• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Şubat Anneleri

Evi supurdum dun,
Yikanan camasirlari sepete alip ittire ittire balkoma cikarip onlari astim.
Mutfagi topladim, duzenim sasti mi ben de sasiriyorum :) yani tum bunlari yapiyorsam sanirim dipçik gibiyim :KK70:
Maşallahim var yebcim💙
Ilk ameliyat bandini 24 saat sonra su gecirmez bant ile degistirmeleri gerekiyordu lakin hemşire guya yoğunluktan 6-8 saat geç değiştirdigi icin benim dikis sag ve sol bas taraflari feci su topladi ve felaket kaşınıyor.
Canim cok aciyor ama bu sezeryan ile alakali bi durum değil sonucta.
Dr bunun icin 2 merhem verdi,sabah aksam esim sürüyor. Onun dışında bant yarın cikacak kontrolde.
Oturup kalkarken rahatim.
Sonuçta bi ameliyat gecirdim, ayaklarim davul gibi sisler lakin genel anlamda kendimi cok dinc guclu vee harika hissediyorum aci olarak.
Kizimda genel olmustum ya, ikisini kıyaslandığımda genel anestezi:normal dogum..spinal anestezi:epidural normal dogum diyim ben sana. Yani bilmem dogru bi benzetmemi ama ben ilkinde cok cekmistim cok.

Dr a sorunca tabiki paylasirim canimcim.
Dun hastaneye goturduler, test yapmislar. Fitil ile dusurmusler atesini. 2 şurup vermis.
Dun aksam itibariyle basladik.
Serum evet, oncekinde bize de takmislardi baya iyi gelmisti ama bu defa gerek gormediler sanirim. Birde hastane cocuk kayniyormus cok fazla hasta sayisi var dedi esim. Atesi 40 lardaydi ama simdi 38 civari kontrol altinda cok şükür.
Dogal olarak beslenme geriledi, Allah tan su salatalik ve corba destegini red etmiyor.
O toparlar da ben vicdan azabindan gebercem.
Oyle bi hismiski bu. 2.çocuk olayi. Anlatamam sana. Ilkine ister istemez eskisi gibi %100 umu veremiyorsun hele hastanede ahh ahhh.
Kiz ben resmen sevdigim adami aldatmisim gibi bi hisse burundum hastanedeyken.
Logusa depresyonum benim de bu duygu karmasasi olacak sanirim. Kizim benim ilk goz agrim Bahar'immmm o iyi olsun da varsin evi b.k götürsün. 2 gundur oyuncakları toplu, ev duzenli ve cok sessiz 😕😣😪😪😪
evi mi süpürdün 😯😯😯
kendini çok güçlü hissetmen harika ana yine de sen bir ameliyat geçirdin, sonra bir şey olur allah korusun kalkamazsın. yanında kv ve eşin varken fırsatı değerlendir, dinlen. yat demiyorum ama ev de süpürme yani 😯
inşallah merhem iyi gelir de o acıdan da kurtulursun canım :(

iyiki ama iyiki spinal olmuşsun, bak sana demiştim. çok daha rahat ettin, hemen toparlandın. genel anestezi insanı mahvediyor, ama gerekli durumlarda da yapacak bir şey yok tabii.

Bahar inşallah iyi olacak üzülme sen, bu aralar gerçekten çoğu çocuk hasta. bizde özel hastaneye gitmemize rağmen zor boş yatak bulmuştuk. çocuk servisi ana baba günüydü. bu seneki salgın çok acayip ya.

seni o kadar iyi anlıyorumki ikinci çocuk konusunda. ben daha doğurmadığım halde Begümü düşünüyorum. ya gece sancım gelirse onu nasıl bırakıp gidicem hastaneye diye düşündükçe gözlerim doluyor. hastanede kalınca nasıl onsuz o da bensiz duracak o gece diye üzülüyorum. arada bir yani çok nadir babaannesinde kalıyordu ama bu başka bir duygu. hani hastalık olur bişey olur diye alıştırmıştım babaannesinde kalmaya. 5-6 kez kalmıştır.

şimdi sen daha da iyi anlarsın bu duyguyu tabii, tam olarak dediğin gibi aldatma hissi sanırım aynen 😯 annelik ne acayip bir şey ya :(
şimdi lohusasın bir de onun da çok etkisi var. yeni hayatımıza alışınca bu duygular geçecek bence.

Kızlar sagolun meraklandirdim sizi anca kendime geldim biraz kısaca yazayım ben normal dogum yaptım 🙈 resmen tüm gün sanciyla durmuşum 7-8 cm aciklikla doktorun ebenin işini kolaytirmisim 😂 gece 11 de gibi hastaneye geldik 01.05 de doğdu kızım epiduralsiz 35+1 2100 gr minik bir savaşci cadi 🥰 emdi çok şükür teyzeleri
Hepiniz geldiniz aklima arkadaslarimda sağ selamet alsınlar kuzularını dedim.
Sonra detaylı yazarım yine genel anlamda pozitif bir doğumdu benim gibi pimpirikli tedirgin biri normal doğumu başardıysa herkes yapar canlar öpüyoruz sizi teyzeleri 👼😘
Not: Bu cimcime oğlak mi oldu şimdi kizlar ?
Canım gözün Aydın Rabbim analı babalı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah🤲🏻

genelde ultrasonda cikan rakamdan daha zayif oluyorlar dogumda ,seninki tam tersi olmus ☺senin ikinci cocugunmuydu ,stroyde ki kiz cocugu nekadar tatli masallah oyuncak bebek gibi 😍
Ben de 2 kilo bekliyodum o yüzden ama şaşırttı beni sıpacık 😂

İlk çocuk benim, story de atmadım aslında ama şu günlerde, acaba başkası mı 😃

A Aycee09 canım bende spinal sezaryan istiyorum inşallah yarın çok güzel bir doğumun olur bebişine kavuşacaksınız detayları yazarsın bize :KK60: ama hep okuduğum yorumlar da herkes çok memnun inşallah bizimde öyle olur

evi mi süpürdün 😯😯😯
kendini çok güçlü hissetmen harika ana yine de sen bir ameliyat geçirdin, sonra bir şey olur allah korusun kalkamazsın. yanında kv ve eşin varken fırsatı değerlendir, dinlen. yat demiyorum ama ev de süpürme yani 😯
inşallah merhem iyi gelir de o acıdan da kurtulursun canım :KK43:

iyiki ama iyiki spinal olmuşsun, bak sana demiştim. çok daha rahat ettin, hemen toparlandın. genel anestezi insanı mahvediyor, ama gerekli durumlarda da yapacak bir şey yok tabii.

Bahar inşallah iyi olacak üzülme sen, bu aralar gerçekten çoğu çocuk hasta. bizde özel hastaneye gitmemize rağmen zor boş yatak bulmuştuk. çocuk servisi ana baba günüydü. bu seneki salgın çok acayip ya.

seni o kadar iyi anlıyorumki ikinci çocuk konusunda. ben daha doğurmadığım halde Begümü düşünüyorum. ya gece sancım gelirse onu nasıl bırakıp gidicem hastaneye diye düşündükçe gözlerim doluyor. hastanede kalınca nasıl onsuz o da bensiz duracak o gece diye üzülüyorum. arada bir yani çok nadir babaannesinde kalıyordu ama bu başka bir duygu. hani hastalık olur bişey olur diye alıştırmıştım babaannesinde kalmaya. 5-6 kez kalmıştır.

şimdi sen daha da iyi anlarsın bu duyguyu tabii, tam olarak dediğin gibi aldatma hissi sanırım aynen 😯 annelik ne acayip bir şey ya :KK43:
şimdi lohusasın bir de onun da çok etkisi var. yeni hayatımıza alışınca bu duygular geçecek bence.
Kiz beni sedyeyle ameliyathaneye gotururken asansorde vs habire bahar ile alakali direktifler veriyordum teyze ile esime. Duygularımız ayni, anne olmak acaip bisey, iki evlat arasi denge ileriki zamanlarda cok mühim bakalim hayirlisi ile su sancili gunler bi gecsin de.

Bu arada keyfim kacti az once esim geldi.
Kimlige Ömer Deniz yazdirmis şoktan ote şok oldum. Hic beklemiyordum neden rizami almadin dedim. E kulağına oyle okundu ya dedi. Elif Bahar okundu kizimda o zaman onu neden sadece Bahar yazdirmistin dedim. Iki isme madem karsi degildin basindan beri neden beni hep ikilemde bıraktın o halde benim de rizam olani ekleteydin de Deniz Alp yazdiraydin dedim. Ciddi anlamda cok keyfim kacti.
Omer ismini de begeniyorum ki benim ilk favori ismim o idi yillardir. Olay iki isim yazdirmakla alakali ki sen yakinen biliyorsun surecteki gel gitlerimizi. O sadece kimlikte sonucta biz Deniz dicez herkes de Deniz diyecek dedi,duşa girdi konuyu kapattı 😤

Ilk defa tum karari esime birakmistim.
Genelde son karari hep ben veririm.
Sonuca gel.

Kızlar sagolun meraklandirdim sizi anca kendime geldim biraz kısaca yazayım ben normal dogum yaptım 🙈 resmen tüm gün sanciyla durmuşum 7-8 cm aciklikla doktorun ebenin işini kolaytirmisim 😂 gece 11 de gibi hastaneye geldik 01.05 de doğdu kızım epiduralsiz 35+1 2100 gr minik bir savaşci cadi 🥰 emdi çok şükür teyzeleri
Sonra detaylı yazarım yine genel anlamda pozitif bir doğumdu benim gibi pimpirikli tedirgin biri normal doğumu başardıysa herkes yapar canlar öpüyoruz sizi teyzeleri 👼😘

hayirli ugurlu olsun bebisin 🧡

Bizim anestesi dr uyla anlasmamiz guya kesi sonrasi bebek cikinca hemen sakinlestirici yapacaklardi. Ama dr gerek gormedi ve yapmadi. Tamamen bilincim acikti. Dr ve oradaki personel bana hayret ettiler. Cunku öncesi dogum ani ve sonrasi verdiğim tepkiler cok farkliydi. Kendimden hic ama hic beklemedigim cesareti gösterdim diyebilirim.
Neyse, geldi gecti..
Senin oglun ay olarak benim kizdan küçük ama gelisim olarak ileride. Benim kizim hipotroidi sebebiyle zaten bi 6 au geriden geliyor ya, hem o hem de kiskanma hissinin olmayisi isleri bi tik kolaylastirdi. Sadece anlatamiyoruz yumusak dokunmasi gerektigini vs. Acaip heycanlı yanjna gelince korkudan kapi kitliyoruz çünkü cani aciyordur kesin beybinin.
Zamanla senin oglun alisir da benim kiz nasil alisir asikar.

Dogum ve kader kismi kısmen benzesiyor canim ya.
2.725 gr
45 cm
13.44 dogum saati
Ben sakinleştiricinin bilincimi kapatacağını bilmiyordum bilsem asla yaptırmazdım. Ama bacaklarım ağır geldi midem bulandı. Kalbim çok hızlı attı. Doktor yapalım mı deyince olur dedim. Ablam yaptırmasaydın keşke dedi. Doktor bebeği gösterince muhtemelen tepki bile vermedim. Kendime çok kızıyorum. Kimse fotoğraf da çekmedi içerde. Yasakmış güya. Önceden doktorla bunu konuşma fırsatım bile olmadı. Fotoğrafçı Cumartesi öğleden sonra olmuyormuş. Oğlumda herşey an be an kaydedilmişti. Kızımda herşey çok ani gelişti. Bizimki 48 cm ama bir çok eşyası büyük geldi. Deniz’in kıyafetlerinden giydiriyorum arada. Bugün kontrole götüreceğim sağlık ocağında da topuk kanı alınacak.

Kiz beni sedyeyle ameliyathaneye gotururken asansorde vs habire bahar ile alakali direktifler veriyordum teyze ile esime. Duygularımız ayni, anne olmak acaip bisey, iki evlat arasi denge ileriki zamanlarda cok mühim bakalim hayirlisi ile su sancili gunler bi gecsin de.

Bu arada keyfim kacti az once esim geldi.
Kimlige Ömer Deniz yazdirmis şoktan ote şok oldum. Hic beklemiyordum neden rizami almadin dedim. E kulağına oyle okundu ya dedi. Elif Bahar okundu kizimda o zaman onu neden sadece Bahar yazdirmistin dedim. Iki isme madem karsi degildin basindan beri neden beni hep ikilemde bıraktın o halde benim de rizam olani ekleteydin de Deniz Alp yazdiraydin dedim. Ciddi anlamda cok keyfim kacti.
Omer ismini de begeniyorum ki benim ilk favori ismim o idi yillardir. Olay iki isim yazdirmakla alakali ki sen yakinen biliyorsun surecteki gel gitlerimizi. O sadece kimlikte sonucta biz Deniz dicez herkes de Deniz diyecek dedi,duşa girdi konuyu kapattı 😤

Ilk defa tum karari esime birakmistim.
Genelde son karari hep ben veririm.
Sonuca gel.
Bizim gibi olmuş sizin isim mevzusu. Son anda yazıldı. Ama sabah giderken Tripli çıktı evden.akşam aile boyu tartıştık . sonra aradım açmadı.ısrarla aradım. Tamam senin ve benim ortak kararım olan ismi yazdır dedim. Ne yapayım aile saadetimi düşündüm. Eve gelince sen bana jest yaptın ben bunu karşılıksız bırakmam dedi. Bakalım ne yapacak 🤣

A Aycee09 canım bende spinal sezaryan istiyorum inşallah yarın çok güzel bir doğumun olur bebişine kavuşacaksınız detayları yazarsın bize :KK60: ama hep okuduğum yorumlar da herkes çok memnun inşallah bizimde öyle olur
Amin İnşallah canım korku bastı şaka maka 🙄🙄

Amin İnşallah canım korku bastı şaka maka 🙄🙄
Seni çok iyi anlıyorum bana da tarih verildiler yaa 30 ocak diye o günden beri bende bi garibim grupta biri karnım sertleşti dese bana da oluyor biri sancım var yazsa psikolojik olarak diyorum acaba bu ağrı sancı mı 🥺🥺 ama korkma Allahın izniyle yarın yavruna kavuşacaksın dua oku kuran aç evde çok rahatlatıyor çok garip bir duygu ya 9 ay karnında taşıyorsun alışıyorsun diyorum eşime hep karnımda mı kalsa 😁😁

Seni çok iyi anlıyorum bana da tarih verildiler yaa 30 ocak diye o günden beri bende bi garibim grupta biri karnım sertleşti dese bana da oluyor biri sancım var yazsa psikolojik olarak diyorum acaba bu ağrı sancı mı 🥺🥺 ama korkma Allahın izniyle yarın yavruna kavuşacaksın dua oku kuran aç evde çok rahatlatıyor çok garip bir duygu ya 9 ay karnında taşıyorsun alışıyorsun diyorum eşime hep karnımda mı kalsa 😁😁
Bende aynıydım valla 😂😂 seninde çok az kalmış canım ya hayırlısıyla sağlıkla gelsinler inşallah☺️

Öğretmen olan arkadaşlara bir sorum var benim 1 ay öncesi aldığım 15 günlük raporum var ondan sonrada 32 hafta çalışamaz raporu aldım ama bunlar mebbise işlenmemiş. Bunların bir zamanı yok mu ek ders almıyorum rapordan dolayı ama işlememişler
Mebbise doğumdan sonra işleyeceklerdir. Sağlık izni olarak. Ama 15 günün işlenmesi gerek. Üst yazıyla ilçeye bildirilmiştir ekders kesintisi için.
Gözün aydın canım ne güzel bir doğum olmuş. Hayırlı ömürlü olsun inşallah 🥰
Kızlar bana mesaj yazan herkese cokkkkk tesekkur ediyorum.

Kızım cok hasta,grip :KK43:
Babannesi ve babasi da grip oldu.
Bende de var kirginlik ama daha iyiyim.
Deniz, cok iyi masallah.
Onu anne sütü koruyor cok şükür.
Eger grip bulasirsa kesin kuveze alinir diye dusumuyorum. Yenidogan gribi nasil olur hiç tecrubem yok. Yarin kontrolde soracagim bunu.
Kv Bahar i alip izmite gideyim diyor.
Sütüm kesilir anne, dayanaman onun yokluğuna dedim ki dunden beri habire ağlıyorum kizimla ilgilenemedigim icin.
Annem de diyor ki oğlanı düşün o cok minik bahrina tas bas birkac gun dedi karari yine sen ver dedi ama yok gonderemem ölürüm gibi nefesim kesiliyor gözümun onunde olsun yaaa dimi amaaa destek mesaji lazim bana kızlar.

Bu arada ben alisten ve bir arkadas daha mi ayni gun dogum yaptik. Bizden baska dogum yapan var mi?

Azcik bilgi paylasin benle giiii 🤪

(Babası kimligu icin basvuru yapmaya gitti.
Bana sordu ne yazdirayim dedi.
Denizhan ya da Deniz Alp istiyordum ya ben, ona biraktim sen kalpten istedigini sec ya eklettir ya sade Deniz kalsın dedim. Bakalim ne karar vercek benim kocaa )
Canım ben olsam kesinlikle göndermem. Ne olursa olsun ona da bana da ağır gelir bu durum.
evi mi süpürdün 😯😯😯
inşallah merhem iyi gelir de o acıdan da kurtulursun canım :KK43:

şimdi sen daha da iyi anlarsın bu duyguyu tabii, tam olarak dediğin gibi aldatma hissi sanırım aynen 😯 annelik ne acayip bir şey ya :KK43:
Ya ben de kaç zamandır bunu düşünüyorum. Hastanede kaldığımız gece nasıl bırakcam bi de benimki büyük. Kv ve eşim benimle kalcak hastanede. Oğlum dedesiyle kalcak alışkın da. Ama gel de bana anlat bunu 😬

Ben sakinleştiricinin bilincimi kapatacağını bilmiyordum bilsem asla yaptırmazdım. Ama bacaklarım ağır geldi midem bulandı. Kalbim çok hızlı attı. Doktor yapalım mı deyince olur dedim. Ablam yaptırmasaydın keşke dedi. Doktor bebeği gösterince muhtemelen tepki bile vermedim. Kendime çok kızıyorum. Kimse fotoğraf da çekmedi içerde. Yasakmış güya. Önceden doktorla bunu konuşma fırsatım bile olmadı. Fotoğrafçı Cumartesi öğleden sonra olmuyormuş. Oğlumda herşey an be an kaydedilmişti. Kızımda herşey çok ani gelişti. Bizimki 48 cm ama bir çok eşyası büyük geldi. Deniz’in kıyafetlerinden giydiriyorum arada. Bugün kontrole götüreceğim sağlık ocağında da topuk kanı alınacak.
Anestezi doktoruna bende sordum sakinleştiriciyi uyanık olursun ama kendinde olmazsın dedi ki fotografcıyla anlaştım bide panik falan yaparsam sakinleştiriyle birlikte resimleri düşünemiyorum 😂😂

Anestezi doktoruna bende sordum sakinleştiriciyi uyanık olursun ama kendinde olmazsın dedi ki fotografcıyla anlaştım bide panik falan yaparsam sakinleştiriyle birlikte resimleri düşünemiyorum 😂😂
Herşey ani olunca böyle oldu. Önden görüşmeniz iyi olmuş. Benim bu durum hep içimde kalacak. Kızıma karşı çok üzgünüm.

Kilo almamış malesef yarın 8 de sezaryanla doğuma alıcak hastanedeyim anestezi için kan falan vericem
canim hayirlisi olsun senin icin insallah yarin kavusuyorsun ne guzel🤗😍
Kızlar bana mesaj yazan herkese cokkkkk tesekkur ediyorum.

Kızım cok hasta,grip :KK43:
Babannesi ve babasi da grip oldu.
Bende de var kirginlik ama daha iyiyim.
Deniz, cok iyi masallah.
Onu anne sütü koruyor cok şükür.
Eger grip bulasirsa kesin kuveze alinir diye dusumuyorum. Yenidogan gribi nasil olur hiç tecrubem yok. Yarin kontrolde soracagim bunu.
Kv Bahar i alip izmite gideyim diyor.
Sütüm kesilir anne, dayanaman onun yokluğuna dedim ki dunden beri habire ağlıyorum kizimla ilgilenemedigim icin.
Annem de diyor ki oğlanı düşün o cok minik bahrina tas bas birkac gun dedi karari yine sen ver dedi ama yok gonderemem ölürüm gibi nefesim kesiliyor gözümun onunde olsun yaaa dimi amaaa destek mesaji lazim bana kızlar.

Bu arada ben alisten ve bir arkadas daha mi ayni gun dogum yaptik. Bizden baska dogum yapan var mi?

Azcik bilgi paylasin benle giiii 🤪

(Babası kimligu icin basvuru yapmaya gitti.
Bana sordu ne yazdirayim dedi.
Denizhan ya da Deniz Alp istiyordum ya ben, ona biraktim sen kalpten istedigini sec ya eklettir ya sade Deniz kalsın dedim. Bakalim ne karar vercek benim kocaa )
Canim cok gecmis olsun kizi gonderme konusuna bende karşıyım kesinlikle yaninda kalmali evet biraz sen cekersin ama zamanla nasilsa alisacak bunun baska.caresi yok yani anlamasi zaman alsada bunu beraber basarmalisiniz 😐

Ne güzel bir haber sağ salim atlattın, darısı bizim başımıza inşallah 😇

Herşey ani olunca böyle oldu. Önden görüşmeniz iyi olmuş. Benim bu durum hep içimde kalacak. Kızıma karşı çok üzgünüm.
benimde ayarlı değildi ki bugün ayarladım ama hastanenin kendi fotografçısı var dışardan kabul etmiyo zaten o yüzden kolay oldu benimkisi
Hiç düşünme öyle canım kızın yanında bak çok şükür darısı bana inşallah

evet daha erken haftalarda doğuranlar bile oldu biliyorsun, hiç korkma. tabii yine durur inşallah bir süre daha ☺
Demin nst de ağrım düzenli çıktı ebe düzenli hale gelmiş doğumu başlatacak gibisin ağrın artar suyun gelirse haber ver dedi aldı beni bir korku 😊

Anestezi dr u 2de1 sordu hatirlatti miden bulaniyor mu bulanirsa soyle vs diye ama hic bulanmadi. Kiyafetler evet buyyk geliyor ama en fazla 1 ay sonra olurlar takilmiyorum. Gobeg k bagi ne durumda sizin? Bizim 2 gune düşer gibi duruyo. Bahar inki 8.gun düşmüştü.
Yarin saglik ocagi ve hastane ikisini bir halletcez biz. Saglik ocagi ozellikle 5.gun aliyormus topuk kanini, bugun 4.gun erken degil mi sizi onlar mi cagirdi ki?
Bizim gibi olmuş sizin isim mevzusu. Son anda yazıldı. Ama sabah giderken Tripli çıktı evden.akşam aile boyu tartıştık . sonra aradım açmadı.ısrarla aradım. Tamam senin ve benim ortak kararım olan ismi yazdır dedim. Ne yapayım aile saadetimi düşündüm. Eve gelince sen bana jest yaptın ben bunu karşılıksız bırakmam dedi. Bakalım ne yapacak 🤣
Olan oldu, yapacak bisey yok ne yapalim.
Benim eşim normalde asla boyle biseyi bsnim rizam onayim olmadan yapmazdi ama nasil olduysa oldu ve ilk kizginlik ofkem gecince sakinleştim. O da bayağı kötü gripten sebep. Ona verdim :)

Back
X