Bu tip insanlara cok sinir oluyorum hamile ve dogum yapacak olan birini bos yere korkutup strese sokuyolar oncelikle kendini ve bebegini dusun ne olacagina sen karar ver canim herkesin vucudu,yapisi,gebeligi,bebegi ve aci esigi farklidir. 1.si epidural ise yaramadiysa bu anesteziciden kaynaklaniyo 2.si eger ikinmaya gucu kalmadiysa yapmamasi gereken bir seyi yapmis demek ki sanci sirasinda fazla ikinip bagirmistir gucunu sancida tuketmistir dogum sirasinda da ikinmaya hali kalmamistir haliyle. Sanci sirasinda uygulanacak nefes egzersizleri var o sirada bagirmak yerine nefesini kontrollu bir sekilde alip vermeye odaklanirsan zaten kasilmis olan vucudunu daha fazla zora sokmayip nefes alis verislerinle kaslarini rahatlatirsin ama yirtinip bagirip gereksiz yere ikinirsan o zaman tum gucunu dogumdan once kullanmis ve bitirmis olursun tecrubeli degilim benimde ilk dogumum olacak kurstaki ebelerin ve doktorlarin anlattiklari sagolsun

benim annemde 2 dogumunu 13 saat sanci cekerek yapmis cok zorlanmis ama yine olsa yine normal yaparim bebek icinden ciktigi an butun acin sancin hepsi gecip bitiyo hemen unutuyosun diyo bence olumsuz orneklere kulaklarini kapat canim dogum korkun varsa eger seni olumsuz etkiler. Bende biran once zamani gelsede dogsa diye bakiyorum bir gram korku yok ilk dogum yapacak kadin ben degilim sonucta yuzyillardir yapilan bir eylem

benim babannem evde babami ayaklarindan gelecek sekilde dogurmus hep hayret ederim ona mesela