey yapmadim sonra spora ve diyete baslayinca cok guzel verdim ,sende sporu seviyorsun kilo vermekte zorlanicagini sanmam

vucut yapisi ile alakali canim ,benimdd gobegim cok buyuk ama ilk dogumumdan sonra sporla birlikte yediklerime dikkat edince eskisinden cok daha ince bir belim olmustu hic merak etme bir emzirme ve toparlama sureci oluyor 6 ay fln hicbisey yapmadim sonra spora ve diyete baslayinca cok guzel verdim ,sende sporu seviyorsun kilo vermekte zorlanicagini sanmam
Insallah canimmm. Bir de uyusak :/

Bir gram uyuyamadim nefes alamadim cunku, uykuya dalamiyorum ;///
Bende nefes alamıyorum 😐 hatta bunun için resmen mücadele ediyorum. Aralık anneleri grubuna girip gezeyim dedim . Eşi yardım etmeyenler , bebek ağladıkça sinirlenenler, soba ile savaş verenler ve en önemlisi bebeği hala emme alışkanlığı kazanamamış olanlar . Şaştım kaldım okudukça . Hayırlısı ile bi doğursaydık 🤲🏼

Bende nefes alamıyorum 😐 hatta bunun için resmen mücadele ediyorum. Aralık anneleri grubuna girip gezeyim dedim . Eşi yardım etmeyenler , bebek ağladıkça sinirlenenler, soba ile savaş verenler ve en önemlisi bebeği hala emme alışkanlığı kazanamamış olanlar . Şaştım kaldım okudukça . Hayırlısı ile bi doğursaydık 🤲🏼
Aralik anneleri grubu cok fena. Cok depresif. Hic girip moral bozmamak gerek. Benimde yarin 10 da kalkmis olmam gerekiyordu saat 6 oldu hic uyumadim. derslerim var yarin 5 saat. Hangi kafayla yapcam bilmiyorum. Yuruyus ve yemekte yapmam gerekiyordu. Cok zor bir gun olcak. Simdi bile uyusam 4 saat sukur. Ama yok dalamiyorum uykuya. Aralik annelerini birak ocagi gez.

Aralik anneleri grubu cok fena. Cok depresif. Hic girip moral bozmamak gerek. Benimde yarin 10 da kalkmis olmam gerekiyordu saat 6 oldu hic uyumadim. derslerim var yarin 5 saat. Hangi kafayla yapcam bilmiyorum. Yuruyus ve yemekte yapmam gerekiyordu. Cok zor bir gun olcak. Simdi bile uyusam 4 saat sukur. Ama yok dalamiyorum uykuya. Aralik annelerini birak ocagi gez.
Bu uykusuzlukla her ayı gezecek gbi duruyorum ben 🤭 yürüyüş ve yemek belki halledilir de dersin olması kötü olmuş . Uykusuz olunca dikkatlerde epey dağılıyor. Başını yüksek tutmaya çalışsan 2 yastık falan koy o biraz rahatlatıyor beni . Belki sende de işe yarar 🤔 9 da muayenem var bende bir kaç saate Kalkıp hastane yollarına düşeceğim . İnşallah güzel haberler alırım 2 haftadır görmüyorum oğluşu 😇

Back
X