Gebeliğe Hazırlık 2020 Yılında Gebelik Planlayanlar 👶

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Cok cok iyi hep bunlari not aldim harikasin canimsu ajdhhshdhe

Katre_g katreeeeeeeeeeee ne ettn neeeeeeee
Aldnmı vitaminleriiii
Sesssss aaa
Sesssssss

valla benmki uyandı.. isterse uyanmasn kendi bilir
ben evrakları bile hazırlamştm boşanmak için
valla göremez kızını NET...!
Herkesciklere günaydın
Hhahah kız yazık günah kızını gösterirsin arada herife

Kuzucum doktor verir vermez sipariş etmiştim yumurtlama dönemime yetişsin diye. Kör şeytan gibi kargoda kaybolacağı tuttu vitaminlerin ahahaha. Geçtiğimiz döneme hiiiç yetişemedi haliyle. Çok etkisi olmazdı hoş yetişse de ama umut dünyası 4-5 gün önce geldi kullanıyoruz şimdi günde 2 tane. Çocuk gibi peşinden koşuyorum içiyor mu içmiyor mu diye Bir elimde keçiboynuzu pekmezi bir elimde vitamin takipteyim

Benimkine sizin yorumlarınızdan bahsettim dün biraz. O biraz değerlerin infertileteye sebep olduğunun tam farkında değildi. Yani şöyle düşünüyordu tamam değerler düşük ama sadece zorlaştırır, bu vitaminleri alınca olucak diyordu kafasında. İlerde farklı tedavilere ihtiyaç duyabilicemizi falan tam idrak edememişti, ben de canını sıkmim diye çok oturup bunlardan konuşmadım. Dün işte biraz konuştum ilk defa detaylıca. Deneyimliler böyle böyle diyor, bize yakın değerleri olan ve tüp bebekle sonuç alan insanlar var diye. Zaten benim bunu dememle bayağı yüzü düştü kocamın. Üzüldüm de öyle olmasına Bu sefer tüp bebekle kesin sonuç alınıyor mu falan diye sormaya başladı. Onlardan bahsettim biraz. Benim kadar araştırmadığı için idrak edememişti henüz durumu pek. Bir yerde bunlardan bahsetmem gerekiyordu

Ben de adeti bekliyorum işte. Adet olunca amh testini de yaptırıp, spermiyogramla birlikte infertelite doktoruna göstericem. Diğer tüm değerlerime bakıp bunlarda sorun yok demişti. Bu 2 testi yaptır bir daha görüşüp konuşalım demişti doktor.

cnm katre... malesef erkekler bizim kadar derin düşünemiyorlar.. daha düz bakıyorlar.. benm eşimde öyleydi.. ama anlatınca anlıyorlar... erkekler birzda gurur yapıyor çok üzülüyorlar.. malesefte bizim gibi dışa değilde içe atıyorlar... nasıl bizim yumurtalar stresten etkileniyorsa onlarında spermleri etkileniyor
bu durumda senin olayları biraz şakaya alıp ona moral vermen lazm

Ay baluşum evet hatırlıorum sabah 5 de günaydın diyordun
Şimdi sıra bize geldi benim kız hem sağda hem solda aktif oturunca rahatlıo bende oturarak uyudum
Adam da teselli veriyo az kaldı dayan diye

Kesinlikle doğru diyorsun. İşte bu zaman kadar tiye alıp moralini bozmadan devam etmeye çalıştım ama bu sefer de konunun ne kadar ciddi boyutlara varabileceğini anlamadığını fark ettim. O yüzden bu can sıkıcı bilgilendirmeyi yapmam gerekiyordu sanırım. Belki bir tedaviye gerek kalmayacak belki de çok zor bir tedavi süreci gerekecek bilemiyoruz ki. Mesela biz yakın zamanda arabamızı sattık yenileme amacıyla ama ben şimdi düşünüyorum acaba yeni bir araba kredisine girsek mi yoksa bu para bize tedavi için gerekir mi? Ya da hadi yeni bir araba kredisine girdik aldık diyelim pahalı bir tedavi gerekirse kısa vadede karşılayabilir miyiz? Aaaah aaaahhh kadın olmak cidden zor anacım. Aklımızda kırk tilki
Kurtarın beniiiii
Seni Allah kurtarsın diyelim Nurcum

kesinlikle ciddi bir konuşma şart zaten.. onsuz asla anlamıyorlar.. ben bundan sonraki süreci dedim cnm çok şakaya almadan ama cokta sıkmadan
biz araba alacaktık kredi çekecektik arada tüp içinde çektik
yani insan kendini zorlayınca önünden çıkıyor
eğer ikinizde çalışıyorsanız hesap yapın altından kalkarsanız azcıkta kendinizi sıkarsanız olur
ama önce yolu çizmek lazm
mesela tüpte kesin kararlımısınız... kararlıysanız bile merkezi seçmeniz lazmki fiyatı bileceksiniz :)

Daha yolumuz hiç belli değil işte. Bir doktora tüm sonuçlarla göründükten sonra ne diyecek onun yorumunu da duymak istiyorum. Biz yaklaşık 13 aydır bekliyoruz. Ben bu süreyi maksimum 16 aya kadar uzatırım diye düşünyorum vitamin desteğini denemek için. O da en maksimumu yanii. Ondan sonra aşılama mı tüp mü kısmını biraz daha deşmem gerekiyor kendi içimde Sizin dediklerinizi hep düşünüyorum çünkü. Aşılama yaptırsam tutmasa onca parayı boşa mı harcamış olurum? onun yerine direkt tüp mü düşünsem? gibi gibisinden bir sürü soru var kafamda. Beni bol düşünmeli bir süreç bekliyor Bal0ncuk 'um. Bakalım zaman ne gösterir

Bir avuç kişi bir hamile kalamadık ki şu 2020 hamileliği hedefleyen gruptan çıkıp hep beraber level atlayalım Yıl olacak 2022 artık

Sen nasılsın? Keyfin sağlığın yerinde mi?

insan bir müddet sonra eehh yetti artık diyor tabi.. bende 2 senenin sonunda öyle oldum
ama cok yıprandım özel klinikteki ürologlara bile gittik
şimdi pişmanım hesapladım tüp bebek kadar para koymuşum
ama tabi şans işi.. mesela olive gebe kaldı bizden daha kötü değerle... mucizelerde olmuyor değil :)
ayy 2022 olsada gönüller bir kuzum benim..
ben işe başladım hem iş hem ev hem bebek uykusuzluk zor oluyor
umarım sizinde uykusuz kaldığınız günleri en yakın zamanda görürüz cnım benm..
şöyle bişeyde var bazı merkezler rapor kabul ediliyor böylece fiyat düşüyor... rapor içinde 2 yada 3 aşılama şartı aranıyor
onu araştırabilirsin
şu sıralar cukulatam o işin peşindeydi :)

Ay evet onu da duydum. Heyet raporu falan isteniyor. Hatta Zeynep Kamil'e gitmiştim ben ilk. Orda sadece seni muayene etmek için bile 5658484146 tane test istiyorlar ölüm gibi bir şey. İşte ben de bunları düşünüyorum tüpe ihtiyaç duyarsak bir kısmını devletin karşılaması için birkaç aşılama şartı koyuyor devlet. Direkt aşılamadan tüpe geçersem o desteği alamam. Heyet raporunu almak da çile gibi devlet hastanesindeki o yorucu sürece katlanabilir miyim diye düşünüyorum. Yaşayıp görücez mecbur

Ayy zaman ne kadar çabuk geçmiş yaaa hangi ara işe başladın Senin için zor oluyordur kuzum yaaaa, tam delirmelik dönemdesin Lena kaç aylık oldu?

Bu arada geçen instagramda anne baba ve bebeğin bir gece uykusunun videosunu gördüm. Gece boyunca baba bir kez bile uyanmazken, anne bütün gece hem uyurken hem de uyanıp bebeği emziriyordu. Bebek böyle saatte bir meme istiyor, saatte bir mıkırdanıyordu. Anne de duruma o kadar hakim ki göğsünü açık bırakıp uyumaya çalışıyordu bebek emerken sürekli. O videodan sonra nasıl uykusuz kaldığını daha iyi anlayabiliyorum

Benimki ben söylediğimde ikna olmamıştı, kabul etmiyordu. "Sana kim doğal yoldan çocuğumuz olmayacağını söyledi" falan diye celalleniyordu bir de. Ne tartışmalar ne tartışmalar... Ben artık çocuk yapmaktan vazgeçmiştim ciddi bir tartışmadan sonra. Ürolog ona tek tek her şeyi anlatıp "Merak etmeyin, kısır değilsiniz. Tüp bebek tedavisiyle çocuk sahibi olabilirsiniz. Daha fazla beklemenize gerek yok" gibi bir konuşma yapınca bunda ampuller yandı. Çok zor günlerdi gerçekten. Sizinkiler kolay kabullendiyse ne mutlu

Bu arada takviyelerin etki etmesi için en az 2-3 ay diyorlar. Eşime iki aylık ilaç tedavisi verildi takviyelerle beraber ama bizim şansımıza ters tepti maalesef. İlk aydan sonuç alan da var tabii. Neye göre nasıl oluyor, tesadüf mü çözemedim oraları. Tüp bebek merkezinde ilk görüşmemizde doktor "Sperme iyi gelen bir ilaç yok" demişti mesela. Kafalar karışıyor epey. Tam teslimiyete girdim ben o süreçte

Zeynep Kamil'e ben de gittim ama heyet raporunu, aşılama süreçlerini falan kaldırabilecek durumda değildim. Zaten ilk denemede sonuç alacağımızın da bir garantisi yoktu. Doktorlarımız da "Daha fazla beklemenize gerek yok" deyince biraz da zorunlu hızlandırılmış bir sürece girdik. Yoksa benim de karar vermem çok zor olurdu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…