• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Şubat Anneleri

Slm cnm.
Kustu mu kusacak mi diye boşuna kafaya takmaktansa bunu al ve kullan 2 ay. Zaten sonra kayıyorlar kullanamiyorsun. Bi emzirmede sag sonrakinde sag tarafa yatir.
Yuz ustu de yatirabilirsin gozenekleri var kafa kisminda hava alabiliyorlar ama yuz ustunu gündüz sen gözün ustundeyken yaparsın her ihtimale karsilik. Bu reflu yatagi kizimda coookkkk isime yaradi, misafirlige bile götürüyordum. Oglumda da kullancam insallah.
herkese günaydın 🥰

Demosan Demosan canım evet bir sağa bir sola yatırmakta fayda var kafasının şekli orantılı olsun diye. yüz üstü ben hiç yatırmadım.

kızımda hiç kusma problemi olmadı, o yüzden görseldeki bize gayet yetti. oğluma da reflü yatağı almadım bunu kullanıcam ama kusma problemi olursa gider alırım hemen. ama bu çok işe yarıyor, ikisinden birini mutlaka al :)

Eki Görüntüle 2557095

YEKTA61 YEKTA61 senin de beşiğin o şekildeyse reflü yatağı almana gerek yok canım sadece bunu alsan yeter.

@gamzeli_bebis canım oda çok güzel güzel günlerde büyüsün 🥰

Kızlar çok teşekkürler, bu iki ürüne de bakayım :)

cnm bizim aldığımız yatağın eğimli ayarlanabilme özelliği var sence ekstradan içine reflü yatağı almaya gerek varmı
Gerek yok almana canim, bu yeterli.
Zaten reflu icin dedigim yataktan almak sart değil egimi evdeki imkanlarla da saglanabilinir.
Kızlar ilk aylar bebek alt temizliği için pamuk kullanacağız dimi tecrübeli anneler bizi bilgilendirse ne güzel olur
Canim ben kizimda ilk 2 ay pamuk su olarak ilerledim.
Zor oluyor elbet islak mendille kiyaslanamaz bile. Ama ciltleri o kadar narin oluyor ki islak mendili kullanmak yerine ben pamuk ile zorlanmadan hallettim. Ama zorlanan anneler de yenidoganlara ozel olan birkac temiz icerige saip markanin islak mendilinden alio kullanir tabiki. Ha belki ben bile bu sefer 1 ay anca yapabilirim pamukla, malum kizim var cadiiiiii rahat birakmayabilir bizi o esnada haha :))))

Gerek yok almana canim, bu yeterli.
Zaten reflu icin dedigim yataktan almak sart değil egimi evdeki imkanlarla da saglanabilinir.

Canim ben kizimda ilk 2 ay pamuk su olarak ilerledim.
Zor oluyor elbet islak mendille kiyaslanamaz bile. Ama ciltleri o kadar narin oluyor ki islak mendili kullanmak yerine ben pamuk ile zorlanmadan hallettim. Ama zorlanan anneler de yenidoganlara ozel olan birkac temiz icerige saip markanin islak mendilinden alio kullanir tabiki. Ha belki ben bile bu sefer 1 ay anca yapabilirim pamukla, malum kizim var cadiiiiii rahat birakmayabilir bizi o esnada haha :))))

bende bi kaç paket alayım bari elimin altında bulunsun

Kızlar bu isim konusunu ne yapacagiz ya.
Cok daraldım iyce.
Ismini verenler cok sansli, ama benin gibi kararsizlar ne edeceukkk :((((

Bu gidişle ben Ömer e karar verecegim sırf ilk onu düşündüm diye.
Bulamiyorum çünkü icime sineni.

Kızlar buarada lohusa takımım geldi çok beğendim 🤗❤️

Eklentiler

• CDF0BFE9-2A28-4499-96BD-2C8AE3268392.webp
    CDF0BFE9-2A28-4499-96BD-2C8AE3268392.webp
    23,7 KB · Görüntüleme: 50
  • 3F4CB71C-3B51-40D7-8E69-8B35D4600B08.webp
    3F4CB71C-3B51-40D7-8E69-8B35D4600B08.webp
    66,9 KB · Görüntüleme: 55
  • 20323F04-058E-4C37-971D-D42F0C75578D.webp
    20323F04-058E-4C37-971D-D42F0C75578D.webp
    47,2 KB · Görüntüleme: 55
kızlar bu montesori tarzı yatakta, soğuk olmuyor mu kullanan var mı? yer yatağı gibi de.

Günaydın güzel anneler,

Deneyimi olanlara bir konu danışmak istedim, miniklerimiz ilk doğduğunda bir sağa bir solamı yatırmak gerekiyor kusma durumu olursa diye ve bu kusma (reflü deniyor buna sanırım) kaç aylığa kadar olabiliyor. Bazıları reflü yaşamadığı için reflü yatağı almaya gerek duymamış anladığım kadarıyla. Reflü yatağı olmasada şu kesin alınmalı diyebileceğiniz bir uyuma aparatı veya uyutma tekniği var mı? Bir tek yüzüstü yatırlımaması gerektiğini biliyorum ama nasıl yatıracağım konusunda kafam çok karışık

Canım ben reflü yastıgı almıstım kızımda , 3-4 aylıga kadar kullanabılıyor , bebek ilk zamanlarda reflüsü olmasa dahi süt fazla gelince agzından cıkarabılıyor , kusma şeklinde degılde azda olsa agzından bişeyler cıkıyor yani , o dönemde kendide saga sola dönemedıgınden reflü yastıgı bence lazım ama o yastıgın üstüne bişey örtmiceksin bez gibi çarsaf gibi fln , yastıgın özellıgı o çünkü direk sıvıyı emip bogulma olaylarını engelliyor
2. Olarak saga veya sola yatırmak en saglıklısı ama benım kız dogdugu günden bugune hep yüzüstü yattı ne yaptıysam değiştiremedim , biraz kendi tercihleri oluyor yani

Slm cnm.
Kustu mu kusacak mi diye boşuna kafaya takmaktansa bunu al ve kullan 2 ay. Zaten sonra kayıyorlar kullanamiyorsun. Bi emzirmede sag sonrakinde sag tarafa yatir.
Yuz ustu de yatirabilirsin gozenekleri var kafa kisminda hava alabiliyorlar ama yuz ustunu gündüz sen gözün ustundeyken yaparsın her ihtimale karsilik. Bu reflu yatagi kizimda coookkkk isime yaradi, misafirlige bile götürüyordum. Oglumda da kullancam insallah.

Bendekide bundan aynen bende misafirliğe gittigimde koyuyodum poşete yanımda götürüyodum😂

Kızlar ilk aylar bebek alt temizliği için pamuk kullanacağız dimi tecrübeli anneler bizi bilgilendirse ne güzel olur

Ben ilk 6 ay sadece su ve temizleme pamugu kullandım canım , ebebekte satılıyor böyle büyükçe bir pamuk temizleme pamugu diye yazıyor zaten ,sabah suyu kaynatıyodum ılıtıyodum bütün gün kullanıyodum , zaten fındık popoları 1 taneyle temizlenıyor😂

Cok daraldım iyce.
Ismini verenler cok sansli, ama benin gibi kararsizlar ne edeceukkk :((((

Erdem mi düşünuyodun sen bi ara , güzel bi isim söylemiştin , kendini sıkıntıya sokma anacım daha 2 ay var

vallah ilk kez duydum her ay olamısına şaşırdım sağlık ocağında bi yandan iyi tabi takip ediliyor bi yandan da her ay her ay sıkıcı :KK70:
Evet yaa her ay kan vermek çok zor bide bulamıyolar orda içinde oynatıyolar filan canım çok acıyor :KK42:

Kızlar yaa ben 10 kg aldım diyordum 1 ay kadar önce bi ara tartılmıştım çünkü 65 küsürdü ayakkabılarımla çok şaşırmıştım. Sanırım o dönem ödem vardı vücudumda dün doktorda bugünde iş yerimde tartıldım 63 kilo çıkıyorum sanırım ödemlerim indi 8 kg almış oluyorum toplamda

Erdem mi düşünuyodun sen bi ara , güzel bi isim söylemiştin , kendini sıkıntıya sokma anacım daha 2 ay var
Ah Canan ah..
Sıkıntıya sokali baya oldu bile, cok daraliyorum bi karara varamadik diye.
Erdem listedeydi evet.
Birkaç isim var güya ama ☹
Kızımin adi gibi icim coşkulu olmuyor bu isimlere ,zaten o yuzden habire arıyorum isim.
Neyse dedigin gibi daha 2 ay var, insallah buluruz.

Cok daraldım iyce.
Ismini verenler cok sansli, ama benin gibi kararsizlar ne edeceukkk :KK43:(((

canım bizde aynı durumdayız, alternatifler arasında ömer de var, ama bir türlü içime sineni dediğin gibi bulamadım, aybars, ömer, miraç bunlar arasında gidip geliyorz, eşim huzeyfe, ensar isimlerinden yana çok kararsızım

canım bizde aynı durumdayız, alternatifler arasında ömer de var, ama bir türlü içime sineni dediğin gibi bulamadım, aybars, ömer, miraç bunlar arasında gidip geliyorz, eşim huzeyfe, ensar isimlerinden yana çok kararsızım
Huzeyfe ismi cok zor telaffuz ediliyor yaaa

Ensar
Aybars
Ömer

Bu 3 ismi ben de düşündüm Ömer i halen düşünüyorum düşük bi ihtimal.

Canım ben reflü yastıgı almıstım kızımda , 3-4 aylıga kadar kullanabılıyor , bebek ilk zamanlarda reflüsü olmasa dahi süt fazla gelince agzından cıkarabılıyor , kusma şeklinde degılde azda olsa agzından bişeyler cıkıyor yani , o dönemde kendide saga sola dönemedıgınden reflü yastıgı bence lazım ama o yastıgın üstüne bişey örtmiceksin bez gibi çarsaf gibi fln , yastıgın özellıgı o çünkü direk sıvıyı emip bogulma olaylarını engelliyor
2. Olarak saga veya sola yatırmak en saglıklısı ama benım kız dogdugu günden bugune hep yüzüstü yattı ne yaptıysam değiştiremedim , biraz kendi tercihleri oluyor yani

O kadar minikken yüz üstü dönebiliyorlarmı gerçekten 🙈 bakalım ben bizim kızda nelerle karşılaşacağım. Teşekkürler canım

Kızlar hala işimi halledemedim nasıl bir kuruma düştüm ben ya. Herkes kırk nazla çalışıyor. İzin için sistemin düzenlenmesi gerekiyor . Gerekli yeri aradım. Ay bir tavırlar sinir oldum. Bekliyorum keyiflerinin olmasını

Evet yaa her ay kan vermek çok zor bide bulamıyolar orda içinde oynatıyolar filan canım çok acıyor :KK42:

o yüzden devlet yada fakülte hastanelerde kan vermeyi tercih ederim çok fazla kan aldıkları için görevliler işin uzmanı oluyorlar hafif oluyor elleri, bende özel hastanede bi kez oturup ağlamıştım sinire mi denk geldi anlamadım elim uyuşmuştu genç bir bayandı alan sinir olmuştum

yani ben ilk 10 gün onu denedim ama gerçekten zor. suyu kaynatıp soğutucan, elinin altında o su hep olucak. çok soğuk da olmaması lazım tabii. onu ayarlıcaksın vs, pamukla temizliceksin ama kaka çok yapınca pamuk çok zor oluyor.

ben daha fazla dayanamadım şahsen, unibaby’nin yenidoğan ıslak mendilini kullandım. o zamanlar çok saftı o marka ama şimdi sanırım kimyasal varmış içinde. en doğalını bulup kullanıcam ben. su ve pamuk çok zor. bence bebeğin cildini o kadar doğallığa da alıştırmamak gerek sonra çok zorlanırız.
Şok marketlerdeki kutulu Bebeland marka ıslak mendilinde sadece su ve pamuk varmış kuzum 🥳

Back
X