- Konu Sahibi Paresilaaa
-
- #208.721
4te yattım ben.sen erkencisin bayaGünaydın bacım bize çoktan aydı ama neyse
Benim eşim derin uyuyor dönüp durduğumu bile hissetmiyor kio zaman akşam uyumayacan
beyazım bulutum bu sözler çok tanıdık
birde son haftayı görün
benm kaplumbağa gibi ellerim ayaklarım havada kalmıştı dönememiştim
herif çevirmişti
hadi ordan... çıtırsın sen
kurumazsın
@olive_bluto acil gelmen lazm
millet kurumuş
Aslında onun beklediği şey farklıdaAz kaldı dayannn
Hamarat hatunun hali başka bacım eline sağlık bende evi kırkladım ama her yerim tutuldu4te yattım ben.sen erkencisin bayahamur mayalamak için alarm kurmuştum 11 de kalktım hala uykum var gerçi
Benim eşim derin uyuyor dönüp durduğumu bile hissetmiyor kiay uy yaparak yuvarlanıyorum bir ara uykuda baya sallandım deprem oluyor sandım bebeymiş uyancağı saatleri bile öğretti şimdiden
Benimki kabulleniyor ya direkt problemi. Sadece çok geniş bilgisi olmadığı için ilerde nelere ihtiyaç duyulabileceğini tam anlayamıyordu. Konuşunca daha oturdu kafasında şükür. O açıdan şanslıyım sanırım. Kabul etmeme eğiliminde olmalarını da çok muhtemel görüyorum zaten. Şükür o dönemlerin geçmiş nealcim. Onun stresi bir başka oluyor insan vazgeçiyor cidden. Mesela ben de eşime bu test için yaptır diyip duruyordum tedbiren, bir türlü yaptırmıyordu. Ben de en son vazgeçtim hiiiç ağzıma almadım. Baktı ki 1 yıl geçti kendisi geçen ay yaptırıcam ben diye tutturdu.Benimki ben söylediğimde ikna olmamıştı, kabul etmiyordu. "Sana kim doğal yoldan çocuğumuz olmayacağını söyledi" falan diye celalleniyordu bir de. Ne tartışmalar ne tartışmalar... Ben artık çocuk yapmaktan vazgeçmiştim ciddi bir tartışmadan sonra. Ürolog ona tek tek her şeyi anlatıp "Merak etmeyin, kısır değilsiniz. Tüp bebek tedavisiyle çocuk sahibi olabilirsiniz. Daha fazla beklemenize gerek yok" gibi bir konuşma yapınca bunda ampuller yandı. Çok zor günlerdi gerçekten. Sizinkiler kolay kabullendiyse ne mutlu
Bu arada takviyelerin etki etmesi için en az 2-3 ay diyorlar. Eşime iki aylık ilaç tedavisi verildi takviyelerle beraber ama bizim şansımıza ters tepti maalesef. İlk aydan sonuç alan da var tabii. Neye göre nasıl oluyor, tesadüf mü çözemedim oraları. Tüp bebek merkezinde ilk görüşmemizde doktor "Sperme iyi gelen bir ilaç yok" demişti mesela. Kafalar karışıyor epey. Tam teslimiyete girdim ben o süreçte
Zeynep Kamil'e ben de gittim ama heyet raporunu, aşılama süreçlerini falan kaldırabilecek durumda değildim. Zaten ilk denemede sonuç alacağımızın da bir garantisi yoktu. Doktorlarımız da "Daha fazla beklemenize gerek yok" deyince biraz da zorunlu hızlandırılmış bir sürece girdik. Yoksa benim de karar vermem çok zor olurdu
Yaa o kadar iyi anlıyorum ki. Bizimki tam da dediğin gibi oldu işte. İki özel bir devlet doktoru "Tamam tüpe geçin" deyince "Tamam bari bir ön görüşme yapalım" dedik. O niyetle gittiğimiz merkeze karar vermiş bir şekilde çıktık oradan. Bazen de kötü sandığımız şeyler iyi bir şeylere de vesile olabiliyor. Kararı bana bıraksalar sürüncemede kalırdı gibi geliyor ya da öncesinde "Biraz da şunu biraz da bunu deneyelim" deseler iyice birbirimize girip komple bırakabilirdik. Çok yıprandık çünkü o süreçte. Sizin de önünüze güzel güzel kapılar açılır inşallah. En kısa zamanda en hayırlı yoldan mutlu haberi alırsınızBenimki kabulleniyor ya direkt problemi. Sadece çok geniş bilgisi olmadığı için ilerde nelere ihtiyaç duyulabileceğini tam anlayamıyordu. Konuşunca daha oturdu kafasında şükür. O açıdan şanslıyım sanırım. Kabul etmeme eğiliminde olmalarını da çok muhtemel görüyorum zaten. Şükür o dönemlerin geçmiş nealcim. Onun stresi bir başka oluyor insan vazgeçiyor cidden. Mesela ben de eşime bu test için yaptır diyip duruyordum tedbiren, bir türlü yaptırmıyordu. Ben de en son vazgeçtim hiiiç ağzıma almadım. Baktı ki 1 yıl geçti kendisi geçen ay yaptırıcam ben diye tutturdu.
Valla takviyelere de 3 ay ile 6 ay arası etki ediyor diyorlar doğru diyorsun ama internette okuyorum. Takviyeyi kullandım 2. Pakete başlamadan hamile kaldım diyenler de çok. Ben de tam anlayamadım ordaki sistemiama ben de biraz tahammülsüzleşmeye başladım sanırım. Kimse kusura bakmasın da bir 6 ayda takviye işe yarasın diye beklemek istemiyorum yani direkt tüpe geçmesem bile en azından takviyeden daha etkili olucanı düşünndüğüm aşılamayı deneyebilirim gibime geliyor. Kafam bayağı karışık anlıcan. Hamile kalmaya çalışmak zaten stresli evet ama bir sorunun varlığını bilip ona rağmen kalmaya çalışmak daha da stresliymiş. Şimdi sizi daha iyi anlıyorum o yüzden. Az önce regl de oldum zaten. Yarın sabah artık testlerimi yaptırıp, ilk fırsatta doktora tekrar gidicem. Bakalım doktor ne diyecek merak ediyorum. Daha önce direkt infertelite doktoruna gitmemiştim. Bu adamın uzmanlığı infertelite, özellikle seçtim. O kadar da sıkıldım ki içimden keşke siz tüp bebek yapın dese de kurtulsak bu belirsizlikten diye de geçmiyor değil süreç bir yandan korkutuyor ama bir yandan belirsizliğin de artık olmamasını istiyorum.
Bide nöbet var lütfen onuda ekleyelimmatematik
Aminnn ama zor beeeKesinlikle doğru diyorsun. İşte bu zaman kadar tiye alıp moralini bozmadan devam etmeye çalıştım ama bu sefer de konunun ne kadar ciddi boyutlara varabileceğini anlamadığını fark ettim. O yüzden bu can sıkıcı bilgilendirmeyi yapmam gerekiyordu sanırım. Belki bir tedaviye gerek kalmayacak belki de çok zor bir tedavi süreci gerekecek bilemiyoruz ki. Mesela biz yakın zamanda arabamızı sattık yenileme amacıyla ama ben şimdi düşünüyorum acaba yeni bir araba kredisine girsek mi yoksa bu para bize tedavi için gerekir mi? Ya da hadi yeni bir araba kredisine girdik aldık diyelim pahalı bir tedavi gerekirse kısa vadede karşılayabilir miyiz? Aaaah aaaahhh kadın olmak cidden zor anacım. Aklımızda kırk tilki
Seni Allah kurtarsın diyelim Nurcum
Niyeki hiç kimya lafı da geçmediBen seni niye kimyacı biliyordum
Hey yavrum hey keçiboynuzu bu ben aldiydim da kullanmiom kullanam bari ise yariyorsaAslında onun beklediği şey farklıdahunnap keçi boynuzu alıyımmı diyo doğuma kadar ancak toparlarmış kriz geçirdim resmen
Bize tüpte de takviye verdiler 3 ay kullandık ondan sonra yumurta toplama sperm toplama oldu o takviye kısmını zaten tüpçü veriyo olursa belki o ara olur diğer türlü siz kullanıp gitseniz de aynı yere donebilirsinizBenimki kabulleniyor ya direkt problemi. Sadece çok geniş bilgisi olmadığı için ilerde nelere ihtiyaç duyulabileceğini tam anlayamıyordu. Konuşunca daha oturdu kafasında şükür. O açıdan şanslıyım sanırım. Kabul etmeme eğiliminde olmalarını da çok muhtemel görüyorum zaten. Şükür o dönemlerin geçmiş nealcim. Onun stresi bir başka oluyor insan vazgeçiyor cidden. Mesela ben de eşime bu test için yaptır diyip duruyordum tedbiren, bir türlü yaptırmıyordu. Ben de en son vazgeçtim hiiiç ağzıma almadım. Baktı ki 1 yıl geçti kendisi geçen ay yaptırıcam ben diye tutturdu.
Valla takviyelere de 3 ay ile 6 ay arası etki ediyor diyorlar doğru diyorsun ama internette okuyorum. Takviyeyi kullandım 2. Pakete başlamadan hamile kaldım diyenler de çok. Ben de tam anlayamadım ordaki sistemiama ben de biraz tahammülsüzleşmeye başladım sanırım. Kimse kusura bakmasın da bir 6 ayda takviye işe yarasın diye beklemek istemiyorum yani direkt tüpe geçmesem bile en azından takviyeden daha etkili olucanı düşünndüğüm aşılamayı deneyebilirim gibime geliyor. Kafam bayağı karışık anlıcan. Hamile kalmaya çalışmak zaten stresli evet ama bir sorunun varlığını bilip ona rağmen kalmaya çalışmak daha da stresliymiş. Şimdi sizi daha iyi anlıyorum o yüzden. Az önce regl de oldum zaten. Yarın sabah artık testlerimi yaptırıp, ilk fırsatta doktora tekrar gidicem. Bakalım doktor ne diyecek merak ediyorum. Daha önce direkt infertelite doktoruna gitmemiştim. Bu adamın uzmanlığı infertelite, özellikle seçtim. O kadar da sıkıldım ki içimden keşke siz tüp bebek yapın dese de kurtulsak bu belirsizlikten diye de geçmiyor değil süreç bir yandan korkutuyor ama bir yandan belirsizliğin de artık olmamasını istiyorum.
Çok tatlısınHamarat hatunun hali başka bacım eline sağlık bende evi kırkladım ama her yerim tutuldu
Ben bilmem. Özel ders zamanları kimya diyordun sanki ya :/Niyeki hiç kimya lafı da geçmedi
Bunu söylediğin güruha bir daha bir bak istersen ahshhsjs Biz korunmayı beceremedik demek ki. Keşke bize de anlatsalardı nasıl bir korunma şekliyse buYa bugün öğretmen arkadaşın birinin hamile olduğunu öğrendim ve cidden bende problem olduğunun kanısına vardım yanlış yapiom bence2 senelik evliler korunuolarmis sadece bı gece çok alkollü imisler ve korunmamislar sonuç şuan 7 haftalık hamiş alkole de başladım ama daha çok içmem lazım demekki
Kimya hiç çıkmaz nefret ederim kimyadan çünküBen bilmem. Özel ders zamanları kimya diyordun sanki ya :/
Bunu söylediğin güruha bir daha bir bak istersen ahshhsjs Biz korunmayı beceremedik demek ki. Keşke bize de anlatsalardı nasıl bir korunma şekliyse bu
Çocuk düşünmeyenlerin daha mı çabuk oluyor anlamadmYa bugün öğretmen arkadaşın birinin hamile olduğunu öğrendim ve cidden bende problem olduğunun kanısına vardım yanlış yapiom bence2 senelik evliler korunuolarmis sadece bı gece çok alkollü imisler ve korunmamislar sonuç şuan 7 haftalık hamiş alkole de başladım ama daha çok içmem lazım demekki
Yok kuzum cesaretim gelmiyo hemde maddi yönden biraz toparlanalim dedik ocaktan sonra herhangi bi ay bida bakcaz.. sen naptın azıcık kaldıÇocuk düşünmeyenlerin daha mı çabuk oluyor anlamadmSiz tüplü bebe konusunu kapattınız mı iş kadını oldun sormaya fırsat olmadı
İşte tam o sürüncemedeyim ben nealcimYaa o kadar iyi anlıyorum ki. Bizimki tam da dediğin gibi oldu işte. İki özel bir devlet doktoru "Tamam tüpe geçin" deyince "Tamam bari bir ön görüşme yapalım" dedik. O niyetle gittiğimiz merkeze karar vermiş bir şekilde çıktık oradan. Bazen de kötü sandığımız şeyler iyi bir şeylere de vesile olabiliyor. Kararı bana bıraksalar sürüncemede kalırdı gibi geliyor ya da öncesinde "Biraz da şunu biraz da bunu deneyelim" deseler iyice birbirimize girip komple bırakabilirdik. Çok yıprandık çünkü o süreçte. Sizin de önünüze güzel güzel kapılar açılır inşallah. En kısa zamanda en hayırlı yoldan mutlu haberi alırsınızEşinin tavrı senin işini çok kolaylaştıracaktır hangi yolu denerseniz deneyin
Alkol bütün gebeliklerin anasıdırYa bugün öğretmen arkadaşın birinin hamile olduğunu öğrendim ve cidden bende problem olduğunun kanısına vardım yanlış yapiom bence2 senelik evliler korunuolarmis sadece bı gece çok alkollü imisler ve korunmamislar sonuç şuan 7 haftalık hamiş alkole de başladım ama daha çok içmem lazım demekki
İşte tüpe de gitsek önden takviye alma kısmını tamamlamış oluruz. O arada da şansa bala tutar belkiBize tüpte de takviye verdiler 3 ay kullandık ondan sonra yumurta toplama sperm toplama oldu o takviye kısmını zaten tüpçü veriyo olursa belki o ara olur diğer türlü siz kullanıp gitseniz de aynı yere donebilirsiniz
Benim eski iş yerimde bir arkadaş vardı. Bayağı da korkuyordu gebelikten. Kocası da ondan biraz yaşça büyüktü adam artık çok istiyordu çocuk sahibi olmayı. Kız korunmayı bıraktığı an patlattı bombayıKimya hiç çıkmaz nefret ederim kimyadan çünkü
Bilmiyom valla neyi yanlış yapioz şuan o kdr çok artti ki alkolluyduk korunuoduk sözleri etrafımda psikolojim bozulmaya başladı
3 ay sonra güzel haberlerinizi alırız inşallahYok kuzum cesaretim gelmiyo hemde maddi yönden biraz toparlanalim dedik ocaktan sonra herhangi bi ay bida bakcaz.. sen naptın azıcık kaldı
En güzelini yapıyorsun işte sonra uykular haram oldu demeyesin3 ay sonra güzel haberlerinizi alırız inşallahcesarete ihtiyacın yok güçlü kadınsın sen üstesinden gelirsin biz aynı evden çıkmıyoruz her gün aynı geçiyor son zamanların ağırlığı var o da olsun o kadar diyoruz :) sorumluluklar gelmeden bolca yatıyım diyorum tembel moddayım :)
Benim yerime de izle olar miha bir de esra erol izliyorum halaentrikalar entrikalar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?