- 28 Eylül 2020
- 3.603
- 7.008
- 108
- Konu Sahibi Paresilaaa
-
- #213.101
Aynen öyle bezi var maması, sıfırdan herşey.Bende hep olsaydi yetemeyecektik diyorum ☹☹ cok şükür kredinin 2 taksiti kaldi rahata erecegiz ama bu seferde her sey ates pahasi oldu. Bende mart gibi direk asilama düşünüyorum artik
Ben de aynı şeyleri düşünerek daha sonra girişmeyi planlıyordum bu işlere. Ama sonra durumlara bakıyorsun hiç daha iyiye gitmiyor ki her geçen gün daha kötü oluyo her şey. Şimdi yapmazsak ilerde daha da zorlanırız diye bir telaşla giriştik resmen. İnsan bugün herşey yarından daha ucuz diyip napıcanı şaşırıyor
Bizde tüp bebek işini rafa kaldırsak mı diyoruz acaba. Sonra 2.5 senedir olmayan bebek bi anda kendi kendine mucize gibi olmayacak diyoruz. Seneye yapmaya kalksak fiyatları uçacak hiç yapamicaz. E şimdi yapsak ya o bebeğe yetemezsek? Zorlanırsak?
Of ki ne off.
Ne olacak halimiz kızlar ya
Ben de aynı şeyleri düşünerek daha sonra girişmeyi planlıyordum bu işlere. Ama sonra durumlara bakıyorsun hiç daha iyiye gitmiyor ki her geçen gün daha kötü oluyo her şey. Şimdi yapmazsak ilerde daha da zorlanırız diye bir telaşla giriştik resmen. İnsan bugün herşey yarından daha ucuz diyip napıcanı şaşırıyor
Ben deValla şuan bizde onu konuşuyoruz acaba seneye mi denesek ama ben bian önce olsun istiyorum bencilce düşünüyorum
İyi de kuzu geçtiğimiz haftalar da gittim fiyat aldım yine 10 bin tutuyo sadece transfer bide düşün ocakta gitcez mecbur iki katına çıkmış olacak dolar 17 yi gevti hadi şimdi müdahale ettiler 16 bucuga düştü ama sonra yine artacakBen deKatre_g gibi düşünüyorum bu konuda kızlar. Bugün yapmadığımız her şeyi yarın iyice yapamaz hale geleceğiz. Bir de maalesef yumurtalar için her ay bir kayıp. Gittikçe kaliteleri düşüyor yumurtalarımızın, sadece sayısı azalmıyor. Her ay attıklarımız en kalitelileri oluyormuş. Maalesef zaman biz kadınların aleyhine işliyor yani her bakımdan. O yüzden ne kadar erken o kadar iyi
Malesef ülkemiz de herşey dolara endeksli herşeyi dışardan alıp temin ediyoruzBen deKatre_g gibi düşünüyorum bu konuda kızlar. Bugün yapmadığımız her şeyi yarın iyice yapamaz hale geleceğiz. Bir de maalesef yumurtalar için her ay bir kayıp. Gittikçe kaliteleri düşüyor yumurtalarımızın, sadece sayısı azalmıyor. Her ay attıklarımız en kalitelileri oluyormuş. Maalesef zaman biz kadınların aleyhine işliyor yani her bakımdan. O yüzden ne kadar erken o kadar iyi
Ah aynen demin yukarı yazdım aynılarını
Yani bence ilaçların fiyatları bile dövizden yükseliyordur. Bu ilaçların hiçbirinin yerli olduğunu ya da yerli içerikle üretildiğini düşünmüyorum. Tabi herkesin kendi kararı ama benim bu kadar ani karar vermemdeki en önemli sebep ekonominin durumuydu. Çünkü belliki biz bu mereti yapıcaz yani, o şanslı kesimden değilizValla şuan bizde onu konuşuyoruz acaba seneye mi denesek ama ben bian önce olsun istiyorum bencilce düşünüyorum
Haklısın ama bu daha da kötüye gidecek gibi görünüyor tablo. Yani kalıcı olarak bir düzelme kısa ya da orta vadede biraz imkansız gibiİyi de kuzu geçtiğimiz haftalar da gittim fiyat aldım yine 10 bin tutuyo sadece transfer bide düşün ocakta gitcez mecbur iki katına çıkmış olacak dolar 17 yi gevti hadi şimdi müdahale ettiler 16 bucuga düştü ama sonra yine artacak
Yurtdışından iş bakiyorumHaklısın ama bu daha da kötüye gidecek gibi görünüyor tablo. Yani kalıcı olarak bir düzelme kısa ya da orta vadede biraz imkansız gibi
Onu ben de yapıyorum ara ara. Bizim şirketin yurtdışı ayağı da var avrupada. Bazen gönderseler ulan keşke diyorum. Ama çok üst yönetimden biri tutmuyorsa seni kişisel olarak, gidemiyorsunYurtdışından iş bakiyorum
Yabancı dilin var mıydı hangi ülkede ne iş yapmayı düşünüyorsun? Bazen benimde aklıma geliyor ama büyük cesaret gerekiyorYurtdışından iş bakiyorum
Valla ne iş olursa yaparım napayım herifin beraber çalıştığı arkadaşının yeğeni gitmiş garsonluk yapıyormuş 4500 dolar almış ilk maaşı TL olarak karşılığını siz düşünün zaten maddi durumu toparlayana kadar ev imkanı falan da sunuyorlarmis meksika ya gitmiş o İngilizcem var ama üstüne düşmem gerek koreldimYabancı dilin var mıydı hangi ülkede ne iş yapmayı düşünüyorsun? Bazen benimde aklıma geliyor ama büyük cesaret gerekiyor
Çok iyiymiş aslında.. bakıyorum yurtdışında çalışan tanıdıklara o kdr rahatlar kiOnu ben de yapıyorum ara ara. Bizim şirketin yurtdışı ayağı da var avrupada. Bazen gönderseler ulan keşke diyorum. Ama çok üst yönetimden biri tutmuyorsa seni kişisel olarak, gidemiyorsun
Ah bulutum ahAynen.Amin amin
Bu kadar kısa sürede iki katı olması çok garipartık her şeyden kısma devri millet uzay çağında robotlarla bilimle uğraşırken biz git gide geri gidiyoruz.ekmeğin yağın eşyanın ucuzunu arar olduk
Keşke herkes senin gibi düşünse.ben ücretli öğretmen olarak çalıştığımda asgari ücret 1800 gibi bir şeydi ben 1600 alıyordum atanmış öğretmenlerle aynı saatlerde şartlarda ders verdim daha çok parada gözüm olmadı ama ücretli diye ötekileştirildim.oysa kurumdaki çoğu gevşek öğretmenden daha sevgi dolu ve ilgiliydim.eşitlik olmasa bile saygı olsun bari.
16dan hesap edersek 72 bin lira neeeeValla ne iş olursa yaparım napayım herifin beraber çalıştığı arkadaşının yeğeni gitmiş garsonluk yapıyormuş 4500 dolar almış ilk maaşı TL olarak karşılığını siz düşünün zaten maddi durumu toparlayana kadar ev imkanı falan da sunuyorlarmis meksika ya gitmiş o İngilizcem var ama üstüne düşmem gerek koreldim
eşim arabayı binmeyi bıraktı servisle gidiyordu.artık hiç binmez durup durup benzine gaza zam yapıyorlar.kafaları yerinde mi acabaBu gece itibariyle benzine 69 krş
Motorine 1tl 13 krş zam geliyor.
Benzin die haber yayılıor..
Market raflarını siz düşünün....
Gitsin valla o izni aldıktan sonra senin gitmen daha kolay olur benim herifin de iş imkanı çok ama onun diplomasi olmadığı için olmuyo malesef16dan hesap edersek 72 bin lira neeeedilinde varmış süper inşallah hayırlısı olur Eşimin çalıştığı fabrikanında Meksika’da şubesi var.bir gün belki beni de yollarlar diyordu bensiz gideceksen gidemezsin diyordum
eşim arabayı binmeyi bıraktı servisle gidiyordu.artık hiç binmez durup durup benzine gaza zam yapıyorlar.kafaları yerinde mi acaba
Zaten çocuk gece benimle yatıyor. Oda öylece duracak, sadece öğle uykularını uyursa uyur bir iki saat. Ev alınca, eşim de bugün olmazsa yarın alınacak, hergün fiyatlar artıyor, ne olacağı belli olmaz deyince aldık. Ama adam çocuk odası deyince cidden para hesabı bilmiyo, duvarındaki resimlere aksesuarlarına kadar. Yolda gidiyoruz, çocuk odasına avize bakıyo. Aklıma bile gelmez benim mesela.Benzin değil miydi o ahahs
Amin. Dediğim heves o işte. Bizim jenerasyonda genelde bu durum var. Biz dört kardeş aynı odada kaldık uzun uzun yıllar. Koğuş gibi. Dolabı, şifonyeri geç özel alanın sıfır. O yüzden bu kadar hevesle binbir özenle dizilen bebek odaları akım gbi yayıldı. Yoksa yenidoğan bebek ne anlasın. Spotçudan düz dolap, bazalı yatak alsan koysan onunda özenilmiş odayı ayırt edemez yani. Özenmek de bir şey. Bu da suç değil. Benim annem kendi okuyamamış diye bütün hayatını bizi okutmak için adadı mesela. Ne bileyim hep bir bisikleti olsun isteyenler işte çocuğu olur olmaz bisiklet alıyor vs. Kimseyi de suçlayamazsın o çocuk belki bisiklet istemiyor, ciciş oda istemiyor diye. Bizim şu an şartlar ayrı bir odaya pek elverişli değil zaten. İşime geldi böylesi. Bakalım hele bir doğsun odasını ayıracağımız zaman gelsin, biz de düşünürüz bir güzellik. Yalnız her şey ateş pahası. Nasıl olacak acaba :/
Senin koca çok değişik bir model bacımZaten çocuk gece benimle yatıyor. Oda öylece duracak, sadece öğle uykularını uyursa uyur bir iki saat. Ev alınca, eşim de bugün olmazsa yarın alınacak, hergün fiyatlar artıyor, ne olacağı belli olmaz deyince aldık. Ama adam çocuk odası deyince cidden para hesabı bilmiyo, duvarındaki resimlere aksesuarlarına kadar. Yolda gidiyoruz, çocuk odasına avize bakıyo. Aklıma bile gelmez benim mesela.
DusunceBulutu Araba istiyordum, eşim kapıda dursa hiç kullanılmasa bile şu kadar masrafı var diye hesap yapıyodu, hiç araba almasak çok daha iyi olur, getirisi götürüsünden az, zaten mevsim kıs, ayda bir iki çıkıyorsan taksiyle çık falan diyodu, adamla topluca dalga geçtik, cimri bi araba almıyosun dedik ailecek ezdik damadı.
Adam haklı çıktı ya..
Benim de olmuştu o, kalp krizi geçiriyorum sandım, öyle bi acı ya. İnsan ne olduğunu anlayana kadar zaten kalp krizi geçiriyo.Kontrole giderken sağ kaburgamın altına nefesimi kesen bir sancı girdi. Son üç gündür falan oluyor bu ama ağlatacak cinsten bir acı. Elimi oraya koyup girdim odaya, kıvranıyorum acıdan. Doktor panikle "Sancın mı var" dedi ki benim doktor acayip rahat. Evet ama kasılma değil dedim. Sanki mekik çekmişim de orası kasılmış, bıçakla kesilir gibi sancı saplanıyor. Gel bakalım dedi. Bebeğin kafası tam sağ kaburgamın altındaymış. Ayakları da aynı tarafta. Magnezyum verdi ama "Bu da çok rahatlatmayacak, çekeceksin yapacak bir şey yok" dedi :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?