• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Şubat Anneleri

git tabii için rahatlar. karın ve kafa ölçüsü arasında hep iki hafta falan fark oluyor. mesela ben 35. haftamın içindeyim 36 oldum hatta, karın 35 + çıktı ama kafa 38 falan çıktı en son. senin karın ölçüsünü biraz geriden ölçmüş ama onun makinesinin hatası da olabilir. hangisi doğru şu an bilemezsin gerçekten en iyisi üçüncü doktor görüşü almak.

plasenta yaşlanması da doğruysa biraz daha erken bir doğum oluyor. ama bizim için artık aşırı erken ve tehlikeli zamanlar değil. içini ferah tut sen bunlar bebeğin sağlığını etkileyecek şeyler değil☺
İnşallh yas evet en mantıklısı bi doktora daha görünmek olacak 🙏 iyiki varsınız kızlar

Vallahi bende spinal olacam 🥰😍 cesaret geldi iyice
Çabucak olup bitiyor belden ne ara iğne yaptılar anlamadım. Kötü hissedince söylüyorsun. Ben sakinleştirici istedim. Çünkü öncesinde beklerken üşümüştüm. Titredim biraz. Sezeryan sonrası da yine ben üşüdüm. Battaniye örttürdüm.

Bugun ki doktora son gittiğimde böyle bir fark yoktu sadece karın çevresi bir hafta gerideydi şekerli bi bebek gibi değil çok diyer yapma protein ye şeker yeme falan demişti.
Kendi doktorm pazartesi ne 2 haftalık farktan nede plesentada yaşlanmadan bahsetmedi. Şimdi kağan kocatepenin videolarını izledim de karın bacak ve baş arasında +2 hafta - 2 hafta olabilir normaldir diyo.
Kendi doktorum hiç bi şeyden bahsetmedi fazlası var eksiği yok dedi🥴 deniz işten gelince bu gece yada yarın bir doktordan daha fikir alıcaz .
Kilosunu takmıyorum selozy inşallah sağlığıyla ilgili bi sıkıntı yoktur 😢😢

bu arada benim de baş çevresi / boy arasında 2 hafta fark çıktığı oldu. 2 farklı doktora gittim ikisi de olabilir böyle şeyler, normal dediler. Seninki de çok kritik değildir diye düşünüyorum 🙏🏻

Bi doktora daha gidip kendi doktoruma öyle söylicem o kadar moralim bozulduki anlatamam🥴
Evet telefonu var ama bi doktordan daha yorum alıp öyle yazıcam direk suçlar gibi söylemek istemiyorum 🥴

Moralinin bozulur tabi ama hemen öyle bırakma kendini ani bir durum olsa doktor doğuma almam lazım vs derdi Dediğin gibi 3. Bir doktor görüşü almak en mantıklı şuanda ona göre doktorunlada konuşursun.

Kızlar bende yürüyüşe çıkmışken gittiğim ikinci doktoruma vardıya bebeğin yüzünü gösteren ona gittim yüzünü görürüm diye.
Ve şoka girdim cok kötüydüm anca kendime geldim :KK43:
Şuan 36+1 im bebeğin kafası 37 e yakın cıkıyor. Karnı ve fl ölçüsü yani bacak ölçüsü 34 hafta gibi çıkıyor biraz zayıf bu bebek en son ne zaman doktora gittin dedi pazartesi dedim.
Kaç kg demişti dedi
2800 dedim fazlası var eksiği yok dedi dedim.
Bu bebek 2800 asla değil 2400 cıkıyor bende hadi makineler arası 100-200 fark olsa dedi 2500 falandır dedi.
Plesantada yaşlanma var dedi
Plesantanın durumuna bakılırsa 1 hafta 10 güne doğum başlar dedi.
Başka bir doktor takip ediyor deyip ben sana bunları söylememezlik yapamam etik değil dedi 4-5 kez ölçtü karın çevresini. Emin olmasam söylemem dedi.
Nst bağladı iyi sancın yok dedi.
İdrar da protein kaçağı varmı ona bakıcaz dedi. İdrarımı toplıycam 24 saat boyunca sonra götürücem ve bakıcaklar
Bide 3-4 test daha istedi bunları sağlık ocagında yaptırabilirsin dedi.
O kadar kötü oldumki hiç beklediğim birşey değildi şokta gibiyim
😢😢😢😢
Canım kafa sıkıntı değil eğer plesanta yaşlanması varsa kilonuz oluyor o kısım doğru ama en azından farkedilmiş ve takip edilecek hafta da gayet uygun zaten Doğuma az kalmıştı o yüzden moralini bozma çok

Moralinin bozulur tabi ama hemen öyle bırakma kendini ani bir durum olsa doktor doğuma almam lazım vs derdi Dediğin gibi 3. Bir doktor görüşü almak en mantıklı şuanda ona göre doktorunlada konuşursun.
Canım kafa sıkıntı değil eğer plesanta yaşlanması varsa kilonuz oluyor o kısım doğru ama en azından farkedilmiş ve takip edilecek hafta da gayet uygun zaten Doğuma az kalmıştı o yüzden moralini bozma çok
Tamam kızlar daha iyiyim şuan zaten
3. Bi doktordan sonra net anlarız neyin ne oldugunu 🙏

[
Kızlar bende yürüyüşe çıkmışken gittiğim ikinci doktoruma vardıya bebeğin yüzünü gösteren ona gittim yüzünü görürüm diye.
Ve şoka girdim cok kötüydüm anca kendime geldim :KK43:
Şuan 36+1 im bebeğin kafası 37 e yakın cıkıyor. Karnı ve fl ölçüsü yani bacak ölçüsü 34 hafta gibi çıkıyor biraz zayıf bu bebek en son ne zaman doktora gittin dedi pazartesi dedim.
Kaç kg demişti dedi
2800 dedim fazlası var eksiği yok dedi dedim.
Bu bebek 2800 asla değil 2400 cıkıyor bende hadi makineler arası 100-200 fark olsa dedi 2500 falandır dedi.
Plesantada yaşlanma var dedi
Plesantanın durumuna bakılırsa 1 hafta 10 güne doğum başlar dedi.
Başka bir doktor takip ediyor deyip ben sana bunları söylememezlik yapamam etik değil dedi 4-5 kez ölçtü karın çevresini. Emin olmasam söylemem dedi.
Nst bağladı iyi sancın yok dedi.
İdrar da protein kaçağı varmı ona bakıcaz dedi. İdrarımı toplıycam 24 saat boyunca sonra götürücem ve bakıcaklar
Bide 3-4 test daha istedi bunları sağlık ocagında yaptırabilirsin dedi.
O kadar kötü oldumki hiç beklediğim birşey değildi şokta gibiyim
😢😢😢😢
Alla alla bebeklerin pozisyonundan mı yanlış ölçüyo bu doktorlar anlamadım banasa 3 gün önce normal dedi herşey bugün gerilik var dedi 😒
Bence sen kendi doktoruna yaz kuzum hatta yarın pzar gerçi pzartesi git bakalım o ne dicek bu duruma içinide ferah tut bozma moralini lütfennn

Ben yeni çıktım doktordan kızlar. Bana da iyi şeyler söylemedi. Geçen hafta bebeğin kilosu 2550 felandı şimdi 2700 olmuş kan akışı iyi deyilmiş gelişimi yavaşlamış ve 1 hafta geriden göstermiş. Baş çevresi de küçük çıkmış .İlacı kes artık dedi. Bebek hemen rahmin orda sıkışmış gelmeye çalışıyo zorla tutuyoruz artık bu aatten sora zorla tutmak iyi olmaz dedi. Alttan tekrar muayene etti açıklık yok dedi ama ilacı bıraktıktan sora olur dedi bakalım süreci göreceğiz. Bi kaç gün sora doğum olurmu olmazmı.

Ben yeni çıktım doktordan kızlar. Bana da iyi şeyler söylemedi. Geçen hafta bebeğin kilosu 2550 felandı şimdi 2700 olmuş kan akışı iyi deyilmiş gelişimi yavaşlamış ve 1 hafta geriden göstermiş. Baş çevresi de küçük çıkmış .İlacı kes artık dedi. Bebek hemen rahmin orda sıkışmış gelmeye çalışıyo zorla tutuyoruz artık bu aatten sora zorla tutmak iyi olmaz dedi. Alttan tekrar muayene etti açıklık yok dedi ama ilacı bıraktıktan sora olur dedi bakalım süreci göreceğiz. Bi kaç gün sora doğum olurmu olmazmı.
Hayirlisi olsun canim ya ay ne dicegimi bilemedim bu bebekler neden boyle oldu 🤷🏻‍♀️

[

Alla alla bebeklerin pozisyonundan mı yanlış ölçüyo bu doktorlar anlamadım banasa 3 gün önce normal dedi herşey bugün gerilik var dedi 😒
Bence sen kendi doktoruna yaz kuzum hatta yarın pzar gerçi pzartesi git bakalım o ne dicek bu duruma içinide ferah tut bozma moralini lütfennn
A Aycee09 sende ne kadar fark cıktı bugun kuzum ne kadar geri dedi

Hay Allah ya kuzum 150 grm az değil ama yani benim doktor öyle demişti ama kan akışı sıkıntı olabilir dedğin gibi zamanında sağlıcakla gelsin kuzucuk inşallah bu bebekler aceleci çıktılar

Bugun ki doktora son gittiğimde böyle bir fark yoktu sadece karın çevresi bir hafta gerideydi şekerli bi bebek gibi değil çok diyer yapma protein ye şeker yeme falan demişti.
Kendi doktorm pazartesi ne 2 haftalık farktan nede plesentada yaşlanmadan bahsetmedi. Şimdi kağan kocatepenin videolarını izledim de karın bacak ve baş arasında +2 hafta - 2 hafta olabilir normaldir diyo.
Kendi doktorum hiç bi şeyden bahsetmedi fazlası var eksiği yok dedi🥴 deniz işten gelince bu gece yada yarın bir doktordan daha fikir alıcaz .
Kilosunu takmıyorum selozy inşallah sağlığıyla ilgili bi sıkıntı yoktur 😢😢
Doktorlar çok ciddi bir sorun olmadıkça söylememeyi tercih ediyor . Bana da kistten dolayı sıkıntı yaşayacağımı söylemişti bir doktor ama başka doktor da bir iki haftaya bu yok olur böyle şeyleri hamilelere söyleyip kafalarını bile karıştırmayız bunu sorun etme demişti ve dediği gbi kist iki hafta içinde Yok oldu . İdrar torbasında boşaltım sıkıntısı olduğunu söylemişlerdi başka doktor boşaltmış normal olduğunu söyledi . Dua ve sabır . Şu saatten sonra bu ikisine sarılacağız. İnşallah . Tekrar takip ettir . Bizlerede hayırlı haberlerini ver

Annemin vefatından beri girmiyordum sayfaya bugün bakayım dedim . Doğum yapan arkadaşlar olmuş . Tebrik ediyorum. İnşallah önce sağlıkla evlerinize dönmeyi , sonrada vatana millete hayırlı birer evlat olarak yetiştirmeyi nasip etsin Allah . Hiç bir anneyi evlatsız evladı da annesiz bırakmasın 😔 30 yaşında da olsan anne kucağı arıyorsun işte . Hayat böyle . Neyse, bu kadar güzel haberin üstüne kasvete boğmayayım sizi. Hepimize hayırlı doğumlar diliyorum 🙏🏼

Eklentiler

• DDCF5A16-4397-4C5C-9849-277C162AD8B9.webp
    DDCF5A16-4397-4C5C-9849-277C162AD8B9.webp
    19,2 KB · Görüntüleme: 39
  • 0B7D350A-B592-4806-82E2-B50E941A7049.webp
    0B7D350A-B592-4806-82E2-B50E941A7049.webp
    21,8 KB · Görüntüleme: 43
Annemin vefatından beri girmiyordum sayfaya bugün bakayım dedim . Doğum yapan arkadaşlar olmuş . Tebrik ediyorum. İnşallah önce sağlıkla evlerinize dönmeyi , sonrada vatana millete hayırlı birer evlat olarak yetiştirmeyi nasip etsin Allah . Hiç bir anneyi evlatsız evladı da annesiz bırakmasın 😔 30 yaşında da olsan anne kucağı arıyorsun işte . Hayat böyle . Neyse, bu kadar güzel haberin üstüne kasvete boğmayayım sizi. Hepimize hayırlı doğumlar diliyorum 🙏🏼
Canim bugun geldin aklima yazamadim merak etmistim seni 😔

A Alisdendef ve @KARABATAK_ elizalin elizalin tebrik ederim. Doğum yapmışsınız. Umarım bebisler de siz de iyisinizdir. Allahım sağlıkla büyütmek nasip etsin gözünüz aydın. Biz de bugün hastaneden taburcu olduk. Çok şükür evimize getirdik kuzumuzu. Mememi tam kavratamadım emziremiyorum henüz. Bana akıl verin kızlar. Sutumu sağıp veriyorum ac da kalmamalı daha 2200 kilo ağırlığında yavrum. Dune kadar biberon ile de beslenemiyordu. Ama kolaya da alışacak bu sefer mememi hiç tutmucak diye ödüm kopuyor. Sağ sağ nereye kadar gerçekten çok zorluyor beni.. Dua edin kızlar. Ben de yavrumu emzirebileyim..

A Alisdendef ve @KARABATAK_ elizalin elizalin tebrik ederim. Doğum yapmışsınız. Umarım bebisler de siz de iyisinizdir. Allahım sağlıkla büyütmek nasip etsin gözünüz aydın. Biz de bugün hastaneden taburcu olduk. Çok şükür evimize getirdik kuzumuzu. Mememi tam kavratamadım emziremiyorum henüz. Bana akıl verin kızlar. Sutumu sağıp veriyorum ac da kalmamalı daha 2200 kilo ağırlığında yavrum. Dune kadar biberon ile de beslenemiyordu. Ama kolaya da alışacak bu sefer mememi hiç tutmucak diye ödüm kopuyor. Sağ sağ nereye kadar gerçekten çok zorluyor beni.. Dua edin kızlar. Ben de yavrumu emzirebileyim..
Gözün aydın canın evinize gelmişsiniz.
İnşallah emmeyede başlar sende rahatlarsın :) dualarımız seninle. ❣️

Back
X