• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Şubat Anneleri

Kızlar sütüm gelmiyo kızımdq uyuyo sürekli napsam uyandırsam mı sürekli emeyi kesti bende yatıyorum öyle bi yandan bişeyde yapmıyorum pompayı kullanıyım mı yarını bekleyim mi
Yemek yedin mi su falan içtin mi

sancıların düzenli değilse ve açılman yoksa uzun süre bu şekilde idare edilebilir belki canım üzülme hep olumlu düşün. 36 da gayet iyi bir hafta zaten, tabiiki daha fazla durur inşallah annesi.
Kasılmam çok fazla canım birde bebek çok aşağıda baskı yapıyor. Doktorum 38-39 da almayı planlıyordu. Ama sancım durmazsa mecbur alırız dedi. Suyum iyi açılmam yok çok şükür. 2 -3 hafta daha dayanabiliriz inşaallah.

Kızlar sütüm gelmiyo kızımdq uyuyo sürekli napsam uyandırsam mı sürekli emeyi kesti bende yatıyorum öyle bi yandan bişeyde yapmıyorum pompayı kullanıyım mı yarını bekleyim mi
canım öncelikle hemşirelere sor ve yardım iste.
ama bence bebeğini sürekli emzirmeye çalış, yenidoğanlar en az 2 saatte bir doyurulmalı. önce emzir sütün gelmese bile, sonra doktoruna da sor belki mama takviyesi verir. yani sütün gelmiyorsa vermeli zaten. bebek aç kalırsa sarılık olur. benim de 3 gün sütüm gelmedi üzülme sakın, pes etmeden emzir. pompayla da sağ sonra.

Pompayı tabiki kullan,hiç bekleme.
Sütün gelmesini hızlandırır.
Ama bebeği uyandırıp mama vermelisin aç kalmamalı.

Kasılmam çok fazla canım birde bebek çok aşağıda baskı yapıyor. Doktorum 38-39 da almayı planlıyordu. Ama sancım durmazsa mecbur alırız dedi. Suyum iyi açılmam yok çok şükür. 2 -3 hafta daha dayanabiliriz inşaallah.
kendini yorma, stres yapmamaya çalış canım. inşallah dayanır 2 hafta daha en azından 🙏

Canim uyku saati 2 saati gecmesin uyuyosa da kaldir 2 saatten sonra kan sekerleri dusmeye baslayip daha cok uyku hali aliyomus bebekleri ve en fazla 2 saat arayla karnini doyurman gerek yoksa sariliga cabuk donuyomus sutun gelmiyosa mecbur mama ver ac kalmasin sonra bir de sarilikla ugrasmayin :(

Merhabalar arkadaşlar doğumdan sonra korse takınmalı mıyız? Dün bir derdim var başlığında görmüştüm kullanmazsanız göbek gitmiyor diyorlardı. Siz aldınız mı?
Ben sezeryan için yazıyorum. Benim korsem var ilkinde kullandım. Doktor ilk kontrolde kullanabilirsin artık demişti. Sanırım 10 gün geçmişti. Göbek için korse tabiki faydalı ama spor daha çok toparlıyor . Bunun için acele etmeyin. 7.ayımda başladım. Karın eğzersizi yapmak ilk önce çok zor ve acılı oluyor ama bir ayın sonunda güçleniyor ve küçülüyor karnınız.

kendini yorma, stres yapmamaya çalış canım. inşallah dayanır 2 hafta daha en azından 🙏
Yormamaya çalışıyorum ama bir tane daha bebeğim var ister istemez yoruluyorum. Haftaya cuma kontrolüm var. Heyecanla bekliyorum ne olacağını.

kıyafetler büyük geliyor derken yenidoğan beden mi büyük geliyor? Yoksa 0-3 ay beden mi?
Bana herkes bebek çok çabuk büyür sakın yenidoğan alma dedi ama ben yine de aldım 4-5 takım. Senin tavsiyen nedir 2700 civarı doğan bir bebek için ?

Allah analı babalı büyütsün🙏🏻🧿 gözünüz aydın. Darısı sırasıyla bekleyenlere 🥰🙏🏻
Benim kızım 2.750 kilo 48cm boy ile doğdu ama 0-3 ay bile üzerinden dökülüyor. Bir iki tane prematüre aldım 50cm sanırım onlar. Çoraplar patikli pantolonlar herşey çıkıyor ayağından. Yinede olmazsa kurutma makinasına atıp küçültmeyi düşünüyorum 🤔

Kızlar bu bebiş artık çok güçlendi ayağı göbeğimden çıkacak diye korkuyorum 😂 sürekli gerdirme halinde o içerden itiyo bende dışardan mı itsem 😂
Ben bi kaç kere ittim :confused: :KK71: baktım bu seferde titreme hareketi gibi bişey yaptı sonra durdum oğluşum dicek bu annem manyak mı :rolleyes::rolleyes:

Kızlar bu bebiş artık çok güçlendi ayağı göbeğimden çıkacak diye korkuyorum 😂 sürekli gerdirme halinde o içerden itiyo bende dışardan mı itsem 😂
Aynisini benimki yapiyo resmen sirtima dogru uzatiyo ayagini karnimin sagindan dogru arkaya esimde parmaklarini gezdiriyo ayaginin oldugu yere sonra geri cekiyo ayagini sipa 😂😂

Ben bi kaç kere ittim :confused: :KK71: baktım bu seferde titreme hareketi gibi bişey yaptı sonra durdum oğluşum dicek bu annem manyak mı :rolleyes::rolleyes:
Aynisini benimki yapiyo resmen sirtima dogru uzatiyo ayagini karnimin sagindan dogru arkaya esimde parmaklarini gezdiriyo ayaginin oldugu yere sonra geri cekiyo ayagini sipa 😂😂
Sürekli aynı yeri itince de canım yanıyo 😂 valla az daha zorlarsa bende onu itcem ayağını yorganına göre uzatmayı öğrensin ay pardon ayağını rahme göre 😂😂

Kızlar ağrı sancı karıştı benimde bu hafta düzenli değil Allahtan ama çok zorlanıyorum cidden evden çıkacak halim yok. Yürüdükçe aşağıya baskı yapıyor yarın kontrol var bakalım be diyecek

Ya benim de öyleydi şimdi sıkıştıkça azaldı ben de sürekli endişe ediyorum. Sonra hafif bir meyve filan yiyince hareket ediyor. Valla kaburgalarımı tekmelemesini bile özledim

Ya benim de öyleydi şimdi sıkıştıkça azaldı ben de sürekli endişe ediyorum. Sonra hafif bir meyve filan yiyince hareket ediyor. Valla kaburgalarımı tekmelemesini bile özledim
Benimkide sıkışmamak için önlem alıyo galiba 🥰 ne kadar gerdirirsem o kadar genişletirim diye düşünüyo muhtemelen 😂

Back
X