Gebeliğe Hazırlık 2020 Yılında Gebelik Planlayanlar 👶

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
bayılmazsın
düşünme aklından cıkar
kalk su iç hadi
Bu süreçte tam bir kafein bağımlısı olduğumu fark ettim. Kola haricinde çay ve tüm kahve türlerindeki kafeinin hastasıymışım. Günüm kafein sayesinde geçiyormuş da farkında değilmişim. Kafeinsiz ben bir hiçmişim

hiç aramadım.. sevmem
kolay kolay içmem
ama koalyı cok istemişti cnm

Kahve ve çay beni de bayağı zorladı ya. 6-6,5 ay bitti öyle başladım ama nasıl o da şöyle, çayı sadece iki kez içtim. Bir de haftada bir Türk kahvesi içiyorum. Ferritinim hala çok düşük :/

hiç aramadım.. sevmem
kolay kolay içmem
ama koalyı cok istemişti cnm
aaa ben güne kahveyle başlayıp, türevleryle hayata tutunan bir insanım . Ben de pek kola aramam
Kahve ve çay beni de bayağı zorladı ya. 6-6,5 ay bitti öyle başladım ama nasıl o da şöyle, çayı sadece iki kez içtim. Bir de haftada bir Türk kahvesi içiyorum. Ferritinim hala çok düşük :/
Kız ben günde bir küçük fincan sütlü kahve ve bir fincan türk kahvesi içiyorum. İnternette okudum sağlıklı sınır o diyorlar. Onları da mı içmemem lazımdı yoksaaa

kuzum günde 1 bardak kahve içebilirsin :)

Yani diyelim ki sabah güne küçük fincan kahve ile başladım öğlen türk kahvesi içemem mi tam anlayamadım Küçük fincan dediğimde gerçekten küçük fincan N Neal
bana doktorum çok istiyorsan günde 1 bardak içebilirsin demişti
ama ben zaten sevmediğim için içmemiştim

bana doktorum çok istiyorsan günde 1 bardak içebilirsin demişti
ama ben zaten sevmediğim için içmemiştim
pofff türk kahvesini içmeyim bari pekisi başka bir soru. bu decaf kahvelerden içebiliyor muyum istediğim kadar? Tamam içinde kafein yok aynı hazzı vermez ama en azından dudak tiryakiliği gibi kahve içtiğimi düşünürüm

yevrum cigara içen bile içmiyor... tiryakilik die bişi yok ya
konuştukça daha cok canın çekecek
kitap oku

yevrum cigara içen bile içmiyor... tiryakilik die bişi yok ya
konuştukça daha cok canın çekecek
kitap oku
Dalga geçme kız, bu işlerde acemiyim. Hamilelik kurallarında önden açık bulmaya çalışıyorum hahahhaha

Ay şaka bir yana bir de zararsız sanıp tutunmasını etkileyecek yanlış bir şey yapmim diye de soruyorum ya. Bu iş olacağı varsa oluyor tabi ama tedbirimizi alalım da biz

kuzum bak mesela N Neal transfer olduğu gün gezdi ona demişlerki gündelik hayatına devam et
bana dedilerki 3 gün yatacaksın
yani dr dr değişiyor..
tutunma olmuşsa olmuştur şu zamana kadar zaten :)
ama elbette kafein zaten normalde iyi değil 1 bardağı aşma

Ben gebelikte arada kola kaçamağı yapıyordum kahve zaten içiyordum.artık uykusu kaçar gaz olur diye ne kola içebiliyorum ne kahve doğduktan sonra daha zormuş 3 aya gelip rahatlamak istiyorum

Yani diyelim ki sabah güne küçük fincan kahve ile başladım öğlen türk kahvesi içemem mi tam anlayamadım Küçük fincan dediğimde gerçekten küçük fincan N Neal
Bana "Günde iki küçük bardak açık çay YA DA bir fincan Türk kahvesi içebilirsin" demişlerdi hem transfer hazırlığında hem sonrasında. Decaf de tam kafeinsiz değil. Masum yöntemle kafeinsizleştirme işlemi yapılıyorsa fazladan yıkanma yapılmış oluyor ama bu maliyetli. Genelde kimyasal kullanılarak yapılıyor o ayrıştırma. Çok güvenilir bir şey değil yani decaf. Bence onu hiç hiç içme. Granül kahve de içme. Onlar kahve bile değil. Çok zorlanıyorsan tek Türk kahvesiyle idare etmeye çalış

Evet ya merkeze göre değişiyor. Benim hastanemde aynı N Neal inki gibi yaptı. Onun gibi hemen kalktım tuvalete gittim, giyindim çıktım. Burdan isterseniz güzel bir yemek yemeye gidin dediler. Ne transfer öncesi ne transfer sonrası beslenmeyle ilgili hiçbir kısıt koymadılar. Hatta ben dedimki transferden önce, kafeini sınırlandırmam lazım mı yumurtaların kalitesi için? Hiçbir değişiklik yapmanıza gerek yok ilaçlar yeterli falan dediler. Transfer sonrası da progrsteron ve folik asit dışında bir şey eklemedi.

Şu an tutunmuş mudur olduysa? Erken değil mi

Sağol canısı iyi gibi ama kaka yaparken yine aynısı olcak mı takip edicem.kaç gündür aynı belki bugün geçer geçmezse eşim gelince aile hekimine götürcem
Evet kuzu takip et minnoşu, bebişin çoook iyi olsun annesi sağlık ocağı çok uzak mı beklemeden gösterirsin belki. Bir takviye falan önerire doktor eczaneden almak için geç olabilir diye düşündüm.

Ben gebelikte arada kola kaçamağı yapıyordum kahve zaten içiyordum.artık uykusu kaçar gaz olur diye ne kola içebiliyorum ne kahve doğduktan sonra daha zormuş 3 aya gelip rahatlamak istiyorum
3 ay sonra gaz yapmıyor mu? Ay ben doğumdan sonra çay kahveye dadanma hayalleri kuruyordum. Yapamıyor muyuz

bende 7. aydan snra kola kaçamağı yapmştm ara sıra
3. aya girince bir nebze rahatlıosun geerçekten
ama sonrada diş başlayabilir
bizde diş erken başladı..
kaç gün oldu... 3 gün olduysa tutunmuşsa tutunmuştur o :)

Ya işte bu biraz olacağı varsa oluyor durumu. Bir arkadaşım var kahvesi sigarası gırla. Hamilelikte de azaltmamış bile. Ama hamile de kalmış, sağlıkla da doğurmuş. Tabi böyle oldu diye dikkat etmeyecek değilim canım, limit neyse uyucam tabiki ama demek istediğim olacaksa oluyor yani kahveyi de içsen fark etmiyor bazen

48 saat sonra kabuğunu atıp rahim duvarına tutunuyor ama sağlamlaşması lazım o tutunmanın. Test gününe kadar zaten saymıyorlar. Sonrasında da kalp atışını duyana kadar kesin gözüyle bakılmıyor. Tutunma denen süreç biraz zamana yayılmış bir şey yani aslında. O yüzden tedbiri elden bırakmamak gerekiyor. Hatta ilk üç ay önemli sadece kalp atışı bile değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…