Gebeliğe Hazırlık 2020 Yılında Gebelik Planlayanlar 👶

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Tam bir leşmiş cidden. Sağlıkla ilgili bir şey olmasın da sen evdesin ama iyi erkenden falan kalkıyorsun zaten.
Alarm kuruyorum uyanmak için. Yoksa öğlene kadar uyurum. Tiroid ilacını kahvaltıdan bir saat önce almam gerekiyor ama demir ilacıyla arasında dört saat olması gerekiyor ve demir ilacı da sabah akşam. Onun da öncesi ve sonrasında iki saat süt ürünü tüketmemem gerekiyor. Bütün uyku ve yeme düzenimi bunların hesaplamasına göre yapmam gerekiyor :/ Neyse en büyük derdimiz bu olsun tabii
"Sen halınının altını süpürmüyor musun?" diye hayretle sorduğumda "Öyle bir şey de mi yapıyoruz. Benim tarzım değil" demişti. Yapsın da nereyi nasıl yapıyorsa yapsın diye sesimi çıkarmıyorum. Kendi bilgisayarını iç dış özel bezlerle temizliyor. Bir gününü ona ayırıyor

Alarmla tüm bu düzeni kurabiliyosan helal olsun. Çalışmadığım zaman bu uyku düzenini kurmak bana çooook zor geliyor.

Kız aynılar yaa bana diyorki ev işleri bana geçince benim iş yapış stilime karışmayacaksın bir de bunu iş yapış tarzı ve stili kelime gruplarıyla meşrulaştırmaya çalışıyorlar ahahahaha ben de senin gibi lanet olsun diyip ses etmiyorum valla

Arayan olmadımı ya

Merve İpek Öztürk'ün hikayesini bildirim olarak göndermişler ya gündüz. Onu okudum. Sonra güzel hikayeler var diye devamına da hızlıca biraz göz attım. Son haftalarda gerçekleşen bir kayıp hikayesine denk geldim. Zaten daha güzel hikayeleri okurken bile yaşadıklarım başa sardı, bir fena oldum. Sanki o günleri yeniden yaşadım. Kayıp hikayesini de okuyunca çok kötü oldum. Hala içimdeki korkuları atamıyorum. Üstüne yenileri ekleniyor. Bazen böğüre böğüre ağlayasım geliyor böyle şeyler okuyunca. Dua edin kızlar sağlıkla kucağımıza alıp hayırlısıya sağlıkla büyütebilelim. Hiç bitmeyecek mi bu korkular :/

Alarmla tüm bu düzeni kurabiliyosan helal olsun. Çalışmadığım zaman bu uyku düzenini kurmak bana çooook zor geliyor.
Bana da zor geliyor ama mecbur. Bazen gün içinde ya da akşam uykuya yenilip sızıyorum koltukta. O zaman da dün geceki gibi oluyor işte. Gece uyanıp oturuyorum saatlerce. Sabaha karşı zar zor uyuyorum bir daha
Önceden laf yetiştirmeye, açıklamaya yapmaya çalışıyordum. Baktım bir şey değişmiyor. Ben çenemi yorduğumla kalıyorum. Bıraktım ne yaparsa yapsın. Ben temizlik yapamam bu halde

sabah kız uyanmadan uyanıyorum, odayı toparlayıp süpürüp kahvaltı ediyorum. kız uyanıyo yediriyorum içiriyorum altını değiştiriyorum. bi iki saat oynuyoruz uyutuyorum. o ara bi saat okuyorum. uyanıyo yine aynı şeyler, sonra ikindi uykusu. bu sefer yemek mutfak işlerini hallediyorum. aksamları da yarımşar saatten iki kere uyuyup uyanıyo o ara yine kitap. sora da uyuyoruz tamamen ama böyle sakin anlattığıma bakma çok yorucu oluyor gün.
şimdi babası geldi geleli uyku duzeni bozuldu gece üçlere kadar ayakta.nasıl toparlıycam bılmıyorum.

Yaaa gelsene çok güzel bzm topik :)) senin gibi bir okur bize çok iyi gelir
Çok iyi olur da, devamlılığım yok, yani elimdeki kitap sayısı kısıtlı. Bekarkenki kitaplarım ya taşınırken kayboldu ya evlenirken. Ya da alanlar geri getirmedi. Şimdi seri yakaladım, elimde 6-7 tane okunmamıış kitap kaldı, sonra bitecek. her ay bir kitap alsam o da bana eziyet, üç günde bitiyor sonra boşluğa düşüyorum.
Şimdi orda siz okursunuz da ben okuyamazsam çıldırırım :)

bacım sen güzel şeylerde okuma hayırlısı ile bitirelim şu 9 ayı yahu

Arayan olmadımı ya
Kuzu bu sabah arıcaklar eğer embriyonun gelişiminde bir sorun varsa iptal için. Beklemedeyim yazıcam haberi alınca
Ay o bildirim bana da geldi okumadım kafamda kurmamak için. Ben de bütün gece uyandım, bilinçaltım korkuyla kendni ayık tutuyor bnce. Ddiklerini de maalesef tahmin edebiliyorum. O kadar uğraşlarla hamile kalıyorsun, o kadar korkularla geçiyor ki süreç diğerleri kadar hiçbir zaman tadını çıkaramıyoruz bence. İnş bebeğini sorunsuz sıkıntısız sağlıkla kucağına alırsın canım neoş İnşallah darısı biz olmayanlara da olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…