- 17 Ocak 2020
- 4.669
- 10.245
- 158
- Konu Sahibi Paresilaaa
-
- #212.221
Gecem. Alışverişe gitcez cadalozla.Benimki kaçarak evlenmiş. 19'unda başlamış, 31'de dört çocukla kapatmış o defteri. Ben de 33'ümde tüpçü geziyordum işte birinci için
Uslanmıyorsun yani? Tebrikler
Çıkın gezin yav :/
Tam sinir krizi geçirmelik :) ben çocuğa tek bakmak için yemek yaparım demiştim :) yüce yaradan bana ve benim gibi olanlara sabır versin :)Sen "Gerek yok" derken onun "Sen çocuğa bakarsın, gel" diye çağırması
kesinlikle öyle kardeş en yakın dostu olur.ben bile bu yaşımda bir kız kardeşim olsaydı diyorum erkek kardeşlerimde iyidir gerçi :) kardeşi olursa paylaşmayı merhameti sahip çıkmayı öğrenir.ilerde dediğin gibi gidecek bir kapısı olur yalnız kalmaz.Kızlar ya o değil de, ben galiba kızıma bir kardeş daha istiyorum. Pedagoji kitaplarından birini okurken pedagog acaip güzel anlatmıştı. Çocuğun gelişimine etkisini, sosyalleşmesine katkısını falan. Ben ne kadar onun yasına insen de bazı şeyleri akranlarından öğrenmesi gerekiyor.
Şöyle bi düşündüm de, çocuğa bencillik mi yapıyorum? Ben 30 yaşındayım, babası 35. Bu çocuğun tam genç zamanlarında inşallah Allah nasip ederse 50li yaşlarda olacağız. Arada jenerasyon farkı olacak. Ne kadar yetirmeye çalışsak da yaşımız bazı yerlere yetmeyecek.
Bir kardeşi olsa birbirlerine destek olurlar. Biz bugün varız yarın yokuz. Tek olduğu için bize çok bağlanıp sonra yalnızlık çekmesini istemiyorum.
Siz ne dersiniz?
Valla benmde öyleydiKalan kalıyor valla her türlü
Sen bu hikayeyi anlatınca benim de eczanede yaşadığım bir şey geldi aklıma. Şimdi ben evin yakınında bir eczane var hep gebelik testi için oraya gidiyorum. Her defasında da "en uygun fiyatlı gebelik testinizden alabilir miyim" diyorum. Geçen doktora gitmeden önce yine aldım, reglime 6 gün vardı bir ihtimal gebelik varsa ve görünürse doktora para dökmim diye düşündüm. Neyse yine girdim eczaneye aynı cümleyle testi istedim. Parasını ödeyip çıkıcam, kadın da ağız alışkanlığıyla "geçmiş olsun" dedi beni uğurlarken. Sonra diğer kadına kısık sesle "ay ağız alışkanlığı geçmiş olsun diyorum gebelik testine" dedi. Sonra ben güldüm "sorun değil ya geçmiş olacak zaten muhtemelen yine" dedimhepimiz bir güldük orda. Eczanede iki kişilerdi. Muhtemelen ben çıktıktan sonra konuşmuşlardır bu kadın da 1 senedir gelip gidiyor diye bana üzülmüş olabilirler bir miktar
Benim de tuttuğum elimde kalıyo baluş
Kuzenm dr cnm.. Kendi geldi baktı
Karabiberlisini ilk duydum cnmYapmissindir eminim ama sıcak su limon bal ve bol karabiber çok iyi geliyor. Onlardan iç. Karabiberini bol koy ama içerken boğazın acısın ki iyi gelsin çok geçmiş olsun canım
Tüm bu düşüncelerin yanında bir anne baba olarak sizinde düşünceleriniz önemli..Kızlar ya o değil de, ben galiba kızıma bir kardeş daha istiyorum. Pedagoji kitaplarından birini okurken pedagog acaip güzel anlatmıştı. Çocuğun gelişimine etkisini, sosyalleşmesine katkısını falan. Ben ne kadar onun yasına insen de bazı şeyleri akranlarından öğrenmesi gerekiyor.
Şöyle bi düşündüm de, çocuğa bencillik mi yapıyorum? Ben 30 yaşındayım, babası 35. Bu çocuğun tam genç zamanlarında inşallah Allah nasip ederse 50li yaşlarda olacağız. Arada jenerasyon farkı olacak. Ne kadar yetirmeye çalışsak da yaşımız bazı yerlere yetmeyecek.
Bir kardeşi olsa birbirlerine destek olurlar. Biz bugün varız yarın yokuz. Tek olduğu için bize çok bağlanıp sonra yalnızlık çekmesini istemiyorum.
Siz ne dersiniz?
Kiz aslinda 2. Kediyi asla istemiyordum evde , sahiplendirelim diye vermislerdi esim vermek istemiyor kimseyeBenimki kaçarak evlenmiş. 19'unda başlamış, 31'de dört çocukla kapatmış o defteri. Ben de 33'ümde tüpçü geziyordum işte birinci için
Uslanmıyorsun yani? Tebrikler
Çıkın gezin yav :/
Kendinizi hazir hissederseniz neden olmasinki, once kendi psikolojini dusun, eksilerini artilarini verebileceklerini sonra karar verirsiniz. Ama cocuk acisindan kardes tabiki guzeldir kendi kardeşlerimi dusunerek konusuyorum❤Kızlar ya o değil de, ben galiba kızıma bir kardeş daha istiyorum. Pedagoji kitaplarından birini okurken pedagog acaip güzel anlatmıştı. Çocuğun gelişimine etkisini, sosyalleşmesine katkısını falan. Ben ne kadar onun yasına insen de bazı şeyleri akranlarından öğrenmesi gerekiyor.
Siz ne dersiniz?
Babasını bilmiyorum bu düşüncelerimden haberi yok, zaten en az iki yil da yasak o ayrı ama, ben çocukları seviyorum. Bakmak zor gelmiyor.Valla benmde öyleydi
Tüpe başlarkende inanılmaz bir kasılma umutsuzluk vardı..
Hamileyken yaşadklarm cabasıydı
Ama insan unutuomuş :)
Corona değilim ama fena üşütmüşüm
Karabiberlisini ilk duydum cnm
Tüm bu düşüncelerin yanında bir anne baba olarak sizinde düşünceleriniz önemli..
Evet anlattklarn doğru bir bebeğin gözünden bakınca.. Peki ya siz?
Sizinde en az onun kdar isteyip hazır olmanz lazm
Yanı dediğim gibi hemen değil inşallah bi üç yıl sonra. Zaten olur mu onu da bilmiyorum. Sag tüpüm yok biliyosunuz alındı. Sadece bi düşünce şimdilik.Kendinizi hazir hissederseniz neden olmasinki, once kendi psikolojini dusun, eksilerini artilarini verebileceklerini sonra karar verirsiniz. Ama cocuk acisindan kardes tabiki guzeldir kendi kardeşlerimi dusunerek konusuyorum❤
Bbasıda isterse neden olmasn :)Babasını bilmiyorum bu düşüncelerimden haberi yok, zaten en az iki yil da yasak o ayrı ama, ben çocukları seviyorum. Bakmak zor gelmiyor.
Üç yıl diyon ya ohooo üç yıla kim bilir neler olacak, neler değişecek. O zaman düşünürsünüz. Ben doğumdan 5 ay sonra 35 oluyorum, babası 36. Aynı şeyleri bu çocuk için düşünüyorum. Ninesi dedesi gibi mi olacağız diye ama onlarım devrinde bu yaygın bir durum olacak. İş hayatına katılan kadınların çocuk yapma yaşı genelde 30 ve sonrasına kaldığı için arkadaşları da öyle olacak muhtemelen. Biz dört kardeşiz. Çocuğumun da kardeşleri olsun çok isterdim ama ne imkanlar ne de yaş elverir ona. Bakalım bu doğsun biraz büyüsün de hele o zamana ne olur ne biterKızlar ya o değil de, ben galiba kızıma bir kardeş daha istiyorum. Pedagoji kitaplarından birini okurken pedagog acaip güzel anlatmıştı. Çocuğun gelişimine etkisini, sosyalleşmesine katkısını falan. Ben ne kadar onun yasına insen de bazı şeyleri akranlarından öğrenmesi gerekiyor.
Siz ne dersiniz?
Herkes başka bir yandan sınanıyor işte. Hepimize sabır versin. Ben de yine görümce terörüne maruz kalıyorum. Annesiyle aramızı bozmaya çalışıyor şimdi de. Cuma akşamı sinirden oturup ağladım. Eşime "Doğuma gelmesin, istemiyorum" dedim. Söyleyebileceğini hiç sanmıyorum. Onun yaptığı bütün kötülüklere rağmen bugün arasın bu yine yumuşar, sadık kardeş olarak emrine amade olurTam sinir krizi geçirmelik :) ben çocuğa tek bakmak için yemek yaparım demiştim :) yüce yaradan bana ve benim gibi olanlara sabır versin :)
Karabiber iyi geliyor canım deneValla benmde öyleydi
Karabiberlisini ilk duydum cnm
Tüm bu düşüncelerin yanında bir anne baba olarak sizinde düşünceleriniz önemli..
Evet anlattklarn doğru bir bebeğin gözünden bakınca.. Peki ya siz?
Sizinde en az onun kdar isteyip hazır olmanz lazm
Ahahha onun kapadığı defteri sn 33 te anca açabildinBenimki kaçarak evlenmiş. 19'unda başlamış, 31'de dört çocukla kapatmış o defteri. Ben de 33'ümde tüpçü geziyordum işte birinci için
Ben de eğer imkan olsa çoook çocuklu bir ev isterdim ama tabi hem maddi olark onlara yetmek hem zaman hem de daha bir çok açıdan değerlendirilmesi gereken kararlar bunlar. Ama eğer mümkünse kesinlikle bir çocuğun en az bir kardeşi olması mükemmel bir şey bana kalırsaKızlar ya o değil de, ben galiba kızıma bir kardeş daha istiyorum. Pedagoji kitaplarından birini okurken pedagog acaip güzel anlatmıştı. Çocuğun gelişimine etkisini, sosyalleşmesine katkısını falan. Ben ne kadar onun yasına insen de bazı şeyleri akranlarından öğrenmesi gerekiyor.
Siz ne dersiniz?
Ay iyi bari sevindim. Normal hasta olmasına seviniyorum artık insnaların. bu covid bize veremi gösterip sıtmaya razı etti vallaValla benmde öyleydi
Ayyy bunu yapma yaaa
Hadi yaÜç yıl diyon ya ohooo üç yıla kim bilir neler olacak, neler değişecek. O zaman düşünürsünüz. Ben doğumdan 5 ay sonra 35 oluyorum, babası 36. Aynı şeyleri bu çocuk için düşünüyorum. Ninesi dedesi gibi mi olacağız diye ama onlarım devrinde bu yaygın bir durum olacak. İş hayatına katılan kadınların çocuk yapma yaşı genelde 30 ve sonrasına kaldığı için arkadaşları da öyle olacak muhtemelen. Biz dört kardeşiz. Çocuğumun da kardeşleri olsun çok isterdim ama ne imkanlar ne de yaş elverir ona. Bakalım bu doğsun biraz büyüsün de hele o zamana ne olur ne biter
Herkes başka bir yandan sınanıyor işte. Hepimize sabır versin. Ben de yine görümce terörüne maruz kalıyorum. Annesiyle aramızı bozmaya çalışıyor şimdi de. Cuma akşamı sinirden oturup ağladım. Eşime "Doğuma gelmesin, istemiyorum" dedim. Söyleyebileceğini hiç sanmıyorum. Onun yaptığı bütün kötülüklere rağmen bugün arasın bu yine yumuşar, sadık kardeş olarak emrine amade olur
Amaaan ne yapalım bizim de bunları yaşamamız lazımmış demek ki. Onların de pek kolay bir hayatı olmamış. Her devrin başka başka zorlukları, sıkıntıları varAhahha onun kapadığı defteri sn 33 te anca açabildinfabrika gibi hatunlar zaten bizim analar, basmışlar bebeği bamsışlar bebeği
Ohooo burada depraaaasyona girmek yassah! Birlikte geçirdiğimiz her anı dibine kadar sömürürüz biz de. Misler gibi olurAyyy bunu yapma yaaabu konuyu hep düşünüyorum zaten. Kaçta doğurup kaça kadar yaşıcaz da çocuğun kaç yaşını görecez diye annelerimizin bizle olduğu zaman kadar bile olamıcaz çocuklarımızla biz annelerimiz o kadar genç olmasına rağmen onlara yaşlı muamelesi yapardık. Şimdi çocuklarımız bize kim bilir neler yapacak şu an çok duygusallaştım bu konu ara ara hep kafama takılır canımı sıkardı zaten
Asıl sen nasılsın, nerelerdesin?
Hayırlı, vicdanlı evlatlar olsunlar. Böylesi saf kötülük gibi geliyor. Herkesin hayatı yeterince zor. İnsanlar saçma sapan şeylerle daha da zorlaştırmasalar keşke. Hayır yani menfaat desem o da yok. Öz kardeşinle ana babanın arasını açmak sana ne kazandırabilir?Hadi yaağlama böyle fesat insan için.arayı bozmaya çalışsa da sen hiç oralı olma sen üzülürsen daha çok zevk alırsın doğuma gelmesin sen ne diyorsan o olacak tabiki eniştede sana uymak zorunda.ilk günler zaten stres çok oluyor bir de onun stresini çekme.benim eşimde ablasına kıyamaz gerçi anasına da babasına da kıyamaz inşallah çocuklarımız bize böyle sadık olurlar :)
Ya bizim de yandan mı üstten mi nereden geldiğini anlamadığım anne kız kavgası sesleri oluyor bazen. Konuşmaları da duyuluyor. Kız ders mi çalışmıyor nedir hep bir okul kavgası. Bazen kız evin içinde koştura koştura eti koparılmış gibi ağlıyor. Kadın acaba dövüyor mu diyorum, içim gidiyor. Utanmasam apartman grubuna yazacağım bu her kimse çocukla beraber bir uzmana gidin ya da gelin beraber konuşalım diye. Of çocuk yetiştirmek çok zor. Çok korkuyorum biz de böyle şeyler yaşarsak diyeYukarıki komşu çocuğunu dövüyorarapça konuşuyor anlamıyorum dediklerini ama o kız çocuğunun sesi kulagimdan gitmeyecek sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?