Gebeliğe Hazırlık 2020 Yılında Gebelik Planlayanlar 👶

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Normalde mesafeliydik, mesafeliyken çok iyiydik ama bebek varken gelip burda kalması bizi bitirdi.
Hastaneden çıkarken arabayla döndüğümüz için arka koltukta kucağımıza almak zorunda kaldık, çocuk erken doğmuştu, hiçbişey alamamıştık. Sonradan pusetini aldık. Bebek taşıma çantasını da aldık. Şimdi bebek arabası bakıyorum.

Sağ olasın. Kendin nasıl istiyorsan öyle yapmak en güzeli zaten çünkü kimseyi memnun edemiyorsun bu tarz şeylerde. Biz ikimiz de düğünü hiçbir şekilde istemedik. Benim ailem hiç karışmaz böyle şeylere. Ne istiyorsak öyle ama onun ailesini ikna edemedik. Biz herkesin düğününe gittik, yemeğini yedik, yemek vermeden olmaz dedi babası. Babam da "Küçük yerde yaşıyorlar. Oralarda böyle şeylerin lafı edilir. Zor durumda kalırlar. Bırak istedikleri gibi yapsınlar" dedi. Çok direndim ama ancak düğün olmamasına sadece yemek yenmesine ikna edebildim. Keşke o bile olmasaydı da işte yaşadıkça daha iyi gördüö gerçekten çevre etkisi ve baskısıyla yaşıyorlar oldukları yerde. Çok ilginç geliyor bana

Aha bir farkımızı buldum
Kınam ve düğünümde yerimde durmadim hele ki kına Allah'ım nasıl oynamıştım nasıl eğlenmiştimama onun dışında çok iyi bir yakınım olmalı ki oynayım
Kendi dugunumde ben de hic oturmadim ama bu dugunlerin sacma oldugu gercegini degistirmiyor bir de sarkilarin, muziklerin anlamsizligi cok sinir ediyor beni ya, iyice seviyesiz olmaya basladi sozler vs bi de yillar geçtikce anlamsiz figurler eklendi dhaa yoresel, anlamli, folklorik danslar harika tabii, ki bunun icin dugune gerek yok ne bilim iste beleee

En temizi mesafe. Gece kalmalarına engel olabilirsek güzel olur aslında. Başarabilir miyiz bilmiyorum.

E burada okuduklarımdan da arkadaşlarımın dediğinden de ben hep "Hastane bebeği pusetsiz çıkarmaya izin vermiyor" diye anladım. Hastaneden hastaneye değişiyor mu acaba bu uygulama

Evet daha iyi maşallah kaynanama 41 kere annem bizi gerizekalılar diyerek büyüttü babamla hep sorunlardı vardı bize de çatıyordu tek güzel sözünü duymadım bir kere gelip sarıldığını bilmem.Allah kurtardı da liseden sonra başka şehirde okudum sonra da başka şehire gelin geldim zaten :) ünide 19yaşındayken memede kitle olduğunu ameliyat olmam gerektiğini söylediğimde okuduğum şehirde niye olmadığımı sordu bende başka şehirde tek başıma oldum.karnımı doyurdu diye lafta anne diyoruz işte ne anneliğini gördüm başka geçen ay geldi oturdu gitti ne analar var kızım hamile diyip iş yaptırmaz :) Şimdi başka şehirdeyim diye kıymete bindim her gün arayıp nasılsın kızım niye aramıyorsun diyor ben kimseyi aramamayı ailemden öğrendim sağolsunlar tek başıma güçlü kalmayı muhtaç olmamayı öğrettiler kötü yoldan :) kayınvalidem benimle tanıştığından beri kızım der sımsıkı sarılır yanağımdan öper evimin eksiğini gördükçe alır.sofrada önümde su yoksa kalkar getirir o kadar ilgili.Allah bir yerden alıyor bir yerden veriyor çok şükür maşallah diyip totomu kaşıyım :)

Haftaya pazar da düğün var
Yerimede oyna

Yok ben istemiyom iste sen istiyosan ac oyna, dugun sacmaligini birakin shdhdhchd
Gel karşıklı oynayalım kız dayloş

Evet doğru olabilir ama sosyalleşme sadece onlarlamı yahu :)
Benm kuzenm mesela tv tlf tablet yok ama cocuğunu dağa bayıra götürür toprağa su döker çamur yapar bebesini atar içine.. Parka götürür.. Cocklarla oynatır felan..
Ama tabi herşeyn aşırısı kötü olabilir

Düğünde kuzeninden dolayımı öyle oldu?

Çocuk doğdu ben hala bebek arabası almadım. Söyleyeceklerim bu kadar.
Bende almadm ve almayacam

Özür dilerim bulutum yaranı deştiysem
Ben hikayeni böyle bilmiodm yoksa demezdim
Hani herşey yolunda olsada kv sevenler olur ya (ki bu cok normal, ne mutlu öyle olan)
O yüzden takılaym dedm

Özür dilerim bulutum yaranı deştiysem
Ben hikayeni böyle bilmiodm yoksa demezdim
Hani herşey yolunda olsada kv sevenler olur ya (ki bu cok normal, ne mutlu öyle olan)
O yüzden takılaym dedm
Yok bal0ncuğum nerden bilcen boşver :) valla anneside kvside iyi olanlar şanslı bizde o şans yok maaalesef sende senin kvyi çok takma annen baban iyimiş o yeter sana eşine rest çekmen de iyi olmuş sizin yuvanız her şeyden önemli Dengeyi kurmalı enişte

Hiç bir zaman kimseyi mutlu edemezsin
Şimdi herkes kinami düğünümu konuşuyor güzel diye ama yaptığım zaman burnumdan getirmişlerdi öyle yaşayanlara Allah yardım etsin baskı çok kötü
Anladım anladım seni yine aynıymisiz
Oynarım canım köy düğünü olduğu için Dağıstan figürleri çok olacak bakalım yapabilecek miyim

Hayır değil tabii ki doğada ve parkta sosyalleşmeleri çok daha sağlıklı ama o ortamda bile konuştukları konular, parka götürdükleri oyuncakları bile o dediğim karakterler üzerinden dönüyor işte. Göreceksin sen de. Bunu savunduğumdan değil. Sadece mevcut durum bu olduğu için diyorum. Sanırım istemeye istemeye ucundan da olsa entegre oluyorsun bu işlere. Tabii dediğim gibi kontrolü ve sınırı sağlayabilmek lazım. O da eminim çok zor oluyordur. Ben yeğenime bir tane kitap almıştım mesela. Oradaki kız çocuğuna ailesi kısıtlı süre tv izletiyordu. Oturup o kitabı beraber okurduk. O resimlerine bakardı. Sonra tv'yi kapatmak istediğimizde itiraz etmesin diye o kitaptaki kızı hatırlatırdım ya da baştan süre konusunda anlaşırdık. Telefon için alarm kurardık mesela. Alarm çalınca elinden alıyorduk. Tabii büyüdükçe okulla, online eğitimle birlikte iyice bilgisayara gömülmek zorunda kaldı :/
Düğünde kuzeninden dolayımı öyle oldu?
Yok onu ben baştan diretip istememiştim. Tamamen olmasın istiyordum hatta ama onca ısrarla ancak sadece yemek olmasında uzlaşabildik

Kiz bebek nereye erken dogdu beee siz raaad davranmis olabilir misinz acabag
Offf annenin taaaa cocukluguna inmek isterim.... Ne yasadi boyle oldu, cok merak ediyorum.. normal olmadigi kesin..
Ahhshssh bi yerden bir kan bagi cikacak ama dur bakalim

İşte dengeyi kurmalı..
Kuramıosa başa gelen çeker...

Bu arada kuzum hastaneden cıkarken bizde zorunlu değildi puset..
Ama biz bebek çantasıyla çıkardık.. Bence pusetten daha sağlıklı ve hafif
Ama herkes eskide kaldı diye beğenmio

Ne yaşıcak ilgi alaka görmemiştir göstermeyi de bilmiyordur.umarım ben gösterebilirim iyi bir anne olabilirim
En iyisi uzak durmak zaten duruyordun ama şimdi bebe var illa görüşmeler olucak torun sevmek isteyecekler.zor işler..Allah yardımcınız olsun

Bu bilincle yapmaman mümkün değil canim, zorlandiginda destek de alabilirsin, hic korkma

Öyle bir dünya ykk geldi gördü torunu.. Görmeye geldiğindede uslu durmadı
Bundan snra göremez.. Görmeye kalkarsa kendide oğluda nasbini alır..
Bu arada bulutum eminim sen harika bir anne olacaksn.. Bundan hiç şüphen olmasn

Bu arada kuzum hastaneden cıkarken bizde zorunlu değildi puset..
Ama biz bebek çantasıyla çıkardık.. Bence pusetten daha sağlıklı ve hafif
Ama herkes eskide kaldı diye beğenmio
Eski meski ya bana da onlar daha iyi gibi geliyor ama puset zorunlu dediler bana hep :/ Soram olmadı hastaneye

İnşallah bal0ncuğum inşallah çok sağol Senin kv ortalığı karıştırmayı seviyor baya yaramaz o zaman kendi bilir canım iyi geçinmeyi tatlı dili öğrenmezse torununu da oğlunu da göremez ne gerek var huzurluk çıkarmaya böyle insanları hiç anlamıyorum zevk mi alıyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…