- Konu Sahibi Paresilaaa
-
- #212.981
Bizi buraya seçerek getirmişler gibi ya ahjsjd Evli olan ablam her denemesinde zırt diye hamile kaldı. En uzun süren denemesi üç ay. Onda da "Ben acaba kısır mı oldum" diyordu. Üstelik hazırda doğmuş bir çocuğu varken diyordu bunu. Biz de işte malum korunarak hamile kalanlardanız (şuraya prezervatif emojisi rica edeceğim)Aynen takdiri ilahi diyoruz napakbak bana kız kardeşim doguracak erkek kardeşim gülde bekliyo bebiş eşi hamile daha Eylül'de evlenmislerdi görümcem desen on sene sonra buldu ikinciyi ama bizde tık yok
Bunları yapıp satıp köşeyi döndü insanlar ha. Sen de mi ticaretine atılaydın? Hem elin yatkın hem seviyorsun daNeyse azıcık havamız dağılsın nasıl olmuşuz
Çok ugrastiriyo o kdr vaktim yokki kuzum bunu üç günde bitirdim çünkü evdeydim ... Biz korunarak kalmaya calisioz ya ondan olmiyiBizi buraya seçerek getirmişler gibi ya ahjsjd Evli olan ablam her denemesinde zırt diye hamile kaldı. En uzun süren denemesi üç ay. Onda da "Ben acaba kısır mı oldum" diyordu. Üstelik hazırda doğmuş bir çocuğu varken diyordu bunu. Biz de işte malum korunarak hamile kalanlardanız (şuraya prezervatif emojisi rica edeceğim)
Bunları yapıp satıp köşeyi döndü insanlar ha. Sen de mi ticaretine atılaydın? Hem elin yatkın hem seviyorsun da
Ben de senin gibi düşünüyordum doğduktan sonra heves oldu.benim bir odam doğru düzgün oyuncağım olmadı onun odası olsun bir sürü oyuncakla dolsun eğlensin istiyorum. geçen babasına kızım istediği kıyafeti alsın cafelerde arkadaşlarıyla otursun çalışırım dedim.. ben hiçbirini yapamadım hep para biriktirmek zorundaydım.acıların çocuğu Emrah’a bağladım ama duygular değişebiliyor yaniBekarken kullandığım dolabı getirmiştim bu eve. Bir kısmını bebeğe ayırdık. Onu da yettiği yere kadar kullansın. Hiç öyle avize alıp duvar boyayım merakım yok ya. Zaten kiralık ev. Doğduktan sonra insana öyle hevesler yükleniyorsa bilmiyorum büyük konuşmayayım da şimdilik yapmıyoruz öyle şeyler
@Miss Bride olacaktı güya. Oyuna getirdi bizi. Mecburen biriniz devralacak bu misyonu. Ben instamom olmak için fazla üşengeç bir insanım
Umarım öyledir mesaj attım bakalım :/Aile hekimiyle hemşirenle bir konuş bakalım. Belki de onlar içini rahatlatacak bir şey söyler. Önemsiz, beslenmeyle hızla toparlayacak bir şey de olabilir yani ama işte dediğin gibi kafaya takılıyor
çok güzel olmuş nazar değdircem sanaNeyse azıcık havamız dağılsın nasıl olmuşuz
Bunun için diyorum ben de işte yalan söylüyorlar demiyorum yani. Çok ilginç geliyor. 3. gün transfer olmasalarmış laboratuvarda hepsi 5. güne gidecek miymiş yani o tutanların? Bu çok acayip geliyor. Bir bildikleri var demek ki neblem değişik işler zaten benim aklım hala dış ortamda döllenme olayını kavrayamadığı için çok da şey yapmıyorumCanım embriyolog dedi ki o 3. gün transferleri dış ortamda dursa bile 5. güne gidecek embriyolar aslında. Sayı az olunca şans olduğunu düşünüp transfer ediyorlar. Ama 5. güne gitmeyen bir embriyoyu size transfer edersek kalitesi ve sağlığından istediğimiz düzeyde emin olamadığımız için, ileride daha farklı sorunlar yaşayabilirsiniz diyor. Yani 3. günde tutan o embriyolar zaten 5. güne giderdi labda diyor. Ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemiyorum ama ne derlerse uyguluyoruz işte.
Embriyologa doktorun sebepsiz infertilite dediğini de demiş miydin? O da bir garip olay. Birbirlerinden de mi haberleri yok. Bilemedim ya insan bin tane şeyi sorguluyor. Bundan farklı olarak ne yapılabilirdi bari bunu desinler. İlaç mı fazla doz ya da uzun süre verilmeli, başka tetkik mi yapılmalı neblem. Yine aynı noktaya geliyorum sorgulayınca. Onlar da bu kadarını bilmiyor herhalde diyorumBen daha çok doktorumun, eşimin ve benim değerlerimi çok önemsememesi, çok az bulmamasına şaşkınım. Embryolog ilk iş eşinizin spermleri de sıkıntılıydı dedi. ee doktor normale çok yakın bu sebep değil dedi ama infertelite için. Eee hani benim amh düşüklüğüm çok önemli seviyede değildi. Neden o zaman sadece 1 tanecik yumurtam olgunlaştı. Embriyolaga dedimki, onca ilaç kullandım ettim gelişsinler diye, kullanmasaydım da gelişecek yumurtam mı bu yani o zaman dedim. Çünkü zaten hiçbir şey yapmasak her ay yumurtalardan biri gelişip olgunlaşıp salınıyor. Onu bilemeyiz belki aylık döngünüzde bu da bu kadar gelişerek salınmış olmayacaktı, bu tek yumurtanın gelişme sebebi ilaçlar olabilir dedi. Yani aylık döngümdeki yumurtalar salınsa bile belki de yeterince olgun olmuyorlar diye anladım. Eee madem bu kadar önemsizdi amh değerim, nasıl onca ilaçla sadcee bir yumurta büyütebildik.
Kuzum bizde geçen sene en azından maliyeti az olacak diye düşündük ama eğer o para çıkacaksa cikiyo bı şekilde az maliyet olmuyo hem umutsuz da olma belki tek olacak bizim olacak sene bu zamanlar minnosu seviyo Olcan kokluyo Olcan belkide umutsuz olmaOrası öyle şans yok değil ama düşük. Dondurup daha sonra daha az maliyetle 2. kez deneyebileceğim bir embriyo bile yok. Kendimi bu kötü koşullarda heyecanlandıramam maalesef. Yarın aradıklarında bu da gitti dediklerinde napıcam oturup ağlıcam. Şimdi bu ruh halimde yarın arasalar şaşırmam bile. Zaten beklentim yok. İğneleri yapıyorum ama süreç sonlanmış gibi hissediyorum.
Canım embriyolog dedi ki o 3. gün transferleri dış ortamda dursa bile 5. güne gidecek embriyolar aslında. Sayı az olunca şans olduğunu düşünüp transfer ediyorlar. Ama 5. güne gitmeyen bir embriyoyu size transfer edersek kalitesi ve sağlığından istediğimiz düzeyde emin olamadığımız için, ileride daha farklı sorunlar yaşayabilirsiniz diyor. Yani 3. günde tutan o embriyolar zaten 5. güne giderdi labda diyor. Ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemiyorum ama ne derlerse uyguluyoruz işte. Ben daha çok doktorumun, eşimin ve benim değerlerimi çok önemsememesi, çok az bulmamasına şaşkınım. Embryolog ilk iş eşinizin spermleri de sıkıntılıydı dedi. ee doktor normale çok yakın bu sebep değil dedi ama infertelite için. Eee hani benim amh düşüklüğüm çok önemli seviyede değildi. Neden o zaman sadece 1 tanecik yumurtam olgunlaştı. Embriyolaga dedimki, onca ilaç kullandım ettim gelişsinler diye, kullanmasaydım da gelişecek yumurtam mı bu yani o zaman dedim. Çünkü zaten hiçbir şey yapmasak her ay yumurtalardan biri gelişip olgunlaşıp salınıyor. Onu bilemeyiz belki aylık döngünüzde bu da bu kadar gelişerek salınmış olmayacaktı, bu tek yumurtanın gelişme sebebi ilaçlar olabilir dedi. Yani aylık döngümdeki yumurtalar salınsa bile belki de yeterince olgun olmuyorlar diye anladım. Eee madem bu kadar önemsizdi amh değerim, nasıl onca ilaçla sadcee bir yumurta büyütebildik.
Sen bu aralar yat dinlen sonra yaparsınBen de senin gibi düşünüyordum doğduktan sonra heves oldu.benim bir odam doğru düzgün oyuncağım olmadı onun odası olsun bir sürü oyuncakla dolsun eğlensin istiyorum. geçen babasına kızım istediği kıyafeti alsın cafelerde arkadaşlarıyla otursun çalışırım dedim.. ben hiçbirini yapamadım hep para biriktirmek zorundaydım.acıların çocuğu Emrah’a bağladım ama duygular değişebiliyor yani
Umarım öyledir mesaj attım bakalım :/
çok güzel olmuş nazar değdircem sanaseni gördükçe yapasım geliyor ama her boş vakitte yatıyorum kalıyor
Mesela şu da var burda hazır embriyolar kaliteli vs diyolar merkez değiştiriosun bunlar kaliteli değil yeniden baslicaz diolar kime neye nasıl inanacaksin çok değişik bı olay valla rabbim herkesin yardımcısı olsun gönlündeki kabul buyursun inşallah tez vakitteBunun için diyorum ben de işte yalan söylüyorlar demiyorum yani. Çok ilginç geliyor. 3. gün transfer olmasalarmış laboratuvarda hepsi 5. güne gidecek miymiş yani o tutanların? Bu çok acayip geliyor. Bir bildikleri var demek ki neblem değişik işler zaten benim aklım hala dış ortamda döllenme olayını kavrayamadığı için çok da şey yapmıyorum
Embriyologa doktorun sebepsiz infertilite dediğini de demiş miydin? O da bir garip olay. Birbirlerinden de mi haberleri yok. Bilemedim ya insan bin tane şeyi sorguluyor. Bundan farklı olarak ne yapılabilirdi bari bunu desinler. İlaç mı fazla doz ya da uzun süre verilmeli, başka tetkik mi yapılmalı neblem. Yine aynı noktaya geliyorum sorgulayınca. Onlar da bu kadarını bilmiyor herhalde diyorum
Ya madem ikimizde de sorun var, bir takviye kalite artırıcı bir şey ver dimi ? Ekstra hiçbir şey de kullanmadık dümdüz tüp bebek ilaçlarını sapladm kendime o da bir tane yumurta etti hepi topuBunun için diyorum ben de işte yalan söylüyorlar demiyorum yani. Çok ilginç geliyor. 3. gün transfer olmasalarmış laboratuvarda hepsi 5. güne gidecek miymiş yani o tutanların? Bu çok acayip geliyor. Bir bildikleri var demek ki neblem değişik işler zaten benim aklım hala dış ortamda döllenme olayını kavrayamadığı için çok da şey yapmıyorum
Embriyologa doktorun sebepsiz infertilite dediğini de demiş miydin? O da bir garip olay. Birbirlerinden de mi haberleri yok. Bilemedim ya insan bin tane şeyi sorguluyor. Bundan farklı olarak ne yapılabilirdi bari bunu desinler. İlaç mı fazla doz ya da uzun süre verilmeli, başka tetkik mi yapılmalı neblem. Yine aynı noktaya geliyorum sorgulayınca. Onlar da bu kadarını bilmiyor herhalde diyorum
Yok hani sektör değiştirmeyi düşünüyordun ya ahsnnsnsÇok ugrastiriyo o kdr vaktim yokki kuzum bunu üç günde bitirdim çünkü evdeydim ... Biz korunarak kalmaya calisioz ya ondan olmiyi
İşte diyorum ya belki sonradan geliyordur insana o heves de merak da. Bilemedim şimdi yaşamadan ahkam kesmeyeyimBen de senin gibi düşünüyordum doğduktan sonra heves oldu.benim bir odam doğru düzgün oyuncağım olmadı onun odası olsun bir sürü oyuncakla dolsun eğlensin istiyorum. geçen babasına kızım istediği kıyafeti alsın cafelerde arkadaşlarıyla otursun çalışırım dedim.. ben hiçbirini yapamadım hep para biriktirmek zorundaydım.acıların çocuğu Emrah’a bağladım ama duygular değişebiliyor yani
Satiom da az az öyle sürekli diil şu ara ipler de çok pahalıYok hani sektör değiştirmeyi düşünüyordun ya ahsnnsns
İşte diyorum ya belki sonradan geliyordur insana o heves de merak da. Bilemedim şimdi yaşamadan ahkam kesmeyeyimOyuncak konusunda kesin her bulduğumu almak isterim. Eşime dedim ki ben almak istersem sen bana engel ol. Mümkün olduğunca az oyuncağı olsun. Benim gördüğüm bebekler oyuncaktan çok evdeki saçma sapan eşyalarla ilgileniyor. Kumandaydı, pet şişeydi, anahtarlıktı, tencere tavaydı
Bir film vardı adam trende uyanıyordu her gün aynı olayları tekrar tekrar yaşıyordu..ha işte tam olarak öyleyimSen bu aralar yat dinlen sonra yaparsın
evet benim gördüğüm bebeklerde öyle ama o gördüğüm bebelerle ilgilenen oynayan yok gibiondan ne bulursa oynuyorlarYok hani sektör değiştirmeyi düşünüyordun ya ahsnnsns
İşte diyorum ya belki sonradan geliyordur insana o heves de merak da. Bilemedim şimdi yaşamadan ahkam kesmeyeyimOyuncak konusunda kesin her bulduğumu almak isterim. Eşime dedim ki ben almak istersem sen bana engel ol. Mümkün olduğunca az oyuncağı olsun. Benim gördüğüm bebekler oyuncaktan çok evdeki saçma sapan eşyalarla ilgileniyor. Kumandaydı, pet şişeydi, anahtarlıktı, tencere tavaydı
Valla bana evde olmak çok iyi geldi su aralarBir film vardı adam trende uyanıyordu her gün aynı olayları tekrar tekrar yaşıyordu..ha işte tam olarak öyleyimfarklı bir şeyler istiyorum ama kısır döngüden çıkamıyorum sen işe artık gitmiyor musun?
evet benim gördüğüm bebeklerde öyle ama o gördüğüm bebelerle ilgilenen oynayan yok gibiondan ne bulursa oynuyorlarben birlikte zaman geçirmek istiyorum belki oyuncağa yönelir
Mesela şu da var burda hazır embriyolar kaliteli vs diyolar merkez değiştiriosun bunlar kaliteli değil yeniden baslicaz diolar kime neye nasıl inanacaksin çok değişik bı olay valla rabbim herkesin yardımcısı olsun gönlündeki kabul buyursun inşallah tez vakitte
Ya işte tam da bu dedikleriniz yüzünden loto toto gibi bir şey bizim yaptığımız. Bazen aklıma geliyor böyle okurken. Diyorum ki başka merkeze gitsem muhtemelen bambaşka bir tedavi uygulanacaktı ve onlar da en uygununun bu olduğunu söyleyecekti. Kime göre, neye göre? Bize sperme iyi gelecek hiçbir ilaç yok demişti tüpçü ama başka merkezlere bakıyorsun tedaviden önce birkaç ay karı koca iki tarafa da takviye veren merkezler var. Gel de kime güveneceğini bul. Bahçeci Cem'de iki tanıdığım pozitifi gördü, bir tanıdığım hala arkasından söver aradan kaç yıl geçmesine rağmen. Buyur buradan yakYa madem ikimizde de sorun var, bir takviye kalite artırıcı bir şey ver dimi ? Ekstra hiçbir şey de kullanmadık dümdüz tüp bebek ilaçlarını sapladm kendime o da bir tane yumurta etti hepi topuEe doktor kritik seviyede değil diyince insan düşünüyor tabi bunları.Kritik seviyede değilken ilaçlarla zorla 1 çıkıyorsa kritik olsam ne olacaktı ahahahaha neyse diyorum ya kendimi heyecanlandırıp o küçük hücreye bel bağlayamam şu an. Eğer ilerde tekrar tedaviye ihtiyaç duyarsam da doktoru değiştirmeyi düşünüyorum kesinlikle.Çok iyi yorumlar vardı, çok da pozitif bir doktor ama yorumları ile embriyonun durumu bana örtüşmüyor gibi geliyor şu an.
Ya ben genel anlamda şanssız biri olduğum için kutunun içinden hıyar da çıkabilirKuzum bizde geçen sene en azından maliyeti az olacak diye düşündük ama eğer o para çıkacaksa cikiyo bı şekilde az maliyet olmuyo hem umutsuz da olma belki tek olacak bizim olacak sene bu zamanlar minnosu seviyo Olcan kokluyo Olcan belkide umutsuz olma
Bizde verdikleri hatta üç ay kullandırdilar herife ilaciYa işte tam da bu dedikleriniz yüzünden loto toto gibi bir şey bizim yaptığımız. Bazen aklıma geliyor böyle okurken. Diyorum ki başka merkeze gitsem muhtemelen bambaşka bir tedavi uygulanacaktı ve onlar da en uygununun bu olduğunu söyleyecekti. Kime göre, neye göre? Bize sperme iyi gelecek hiçbir ilaç yok demişti tüpçü ama başka merkezlere bakıyorsun tedaviden önce birkaç ay karı koca iki tarafa da takviye veren merkezler var. Gel de kime güveneceğini bul. Bahçeci Cem'de iki tanıdığım pozitifi gördü, bir tanıdığım hala arkasından söver aradan kaç yıl geçmesine rağmen. Buyur buradan yak
Ya ben genel anlamda şanssız biri olduğum için kutunun içinden hıyar da çıkabilir
Benim aile ve arkadaş çevremde kendime taktığım lakap bela paratoneri. Yanında durarak hiçbir şeye dokunmadan elektronik alet bozmuşluğum var. Gittiğim hiçbir tatilden sorun yaşamadan dönmem falan. Milyonlarca örnek böyle... Anne tarafından yaşlı bir teyzemiz bu bahtsızlığı sülaleye mal edip şey derdi "Biz denize gitsek önümüzde deniz kurur" Sonra bahtsızlığıma tükürdükçe daha da dibe battığımı görüp kendimle dalga geçmeye başladım.Ya ben genel anlamda şanssız biri olduğum için kutunun içinden hıyar da çıkabilir
Senin adına sevindim çalışmak baya yorucu hem fiziksel hem de ruhsal olarakValla bana evde olmak çok iyi geldi su aralar
Hah bence fena kapışırız bu konudaBenim aile ve arkadaş çevremde kendime taktığım lakap bela paratoneri. Yanında durarak hiçbir şeye dokunmadan elektronik alet bozmuşluğum var. Gittiğim hiçbir tatilden sorun yaşamadan dönmem falan. Milyonlarca örnek böyle... Anne tarafından yaşlı bir teyzemiz bu bahtsızlığı sülaleye mal edip şey derdi "Biz denize gitsek önümüzde deniz kurur" Sonra bahtsızlığıma tükürdükçe daha da dibe battığımı görüp kendimle dalga geçmeye başladım.Bal0ncuk hep "Benim tuttuysa herkesin tutar" diyor ama bana da asıl benimki için durum buymuş gibi geliyor
Öyle demeyin ya bisiler olmuyorsa demekki olmaması daha hayırlı yada bişi bozulduysa sana geleceğine mala gelsin verilmiş sadakan varmış belki o an sana bişi olacaktı enerji başka yöne cevrildiBenim aile ve arkadaş çevremde kendime taktığım lakap bela paratoneri. Yanında durarak hiçbir şeye dokunmadan elektronik alet bozmuşluğum var. Gittiğim hiçbir tatilden sorun yaşamadan dönmem falan. Milyonlarca örnek böyle... Anne tarafından yaşlı bir teyzemiz bu bahtsızlığı sülaleye mal edip şey derdi "Biz denize gitsek önümüzde deniz kurur" Sonra bahtsızlığıma tükürdükçe daha da dibe battığımı görüp kendimle dalga geçmeye başladım.Bal0ncuk hep "Benim tuttuysa herkesin tutar" diyor ama bana da asıl benimki için durum buymuş gibi geliyor
Ben ona diom rapor al bı beş gün falan uzaklaş diye de dinlemioSenin adına sevindim çalışmak baya yorucu hem fiziksel hem de ruhsal olarakdinlen keyfini çıkar darısı Paresilaaa kankime.o da çok yoruluyo.geçen konu arada kaynadı yazamadım eşim zengin olsa canım sıkılana kadar çalışmazdım ben sonra keyfi tükkan açar işletirdm butik ya da cafe olabilir mesela
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?