• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Şubat Anneleri

Çayamı gelcekler canım 😀
Ben misafir cok seviyorum yaa güzel yemekler yapmak süsleyip servis etmek güzel sofralar kurmak hoşuma gidiyor :)
Evet esim yarin izinli arkadasida bekci gece calistigi icin gunduz evde ugrariz yarin size demis 😃 yasitim ve iyi anlastigim insanlar gelince evime bende cok seviniyorum zaten burda kimsem yok Allahtan onun esiyle iyi anlastik o da hamile ortak noktamizda var 😂

Evet esim yarin izinli arkadasida bekci gece calistigi icin gunduz evde ugrariz yarin size demis 😃 yasitim ve iyi anlastigim insanlar gelince evime bende cok seviniyorum zaten burda kimsem yok Allahtan onun esiyle iyi anlastik o da hamile ortak noktamizda var 😂
E süpermiş 😀 size şimdiden keyifli bol sohbetler😀

Ben onun fikirlerini ya da zamaninda yaptiklarini sormadim ki anlatmasin istemiyorum 😃 suanlik sabrediyorum, hic duymadim daha onceden annem bizdeyken boyle seyler hic yapmamis diyip geciyorum annem geldiginde konusur artik annemin sakin bir yapisi vardir ben asla oyle olamiyorum sinirlenince o yuzden benim konusmamdansa anneme biraktim hem daha etkilir olur beni cokta takcagini sanmiyorum 🤨
Sen daha iyi bilirsin tanırsın evet sen bebişle uğraş annen halleden 😊

2 5 li 1 10 lu hastane çıkışı
2 zıbın 1 yelek
Yedek eldiven şapka
Çorap
10 adet bez ıslak mendil
Gögüs pompası
Biberon emzik
2 kalın 1 penye 3 müslin battaniye
Bebek pamuğu pişik kremi
Ağız mendili yüz örtüsü
Konak karak, tırnak makası seti

Kendim için
3 pijama takımı 1 tane elbise pijama
Gögüs pedi
Gögüs kremi
Lohusa pedi
Yelek
Çorap patik
Çıkış için eşortman kazak
Tarak koyucam
Kişisel bakım
6 tane İç çamaşırı don :)
Terlik koyucam
Lohusa tacı

Benim listede böyle bunlar için orta boy valiz kullanıcam 😂 unuttuğum bişey varmı ki

canım hemen hemen aynı seyleri koymusuz :) bir de bezleri/kirlileri koymak icin poset ekleyebilirsin.

@Aycee09 Konak karak, tırnak makası seti
Canim bunlari hastane cantasina neden koyuyorsun merak ettim de 🤭
Ama kullnılıyomuşşş 🙄🙄 tınak setinde törbü var onunla uzunsa töpüleniyomuş koymayım mı 🙄
bebek doğar doğmaz tırnakları kesilmezki burda biri daha koymuştu aynı şeyi demiştim 🙈 eldiven giycek zaten hemen. yumuk yumuk oluyor elleri ilk doğduklarında açmıyorlar pek 🥰

emzik de hastane çantası için gerekli değil aslında. ilk 1 ay emzik önerilmiyor.

bendim o yeb4 yeb4 :) çok takipçisi olan ünlü bir ebenin hesabında görmüstüm, bazı bebislern dogdugunda tırnakları cok uzun oluyormus, kesebiliyorlarmıs orda. Benim şahsen işime de gelir diye düsündüm :) yenidogmus bebegi zor keserim gibime geldi attım cantaya minnacık sey zaten 🤣

O senin işin daha zormuş canım ya benimkiler gelemez biraz uzak kalıyo ha diyince gelemezler yani zırt pırtta sen durumu eşinle çözebilirsin anca bende son 2 gündür günüm yaklaştıkça doğumdan sonrasını düşünüyorum ister istemez şimdiden başladı bende lohusalık zaten stresim yetti 2 gündür bide bunları düşünüyorum 😖
Off Hemde nasıl zor valla seninde çok az kaldı ya gerçekten kv tarafı ne kadar iyi olursa olsun yakım olmak kötü iner mesela evde bulamayınca arar nerdesin sen der bana veya bi yere giderken haber vermezsem hiç söylemedin der aman canım ya be eşimde bende kimseyi kırmak istemiyoruz ama olan hep bize oluyor valla niye kendimi yıpratayım ki yani söyleşin yapıcak birşey yok bide çok bilmiş başta çocuğun ismine bile karışma ya kalktı da işte yok o öyle olur bu böyle olcak ya bizde öğrenicez sonuçta ne yapalım yani bende diyorum eşime çocuğu kendi alışkanlıklarımıza göre büyütüp kendimiz terbiye etmeliyiz huyuda güzel olur inşallah tabi en önemlisi sağlıklı olsunlar sağlıcakla gelsinler inşallah

hallolur Cananım yeterki sağlıklı ve mutlu olsunlar, tabiki bizde 🥰 hem bizim kızlar büyük, avantajımız daha çok. belki ruhen yorarlar ama bedenen yormazlar küçük bir çocuk kadar.

canım benim saçlarım hep çok döküldüğü için hatırlamıyorumki. inan bi hamilelikte dökülmüyor 😀
eskiden bende saçımı çoook boyadım. kırmızıya yakın kızıllar, mavi siyahlar, turuncuya yakın bişey bile olmuştu 🙈 10 yıldır hiç boya yok. ama yine de yanmadı yıpranmadı hatta fazla gür elimde olsa da sana versem 😀
bir süre hiç boyama kendi haline bırak mutlaka güçlenirler yine canım.
hahah alirim sekerim ,okadar dokulmesine ragmen yinede gürse süper 😄
aynen hamileligimden beri boyatmadim ,karad verdim ecenin 1 yas dogumgunune kadar boyatmicam iyice uzasin ,

Kızlar artIk bebeğin rutini oluşana kadar geceleri alarm kuracağız. Müthiş gazlıyım. Tabi hareket etmek bir süre yine sıkıntılı olacak. Ablam olacak yanımda .pazar dönecek. Deniz nihayet biraz benimsedi kardeşini hatta öptü bir kaç kez. İsim konusunda ailem bana kızdı. Eşinin istediği ismi niye istemiyorsun diye. Ablam Sırf ona inat koymuyorsun eşin sana çok iyi davranıyor vs. diye konuşup çıkıştı 😩 vicdanımla inadım arasındayım 🤷‍♀️

Selam, haftasonu bebişin bütün kıyafetlerini yıkadık, hastane çantasını hazırladık, benimki kaldı sadece onu da yerleştirdik mi tamamdır, üzerimden yük kalktı gerçekten uzun zamandır aklımdaydı dünkü doğumlar beni gaza getirdi iyi oldu:KK66:

Kızlar azacık okudum da geçmişi alıntı yapamadım kv ler konusunda benimde aşırı korkum vardı ilk gebeliğimde aman gelicekler sğrekli git gel yapıcaklar sürekli ştemedim bişeyler olucak takıntı yapmaktan hasta olmuştum belkide🤣gerçekten gerek yokmuş herkes eninde sonunda evine dönüyor abartmamak lazım ve zmanla da sizin kurallarını benimsiyorlar aşırı derecede Düşünüp kendinizi kasmayın derim 😌

Hadi ya inşallah. Çünkü ben de düşünüyorum ya hergün gelirlerse diye 😞😞

Hastane odasını süslemeyi düşünüyor musunuz? Neler yapmayı düşünüyorsunuz süs konusunda.

Kız bebekler biraz cadı olur derlerdi de inanmazdım. Bebeğim acıkır acıkmaz altını kirletir kirletmez basıyor yaygarayı 🤣 temizleyince susuyor. Oğlan buna göre baya rahatmış şimdi bile kakasından rahatsız değil 😩

Selam anneler esimle hala konusmuyoruz :) ama mecbur cafeye fln gittik tavla oynadik napalim. Ya kizlar ben cevremdeki 4/5 hamile ile gobegimi kiyasladim. Hepsinin haftasi benden buyuk ve gobegi benden kucuk. Soyle ki 4 hafta buyuk arkadasimin gobegi daha kucuk. 3 hafta buyuk olan iki kisinin de oyle. Burda forumda konustugum bir iki arkadasta beni onayladi. 33 hafta bitti sanki gobegim 1 ay onden gidiyor. Ondan heralde biraz catladim ya. Acaba bu gobek buyuklugunun nasil dezavantaji olur ve dogumdan sonra eski haline doner mi? Gobegim buyuk ama ben gayet iyiyim.

Buarada birkac sayfa okuyabildim sadece kayinvalide konusulmus. Benim kayinvalidemle aram 2 dk annemle 4 dk. Yurume mesafesi hemde :) lohusayken de hergun bende olur kayinvalidem biliyorum. Annemde hergun gelirnama benim ortaokula giden kardesime ve ananeme bakiyor belki kayinvalidem daha cok bizde olur. Ama ikisi de yardim etmek icin gelirler yemegimi temizligimi fln yaparlar bebege bakarlar. Yani kayinvalide gelecekse de amac zaten yardim etmek olmali degil mi? Gelip hicbirseye dokunmamazlik yapmazlar. Az once kayinvalidemlerden geldik ben tek kahve yaptim mesela servisleri o yapti boslari o topladi o yerlestirdi falan. Hamile degilken fln bzden bekler ama cokta iyidir hastayken hamileyken herseye yardim eder kayinvalidem. Ondan lohusayken insallah o pskolojiye girip kimseyi istemiyorum modunda olmam kimsenin yaptigi batmaz insallah cunku annem de kayinvalidem de cok fedakar kadinlar. Bana cok yardimlari dokunur ben huylu bir lohusa olursam.

Selam anneler esimle hala konusmuyoruz :) ama mecbur cafeye fln gittik tavla oynadik napalim. Ya kizlar ben cevremdeki 4/5 hamile ile gobegimi kiyasladim. Hepsinin haftasi benden buyuk ve gobegi benden kucuk. Soyle ki 4 hafta buyuk arkadasimin gobegi daha kucuk. 3 hafta buyuk olan iki kisinin de oyle. Burda forumda konustugum bir iki arkadasta beni onayladi. 33 hafta bitti sanki gobegim 1 ay onden gidiyor. Ondan heralde biraz catladim ya. Acaba bu gobek buyuklugunun nasil dezavantaji olur ve dogumdan sonra eski haline doner mi? Gobegim buyuk ama ben gayet iyiyim.
Canim herkesin vucut yapisi bir olmuyor ic karnin kucuk demek ki disa dogru daha cok buyuyo. Ben 1 gun sonra 35 hafta olucam ama gobegim hala kucuk 6 6.5 aylik falan gibi duruyo 🤷🏻‍♀️ dogumdan sonrasi icin bir sey diyemeyecegim o kismi bende cok merak ediyorum 😆

Kız bebekler biraz cadı olur derlerdi de inanmazdım. Bebeğim acıkır acıkmaz altını kirletir kirletmez basıyor yaygarayı 🤣 temizleyince susuyor. Oğlan buna göre baya rahatmış şimdi bile kakasından rahatsız değil 😩
Ne kadar da bir emziriyosun prensesi ?

Kizlar ben grip oldum cok fena ve goz akintim var sag gozumde varmi buna bi tavsiyesi olan😞
Gecmis olsun canim. Ellerini cok gozune surmemeye calis ve bol bol yika mikrop kapmasin. İlik cayla pansuman yapabilirsin gozune

Back
X