- 19 Kasım 2019
- 53.607
- 136.115
- 698
- Konu Sahibi Paresilaaa
-
- #203.141
Sen bu gidişle 2030 kdar burdasnSağol bacım burdayız daha
Bugün de kırk yılda bir tavuk aldım. Pişmiş aldım hatta. Baktım pembe pembe üstüne bi de ben pişirdim. Ama yine de pembe gibi geliyo tatmin olmadım hiç. Bu toksoplazmayi takıntı haline getirdim ben galiba ya. Çok tuhaf
Kendi pisirdigime de ikna olmuyorum. Gıcık oldum.
Ben daha tavuk, et yemeye başlayamadım ama normalde de tam pişmiş olacak takıntım vardı. Tavuğu düdüklüde pişirdiğimde et kemikten ayrılacak kadar fazla pişirdiğimde bile renginin pembe kaldığı oluyordu. Kendi rengi galiba o. Ben de ikna olmuyorum o ayrıCinsinden galiba geçen bizim aldığımızda öyle pembeydi yiyemem hatta o günden sonda bir daha dışardan söylemedim.ama eşim sevmişti pişme konusunda takıntılı olan adam pişmiş diyip durdu
Ben de bu kafaya teoride geldim, pratikte gelmeyi bekliyorumAmaaann onu yeme bunu yeme hiç bişey de olduğu yok ancak gözümüzü korkutuyolaryıyelim gitsin
Misafir geleceği zaman sanki bir güç devreye giriyor, insan her zaman çok güzel yaptığı şeyin bile kıvamını, tadını, bir şeysini tutturamıyor. Ben de bir tek bana mı oluyor acaba diyordum2 paket yaptım cıvık oldu anlamadımmisafir gelcek şansa bak neyse bakıyım bir daha yaparım olmadı
Ayyy yine ne yapıosn2 paket yaptım cıvık oldu anlamadımmisafir gelcek şansa bak neyse bakıyım bir daha yaparım olmadı
Sana diyorum. İnsan kendi değerini kendi belirliyor. Kendi kendinin canına okudun. Kimsenin seni düşünmesine gerek kalmadı ki. Bari şu son zorlu zamanlarını güzel geçir. Git ananın evine çöreklen. "Ben geldim. Hadi bana bakın. Çok da hastayım" de uzat ayaklarını yat. Ne derlerse de desinler. Bir kulağından girsin, diğerinden çıksın. Ailen bile olsa beklentiye girip kendini üzdüğüne de sıktığına da değmiyor. Amaaaan kısacık bir ömür, bir daha da dünaya gelmeyeceksin. Sen canını sıkacağına bırak biraz da onlar sıkılsın bununla sıkılacaklarsa yani ki ben öyle olacağını da düşünmüyorumBenim durduk yere çok sinirim bozuldu ya. Böyle kimsenin umrunda değilim ya, çok koyuyo bana. Yıllardır herkesin herşeyine koştum ben.
Gribim bir tabak çorba pişirmeye halim yok tek başımayım. Bir gelenim olmadı. Ama çocuk doğsa hepsi başıma musallat olacak, çünkü eğlence var muhabbet var. Çok dokundu durduk yere bana bunlar ya.
Bu ayın yarısında evde yoktu, yine şehir dışında. Artık gitmem. Gelse de gelsin otursun gitsin hiçbir şey istemem. Kardeşimle konuştuk dün. Benim dogumumda hamileligimde de öyleydi ama sen çalışıyordun fark etmedin ki dedi. Hakli.Sana diyorum. İnsan kendi değerini kendi belirliyor. Kendi kendinin canına okudun. Kimsenin seni düşünmesine gerek kalmadı ki. Bari şu son zorlu zamanlarını güzel geçir. Git ananın evine çöreklen. "Ben geldim. Hadi bana bakın. Çok da hastayım" de uzat ayaklarını yat. Ne derlerse de desinler. Bir kulağından girsin, diğerinden çıksın. Ailen bile olsa beklentiye girip kendini üzdüğüne de sıktığına da değmiyor. Amaaaan kısacık bir ömür, bir daha da dünaya gelmeyeceksin. Sen canını sıkacağına bırak biraz da onlar sıkılsın bununla sıkılacaklarsa yani ki ben öyle olacağını da düşünmüyorum
Bana kalsa bence de annen gelmese de olur da kardeşin de normalleştirmiş. O da tuhaf geliyor ama her ailenin dinamiği başka tabii. Ben eşimin ailesinin bile birçok şeyini garipsiyorum hala. Yani ailenden ne beklenir, ne beklenmez yine sen bilirsin tabii. Bari kardeşin yardımcı olsaydı birazBu ayın yarısında evde yoktu, yine şehir dışında. Artık gitmem. Gelse de gelsin otursun gitsin hiçbir şey istemem. Kardeşimle konuştuk dün. Benim dogumumda hamileligimde de öyleydi ama sen çalışıyordun fark etmedin ki dedi. Hakli.
Bana kalsa doğumun anı olsa ben annemi çağırmam bile dedi. Yine haklı.
Doğumuma 27 gün var. Şimdiye kadar zaten herşeyi yaptım. Bu saatten sonra ne isteyebilirim ki. Ev için de nakliye şirketiyle konusucam. Gelsinler taşısınlar. Girmeden de iki yardımcı hanım tutucam bi günde temizlesinler. Yeter. Gerisini de ben yavaş yavaş yerlestiririm. Gerçi eşim o sırada burda olacağı için hepsi toplanıp canla başla yardım ederler.Bana kalsa bence de annen gelmese de olur da kardeşin de normalleştirmiş. O da tuhaf geliyor ama her ailenin dinamiği başka tabii. Ben eşimin ailesinin bile birçok şeyini garipsiyorum hala. Yani ailenden ne beklenir, ne beklenmez yine sen bilirsin tabii. Bari kardeşin yardımcı olsaydı biraz
Bu saatten sonra ne isteyebilirim ki dediğin şey ev taşımak ya Allah aşkına koca bir evi taşımaktan bahsediyoruz. Nakliyeciyi de bırak eşin arasın. Hiç mi boş 5 dk.sı olmuyor gün içinde? İlla ki olur. Sen de eşinin yanında sana yardım ettiklerinde lafını esirgeme ailenden. Bir yaparlar, iki yaparlar. Bu sürekli böyle devam etmez sonraDoğumuma 27 gün var. Şimdiye kadar zaten herşeyi yaptım. Bu saatten sonra ne isteyebilirim ki. Ev için de nakliye şirketiyle konusucam. Gelsinler taşısınlar. Girmeden de iki yardımcı hanım tutucam bi günde temizlesinler. Yeter. Gerisini de ben yavaş yavaş yerlestiririm. Gerçi eşim o sırada burda olacağı için hepsi toplanıp canla başla yardım ederler.
Hiç bir fayda istemiyorum. Sadece babam çok ilgileniyo benimle onun hakkını yemem. Tapuyu alacağım gün bile annem yokken o yanımdaydı. Her adımımda arkamda. Ama onun disinda kimseden bisey istemem.Bu saatten sonra ne isteyebilirim ki dediğin şey ev taşımak ya Allah aşkına koca bir evi taşımaktan bahsediyoruz. Nakliyeciyi de bırak eşin arasın. Hiç mi boş 5 dk.sı olmuyor gün içinde? İlla ki olur. Sen de eşinin yanında sana yardım ettiklerinde lafını esirgeme ailenden. Bir yaparlar, iki yaparlar. Bu sürekli böyle devam etmez sonra
Amaan ben evi eşimle tek başıma yerleştirdim. Her gün gelip bir makine açıp gidiyordum çamaşırları da bulaşıkları da. Kullanmadan önce her şeyi yıkadım öyle yerleştirdim. Kimse de başına yaptığı iyiliği kakamıyor hem o zaman. Hem de kendi yaptığın içine daha çok siniyor. Başka biri yerleştirse ne nerde bilemeyecektim. O gelgitlerde eve de alışmış oldum. İçinde yaşamaya başlayınca hiç alışmakta zorluk çekmedim böylece. Yalnız hamilelik ve doğum olayı başka. Desteğe ihtiyacın olduğunda da ilk başvuracağın yer yine aile oluyor. Kendi ailen yapmıyorsa da bari eşinin ailesinden iste yapabilecek biri varsa. Baban sonuçta bir yere kadar yardımcı olabilir sanaHiç bir fayda istemiyorum. Sadece babam çok ilgileniyo benimle onun hakkını yemem. Tapuyu alacağım gün bile annem yokken o yanımdaydı. Her adımımda arkamda. Ama onun disinda kimseden bisey istemem.
Nasılsa doğumdan sonra hiç yanında olamadık ya diye yalandan özür dilerler. Düğünümde de aynısını yaptılar. Çeyiz serildikten ev yerleştikten sonra gelip gelemedik ya kusura bakma deyip güldüler konuştular.
Görümcem uzaktan arayıp istediğin ihtiyacın olduğu an çocukları anneme bırakır yanında kalırım diyor. Gerçekten kalır da.Amaan ben evi eşimle tek başıma yerleştirdim. Her gün gelip bir makine açıp gidiyordum çamaşırları da bulaşıkları da. Kullanmadan önce her şeyi yıkadım öyle yerleştirdim. Kimse de başına yaptığı iyiliği kakamıyor hem o zaman. Hem de kendi yaptığın içine daha çok siniyor. Başka biri yerleştirse ne nerde bilemeyecektim. O gelgitlerde eve de alışmış oldum. İçinde yaşamaya başlayınca hiç alışmakta zorluk çekmedim böylece. Yalnız hamilelik ve doğum olayı başka. Desteğe ihtiyacın olduğunda da ilk başvuracağın yer yine aile oluyor. Kendi ailen yapmıyorsa da bari eşinin ailesinden iste yapabilecek biri varsa. Baban sonuçta bir yere kadar yardımcı olabilir sana
Yaa ne iyi bir görümce maşallah. Çağırsana yanına gelsin. Ailenin yanındasın da kimseden hayır yok. Olan sana oluyor. Bari ev taşıma ve doğum sürecinde yanında olmuş olur. Hatta doğuma kayınvaliden yerine görümcen gelsin daha çok yardımı dokunurGörümcem uzaktan arayıp istediğin ihtiyacın olduğu an çocukları anneme bırakır yanında kalırım diyor. Gerçekten kalır da.
Yardim için olsa o taraf hiç yalnız bırakmaz. Ailemin yanındayım diye cok müdahil olamiyolar çağırmadan gelemiyorlar. Mesele o ya işte..
Annemle aynı yerde oturup başka bi şehirden görünce çağırmak da. Amaan neyse sen nasilsin bebiş nasıl mide bulantıları nasıl?Yaa ne iyi bir görümce maşallah. Çağırsana yanına gelsin. Ailenin yanındasın da kimseden hayır yok. Olan sana oluyor. Bari ev taşıma ve doğum sürecinde yanında olmuş olur. Hatta doğuma kayınvaliden yerine görümcen gelsin daha çok yardımı dokunur
Annen tamamdaBenim durduk yere çok sinirim bozuldu ya. Böyle kimsenin umrunda değilim ya, çok koyuyo bana. Yıllardır herkesin herşeyine koştum ben.
Gribim bir tabak çorba pişirmeye halim yok tek başımayım. Bir gelenim olmadı. Ama çocuk doğsa hepsi başıma musallat olacak, çünkü eğlence var muhabbet var. Çok dokundu durduk yere bana bunlar ya.
Yok ona gel desem gelir de onlar komple şehir dışında zatenAnnen tamamda
Kaynanadamı öyle?
Valla onu da annen düşünsün artık. Hem ben bir şey yapmayayım hem başkası da gelip yardım etmesin. Öyle iş olmaz. Sen de insansın. Gücün bir yere kadarAnnemle aynı yerde oturup başka bi şehirden görünce çağırmak da. Amaan neyse sen nasilsin bebiş nasıl mide bulantıları nasıl?
Çocuğu kucağına alınca napacaksın çok merak ediyorumValla onu da annen düşünsün artık. Hem ben bir şey yapmayayım hem başkası da gelip yardım etmesin. Öyle iş olmaz. Sen de insansın. Gücün bir yere kadar
Yarın kontrol var. Gelgitliyim. Havadaki nem astımımı bayağı zorluyor. Dün gece nem oranı %82'ydi. Hava bizi de katı halden gaz hale geçirecek galiba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?