Gebeliğe Hazırlık 2020 Yılında Gebelik Planlayanlar 👶

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Acı eşiği düşükse aynen anestezili çektirilmeli. Benim adetlerin de hep şiddetli ağrılı olduğu için zorluk yaşamadım sanırım. Beray acıya alışkın bi bünye benimkisi
Tüpleri açık olanlar da acı yaşamıyormuş canm.. Benim ki de açık çıktı ama korkudan anestezılı olsun istedim

Tiroid de mi yuksek ti kuzum düşüğe sebep olur diye korun demiş olabılır.. Glifor mide bulantısı yapıyor baştan söylim 1 hafta falan çekersin yan etkılerını sonra düzene giriyor.. Benim kullandığım diaformın de ishal yapıyo alısınca o da düzeliyor. Yan etkiyi azaltmak için önce yarım iç 1 hafta sonra tama gec eczacı arkadsına da danısabılırsın

Doktor sabah akşam yarım iç dedi 1000 lik verdi insülin direnci için verilmesi gerek neden vermedi dedi . Benim TSH normal 1.90 fakat anti tpo 202 çıktı sınırı 5.6

Doktor sabah akşam yarım iç dedi 1000 lik verdi insülin direnci için verilmesi gerek neden vermedi dedi . Benim TSH normal 1.90 fakat anti tpo 202 çıktı sınırı 5.6
Anti tpo bilmiyordum ben o neymiş ki.. Evet direnci kırmak için ilaç takviyesi veriliyor Bende şaşırdım vermemesine

İlk düşüğüm ondan kaynaklanmış olabilir çünkü kadınsal hormonlarımda da rahimde de yumurtalıkta da hiç bişey yok

Anti tpo bilmiyordum ben o neymiş ki.. Evet direnci kırmak için ilaç takviyesi veriliyor Bende şaşırdım vermemesine
Bugün işin ehli bir doktor yazdı işte bana onu . Bu ay korunmayarak 4-5 iliskim oldu gerçi salladım pek takmadım aklım kan sonuçlarımdaydı çünkü . Gebe kalırsam diye korkuyorum şimdide ezanlar okunuyor Rabbim hepimizi iyi etsin inşallah

İnşallah canim benim ocak bat lari hiç gelmez inşallah

Haşimatoya yatkın olabilirsin dedi troid turuymus ama beni endokrin e yonlendirmedi genç bir bayandı yeni doktor demekki ama TSH nirmal dedi bıraktı peşini öbür doktor yani bugünkü konuştuğum da dediki yani troid belki insülin direncini tetikliyor seni neden yonlendirmemis imkanın varsa özele git yaptır bunları dedi

Xanim
Canım eğer tiroid fonksiyonları normalde anti tpo yüksekliğine hicbir halt yapmıyor doktorlar. Bende de yüksek sadece 6 ayda bir tsk kontrolü yapıyorlar. Tsh bozulmadığı sürece anti tpo için bir tedavi yok. Iki endokrin üç dahiliye aynı şeyi söyledi bana

Bugün benim adet günüm ama olmadım az önce kan verdim bthc 7.460 cikti

İlk düşüğüm ondan kaynaklanmış olabilir çünkü kadınsal hormonlarımda da rahimde de yumurtalıkta da hiç bişey yok
Bence daha güvenilir bir doktora tekrar görün canım aklında kalmasın.. T 4 degeri ile mi bakılıyor şimdi kendı sonuclarıma baktım da TSH 0.98 t4 1.3 cıkmıs

Canım boşuna korun demiş doktor madem anti tpo sıkıntı o zaman niye bir tedavi vermiyorlar. Her doktor bana tsh bozulmadığı sürece ilaç takviyesine gerek yok dediler bana

Canım ateş mevzusu degısık ona hıc kafayı takma herkesınkı 37 de 36 8 de pik olacak diye birsey asla yok bak İnternete ates tablolarını incele iyice farkedersin. İkincisi eger stres olmaya devam edersen yumurta cok etkılenıyormus ben sırf bu yuzden doktoru bıraktım bu ay. Streslı düşünceli vücutta yumurtlama duruyormus cok yerde okudum birazdan bir kesit gönderiyi sana da sen dıs gebelikten cıkmıssın sureklı dıs gebelik korkusu yasıyorsan o da etkili olabılır. Bak su yazıya
Tek başına stres, daha ziyade kadınlarda infertilite sebebidir. Çünkü kadınlarda yumurtlama fonksiyonunu beyin idare eder. Beyin, stresi algıladığı zaman üreme fonksiyonunu durdurur.
Dolayısıyla yumurtlama durur. Mükemmeliyetçilik nedeniyle çocuklarımızı ilkokuldan itibaren üniversiteye girebilmeleri için bir yarışa sokuyoruz. Her yarışta biraz geride kalan büyük strese giriyor. O yüzden üreme sisteminin bu tür hormonal bozuklukları,
yani yumurtlamanın olmaması gibi sorunları sıklıkla görüyoruz. Özellikle de belirli zümrelerde

Ay inşallah kuzum bak yükselişe de geçmiş adete ne kadar var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…