- 19 Kasım 2019
- 53.607
- 136.116
- 698
- Konu Sahibi Paresilaaa
-
- #212.941
kız daha dur 5. güne gitmieceğini nerden biliosun ? aaaaaaaaaaaCanım sperm testimiz vardı diğer doktorlar eşin subfertil dedi ama tedaviy başladığımız doktor bu değerler nomale çok yakın etki etmez sizinki sebepsiz infertelite dedi. Dolayısyla ekstra bir şey istemediği için yaptırmadık. Bize şunu da yapın deseler hiç beklemeden yapardık. Artık kısmet diyelim ne diyelim.
Embriyologla grüştüm az önce. Beklemeden 3. günü transfer etsek şansım artar mı anne rahminde olmasıyla dedim. Adam aksine düşürür diyor. Labda 5. güne gitmeyecek bir embriyo anne karnında kesinlikle gitmez aksine labdaki kadar optimal koşullar oluşmayabilir rahminizde ve ebriyoyu rahim sonlandırabilir diyor. Diğer labları bilmem ama bizim labımız embriyoya en az anne karnındaki kadar iyi hatta çoğu zaman ordan daha da iyi bakıyor. Bunu bizim labımız için garanti edebilrim diyor. Bize de beklemekten başka bir şey kalmadı. Heyecanımız kursağımızda kaldı biraz ama ümit kesilmez diyelim
oscapar kan sulandırıcı iğne progestan iğne ve progestan fitil estrofem kullandımSigorta karşılamıyor dediler. Karşılıyor mu?
Bilemeyiz ama şansımızın bayağı minnoş olduğu gerçeğini de göz ardı edip heyecanlanmayacağım. Beklentiye girip sonra çok üzülmek istemem.kız daha dur 5. güne gitmieceğini nerden biliosun ? aaaaaaaaaaa
katroş.. 1 yumurtası çıkıp tek bir yumurtası döllenen var... lütfen pozitif olurmusun pls...Bilemeyiz ama şansımızın bayağı minnoş olduğu gerçeğini de göz ardı edip heyecanlanmayacağım. Beklentiye girip sonra çok üzülmek istemem.
Kıyafetleri geç almaya başladık biraz. Tam hatırlayamıyorum ama galiba ayrıntılıdan sonra başladık. Büyük eşyalarını önden almıştık çünkü çok pahalıydılar. İndirim yakaladıkça taksitle aldık
Sigorta karşılamıyor dediler. Karşılıyor mu?
Bana Prolutex iğne verdiler. Sigorta karşılamıyordu. Transfer hazırlığında başladım 7. hafta bitene kadar sabah akşam, 8. hafta sonuna kadar da günde bir yapıyordum. Kutular dolusu Prolutex aldık. O zaman kutusuna 210-225 arası veriyorduk bulduğumuz her eczanede fiyat değişiyordu. Şimdi çok daha pahalıdır. Progestan farklı bir kurala mı tabi acaba. Onu sen sor bir mademoscapar kan sulandırıcı iğne progestan iğne ve progestan fitil estrofem kullandım
bunların hepsinide sağlık ocağında aile hekimime yada kadın doğuma yazdırdım...
her günü bittiğinde yazdırıyordum hiç bir ilaca o kadar para vermedim
tüp bebeğe başlama sürecinide sayarsak yaklaşık 4-5 ay kullandım hep yazdırdım
şuan çıkartılmışsa bilmiyorum ama benm zamanımda yazılıyordu
keşke bilseydm en başından uyarırdım
eczacıyı yeniden aradım bu hormonın hiçbir markası karşılanmıyor diyor. Belki sonradan değişmiştir.oscapar kan sulandırıcı iğne progestan iğne ve progestan fitil estrofem kullandım
bunların hepsinide sağlık ocağında aile hekimime yada kadın doğuma yazdırdım...
her günü bittiğinde yazdırıyordum hiç bir ilaca o kadar para vermedim
tüp bebeğe başlama sürecinide sayarsak yaklaşık 4-5 ay kullandım hep yazdırdım
şuan çıkartılmışsa bilmiyorum ama benm zamanımda yazılıyordu
keşke bilseydm en başından uyarırdım
Kuzu senin toplanan yumurtalarının %35i 5. güne giden embriyo olmuş. Benim %35 şansla 0,70 5. güne gidebilen embriyo sayım çıkıyor. 1 embriyo bile değil yani benim daha çok şansa ihtiyacım olduğu aşikarkatroş.. 1 yumurtası çıkıp tek bir yumurtası döllenen var... lütfen pozitif olurmusun pls...
bende 14 tane toplandı 9 döllendi... 5 kaldı... düşün 14 taneden 5
şimdi sana göre 5 cok iyi görünecek demi... ama 14ten 4 kalmasını düşününce öyle deil.. sonuç kalıormu kalıor
oda kalacak.. ben inanıorum
hala negatifi çekio ya sabır çekecemeczacıyı yeniden aradım bu hormonın hiçbir markası karşılanmıyor diyor. Belki sonradan değişmiştir.
Kuzu senin toplanan yumurtalarının %35i 5. güne giden embriyo olmuş. Benim %35 şansla 0,70 5. güne gidebilen embriyo sayım çıkıyor. 1 embriyo bile değil yani benim daha çok şansa ihtiyacım olduğu aşikar
neyse size negatiflik basmıyorum. Tüp yapacak arkadaşları demoralize etmimBenim bedenim benim şanssızlığım
Ne kadar maliyetli olduğunu görüp kestiler demek ki. Nasılsa tüp bebek tedavisi görenler zengineczacıyı yeniden aradım bu hormonın hiçbir markası karşılanmıyor diyor. Belki sonradan değişmiştir.
Şanssız deme ya du bakalım belki de bir şeyler eksik yapıldı. Dna hasarı herkese baktırmıyorlar bu arada. Bize de eşimin değerleri düşmesine rağmen öneren olmadı. Kanda genetik test yaptırdık. Onun da sonucu çıkmadan tüpe başlamıştık bile. Sonuç çıkınca gittik Zeynep Kamil'de genetik uzmanına. Dna hasarı ve PGT'yi sordum özellikle. Gerek yok demişti adam. Genetik testte de Y kromozomunu azf-c bölgesinde mi ne delesyon çıkmıştı. Sperm sayısını azaltan bir şeymiş o daKuzu senin toplanan yumurtalarının %35i 5. güne giden embriyo olmuş. Benim %35 şansla 0,70 5. güne gidebilen embriyo sayım çıkıyor. 1 embriyo bile değil yani benim daha çok şansa ihtiyacım olduğu aşikar
neyse size negatiflik basmıyorum. Tüp yapacak arkadaşları demoralize etmimBenim bedenim benim şanssızlığım
Bende detaylidan sonra düşünüyorum daha hiçbir şey almadık zaten tayinciyiz bebek doğana kadar o yüzden oda falan yapmayacağım şimdilik. Beklemedeyim bakalım annem bir yandan sıkıştırıyor eşya alalım artık diyeKıyafetleri geç almaya başladık biraz. Tam hatırlayamıyorum ama galiba ayrıntılıdan sonra başladık. Büyük eşyalarını önden almıştık çünkü çok pahalıydılar. İndirim yakaladıkça taksitle aldık
Bana Prolutex iğne verdiler. Sigorta karşılamıyordu. Transfer hazırlığında başladım 7. hafta bitene kadar sabah akşam, 8. hafta sonuna kadar da günde bir yapıyordum. Kutular dolusu Prolutex aldık. O zaman kutusuna 210-225 arası veriyorduk bulduğumuz her eczanede fiyat değişiyordu. Şimdi çok daha pahalıdır. Progestan farklı bir kurala mı tabi acaba. Onu sen sor bir madem
Düşürme modunu olursa süper olur ama olmazsa bir daha denersiniz.inşallah çok bekletmez kızınızİnş canım düştük biraz mod olarak ama bakalım8-9 folikülle başlayıp, ultrasonda 4'e düştük. opuda 2'ye şimdiyse 1'e düştük. Onla beraber modumuz da düştü ama kısmet ne diyelim
istemediler hiç kuzu isteseler yaptırırdık
Umarım
Ben başta çok heyecanlıydım ama artık pek değilimGenelde şansla ilgili şeylerde de şansım yoktur. Hatta şanssızlığımla meşhur biriyim. Umarım hayat şaşırtır bizi ne diyim
Ben şuan hamilelik öncesinden daha fit daha enerjik durumdayım. Ama kıymetini bilene tabi.Ee hadi sen anne oldun sorumlulukların 100 kat arttı. Senin emekli olman gerekirken adam niye emekli olduçünkü belliki sende iş var daha
Güçlerimizi birlestirip kombo düğün yababilirisss sjhfhehfAhhh korktuğumz başımıza gelmiş
Cok geçmiş olsun balım..
Lütfen günde en az 3 lt su içmeyi ihmal etme..
Cnm o ilk 15 gn.. Snra artk bebek dış dünyaya alışıyor.. Terlemese bile eğer vücut sıcaklığı cok yüksek olursa iyi olmaz onun için ama yinede annesi sensin, en iyisini evini bebeni sen daha iyi bilirsin
Yaaa kıyamam sana
Maşallah katroşuma
2 olsun bizim olsun inşallah..
Evet yarn döllenip döllenmediii için arıyacakkar, snra 3. Gn snra 5.gn için arıyacanlar ama bize 3. Günde yeter
Sağlıklı sağlıklı gelişsinler, annelerine yavru olsunlar inşallah katroş
Hahaaha anestesizede
Ben cin gibiydmne zaman gidiyoruz sıkıldım diodum
Eee seviliosam değiş.. Bu tip hiç yakşmadk paroşşşş
Oyyy prenssss geliyor maşallah
N Neal vedayler dayler sizin sünnet düğününe rakip cıktı
Kızzz 3 yıl go gonun anasına go go koydukta bi pok yapamadık
Benm yolum 2. Bebe için yine tüp
Yanlz değilmişim, valla kıyafette kalın olunca bunalıo, ama benmki yaz bebesi cıbıldaklık istio anası gibi
Bugn 1 poz hatıra için yeniyıl çekimi yaptırdım, cıbıldak bir kıyafet giydirdik stüdyoda, çekim bitince senmisin lenayı giydirmeye çalışanaboooo elinden gelse tokatı yapıştıracak bana, öytt dedm sen 5 aylık bebesin kendine gel
Aşkoş orta yolu bulmuşsnz üzülme artk.. Seninde onunda gönlü olur
En en en en en doğru karar buydu aşkoş.. Hatta cok geç kalınmış bir karar ama geç olsun gç olmasn..
Kursa felan yazılsana
Kuzum sorsaydınız ya bu neden diye.. Mutlaka sebebini bilirlerdi
Doktorlar neden bir aciklama yapmazlar hic anlamam. Düşün dur bakalim neden oyle yazdilar diyegün geçmiyor ki yeni bir derdim olmasın.kalça ultrasonu çekildik çıkıklık yok çok şükür ama ultrasonu çeken adam kemik gelişimi az yazmış.doktor 1 ay sonra tekrar bakalım dedi. Ordan çıkınca eşim ee boyu nasıl uzadı o halde dedi anlamadım bende..
benim damat nabıo damatGüçlerimizi birlestirip kombo düğün yababilirisss sjhfhehf
Ben onun cibildakligini yirimmmmm, maymuss. Allamm yilbasi cekimi de varmisssskokla bizim icin annesiiiii
Biz olduğumuz yerdeyiz ama oda yapmadık. İki yıl kadar yanımızda yatar gibi geliyor. Anne yanı park yatak aldık. Yenidoğandan 2-3 yaşa kadar kullanılabiliyormuş. Ayrı odaya da taşısak da onda yatarBende detaylidan sonra düşünüyorum daha hiçbir şey almadık zaten tayinciyiz bebek doğana kadar o yüzden oda falan yapmayacağım şimdilik. Beklemedeyim bakalım annem bir yandan sıkıştırıyor eşya alalım artık diye
Emzirme yastığı vb. Onlara başlayayım bari şimdilik
bende ilk başlarda yaptırmadım önce sağ salim kucağıma alayım diye.. kötü geçince gebelik... işte bu ay yaptırmaya başladım odasını... 8 bilemedin 9. ayda çünkü yanımdan ayıracam odasına koyacam... alışması lazımBiz olduğumuz yerdeyiz ama oda yapmadık. İki yıl kadar yanımızda yatar gibi geliyor. Anne yanı park yatak aldık. Yenidoğandan 2-3 yaşa kadar kullanılabiliyormuş. Ayrı odaya da taşısak da onda yatar
bende ilk başlarda yaptırmadım önce sağ salim kucağıma alayım diye.. kötü geçince gebelik... işte bu ay yaptırmaya başladım odasını... 8 bilemedin 9. ayda çünkü yanımdan ayıracam odasına koyacam... alışması lazım
2-3 yaşına kadar kullanırsın ama yanında yatıramazsnki kuzum
Yanımda yatmasa da oda yapmam ki. O yatağı kullanabildiği kadar kullansın. Zaten öyle bir oda hevesim falan yok. Çocuk anlıyor mu desen yoo o da yok. Gereksiz geliyor. Zamanla düşüncem değişirse bakarızBebeğin odası ne zaman ayrılmalı sorusu, aslında keskin sınırlarla belli olan bir süreci kapsamıyor. Tamamen bebek ve annenin durumuna göre karar verilen bir süreci içeriyor. Bazen anneler için bebeklerinden ayrı yatmak zor olsa da bu sürecin fazla uzatılmaması gerekiyor. Çünkü bebeğin odasını ayırmak, ona bireysellik ve özgüven gibi kazanımlar sağlar. Küçük yaşta bu kazanımlarla yetişmesi ise ileride kişiliğini olumlu yönde etkiler. Uzmanlar, genel olarak bebeğin 1 yaşına kadar ebeveynleriyle, daha sonra ise kendi odalarında yatmasını öneriyor. Bu sürecin 2-3 yaşına kadar uzatılması ise kesinlikle tavsiye edilmiyor
N Neal şimdiden paraları hazırla annesi
ben çocuk odası değil genç odası şeklinde yaptırıorum ikide bir değiştiremem valla..Yanımda yatmasa da oda yapmam ki. O yatağı kullanabildiği kadar kullansın. Zaten öyle bir oda hevesim falan yok. Çocuk anlıyor mu desen yoo o da yok. Gereksiz geliyor. Zamanla düşüncem değişirse bakarız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?