2020 yılı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Doğru ama cok güldüm. Uslubunuz cok tatli. Elini yikamaktan aciz gercekten millet. Bizimde yikamaktan ellerimiz kuruyor dermatit oluyoruz. Insan keske kendine dönse de bi kendine baksa..kendi aklına yaptiklarina baksa. Dogru düzgün davransa yaşasa. Ha sonra istedigi seyden korksun. Zaten kendine baksa korkmaz da biseyden. Ah ah.

Insanoglunun bencilliği din ile alakali değildir. Vicdan, merhamet ve akil ile alakalidir.

Bu ülkede orman kalmadi. Zeytin ağaçlari rant uğuruna yikildi. Deprem ülkesinde toplancak açik alan yok, her yer beton oldu. Insanlar depremen değil, binalardan dolayi öĺüyor.

Bunu burda yapanlar ateistmi?

Yani "kiyamet kopacak hep lgbtlilerin suçu, ateistlerin suçu,.." tezine tabiki katilmiyorum. Ayirten bu saygisizliktir.

Bu afetler evet insanoğlunun suçu, ama dindar olmadiğindan dolayi değil. Bencillikte sinir tanimadiklari için, doyumsuz olduklari için. Dindar olsa yine işe yaramaz o tür insanlar. Trump'üde birçok radikal hiristyanlar destekliyor. Dindar olunsa en fazla her pazar kiliseye giden, yada 5 vakit namaz kilan fakat bencillige ve doyumsuzluğa devam eden olurlar. Ki öyle örnekler çok.

Ha ben demiyorum ki tüm müslümanlar yada dindarlar bencil yada merhametsiz diye. Kesinlikle değil. Sadece yargi değerleri bir dine bağli olmadiğini diyorum.

Bana sorsan 2001 en felaket yıl derim.

Küçüktüm hatırlamıyorum pek o yılı. İkiz kuleleri filan biliyorum bir tek. Benim felaketim de 2018'di. Herkesin felaketi kendine. Ama deprem fobisi olan biri olarak ben de pek iyi hissetmiyorum kendimi. Üstüne çığ felaketi, uçak kazası, coronavirus derken oynatmaya az kaldı. Diyecek bişey yok maalesef..

Ben de pek hatirlamiyorum ama birsey var hafizam da; o zamanlar hocaefendici sonradan fetöcü bi hocamız, seçimler için "çok şükür, kurtuluş yakın" demişti. Hâlâ üretiyorum hatırladıkca. Aman yarabbi.

Ben de pek hatirlamiyorum ama birsey var hafizam da; o zamanlar hocaefendici sonradan fetöcü bi hocamız, seçimler için "çok şükür, kurtuluş yakın" demişti. Hâlâ üretiyorum hatırladıkca. Aman yarabbi.

Ay dur illa banlanacağım diyorsun yani
Ben gidiyorum şimdi hiç yoktan ban sürem uzamasın.

şuanda acayip rüzgar var dışarda nerdeyse camlar sallanıyor korkuyorum bu konulardan mı böle hissettim yoksa rüzgar ilk defamı bu kadar şiddetli anlamadım gitti
çok teşekkür ederim ama artık sinir sistemim kaldırmamaya başladı bazı şeyleri ki benim sinirlerim sağlamdır. Sağlam olmak zorunda ama bu vurdumduymacılık beni deli ediyor.

Sonra Mune müdür gelir, istiklal marşı ve kapanış
Ben kesin gidiciyim
Ben gerçekten anlayarak okudum...
Çok senemi verdim ve ikna oldum..
Canı sıkılan bir adam yazmış ...

"KIYAMETİN KOPACAĞINI BİLSENİZ ELINIZDEKI FİDANI DİKİNİZ"
HZ MUHAMMED(s.v.s)

Biz güzel şeyler yapmaya gayret edelim ardımızdan güzel nesil temiz hava bilinçli insan yetistirmeye gayret edelim..
bir kişi değişirse dünya değişir..
evet bu yıl herşey üst üste geldi ama belki insanlar nerede hata yapıyoruz diyebilirler/diyebiliriz
doğa,insan,hayvan,dünyaya yaptığımız kötülüğü fark edip toparlanabiliriz belki.
umuyorum..

Ay dur illa banlanacağım diyorsun yani
Ben gidiyorum şimdi hiç yoktan ban sürem uzamasın.
Neler yapalım? Nasıl bilinclenelim diye konusacağımıza hala birilerini, çiftleşen insanların, deprem yapacak kadar fazla sarsıntıyla, bu işi yapmasının mümkün olmadığına ikna etmeye çalışıyoruz. Bu cok kırıcı.
Evet dünya sayısız yıkıcı tufan görmüştür, bunu bilim söylüyor. Sayısız yıkıcı hastalık, nesli tükenen canlılar, savaşlar görmüş ama hala buradayız.
Nüfus planlaması yapmalıyız desek, ona da karşılar. Doğayı tahrip etmeyelim desek, filtresiz fabrikalar, hesler, ağaçlar için gaz yiyen insanlara hain diyorlar.
Bunları konuşalım diyoruz ama yok cıbıldaklar aşağı cıbıldaklar yukarı.

Yok ben ümidimi kestim zaten, değişmeyecek. O yüzden değişmeyecek şeyler için kimseye birşey anlatmamayı tercih ediyorum. Yapabildiğimi yapmaya çalışıyorum. Ağaç mı dikilecek, dikeyim. Su tasarrufu mu yapılacak, yapayım. Evim depreme dayanıksız mı, dayanıklı bir eve gideyim. Yapabilirsem tabii. Benim alabileceğim önlemler varsa onları alıyorum. Artık konuşmak anlatmak istemiyorum. Çünkü değişmiyor, değişmeyecek. "99 depreminde Gölcükte askeri tesislerde içki içiliyor, kuran yırtılıyor diye deprem oldu." tezinden öte gidemiyoruz. Gidemeyeceğiz de. Kötü bir çağa denk geldik, elden gelen birşey yok. Bir tanecik hayatımız var o da kim bilir nasıl gidecek elimizden.

Ah bir dakika kapanış konuşması yapmadım
Hanımefendiler, güzel kadınlar, pek muhterem hemcinslerim bu sitede dini konular da yorumlar da yasaktır.

Toplumdan ses yükselir:-Müslümanız dinimizi konuşamayacak mıyız? Bu nasıl bir yasaktır.

Burası dini bir site değil, öyle olsaydı üye olurken cinsiyet, meslek, şehir gibi maddelere din maddesi de eklenirdi, din deyince de aklınıza yalnızca İslam gelmesin zira bu sitenin üyeleri tek bir dine mensup kişilerden oluşmuyor, aranızda ateist, deist, yahudi, hıristiyan, budist üyeler de var, hıristiyan bir üye de kendi inancından bahsetmiyor, bir ateist de kitap indirilmiş dinlerden biri hakkında kötü bir yorum yazamaz, velhasıl hangi dine mensup olursanız olun ne dininize saygısızlık yapılmasına izin veririz ne de dinleriniz mezhepleriniz üzerinden inanmayan üyelerin aşağılanmasına izin veririz.

Din ve siyaset eksenli yazan herkes bir el sallasın, hoşçakalın mutlu kalın, banlanmayın diyeceğim ama banlanmak için kendi ayaklarınızla koşa koşa gelmişsiniz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…