Gebeliğe Hazırlık 2020 Yılında Gebelik Planlayanlar 👶

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Her şey inanılmaz pahalı ve gittikçe de zamlanmaya devam ediyor. Şu ana kadar aldıklarımız, yeni fiyatlarına bakınca çok ucuzmuş gibi kaldı yanlarında. Halbuki biz alırken de pahalıydılar. Allah hepimize yardım etsin

Kontrole giderken sağ kaburgamın altına nefesimi kesen bir sancı girdi. Son üç gündür falan oluyor bu ama ağlatacak cinsten bir acı. Elimi oraya koyup girdim odaya, kıvranıyorum acıdan. Doktor panikle "Sancın mı var" dedi ki benim doktor acayip rahat. Evet ama kasılma değil dedim. Sanki mekik çekmişim de orası kasılmış, bıçakla kesilir gibi sancı saplanıyor. Gel bakalım dedi. Bebeğin kafası tam sağ kaburgamın altındaymış. Ayakları da aynı tarafta. Magnezyum verdi ama "Bu da çok rahatlatmayacak, çekeceksin yapacak bir şey yok" dedi :/

Tabi canım ben 3-4 ay önce ofise dönüş bir türlü planlanmadığı için mikrodalga fırın almıştım. 500-600 lira gibi birşeydi o zaman. Eşimin ofisi, işyerine kendi aralarında para toplayıp mikrodalga almaya karar vermiş. Böylelikle evden getirip yiyebilecekler. Mikrodalga fiyatlarını araştırıyorlardı. Dün sordum ne kadar diye 1000 tl ortalama dedi insanlar bir nebzede olsa yemek parasından kotarmaya çalışıyo napsınlar

Ama ikinizinde sağlığını etkileyecek bir şey değil di mi?

En çok tuvalet kağıdına inanamıyorum. Pandeminin başında 32'lü Solo'yu 32'ye alıyorduk indirimde. Sonra 36-37'ye çıktı. Sonra 50-60'a yükseldi. Bir anda 136 oldu. Hala inanamıyorum

Ama ikinizinde sağlığını etkileyecek bir şey değil di mi?
Sanırım hayır. Yani kafası orada olduğu sürece böyle sıkıştıracak ama ben o acıya ve nefesimin kesilmesine ne kadar dayanabilirim bilmiyorum. Yolda başladı "Arabayı durdur" dedim. Arabayı durdursa ne yapabileceğim sanki. Çok zor bir durum ya. İlk olduğunda, acaba iç kanama falan mı geçiriyorum diye düşünmüştüm

daha iyimisin neoş ?

Cehaletimi mazur gör bu magnezyum ne işe yarayacakmış peki? Senin ağrını mı hafifletecekmiş az da olsa? Belki biraz zaman geçtikçe yer değiştirir minnoş. Çikolatayla hareketleniyo diyolar ya mesela o tarz şeyler tüketsen yerini değiştirmezmiymiş

Atanıp atanamamak arasındaki fark çok saçma zaten benim atanmış öğretmenden ne farkım var ki daha yoğun çalışıyorum ama asgari ücret alıyorum ogretmen atanmış asgari alamam diye isyana gecmis neymiş aynı maaşı alamazmis o kdr çalışmış cabalamis sanki biz yattık özel sektörle devlet memurluğu arasında fark olmamalı bence bizim özlük hakkımız bile yok şuan hamile kalsam adam beni işten çıkarabiliyor seneye zaten sözleşme imzalamıyor ise almadan önce ilk sordukları hamilelik var mı dusunuyormusunuz oluyor bu eşitsizlik yok edilmeli

Çok geçmiş olsun kuzum daha iyi misin

Butun memurlar bilirki asgari ucrete gelen zam oraninda kendi maaslarina zam gelecek, yani hic birinin maasi altta veya esit kalmayacak yinede herkes bir telasli ayni maasimi alacaz diye bwn senelerdir tarih yapamıyorum diye memur olamadim mesela onlar sirf tarih yapti diye benden yuksek maas aliyor ve sartlari daha iyi. Bence kpss de alana gore sinav yapilmali, stajda ex hastadan tansiyon alan arkadas atandı calisiyor suan

İşte bende 86 ile kalmıştım o sene formasyon şartı getirdiler çok saçma şanslı olup atananlarla atanamamislar arasında kıyas yapılması şuan sende öyle özelde calisiyo olsan canına okuyacaklar ama asgariden fazla alamicaksin hemde hiç bir hakkın olmayacak

şuan işten çıkarımları düşünüyorum dünden beri kaçbin kişi işsiz kalmış
ama memur işsiz kalmıyor...

alana göre sınavmı ah aşkoş ah.....................

Ben paramedik mezunuyum en son sinavda 76 almistim atanamadim cunku kadro acmiyorlar bize. Gecen bi hemşire duydum 65 le atanmis saka gibi bu seneki sayilarda sasirtmadi yine hemsireye 10bin kadro verildi sevgili bakanimiza bosuna hemsire bakani demiyorlar, of cok sinirlendim

Bende kara kara onu düşünüyorum şuan ise döndüğümde adam bana diyebilir sensiz on gün idare ettik gerek yok artık gelmene diye sözde işverene maliyeti azaltmislar ama nerde işveren zaten çıkarmak için yer ariyo elimdeki adamı daha fazla çalıştırırim bı kişi parasına iki kişinin yaptığını yapar diyo insan hakları diye bişi yok malesef

Sözde bir zamanlar paramedik çok ihtiyacti ne ara kapandı nasıl oldu anlamadik bile

valla ben eşimi bile kalayladım bu konuda... ortak wp grubunda yine böyle tarz bişi dedi.. hop dedim ya..
dün poktun bugün koktun ne ayak yani... karşıdaki insanı rencide etmemek gerek

Hayaller hayatlar ben isimi cok seviyorum balus, cok buyuk askla okudum inan ama butun emeklerim çöp oluyor, acilde neredeyse dr gibi calisiyordum ben 3 gun hastaneden çıkmadan nobet tutardim. Simdi git bak atananlara cogu bir sey bilmiyordur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…