Gebeliğe Hazırlık 2020 Yılında Gebelik Planlayanlar 👶

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Günays 🌤
Sancılar, burun kanaması normalmiş. Karaciğer değerlerim sınırdaymış ama problem yokmuş. D vitamini kullanmama gerek yokmuş. Multivitaminin içindeki yetermiş. Şekerle ilgili hiiiiçbir şey demedi. Ben de sormadım. Şeker yüklemesi yapılmamış oldu yani

Güzel haberler

Benim kocayi götürdüm ya spermiogram testinde ileri hareketlilikte sıkıntı çıktı, fiziksel muayene sonucu sol tarafta varikosel çıktı usg cekilecek bakalim . Yine hicbir isim yolunda gitmiyor
Özellikle ileri hareketlilik önemli diye okumuştum ben de ama buna özel bir doktor yorumu almadım henüz. Biz de hem ileri hareketlilik hem de 1 cl deki toplam sperm sayısı düşüktü.
Bir sonuçlar gelsin bakalım kuzu belki isterim senden ismi.
Kızlar ileri hız düşük diyonuzda bizimde düşük ileri hız ama doktor bu önemli değil gayet iyi demişti. Acaba bizimde sorunumuz bu mu?
Canım yukarda dediğim gibi ben bir sorun diye okumuştum. Ama özellikle bu duruma ürolog yorumu almamış eşim. Üroloğa gönderdim aslında ama bensiz gittiği için doğru düzgün yorum alamamış tabi ben şimdi zeynep kamildeki tüm testleri yapma aşamasında olduğum için üzerine düşmedim ürolog kısmının. Tüm tetkikleri olduktan sonra hemözelde hem devlette infertelite doktorundan yorum almayı planlıyorum. Ama eşimi devlette gönderdiğim ürolog fiziksel muayene edip varikosele baktı bu değerlerle. Sorun görünmüyor ama tedbiren doppler çekelim demişti. Sperm hız ve sayısındaki azlıktan varikoseli kontrol ettiğini düşünüyoruz. Bir de değerlerin yükselmesi için eşime proxeed vermişti doktor. İlk ay düzenli kullandı ama bi gebelik olmadı. İnternette bunla gebe kalan olduğunu çok okudum ama düzenli olarak 3-6 ay kullanım öneriliyor. Sperm hız ve sayısı bunla çok yükselmiş insanlar okudum yorumlarda.
Umarım değişir rengi
Valla yaradı bakmaya korkuyorum alış veriş yapacağım diye o taytlari seviyorum. kalçayı falanda toparlıyor ya iyi duruyor popiş
Ben de uygulamalara bakmamaya çalışıyorum fiyatını çok takip ettiğim düştüğünden emin olduğum şeyleri aldım bile tabi Bal0ncuk yoksa fiyatlarda sürekli oynama var canım indirimler çoğunlukla kandırmaca
Ohh ohh sevindim nealim. Allah tamamına erdirsin sorunsuz sıkıntısız

Ben dün hormonlar için kanımı verdim, ultrason da çekindim. Kan değerlerime şimdi baktım daha önce olduğu gibi normal görünüyor. Ultrasonda yumurtalık folikül sayımı yaptılar. Sağda 2-3 solda 5-6 diye not etti. İnternetten baktım her ikisinin toplamı 7-10 arasındaysa yumurtlama iyi demekmiş. Zaten ordaki doktor eğer sayımda sorun olursa ayrıca amh için gönderiyoruz teste, eğer sorun yoksa amh yapmıyoruz, amh başlı başına erken menopoz göstergesi değil demişti. Beni bir teste göndermedi. Uterus doğal diye yazmışlar o da gebelik için şartları sağladığı anlamına geliyormuş. "End. İnce düzeyli" demişler o da regl döneminde rahmin kalınlığı azaldığı için normal diye düşündüm. Benim değerlerimde şimdilik bir sorun yok gibi. Bir de 10 gün sonra falan smear ve kültür testi vericem onlar da sonuçlanında elimdeki tüm testlerle artık tedavinin konuşulacağı muayeneye gidicem.

Bu arada kızlar hsgyi 6 ay önce falan çekinmiştim. Acaba hala geçerli mi diye merak ediyordum belki bu bilgiye benim gibi ihtiyacı olan biri olur diye eklim. Zeynep kamilde çekilen hsg 5 yıl geçerliymiş. Tekrar hsg çektirmeye gerek yokmuş.

Son düzenleme:
gözün aydın neoşummmmmmm

indirim saçmalığı bittiğinde daha iyi olacak bence

Ohh ohh sevindim nealim. Allah tamamına erdirsin sorunsuz sıkıntısız
Amin inşallah. Sağ olasın
Ayy gözün aydın. İyi çıkmış sayı. Tedavi olursa ilaç etkisiyle daha fazla yumurtan da gelişebilir hatta
gözün aydın neoşummmmmmm
Sağ ol sağ ol sağ ol

Burda sancı verilip burda doğuracakmışım hiçbir şey anlamadım :) dua edin bana Ağlayasım geldi

Eklentiler

• 4C712D7C-110F-4A22-BA71-7E6EA5D9370F.webp
    30,4 KB · Görüntüleme: 33
DusunceBulutu surat asmak yok... korkmak yok...
hiç anlatıldığı gibi değil.. evet suni sancı yaşamadım belki zordur ama inan 1 saat sonra hepsi geçiyor
onu kucağına verdikleri an tüm herşey bitiyor...
sadece ona odaklan.... başka şeyi düşünme.. düşünürsen stres olursun
herşey güzel olacak

Buluuuuuuttt gözümüz aydın canım hiç kokrma doğum yaşamadım ama en yapamaz zorlanır diyen insanlar bile yaptı. Tamam suni sancı zordur belki ama dayanamıcan hiçbir şeyi sana yapmıyorlar sonuçta. Her şey bir şekilde yaşanıyor ve bitiyor. Bu da başlıcak ve bir yerde bitecek sen muradına ereceksin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…