- 14 Ağustos 2014
- 7.595
- 15.359
- 248
- 37
- Konu Sahibi Paresilaaa
-
- #207.261
Tetanoz olmazsan risk canim, bence de olmalısın, dogum esnasinda herhangi bir komplikasyon olma durumunda tetanozun islevi büyük. Aynen 3. Aydan sonra önerildi bana da, hatta ilk 3 ay olunmama sebebi de baska sebeplerden bebek kayip olma durumunda aşıya yoruluyor aslinda bir etkisi olmuyor ama o asamadaki skntilar asidan sayılmasın dye o sekilde öneriyoruz dediler hep. Organ gelisimi vs uzernde bir etki tespit edilmemis henuz (yeni bir makale varsa bilmiyorum, ben asi olduktan sonra okumayı bıraktım)Bana da geçen kontrolde doktor "3. aydan sonra artık olmanızı öneriyoruz. Tabii karar senin" dedi. Beni de corona'nın hamilelerde daha ağır seyrettiğine dair veriler çok tedirgin ediyor ama eşim evden çalışıyor hala. Olabildiğince maske, mesafe ve kolonyayla korunmaya çalışıyoruz. Gittiği yere kadar bekleyeceğim. İki ucu şeyli şey ya paranoyaya bağlıyorum bazen. Tetanoz aşısı randevum var benim de 1 ekim'de. Onu bile olmaktan çekinir oldum artıkTetanoz zorunlu diye biliyorum ben ama olmayanlar da varmış. Nasıl oluyor
Ne demek cnimSağol canım ayrıntılı yazdığın için
Ben aslında aşı olunca yan etki falan yaşayanlar varya ateş falan bağışıklığımda biraz düşüktür ondan korkuyorum yan etkilerinden en hafif hastalığı bile zor atlatırım bir de aşı olduktan sonra hemen korona olanlar var ya da tesadüf bilmiorum yani aslında aşıdan değilde kendımden korkuyorum
Yok tetanoz aşısı olacağım zaten, o riski alamam da merak ettim zorunlu bir aşıyı olmamayı nasıl başarıyor insanlar diyeTetanoz olmazsan risk canim, bence de olmalısın, dogum esnasinda herhangi bir komplikasyon olma durumunda tetanozun islevi büyük. Aynen 3. Aydan sonra önerildi bana da, hatta ilk 3 ay olunmama sebebi de baska sebeplerden bebek kayip olma durumunda aşıya yoruluyor aslinda bir etkisi olmuyor ama o asamadaki skntilar asidan sayılmasın dye o sekilde öneriyoruz dediler hep. Organ gelisimi vs uzernde bir etki tespit edilmemis henuz (yeni bir makale varsa bilmiyorum, ben asi olduktan sonra okumayı bıraktım)
Aklına kötü şeyler getirme insanın aklına gelen başına geliyor Allah korusun.aşının koruyuculuğu yok ağır atlatmayı engelliyor (muş).sen bilirsin tabiki ama önemli olsa doktorum sormadan aşı ol der direk.benim gittiklerimin hiçbiri konusunu dahi açmadı.ol ol diyen de zorlayan da olmadı çünkü ne etki edeceği konusunda yeterli araştırma yok.yarın 34+0 ızAynen bende öle düşünüyodum bulutum ya korkmaya başladım aklıma kötü kötü şeyler gelio napsam bilememdim
Sen kaçıncı haftadasın bacım bizim 32 bitiyor bu pazar
Aynen onu ben de bilmiyorum, galiba arada kaynatiyorlar, saglik ocağı olmadiniz vs diye aramiyorsa, bazıları aramiyor çünkü.Yok tetanoz aşısı olacağım zaten, o riski alamam da merak ettim zorunlu bir aşıyı olmamayı nasıl başarıyor insanlar diye
Aa ben üçüncü aydan sonra önerilmesini organ gelişiminden dolayı diye düşündüm ama dediğin gibi olması da mantıklıymış. Of ne biçim bir zamana denk geldik gerçekten ya şu pandemi bitse gitse de herkes bir rahatlasa
Hemsirecik aşkoşşşş ne yaptn filmi
Gunaydin askoslarr. Henuz çektirmedim reglim dun bitti. Simdi hazirlandim gidicem hastaneye cok korkuyorumHemsirecik Neredesin reyiz? Bizi habersiz bıraktın :/
@cukulatam Aylar sonra demir ilacı etkisiyle iştahım açıldı galiba. Midem kazınıyor ve sürekli çikolata yemek istiyorum. Aklıma sen geliyon. Naberler?
Hic korkma, hemşiresin sen coğayip, sakın oyle yabma, sen yabarsan biz nabal ahdhshhdGunaydin askoslarr. Henuz çektirmedim reglim dun bitti. Simdi hazirlandim gidicem hastaneye cok korkuyorumesim memlekete gitti izni az kaldigi icin bende cektirip yarin gidicem
Korkma ya anestezili çekilecekse hiçbir şey anlamazsın zaten. Tertemiz sonuçlarla gel inşallahGunaydin askoslarr. Henuz çektirmedim reglim dun bitti. Simdi hazirlandim gidicem hastaneye cok korkuyorumesim memlekete gitti izni az kaldigi icin bende cektirip yarin gidicem
Aynen ya bünye değişik tepki verebiliyor verilere göre olun diyorlar oğlum okula başladığından beri bir korku gelmedi değil içime doktorlu detaylı konuşup olacak gibiyim inşallah kötü bişey yaşamayızTetanoz olmazsan risk canim, bence de olmalısın, dogum esnasinda herhangi bir komplikasyon olma durumunda tetanozun islevi büyük. Aynen 3. Aydan sonra önerildi bana da, hatta ilk 3 ay olunmama sebebi de baska sebeplerden bebek kayip olma durumunda aşıya yoruluyor aslinda bir etkisi olmuyor ama o asamadaki skntilar asidan sayılmasın dye o sekilde öneriyoruz dediler hep. Organ gelisimi vs uzernde bir etki tespit edilmemis henuz (yeni bir makale varsa bilmiyorum, ben asi olduktan sonra okumayı bıraktım)
Ne demek cnim
O durum kisiden kisiye çok değişiyor evet. Ben hamilelikten brkac ay once parmagimi kesmistim jiletle, tetanoz oldum, 1 ay kolumu kaldıramadim, oyle bir agri oldu. Hamilelikte olmasi gereken 2 doz tetanoz ilk dozunu öncesinde oldum diye 1 doz oldum, hiçbir sey olmadı sanki hic asi olmamisim gibi. Corona asisi oldum yine ayni, kolum dahi agrimadi, unuttum hatta gün içinde oldugumu bile. Simdi 2. Doz napar bilmiyorm tabii. Ama soyle dusun, aşının yan etkisi birkaç gun diyelim ki ates vs yapti, corona olmus gibi olmuyorsun ve geçiyor, bir de bu dusuk bağışıklıkla hasta oldugunu dusunursen nasil atlatirsin? Bende alerjik astim var, eşimle ikimiz de calisiyoruz, kaldi ki evde cok izole olmak da olumsuz etkiliyor zaten, bunlari goze alamayinca oldum, olduktan sonra içim rahatladı.
Asidan hemen sonra korona olma konusu beni hep supheye dusurdu neden acaba diye, birkaç ihtimal var, normalde asinin koruyuculugu 2 hafta icinde oluyormuş, acaba asi oldum diye salma, rahat davranma durumu mu oluyor, ya da baska bir sebep mi bilmiyorum onda benim de kafa karisti hep. Civarimda yasamadim ama duydum.
Korona bizden uzak dursun yaaaa Rabbim esirgesin korusun gerçekten şu dönemde çok zor bir konumdayızAklına kötü şeyler getirme insanın aklına gelen başına geliyor Allah korusun.aşının koruyuculuğu yok ağır atlatmayı engelliyor (muş).sen bilirsin tabiki ama önemli olsa doktorum sormadan aşı ol der direk.benim gittiklerimin hiçbiri konusunu dahi açmadı.ol ol diyen de zorlayan da olmadı çünkü ne etki edeceği konusunda yeterli araştırma yok.yarın 34+0 ız
İnşallahAynen ya bünye değişik tepki verebiliyor verilere göre olun diyorlar oğlum okula başladığından beri bir korku gelmedi değil içime doktorlu detaylı konuşup olacak gibiyim inşallah kötü bişey yaşamayız
Gzgzgzhzjz anesteziliyken sacmalarim diye korkuyomHic korkma, hemşiresin sen coğayip, sakın oyle yabma, sen yabarsan biz nabal ahdhshhd
Amin inşallah ya❤❤Korkma ya anestezili çekilecekse hiçbir şey anlamazsın zaten. Tertemiz sonuçlarla gel inşallah
Hahsha olsun mis gibi kafaGzgzgzhzjz anesteziliyken sacmalarim diye korkuyom
Amin inşallah ya❤❤
Insallah küfür etmemHahsha olsun mis gibi kafa
Ben uyandığım gibi kahve icebilir miyim dedim, onu biliyorumnormalde aliskanlik sabah uyandigim gibi içiyorum ama icememistim anestezi olcak dye
Et gitsin, eğlenceli olurInsallah küfür etmem
Benim aldığım her anestezi ayrı bomba. Sonuncusunu tüp bebekte yumurta toplama operasyonu için aldım. Psikolog da yanımdaydı ameliyathanede. Dedi ki "Yumurtalarına olabildiğince az ilaç gitmesi lazım. O yüzden buraları biraz göreceksin. Sen gözünü kapat, başka yerde olduğunu hayal et. Güzel bir yerdesin" falan dedi. Ben de vizyonsuz vizyonsuz eşimle sahilde her gün yaptığımız gibi yürüdüğümü hayal ettim. Bir de annemin haberi yok diye çok kötü olmuştum. Uyanınca "Annemin haberi yok" diye ağlamışım. Sonra "Biz sahilde yürüdük" demişim. Eşim "Evet, dün yürüdük" demiş. "Hayır bu sabah yürüdük" diye ısrar etmişim. Sonra o da kafayı yedim sanmış çünkü o sabah uyanır uyanmaz merkeze gittik ve deli gibi yağmur yağıyordu. "Bu ne ara yürüdüğümüzü düşünmüş olabilir ki" diye düşünmüş. Ben "Bugün yürüdük" diye ısrarla devam edince "Evet bugün" diye kabul etmiş ahshhsjsjdn. Hemşire de "Annemin haberi yok" diye ağladığımı görünce eşime "Noluyor?" der gibi bakmış. O da garibim korkmuş, hemşire "Bunlar gizlice evlenmiş ailelerinden habersiz tüp bebek mi yapıyor" diye düşünür diye kadına izahat vermiş. "Biz ailelerimize haber vermemiştik tedaviyi. Onu taktı kafaya" diye ahahhsjsjs Ay bir de birimiz 33, birimiz 34'üz bu olduğunda. Ailelerimizden gizli evlenip tüplü dalsak ne olacak sanki ahshhsjsInsallah küfür etmem
Ahshshdhshdhdh cok guldummmBenim aldığım her anestezi ayrı bomba. Sonuncusunu tüp bebekte yumurta toplama operasyonu için aldım. Psikolog da yanımdaydı ameliyathanede. Dedi ki "Yumurtalarına olabildiğince az ilaç gitmesi lazım. O yüzden buraları biraz göreceksin. Sen gözünü kapat, başka yerde olduğunu hayal et. Güzel bir yerdesin" falan dedi. Ben de vizyonsuz vizyonsuz eşimle sahilde her gün yaptığımız gibi yürüdüğümü hayal ettim. Bir de annemin haberi yok diye çok kötü olmuştum. Uyanınca "Annemin haberi yok" diye ağlamışım. Sonra "Biz sahilde yürüdük" demişim. Eşim "Evet, dün yürüdük" demiş. "Hayır bu sabah yürüdük" diye ısrar etmişim. Sonra o da kafayı yedim sanmış çünkü o sabah uyanır uyanmaz merkeze gittik ve deli gibi yağmur yağıyordu. "Bu ne ara yürüdüğümüzü düşünmüş olabilir ki" diye düşünmüş. Ben "Bugün yürüdük" diye ısrarla devam edince "Evet bugün" diye kabul etmiş ahshhsjsjdn. Hemşire de "Annemin haberi yok" diye ağladığımı görünce eşime "Noluyor?" der gibi bakmış. O da garibim korkmuş, hemşire "Bunlar gizlice evlenmiş ailelerinden habersiz tüp bebek mi yapıyor" diye düşünür diye kadına izahat vermiş. "Biz ailelerimize haber vermemiştik tedaviyi. Onu taktı kafaya" diye ahahhsjsjs Ay bir de birimiz 33, birimiz 34'üz bu olduğunda. Ailelerimizden gizli evlenip tüplü dalsak ne olacak sanki ahshhsjs
Onu da ilk anestezi aldığımda bilinçli olarak denemiştim. Biri bunu test etmek için böğürtlen düşünmüş, uç bir şey olsun ki tesadüf diyemeyeyim demiş. Uyandığında böğürtlen düşünüyormuş. Ben de annemi düşünmüştüm. Ameliyathaneden sedyeyle çıkardıklarında bizimkiler orada bekliyormuş. Kafamı geriye atıp anneme sırıtarak "Ben seni düşündüm" demişim ahshsjjsjdAhshshdhshdhdh cok guldummmmanyakkkkahshhshdhshdhd
Demek ki son akilda kalan muhabbeti gercekmis ahhdhshdhshd hay allammm
Hahshahs ben de tum gun kahve düşündüğümden olsa gerek, eve gidince kahveyi tencereyle icmek istemiştimOnu da ilk anestezi aldığımda bilinçli olarak denemiştim. Biri bunu test etmek için böğürtlen düşünmüş, uç bir şey olsun ki tesadüf diyemeyeyim demiş. Uyandığında böğürtlen düşünüyormuş. Ben de annemi düşünmüştüm. Ameliyathaneden sedyeyle çıkardıklarında bizimkiler orada bekliyormuş. Kafamı geriye atıp anneme sırıtarak "Ben seni düşündüm" demişim ahshsjjsjd
Bir benim naifliğime bak bir senin artizliğine. Kahve ney ya kahve neeeeyHahshahs ben de tum gun kahve düşündüğümden olsa gerek, eve gidince kahveyi tencereyle icmek istemiştim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?