Gebeliğe Hazırlık 2020 Yılında Gebelik Planlayanlar 👶

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Günaydn bulutum nasılsın

Oooooo sexsi bacmmmm nasılsn günaydn..
Yeni gebe olive_bluto en son oydu
İyiyiz cnm bizde
Ben de iyiyim yavyuuuummm. İşler güçler yoğunluk uğraşıyoruz herkes gibi Topikte dip köşe temizlemiyor diye katyalara söylenmişsin ben de katya kullanıyorum çok memnunum hatta katyadan beri büyük süpürgeyi çok az açar oldum. Konuyu hortlatmış gibi olmayayım ama merak edenlere deneyim olsun. Bence özellikle bebekli evler için iyi, yerde biriken tozu saçı çok iyi topluyor ama dediğin gibidip köşe değil tabi Sen nasılsın, bebekli hayat çok zor mu

olive_bluto tebrik ederim canikom kaç haftalık oldun?

Katyanın silme özelliğini hiç birinizi savunamazsnz boşa upraşmayn süpürmene bişi diemem

I ıh zor değil..
Benm gebelik daha zordu... Kızzz aşıydı tüptü neymdi artk atak yapsana

Katyanın silme özelliğini hiç birinizi savunamazsnz boşa upraşmayn süpürmene bişi diemem

I ıh zor değil..
Benm gebelik daha zordu... Kızzz aşıydı tüptü neymdi artk atak yapsana
Benim katya silemiyor biraz eski model o kadar maharetli değil ama bana ortalıktakisaçı tüyü alması yetiyor zaten silme kısmını ben de çok bilemedim.

Ya kuzu aslında biraz gelişmeler var. Hatta ben de danışmak istiyorum sizlere. Ben biliyorsun tüm testleri yaptırdım, rahim filmi çektirdim titizlenip. Amh test dışında tüm kontrollerim normal çıktı. Eşim artık spermiyogram vermeye karar verdi. Eşimin 1 cl deki sperm sayısı 13 milyon çıktı. Referans değerse 15-200 milyon arasındaymış. Yani düşük çıktı. İleri hızlı hareketli olan da %22 çıktı o da 34 falan olmalıymış galiba. Morfoloji normal çıktı. Bir de rapora not düşmüşler 3 saat sonunda normal dışı yavaşlama ve ölü sayısında artış gözlendi diye. Yani anlıcanız büyük ihtimalle sorun bu değerlerden kaynaklanıyor. 3 saat sonra hızlı ölüm varsa zaten normalde 3-5 gün bekleyen sperm ben de nasıl beklesin di mi Birdoktora göründü eşim olmaz diyemem ama bu değerler zorlaştırır. Proxeed plus kullanın en az 3 ay demiş. Biz de onu satın aldık ama ayda 600 tl falan masrafı var.İşe yarayacak mı bilmiyorum acaba bunun yerine aşılama mı deneseydim diye düşünmedim değil ama galiba hız sayı düşük olunca aşılamada tutmayabiliyormuş çok da bilgili değilim ne yapmam gerektiği konusunda. Bu tarz sorun yaşayanlar bana bir akıl verin bacılarım

Eşinse problem olan bir bayan olarak yazıorm.. Değerlerimiz sizden kat kat düşüktü... Ben aşılamada denedm hemde çipli.. 2 sene boyunca ilaç tedavide oldu eşim.. Sonuç? Hem ben hem o tükendik.. Ve harcadığımız para tüp bebeğe koyduğmz paraydı... O kdar pişman oldumki keşke direk tüp yapsaydm dedm..
Ama mesela olive... Oda benm kdar düşük spermlerle uğraştı baya aylarca gebe kalmak istedş olmadı ama temmuzda tüpe başlamadan 10 gn kdar önce gebe kaldığını öğrendi..ve gebe kalmaskna rağmen eşine sperm testi yaptırdı hala düşükti.. Resmen mucizeydi.. Düşük ve hasarlı spermlerle gebe kalınca insan bebek sağlıklımı diede düşünüo, gitti fetal dna yaptırdı ekstra para verdi... Stres felan.. Cok şükür bebeği sağlıklı.. Yani olininki resmen mucize
Nealinde eşinde problem var.. Oda tüple kaldı...
Burda demek istediğim dr dediği gibi olmaz denmez ama geciktirebilir, geciktirmiyedebilir... Bide sperm için ilaçlar en az 3 ay sonra etki gösterior.. Yada 6.. Maddiyatıda yüksek ilaçlarn..
Ama ben zaten yeterince bekledim diosan bence aşılamada yaptırma direk tüpe geç
Bu benm fikrim hepsini yaşayan biri olarak..

Evet Bal0ncuk 'a katılıyorum. Eşime iki ay o takviyelerden ve hormon ilaçları verildi. Bazısı takviyeye devam ederken hamile kalıyor ama eşimin aksi oldu. İki ay sonra değerler daha da düşmüştü. Zaten morfoloji düşük olduğu için "Doğal yoldan hamile kalsan bile muhtemelen düşükle sonuçlanır" dedi doktorlar. Bizi apar topar tüpe yönlendirdiler. Tabii benim yaşım 33, eşimin 34'tü. Bunun da etkisi olabilir. Biz hemen tüpe geçtik bu yüzden. Önerilen ve imkanı olan herkesin tüp denemesini tavsiye ediyorum

çok sağol kuzu bazen ben de direkt tüpe falan mı girişsem diye düşünüyorum. Dediğin gibi ilaçlara vereceğin paralar zaten yüksek. 1 yılı aşkın zamandır da deniyoruz. İlaçlar dışında aşılama tüp bebek vs. de oldukça pahalı En son gittiğim infertelite uzmanı sen amh yaptır eşin de spermiyogram yaptırsın onları da görüp konuşalım demişti. Bu ay 14ün de amh için doktora gidicem bir o testi de tamamlayayım sonrasında son kez bir kapsamlı doktor görüşü alayım diyorum.
Olive ne kadar uğraştı eşinin değerleri nasıldı acaba? olive_bluto beni duyuyorsan yaz bana kuzum sen diyorsun ki sendeki değerler çok düşükmüş bize kıyasla. Ee düşnüyorum haliyle bizdeki değerler referansa biraz yakın acaba takviyeler iş görür mü diye. Çok zormuş bu süreç, insan bu işe girişince hemen olacak sanıyor herkesde olduğu gibi

Ne diyorsun o kadar tüp bebek öneriyorsunuz yani beklemektense. Canım peki senin eşinin değerleri ne aralıktaydı hatırlar mısın? Bana bir örnek olsun diye soruyorum. benim de yaşım 31 i geçti. Senle yakınız bana da önerebilirler belki tüp bebek öyleyse.

En tüp öneriorm..
Neal direk tüpe geçti
Keşke bende direk tüpe geçseydm
Vücudum o kdarsaçma sapan ilaçlarla dolmasaysı ne benm ne eşimin

Sonrafark ettim Olive nin de değerleri bizim kadar düşüktü demişsin. Onunki gerçekten mucizeymiş

En tüp öneriorm..
Neal direk tüpe geçti
Keşke bende direk tüpe geçseydm
Vücudum o kdarsaçma sapan ilaçlarla dolmasaysı ne benm ne eşimin
N Neal Merak ettiğim bir şey var. Şimdi siz bunları deneyimlediğiniz için soruyorum. Ya da belki bu forumda daha önce yaşayan kişileri hatırlarsınız. Bizdeki değerler referansa bir tık yakın ya doğal yoldan kalmaya daha çok yardımcı olur mu sizce? Yoksa değerler referansa yakın olsa bile bence sen de tüpü dene der misiniz? Yani hiç doktor görüşmelerinizde falan şey dendi mi size "değerleriniz çok düşük şu kadar olsa şansınız yükselirdi" gibi?

Bir de kızlar bu kadar tüp önerisinden sonra size maliyeti ne oldu bana anlatın nolur Tüm seçenkleri değerlendirmeye çalışıyorum. hiç bilgim yok bir aşılamanın maliyeti ya da tüp bebeğin maliyeti nedir?

Günaydn bulutum nasılsın

Oooooo sexsi bacmmmm nasılsn günaydn..
Yeni gebe olive_bluto en son oydu
İyiyiz cnm bizde
3 saatlik uykuyla duruyorum kv halıma örtü almak istiyormuş rüyasında gördü herhalde sabah sabah onu almaya gidiyoruz sen nasılsın bal0ncuğum Her fırsatta uyuyabiliyor musun tüm gün böyle uykusuz gezmek zor olur herhalde kafam bir milyon

Ben direkt tüp diyorum çünkü erkek kaynaklı sıkıntıda aşılama pek olumlu sonuç vermiyor gibi. Özellikle harekette düşüklük varsa ne işe yarayacağını çok anlayamadım. Sadece spermlerin yolunu kısaltıyor, öyle bir avantajı var ama hareketsiz sperm sonuçta yine hareketsiz. Başarı oranını da düşük veriyorlar. Eşimin ilk spermiogram sonucunu ekliyorum, bakarsın. Sayı size yakındı. Takviyeyle artış olsaydı aşılama önereceklerdi. Değerler düşünce direkt tüpe yönlendirdiler (biri devlette diğeri özelde iki kadın doğum uzmanı, bir de ürolog)

Biz bu yıl Ocak-Mart arasında alırken takviyeler 300'e yakındı. O bile bize çok geliyordu. Bir yıl bile dolmadı inanamadım ne kadar yükselmiş fiyatları. Bir de tüp fiyatları da çok hızlı artıyor. Bizden 7-8 ay önce tedavi gören arkadaşımla aynı yerde iki katı fiyatına yaptırdık. Bir de zaman maalesef biz kadınların aleyhine işliyor. Her ay reglle giden yumurtalarımız kalitelilermiş. Geriye kalanlar hep kalitesi daha düşük olanlarmış yani. E bir de tüpte de "Gel hadi başladın hop bir aya çocuk karnında" gibi bir durum olmuyor. O süreçte de öngörülemeyen bekleme süreleri çıkabiliyor. Mesela benim rahim dinlendirme için iki aylık bir bekleme sürem oldu. Başka nedenlerle daha uzun süre beklemem de gerekebilirdi

Kızlar da bu yüzden bir an önce başlasınlar istiyorum. Bazısında başlamadan hamilelik de oluşabiliyor ki bu en mükemmel senaryo

Eklentiler

• F8D16FE4-8EF7-4CD7-AD1B-ED98AC7B3761.webp
    16,5 KB · Görüntüleme: 33
Yazdım onları da. Eşimin sayı sınıra yakındı sizinki gibi. Hareket gayet iyi dediler ama morfoloji düşüktü. Takviyeler ve hormon ilaçlarıyla düzelme olsaydı aşılama önerilecekti ama olmadı. Belki de böylesi daha hayırlıydı diyorum. Bir sürü iğne olmama rağöen sonuç alamayabilirdik aşılamada

Biz mart sonunda başladık tedaviye. Her şey dahil 22-23000 gibi bir şey tuttu. Bunları tabii tek seferde ödemedik. Tüpte hamile kaldıktan sonra da bazı iğnelere devam etmeni isteyebiliyorlar. Onlar da epey masraflıydı bizim. Aynı dönemde aşılamayı araştırdığımda 3-6000 arası fiyatlar görmüştüm ama hiç merkezden falan fiyat almadık

Bizde herley dahil mikroçip dondurma transfer ilaçlar.. Hepsi 16 yada 18 tutmuştu cnm

Kuzum ben işe başladm

Bu Allah 'ın cezasını horluyo diye yukarı atıp beni uykusuz bırakan kimse, çok inanılmaz küfürler hak ediyor ama ben minnoş bir hanımefendiyim.
Sen yine de sakin ol, unutma ki minnos bir annesin
Goturemem bebem olcek benim ahhshshd
Günaydn herkese

dayler dayler şaka bir yanada nasıl oldun?
Iyiyim cok sukur, hastanedeyim hala, 4.serumun bitmesini bekliyorum, antibiyotik ciger gelistirici ve progestan vurdular 2ser kere. Doktor geldi, her sey yolunda ama istirahat devam dedi. Serum bitince çıkcam. Izne cikmami da söyledi. Hayirlisi bakalım

Cimriyw bak.. Bebene biraz herifin bakar
İyice dinlen cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…