Gebeliğe Hazırlık 2020 Yılında Gebelik Planlayanlar 👶

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Kuzum ben o bakış açısından bakamıorm
Yıllardı dilenci gibi asgari ücret alıo bu insanlar memurlar bi nebzd kötünün iyisiydi
Aramda 300 -400 lira fark olacağını bilsem bunca zaman okumaz, memur olmak için sınavlara girmez, eski işimde kalırdim canım. Bence bu ülkede hicbirsey iyi değil kötünün iyisi bile değil herşey kötü ve gittikçe daha da dibe batıyoruz

Kızlar biz çocuk çocuk diyoruzda nasıl büyütecez bu bebeleri herşey uçmuş gitmiş lan. Asgari ücret 4.250 olsa ne olacak. Kimse işe alınmayacak, alınanlarda çıkarılacak. Of
%50 diye oranla övünüyorlar, bu zamlarla %80 yapsanız da aile yaşar mı bu paraya. İstanbulda ortalama bir semtte eli yüzü düzgün evin kirası 4000 tele(bazen eli yüzü bile düzgün olmuyo semt ortalama oluyo sadece) .
Sonra da konuşmanın bir yerinde vergiyi kaldırdık azalışın önüne geçeceğini düşünüyoruz dediler zaten. Yani türkçe meali yakın zamanda bu 4250 de eriyecek ama daha yavaş erir inş
Yanlış yazmışım 15.491
Ya allah sizi napmasın 3ün 5in hesabını yapıyosunuz 16 deyin geçin şuna yakında 16 olur zaten az öngörülü olun yahu
Bugünku alışverişim ekmek ve domates aldım çok ucuzdu gerçekten 1 Euro tuttu
Vay canına hiç alışverişlerimi dövizle hesaplamayı düşünmemiştim. Böylelikle az harcadığımızı sanarız

Bu arada ben de son dönemlerde süt fiyatlarına dehşete düşüyorum. Ben evde çocuk falan da olmadığı için kahveye koymak için en uygun fiyatlı sütlerden alıyorum hep. Yanlış hatırlamıyorsam bu yılın başında bu tarz bir yarım yağlı (yarım yağlı daha da ucuz oluyor) sütü 3.95 gibi alıyordum, bugün markete girdim en en uygun lüks olmayan markanın sütü 7.95 ti benim maaşım aynı ama artık daha az süt içebiliyorum

Valla hiç öyle heveslerim olmadı. Firsatim da olmadı. Hamileliğim kanamalarla geçti her an doğurdum doğurcam gerginliğinden elim kolum kalkmadı. Arta kalan vakitlerde de annemle babam boşanmasın diye koştum.
Çocuk 6 aylık olacak, daha yeni bir oda takımı aldik. 15 yaşına kadar kullanacağı montessori tarzı birsey. O da bir dolap bir yatak bir de şifonyer.
O da bir heves cidden. Benim 24 yaşına kadar hiç odam olmadı. Koltuklarda yattım. Kardeşim evlendikten sonra onun odasına geçebildim. Normal bi yatakta yatabildim. Eşim de oda konusunda isyankar. Benim olmadı kızıma en güzeli olsun diye alıyor da alıyor. Fiyatlar uçmuş üç parca eşya sorduk 12 bin dedi. 12 bin... Ben koskoca yatak odamı aldım o paraya. Minicik bi dolap bi yatak bi şifonyer nasıl olur ya
Allah tan korkmazlar mı bunlar. Allah yeni alacak herkesin yardımcısı olsun daha da artacak diyorlar.

Keşke hep 50 tl lik süt alanlardan olsam ben de kdkdlfjdjdjdjd
Benzin değil miydi o ahahs
Amin. Dediğim heves o işte. Bizim jenerasyonda genelde bu durum var. Biz dört kardeş aynı odada kaldık uzun uzun yıllar. Koğuş gibi. Dolabı, şifonyeri geç özel alanın sıfır. O yüzden bu kadar hevesle binbir özenle dizilen bebek odaları akım gbi yayıldı. Yoksa yenidoğan bebek ne anlasın. Spotçudan düz dolap, bazalı yatak alsan koysan onunda özenilmiş odayı ayırt edemez yani. Özenmek de bir şey. Bu da suç değil. Benim annem kendi okuyamamış diye bütün hayatını bizi okutmak için adadı mesela. Ne bileyim hep bir bisikleti olsun isteyenler işte çocuğu olur olmaz bisiklet alıyor vs. Kimseyi de suçlayamazsın o çocuk belki bisiklet istemiyor, ciciş oda istemiyor diye. Bizim şu an şartlar ayrı bir odaya pek elverişli değil zaten. İşime geldi böylesi. Bakalım hele bir doğsun odasını ayıracağımız zaman gelsin, biz de düşünürüz bir güzellik. Yalnız her şey ateş pahası. Nasıl olacak acaba :/

Benim tohtor ünlü olmuş kızlar

Eklentiler

• Screenshot_20211216_232532_com.instagram.android.webp
    23,7 KB · Görüntüleme: 38
benim damat nabıo damat
düğünsüz sünnet ettirdin cocuğumu
Asker düğünü yabicam ben oğluma
Iyi ben napsin takiliyo keratoş
Aynen bir ay boyunca kafamda dönüp duracak şimdi sağolasın inşallah değildir Senin oğlan napıyor sen nasılsın?
Değildir takma kafana hiç, stres yapma. Iyi cok sukur. Bizim de bobrek genislemesi sinirdaydi onun için ve kalca ultrasonu icin gidecegiz haftaya.
Neyse azıcık havamız dağılsın nasıl olmuşuz
Oyyy bayldmmm yaaaa
180tl mama parası ve 1 hafta civari gidiyor, o da simdilik yani...
4250tlye sevinenlere şaşkınlıkla bakıorm..
Gece bemzine 56 kr daha zam gelior..
Sevinsinler
.......

Ah hiç sorma cidden herşey uçtu gitti. Dediğin gibi ev kiraları , ev fiyatları, market o bu şu derken neredeyse 4.250 tlye bir aile geçinemez oldu. Tek maaşla imkansız, imkansııız. Neyse çokta konuşmak istemiyorum silivri soğuktur asdfsgsg

Az önce biri durumunda buna benzer bişi yazmş atıştık :)
Ama ben snein niyetini ve neyi kastettiiini bildiğim için sorun yk..
Fakat şöyle diyim sen okuyup atanıp şanslı olanlardansn.. Peki türkiye birincisi olupta sırf kadro açılmadı die inşaatta çalışıp bunalıma giren intihar eden fizik öğretmeni okumadımı?
Yada mülakatta mezhebi yada görüntüsü için elenen ablalar abiler hak etmedimide gitti markette kasiyer oldu?
Ee sen daha iyi maaş alırken onlar 2800 alıordu?
En büyük adaletsizlik o zaman vardı...
Ağır işte çalışan bizim hayatta yapamayacğam işleri yapan atanamamş abi bizim aldğmz maaşı neden haketmesin? Okumuş ama atanamamş diemi?
Şuan maaşlar eşit oldu die memurda öğretmende yada adını koyduğunuz hangi meslek dalıysa herkeste bi köpürme..
Zaten amaç bu köpürmeyi oluşturmaktı..
Bence şuan komuşulması gereken bnlar değil... Konuşulması gereken gece tekrar 56 krl zam gelmesi, konuşulması gereken bir wc kağıdının 110 tl oluşu.. Konuşulması gereken yağ fiyarları..
Konuşulması gereken dolar... Komuşulması gereken milyonlarca şey...
Şuanda asgari ücret arttı ama yine yaşam standartlarının altındayız... Ne memur bu maaşı hakedio.. Ne öğretmen nede işçi..
Aslında adaletsizlik dahada büyüdü...
Bu arada bende asgari ücret almıorm benimde maaşım böylece erimiş oldu ama hiç o pencereden bakmıorm
O pencere işin en masum tarafı.. Oraya gelene kdar oho... :)

Ben o noktaları anladım dayloşum...
Seviliyorsn

Anlamak zorunda kalmasa keske kimse...

A101’e askılıklı 4 raflı 3 kapaklı dolap gelmişti 4 ay önce olması lazım 350 liraydı kız için aldık.gayet kullanışlı büyüyünce de kullanır.yatağı da öyle ucuza getirmeyi planlıyoruz.halısını duvarını tülünü süslü tutarım diye düşünüyorum diğer türlü çok pahalıya gelecek..her geçen gün fiyatlar artıyor aynı dolap geçen yine geldi 550 600 gibi bir şeydi.
Sizede geçmiş olsun doğunca geçer diye düşünmüştüm ilaç falan kullanıyor musunuz ağrısı oluyor mu miniğin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…