- 17 Ocak 2020
- 4.669
- 10.245
- 158
- Konu Sahibi Paresilaaa
-
- #205.581
Normalde mesafeliydik, mesafeliyken çok iyiydik ama bebek varken gelip burda kalması bizi bitirdi.Bizim öyle bir samimiyetimiz yok. Zaten uzak oldukları için telefon görüşmesi sadece. Onda da mesafeliyiz. Ben herkesten her şeyi beklerim ama inşallah öyle saçmalıklara girip evimizin içine müdahale etmeye kalkışmazlar. Muhtemelen mevzu çıkar bizde. Sen de mesafeni koy. Özür öyle bir şey değil. Geri dönüşü olmayacak ya da çok zor olan şeylere sebebiyet ver, sonra özür dile. Yok ya?!
Pusetsiz nasıl çıkardınız hastaneden ya yasak diyor herkes. Bir de arabada 0-36 kg oto koltuğu mu var? Arabada da pusetsiz taşımanın cezası var dedi bana arkadaşım
Sağ olasın. Kendin nasıl istiyorsan öyle yapmak en güzeli zaten çünkü kimseyi memnun edemiyorsun bu tarz şeylerde. Biz ikimiz de düğünü hiçbir şekilde istemedik. Benim ailem hiç karışmaz böyle şeylere. Ne istiyorsak öyle ama onun ailesini ikna edemedik. Biz herkesin düğününe gittik, yemeğini yedik, yemek vermeden olmaz dedi babası. Babam da "Küçük yerde yaşıyorlar. Oralarda böyle şeylerin lafı edilir. Zor durumda kalırlar. Bırak istedikleri gibi yapsınlar" dedi. Çok direndim ama ancak düğün olmamasına sadece yemek yenmesine ikna edebildim. Keşke o bile olmasaydı da işte yaşadıkça daha iyi gördüö gerçekten çevre etkisi ve baskısıyla yaşıyorlar oldukları yerde. Çok ilginç geliyor banaBaşın sağolsun
Ben iki tarafı da dahil etmedim... Nişanı kinayi düğünü istediğimiz gibi yaptık.. kına otelde öğlen oldu. Öğlen kına mi olurmuş kimse saate dikkat etmemiş eşimin tarafı bazılari gelememis umrumda dahi olmadı düğünü cuma yaptık iş çıkışı kim gelirmis umrumda dahi olmadı İstanbul dışında gelenler ameliyat olup gelen hatta kemoterapi alıp gelen oldu onlar giklarini çıkarmadılar burnumun dibindekiler çıkardı umrumda dahi olmadı
Sadece içimi kemiren kardeşim yoktu subaylığı kazanmıştı izin vermemişti komutanları ertesi gün hemen yanına gittim. Teknoloji sağolsun gelinlikle olan fotolara kardeşimi de koydum...
Kendi dugunumde ben de hic oturmadimAha bir farkımızı buldum
Kınam ve düğünümde yerimde durmadim hele ki kınaAllah'ım nasıl oynamıştım nasıl eğlenmiştim ama onun dışında çok iyi bir yakınım olmalı ki oynayım
En temizi mesafe. Gece kalmalarına engel olabilirsek güzel olur aslında. Başarabilir miyiz bilmiyorum.Normalde mesafeliydik, mesafeliyken çok iyiydik ama bebek varken gelip burda kalması bizi bitirdi.
Hastaneden çıkarken arabayla döndüğümüz için arka koltukta kucağımıza almak zorunda kaldık, çocuk erken doğmuştu, hiçbişey alamamıştık. Sonradan pusetini aldık. Bebek taşıma çantasını da aldık. Şimdi bebek arabası bakıyorum.
Evet daha iyi maşallah kaynanama 41 kereAhahahhaha iyiymiş ama ben artk kocamk doğurduğu için bile tanımıorm
Haaa dur unuttumDusunceBulutu var..
Hatta o seni solladı..
Annemden daha iyi dedi..
Ben şok...
Ben iptal...
Ben böyle boş şelere para veremem gari
Normal mama sandalyesi ile nie yetinmion kız
Bu arada ben mama sandalyesi almıacam gerek görmüorm
Yerimede oynaHaftaya pazar da düğün var
Gel karşıklı oynayalım kız dayloşYok ben istemiyom iste sen istiyosan ac oyna, dugun sacmaligini birakin shdhdhchd
Evet doğru olabilir ama sosyalleşme sadece onlarlamı yahu :)Keşke öyle bir imkan olsa ama sana bunu denemiş bir akadamisyenin çocuğunun yaşadığı sorunları anlatayım. Evde hiç tv yok, bilgisayar ve telefonlar çocuğun yanında kullanılmıyor ve ona hiçbir şekilde elletilmiyor. Sonuç, çocuk başka çocukların olduğu ortamda sosyalleşmekte güçlük çekiyor çünkü konuştukları konulara Fransız kalıyor. Göreceksin hemen hemen hepsinin konuştukları konular aynı oluyor. İzledikleri şeyler, oynadıkları oyunlar. Eşyalarını bile o karakterlerden seçiyorlar
Şahsi kanaatim buna ek olarak maalesef çocuklar biraz acımasız. "Sen bilmiyorsun git" diye dışlayabilirler de yani o konunun dışında kalmasa da çocuklar bunu fark edip uzak tutabilir. Çocuğun bu yüzden ne nedir, kim kimdir bunlardan haberdar olması gerekir diye düşünüyorum. Kontrollü bir şekilde, kısıtlı sürede maruz kalması zarardan çok yarar sağlayabilir uzun vadede. Bir de yasakla büyüdüğü için ileride internet/telefon/bilgisayara bağımlılık problemi de gelişebilir ki bu daha da tehlikeli
İlk 2-3 yaşa kadar uzun süre maruz kalması, özellikle yemeklerin sadece ekran karşısında yenmesi falan bayağı tehlikeli. Ekran karşısında çevresinden/akranlarından izole büyüyen çocuklar otizm açısından da riskli grupta sayılıyor. Nörolojik bazı sorunlara, dil gelişim bozukluğuna vs. de sebep olabiliyor. Yani dediğin gibi ekran önüne çocuğu oturtup saatlerce bırakmak sakat iş
Pusete ben de çok bilenmiş vaziyetteyim ama hastane çıkışında zorunlu diyorlar. Siz nasıl çıkardınız? Bana hem gereksiz geliyor, hem ağır, hem kullanışsız, bebek de içinde iki büklüm oluyor, alttan destek koyup duruyorlar. Bu sefer bebek tepeye çıkıyor. Saçma sapan bir şey ya bunun daha makul olanını yapamamışlar mı yıl olmuş 2021
Düğünde kuzeninden dolayımı öyle oldu?Benim düğün olmadı sadece bir otelde sakin müzikler eşliğinde yemek yendi. Oraya akrabalarını davet ettiler. Senelerce onlar da onların düğününe gitmiş, yemek verilmesi gerekirmiş diye. 10-11 saat yol gidip geldik bu 2-3 saatlik yemek organizasyonu için Kına yapacaktım, kuzenim vefat etti. Onu da iptal ettim. Başkasının düğününde, kınasında eğlenmek güzel de o da sadece çok yakınımsa güzel. Hiç sevmem, kendim de yapmak istememiştim zaten. Kuzenimden önce de istemeye istemeye ayarlıyordum kınayı
Bende almadm ve almayacamÇocuk doğdu ben hala bebek arabası almadım. Söyleyeceklerim bu kadar.
Özür dilerim bulutum yaranı deştiysemEvet daha iyi maşallah kaynanama 41 kereannem bizi gerizekalılar diyerek büyüttü babamla hep sorunlardı vardı bize de çatıyordu tek güzel sözünü duymadım bir kere gelip sarıldığını bilmem.Allah kurtardı da liseden sonra başka şehirde okudum sonra da başka şehire gelin geldim zaten :) ünide 19yaşındayken memede kitle olduğunu ameliyat olmam gerektiğini söylediğimde okuduğum şehirde niye olmadığımı sordu bende başka şehirde tek başıma oldum.karnımı doyurdu diye lafta anne diyoruz işte ne anneliğini gördüm başka geçen ay geldi oturdu gitti ne analar var kızım hamile diyip iş yaptırmaz :) Şimdi başka şehirdeyim diye kıymete bindim her gün arayıp nasılsın kızım niye aramıyorsun diyor ben kimseyi aramamayı ailemden öğrendim sağolsunlar tek başıma güçlü kalmayı muhtaç olmamayı öğrettiler kötü yoldan :) kayınvalidem benimle tanıştığından beri kızım der sımsıkı sarılır yanağımdan öper evimin eksiğini gördükçe alır.sofrada önümde su yoksa kalkar getirir o kadar ilgili.Allah bir yerden alıyor bir yerden veriyor çok şükür maşallah diyip totomu kaşıyım :)
Yok bal0ncuğum nerden bilcen boşver :) valla anneside kvside iyi olanlar şanslıÖzür dilerim bulutum yaranı deştiysem
Ben hikayeni böyle bilmiodm yoksa demezdim
Hani herşey yolunda olsada kv sevenler olur ya (ki bu cok normal, ne mutlu öyle olan)
O yüzden takılaym dedm
Hiç bir zaman kimseyi mutlu edemezsinSağ olasın. Kendin nasıl istiyorsan öyle yapmak en güzeli zaten çünkü kimseyi memnun edemiyorsun bu tarz şeylerde. Biz ikimiz de düğünü hiçbir şekilde istemedik. Benim ailem hiç karışmaz böyle şeylere. Ne istiyorsak öyle ama onun ailesini ikna edemedik. Biz herkesin düğününe gittik, yemeğini yedik, yemek vermeden olmaz dedi babası. Babam da "Küçük yerde yaşıyorlar. Oralarda böyle şeylerin lafı edilir. Zor durumda kalırlar. Bırak istedikleri gibi yapsınlar" dedi. Çok direndim ama ancak düğün olmamasına sadece yemek yenmesine ikna edebildim. Keşke o bile olmasaydı da işte yaşadıkça daha iyi gördüö gerçekten çevre etkisi ve baskısıyla yaşıyorlar oldukları yerde. Çok ilginç geliyor bana
Anladım anladım seni yine aynıymisizKendi dugunumde ben de hic oturmadimama bu dugunlerin sacma oldugu gercegini degistirmiyor bir de sarkilarin, muziklerin anlamsizligi cok sinir ediyor beni ya, iyice seviyesiz olmaya basladi sozler vs bi de yillar geçtikce anlamsiz figurler eklendi dhaa yoresel, anlamli, folklorik danslar harika tabii, ki bunun icin dugune gerek yok ne bilim iste beleee
Oynarım canım köy düğünü olduğu için Dağıstan figürleri çok olacak bakalım yapabilecek miyimYerimede oyna
Gel karşıklı oynayalım kız dayloş
Evet doğru olabilir ama sosyalleşme sadece onlarlamı yahu :)
Benm kuzenm mesela tv tlf tablet yok ama cocuğunu dağa bayıra götürür toprağa su döker çamur yapar bebesini atar içine.. Parka götürür.. Cocklarla oynatır felan..
Ama tabi herşeyn aşırısı kötü olabilir
Düğünde kuzeninden dolayımı öyle oldu?
Bende almadm ve almayacam
Hayır değil tabii ki doğada ve parkta sosyalleşmeleri çok daha sağlıklı ama o ortamda bile konuştukları konular, parka götürdükleri oyuncakları bile o dediğim karakterler üzerinden dönüyor işte. Göreceksin sen de. Bunu savunduğumdan değil. Sadece mevcut durum bu olduğu için diyorum. Sanırım istemeye istemeye ucundan da olsa entegre oluyorsun bu işlere. Tabii dediğim gibi kontrolü ve sınırı sağlayabilmek lazım. O da eminim çok zor oluyordur. Ben yeğenime bir tane kitap almıştım mesela. Oradaki kız çocuğuna ailesi kısıtlı süre tv izletiyordu. Oturup o kitabı beraber okurduk. O resimlerine bakardı. Sonra tv'yi kapatmak istediğimizde itiraz etmesin diye o kitaptaki kızı hatırlatırdım ya da baştan süre konusunda anlaşırdık. Telefon için alarm kurardık mesela. Alarm çalınca elinden alıyorduk. Tabii büyüdükçe okulla, online eğitimle birlikte iyice bilgisayara gömülmek zorunda kaldı :/Yerimede oyna
Evet doğru olabilir ama sosyalleşme sadece onlarlamı yahu :)
Benm kuzenm mesela tv tlf tablet yok ama cocuğunu dağa bayıra götürür toprağa su döker çamur yapar bebesini atar içine.. Parka götürür.. Cocklarla oynatır felan..
Ama tabi herşeyn aşırısı kötü olabilir
Yok onu ben baştan diretip istememiştim. Tamamen olmasın istiyordum hatta ama onca ısrarla ancak sadece yemek olmasında uzlaşabildikDüğünde kuzeninden dolayımı öyle oldu?
Kiz bebek nereye erken dogdu beeeNormalde mesafeliydik, mesafeliyken çok iyiydik ama bebek varken gelip burda kalması bizi bitirdi.
Hastaneden çıkarken arabayla döndüğümüz için arka koltukta kucağımıza almak zorunda kaldık, çocuk erken doğmuştu, hiçbişey alamamıştık. Sonradan pusetini aldık. Bebek taşıma çantasını da aldık. Şimdi bebek arabası bakıyorum.
OfffEvet daha iyi maşallah kaynanama 41 kereannem bizi gerizekalılar diyerek büyüttü babamla hep sorunlardı vardı bize de çatıyordu tek güzel sözünü duymadım bir kere gelip sarıldığını bilmem.Allah kurtardı da liseden sonra başka şehirde okudum sonra da başka şehire gelin geldim zaten :) ünide 19yaşındayken memede kitle olduğunu ameliyat olmam gerektiğini söylediğimde okuduğum şehirde niye olmadığımı sordu bende başka şehirde tek başıma oldum.karnımı doyurdu diye lafta anne diyoruz işte ne anneliğini gördüm başka geçen ay geldi oturdu gitti ne analar var kızım hamile diyip iş yaptırmaz :) Şimdi başka şehirdeyim diye kıymete bindim her gün arayıp nasılsın kızım niye aramıyorsun diyor ben kimseyi aramamayı ailemden öğrendim sağolsunlar tek başıma güçlü kalmayı muhtaç olmamayı öğrettiler kötü yoldan :) kayınvalidem benimle tanıştığından beri kızım der sımsıkı sarılır yanağımdan öper evimin eksiğini gördükçe alır.sofrada önümde su yoksa kalkar getirir o kadar ilgili.Allah bir yerden alıyor bir yerden veriyor çok şükür maşallah diyip totomu kaşıyım :)
Ahhshssh bi yerden bir kan bagi cikacak ama dur bakalimHiç bir zaman kimseyi mutlu edemezsin
Şimdi herkes kinami düğünümu konuşuyor güzel diye ama yaptığım zaman burnumdan getirmişlerdiöyle yaşayanlara Allah yardım etsin baskı çok kötü
Anladım anladım seni yine aynıymisiz
Oynarım canım köy düğünü olduğu için Dağıstan figürleri çok olacak bakalım yapabilecek miyim
İşte dengeyi kurmalı..Yok bal0ncuğum nerden bilcen boşver :) valla anneside kvside iyi olanlar şanslıbizde o şans yok maaalesef sende senin kvyi çok takma annen baban iyimiş o yeter sana eşine rest çekmen de iyi olmuş sizin yuvanız her şeyden önemli Dengeyi kurmalı enişte
Bu arada kuzum hastaneden cıkarken bizde zorunlu değildi puset..Hayır değil tabii ki doğada ve parkta sosyalleşmeleri çok daha sağlıklı ama o ortamda bile konuştukları konular, parka götürdükleri oyuncakları bile o dediğim karakterler üzerinden dönüyor işte. Göreceksin sen de. Bunu savunduğumdan değil. Sadece mevcut durum bu olduğu için diyorum. Sanırım istemeye istemeye ucundan da olsa entegre oluyorsun bu işlere. Tabii dediğim gibi kontrolü ve sınırı sağlayabilmek lazım. O da eminim çok zor oluyordur. Ben yeğenime bir tane kitap almıştım mesela. Oradaki kız çocuğuna ailesi kısıtlı süre tv izletiyordu. Oturup o kitabı beraber okurduk. O resimlerine bakardı. Sonra tv'yi kapatmak istediğimizde itiraz etmesin diye o kitaptaki kızı hatırlatırdım ya da baştan süre konusunda anlaşırdık. Telefon için alarm kurardık mesela. Alarm çalınca elinden alıyorduk. Tabii büyüdükçe okulla, online eğitimle birlikte iyice bilgisayara gömülmek zorunda kaldı :/
Yok onu ben baştan diretip istememiştim. Tamamen olmasın istiyordum hatta ama onca ısrarla ancak sadece yemek olmasında uzlaşabildik
Ne yaşıcak ilgi alaka görmemiştir göstermeyi de bilmiyordur.umarım ben gösterebilirim iyi bir anne olabilirimKiz bebek nereye erken dogdu beeesiz raaad davranmis olabilir misinz acabag
Offfannenin taaaa cocukluguna inmek isterim.... Ne yasadi boyle oldu, cok merak ediyorum.. normal olmadigi kesin..
Ahhshssh bi yerden bir kan bagi cikacak ama dur bakalim
En iyisi uzak durmak zaten duruyordun ama şimdi bebe var illa görüşmeler olucak torun sevmek isteyecekler.zor işler..Allah yardımcınız olsunİşte dengeyi kurmalı..
Kuramıosa başa gelen çeker...
Bu arada kuzum hastaneden cıkarken bizde zorunlu değildi puset..
Ama biz bebek çantasıyla çıkardık.. Bence pusetten daha sağlıklı ve hafif
Ama herkes eskide kaldı diye beğenmio
Bu bilincle yapmaman mümkün değil canim, zorlandiginda destek de alabilirsin, hic korkmaNe yaşıcak ilgi alaka görmemiştir göstermeyi de bilmiyordur.umarım ben gösterebilirim iyi bir anne olabilirim
En iyisi uzak durmak zaten duruyordun ama şimdi bebe var illa görüşmeler olucak torun sevmek isteyecekler.zor işler..Allah yardımcınız olsun
Çok sağolBu bilincle yapmaman mümkün değil canim, zorlandiginda destek de alabilirsin, hic korkma
Öyle bir dünya ykk geldi gördü torunu.. Görmeye geldiğindede uslu durmadıNe yaşıcak ilgi alaka görmemiştir göstermeyi de bilmiyordur.umarım ben gösterebilirim iyi bir anne olabilirim
En iyisi uzak durmak zaten duruyordun ama şimdi bebe var illa görüşmeler olucak torun sevmek isteyecekler.zor işler..Allah yardımcınız olsun
Eski meski ya bana da onlar daha iyi gibi geliyor ama puset zorunlu dediler bana hep :/ Soram olmadı hastaneyeBu arada kuzum hastaneden cıkarken bizde zorunlu değildi puset..
Ama biz bebek çantasıyla çıkardık.. Bence pusetten daha sağlıklı ve hafif
Ama herkes eskide kaldı diye beğenmio
Bizimki bu mesela cnmEski meski ya bana da onlar daha iyi gibi geliyor ama puset zorunlu dediler bana hep :/ Soram olmadı hastaneye
İnşallah bal0ncuğum inşallah çok sağolÖyle bir dünya ykk geldi gördü torunu.. Görmeye geldiğindede uslu durmadı
Bundan snra göremez.. Görmeye kalkarsa kendide oğluda nasbini alır..
Bu arada bulutum eminim sen harika bir anne olacaksn.. Bundan hiç şüphen olmasn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?