Gebeliğe Hazırlık 2020 Yılında Gebelik Planlayanlar 👶

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Oyle bir durum olsa çok fazla belirtisi var, mutlaka bir fark eden olurdu. Gogus sismesi, acisi, sut gelmesi, regl düzensizliği, inatci ve düşmeyen prolaktin, aşırı duygusallik, gerginlik, agrili cinsellik ve isteksizlik vs. Ne kadar cikmisti ve ne belirtiler vardi.

Ben göğüslerimin büyümesinden ve ağrımasından şüphelenip gidip baktırdığımda yükselmiş oluyordu işte. İlk 2020 yazıydı rutin hormonlara bakılmıştı gebeliğe engel bir durum var mı diye. O zaman 31 mi ne çıktı. Doktor dedi ki bu sınır ilaca gerek yok ama 6 ay sonra bir daha baktır. Sonra ben Allah'ın anksiyetelisi rahat durur muyum araştırıp bunun ciddi bir durum olabileceğini öğrenince 2-3 ayda bir yaptırdım kafama göre bazen kendim direkt gittim yaptırdım bazen doktora söyledim falan. Bu arada 2 ay arasız mantar ilacı kullandıktan sonra ilaçlar bitti bir hafta sonra falan baktırdım 103. Aklımı oynatıyordum. Endokrinciyle konuştum. Kullandığın bütün ilaçları bırak üç gün sonra tekrar et dedi. 47'ye mi ne düştü. Taam ilaca da mr'a da gerek yok dedi adam. İlaçlar yapabiliyormuş öyle. Bir defa 47 mi 50 mi ne oldu o zaman ilaç verdiler. 5'e falan düştü. Sonra ben memem büyüdü diye gidip bir daha baktırdım yavaş yavaş yükselmeye başladı. Tüplü dalış öncesi yine baktırdım 65 mi 68 mi ne olmuş. Yine ilaç verdiler ama o tedavinin hemen öncesiydi. Sonra zaten hamile kaldım, bir daha baktıramadım. Son gittiğim endokrinciye anlattım bunları. Stres de yapmış olabilir, kullandığım ilaçlar da, bir sürü başka nedeni de olabilir ama şimdi bakıp kafa karıştırmayalım dedi. Ara ara kendi kendime hatırlatıp bunu düşünerek uykularımı kaçırıyorum

Sancilar gelince gider o his merak etme gshshs bende suan hic hamile kalamayacakmis gibi hissediyorum mesela kalinca gecicek

Sancilar gelince gider o his merak etme gshshs bende suan hic hamile kalamayacakmis gibi hissediyorum mesela kalinca gecicek
Kalınca geçmedi benim. Daha yeni yeni galiba hamileyim diyorum o da hareketler sayesinde. İlk 4,5 ay falan kontrole gidip ultrasonda görünce ikna oluyordum. Eve gelince yine gidiyordu o his. Sanki hala tedavideymişim de hamile kalma ihtimalim varmış gibi hissediyordum. İnşallah sen benim gibi delirmezsin karşim

Sana seyyar usg alaydik keske , unuttukca cikarir bakardin

Sana seyyar usg alaydik keske , unuttukca cikarir bakardin
Haa bak o konuda hakkımı teslim ediyorum. Haftada bir iki haftada bir kontrole gidiyormuş insanlar dayanamayıp. Öyle şeyler yapmadım. Doktorun çağırdığı zamanlar dışında bir kere erken gittim kafama göre. Onda da kardeşimin nikahında görenler "Niye karnın çıkmamış, niye kilo almadın" baskısı yaptığı için "Bir sorun mı var" diye kafaya taktığım içindi

Prolaktin zaten sut hormonu, goguslerde aci yapar, sut doluyor o esnada meme, misal iliskiden sonra memeler uyarilinca git olctur yüksek çıkar, reglden önce yuksek cikar, biraz stres yap git olctur yuksek cikar. En dogru olcme araligi reglin 2-4 gunleri arasi oluyor. Bahsettigin degerler cok yuksek degil, genelde dirayetli sekilde 100 ve sonrasında, bircok belirtiyi de beraberinde değerlendirerek mr isteminde bulunuyorlar. Ama sen içimde kalmasin diyorsan nöroloji/nöroşirürji bölümüne gidip prolaktin sebebiyle mr istedigni belirtebilirsin. Misal ben 5li değerleri daha hic gormedim, son yillar ilacli haliyle 30larda çıktığında şükrediyordum, direnc gostermeye baslamisti çünkü. Endokrinolog, şanssız azinlik bir kesim var, sürekli yüksek ve ilaca direnc gosteriyor, sen de o kesimdensin, omrun boyunca kontrollu gidip ilac kullanacaksin yuksek ihtimal dedi, adenom sınırdaydi, kanama yapmisti, az daha buyuk olsa microadenomdan makroadenoma gecis olacaktı ve ameliyat ile alinacakti. Yillarca ilac kullan mr cekil vs derken cok yavaş da olsa kuculdu, en sonunda mrlarda görünmemeya basladi ama hipofizde egrilik olustu. Yani cok stres yapilacak bir durum değil aslında. Bunca şey olmasina rağmen gayet iyiyim. İlk yıllar nu hormon agzima s.ciyodu, duygusallik aglama sinir hali vs, sonra vücut bunye alıştı buna ve bu sebeple mesela gebelikte hiçbir değişiklik hssetmedm duygusal anlamda, çünkü o kdr alışkınim ki yillarca reklama bile agladim ben
Sure uzayinca kaniksama olyor insanda, inanasi gelmyor hakkat insan bunyesi işte, hemen adaptasyon sağlıyor

Şimdilik erteliyoruz işte bağalım. Şu süreçte zaten bir şey yapılamayacağı için unutup biraz rahatlayaydım iyiydi

Sinirlilik ve ağlaklık bende doğuştan ya. Hamilelikte azaldı bile hatta totomu kaşıyayım da nazar değmesin. Ota b.ka ağlarım normalde. Şimdi ağlanacak filmlere bile ağlamıyorum ama galiba geçen birazcık nazar değdirdim kendime. Bebek Geliyorum Demez diye bir komedi filmi var. Onda ağladım ahshhsjsj

E Bengü ikinciyi doğurmuş. Hiç de demiyonuz

Bi daaakine icime diil size sorcam. Yazdigim ana naletler olsun
Lağnet olsun içindeki bal0ncuk sevgisine

Akmerim hele hele gız akmos nirlerdesinn
Hele minnoş minnoş minnoş
Akmerim akmoşşş

Performansından düşmüşsün artk magazinci ünvanını haketmiosun neoş

Hsgsjshsg allah seni napmaya
Oyle gercekten, beynim hamileligi idrak edemiyor artik

Ahahah inanirim, ben de hareketli sarkilarda agliyodum
Bu surecte ztn sut hormonunun yuksegi makbul bacım, bol bol sut, oh misss
Lağnet olsun içindeki bal0ncuk sevgisine

Hele minnoş minnoş minnoş
Akmerim akmoşşş

Performansından düşmüşsün artk magazinci ünvanını haketmiosun neoş
Bu ne sevgi ah bu ne ızdırap
Hsgsjshsg allah seni napmaya

Oyle gercekten, beynim hamileligi idrak edemiyor artik
Eder eder, insanoglu hemen mod degistiriyor, hic ses etme sen, olcak o

Emekliliğim mi gelmiş

Ettirirler reyiz hiiiiç merak etme
Hyr emekli olamazsn
Sirkelen ve kendine gel..
Bundan snra ilk haberleri senden duymak istiyoruz

Ahahah inanirim, ben de hareketli sarkilarda agliyodum
Bu surecte ztn sut hormonunun yuksegi makbul bacım, bol bol sut, oh misss

Bu ne sevgi ah bu ne ızdırap

Eder eder, insanoglu hemen mod degistiriyor, hic ses etme sen, olcak o
Dayloşummmm çiçeeeğğeemmm

Ncık ben davetli olarak iştirak edeceğim
İ ihhhh, sensiz dugun yabamam
Hyr emekli olamazsn
Sirkelen ve kendine gel..
Bundan snra ilk haberleri senden duymak istiyoruz

Dayloşummmm çiçeeeğğeemmm
Yanar doner dedin bana nerdeyse beeee, tornistan dedinnnn, cark ediyo dedin, bana dedin resmen dedin, sen dedin
Neal Serengil ahshhsns

Siz yine mi arayı düzelttiniz yaaa hfff
Olaylar cok hizli gelisyo hiç anlamiyorm ben

İ ihhhh, sensiz dugun yabamam
Yav ben orada olacağım işte simli topuzum ve yanlarından çekiştirdiğim straplez elbisemle. Sizi hiç yalnız bırakır mıyım? Hiç sizi yalnız bırakır mıyım? Yalnız bırakır mıyım sizi hiç? Hiç!!!
Yanar doner dedin bana nerdeyse beeee, tornistan dedinnnn, cark ediyo dedin, bana dedin resmen dedin, sen dedin

Olaylar cok hizli gelisyo hiç anlamiyorm ben
Ben olsam affetmem ama sen bilirsin ama bence affetme ama karar senin tabii affetme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…