- 12 Nisan 2019
- 24.224
- 38.440
- 598
- Konu Sahibi Paresilaaa
-
- #60.681
Tüpleri açık olanlar da acı yaşamıyormuş canm.. Benim ki de açık çıktı ama korkudan anestezılı olsun istedimAcı eşiği düşükse aynen anestezili çektirilmeli. Benim adetlerin de hep şiddetli ağrılı olduğu için zorluk yaşamadım sanırım. Beray acıya alışkın bi bünye benimkisi
Hayırlısı olsun ablaValla şaştım kaldım ya:)
Tiroid de mi yuksek ti kuzumKızlar iyi akşamlar uzman bir doktorla görüştüm bugün bana glifor 500 lük yazdı ama doktorumun beni endokrin e göndermediğine şaşırdı , çünkü anti tpo çok yüksek olduğu için troidle alakalı olduğunu düşünüyor bu şeker direncini ve bir dahaki gitmemde oraya yönlendirilmek istediğini söyle dedi . Ultrason ve grafik çekmeleri gerek dedi , herşeyden önce troidi yoluna sokman gerek dedi ve bu arada korun dedi çocuk yapma dedi . Bendeki durum bu
Doktor sabah akşam yarım iç dedi 1000 lik verdi insülin direnci için verilmesi gerek neden vermedi dedi . Benim TSH normal 1.90 fakat anti tpo 202 çıktı sınırı 5.6Tiroid de mi yuksek ti kuzumdüşüğe sebep olur diye korun demiş olabılır.. Glifor mide bulantısı yapıyor baştan söylim 1 hafta falan çekersin yan etkılerını sonra düzene giriyor.. Benim kullandığım diaformın de ishal yapıyo alısınca o da düzeliyor. Yan etkiyi azaltmak için önce yarım iç 1 hafta sonra tama gec eczacı arkadsına da danısabılırsın
Bende corum diye biliyordum canim yakinlar mi peki oralari biliyorsanÇorum sandım canım inşallah kabul eder eşimde inanmaz böyle şeylere kabul edeceğini düşünmüyorum ama yinede şansımı deneyeceğim haber veririm eğer gidersek inşallah
202 çıktı <5.6 dan küçük olması gerek değil miAnti top kaç cıktı canım o bende de yüksek ama onun için bir şey demedi doktorum. Tiroid değerleri normal çünkü.
Anti tpo bilmiyordum ben o neymiş ki.. Evet direnci kırmak için ilaç takviyesi veriliyor Bende şaşırdım vermemesineDoktor sabah akşam yarım iç dedi 1000 lik verdi insülin direnci için verilmesi gerek neden vermedi dedi . Benim TSH normal 1.90 fakat anti tpo 202 çıktı sınırı 5.6
İlk düşüğüm ondan kaynaklanmış olabilir çünkü kadınsal hormonlarımda da rahimde de yumurtalıkta da hiç bişey yokTiroid de mi yuksek ti kuzumdüşüğe sebep olur diye korun demiş olabılır.. Glifor mide bulantısı yapıyor baştan söylim 1 hafta falan çekersin yan etkılerını sonra düzene giriyor.. Benim kullandığım diaformın de ishal yapıyo alısınca o da düzeliyor. Yan etkiyi azaltmak için önce yarım iç 1 hafta sonra tama gec eczacı arkadsına da danısabılırsın
Bugün işin ehli bir doktor yazdı işte bana onu . Bu ay korunmayarak 4-5 iliskim oldu gerçi salladım pek takmadım aklım kan sonuçlarımdaydı çünkü . Gebe kalırsam diye korkuyorum şimdide ezanlar okunuyor Rabbim hepimizi iyi etsin inşallahAnti tpo bilmiyordum ben o neymiş ki.. Evet direnci kırmak için ilaç takviyesi veriliyor Bende şaşırdım vermemesine
İnşallah canim benim ocak bat lari hiç gelmez inşallah8 ocak kuzu ama bu ay doktorun verdiği adet düzenleyici ilacı kullanıyorum. Belki iki üç geciktirir düzene sokmak için. Çünkü normalde 23 günde bir oluyorum ama doktor ilacı 25.güne kadar al 25.gün bırak dedi. Bakalım nasıl olacak bu ay bende merak ediyorum. Inşallah hic gelmez 9 ay
Haşimatoya yatkın olabilirsin dedi troid turuymus ama beni endokrin e yonlendirmedi genç bir bayandı yeni doktor demekki ama TSH nirmal dedi bıraktı peşini öbür doktor yani bugünkü konuştuğum da dediki yani troid belki insülin direncini tetikliyor seni neden yonlendirmemis imkanın varsa özele git yaptır bunları dediAnti tpo bilmiyordum ben o neymiş ki.. Evet direnci kırmak için ilaç takviyesi veriliyor Bende şaşırdım vermemesine
Canım eğer tiroid fonksiyonları normalde anti tpo yüksekliğine hicbir halt yapmıyor doktorlar. Bende de yüksek sadece 6 ayda bir tsk kontrolü yapıyorlar. Tsh bozulmadığı sürece anti tpo için bir tedavi yok. Iki endokrin üç dahiliye aynı şeyi söyledi banaDoktor sabah akşam yarım iç dedi 1000 lik verdi insülin direnci için verilmesi gerek neden vermedi dedi . Benim TSH normal 1.90 fakat anti tpo 202 çıktı sınırı 5.6
Bugün benim adet günüm ama olmadım az önce kan verdim bthc 7.460 cikti
@Ecemsuhasanahmet35 @Greeneliton 12 Aralık @bendimm @Zafece @encu @Duygulu14 23 Aralık @Dnz1234 23 Aralık @Hlise 25 Aralık @Kumsallltanem 28 Aralık D Dijlej 28 Aralık @Ashne 28 Aralık
İyi akşamlar kızlarr
Etiketlere dönüş yapmayan ve yeni bat bildirmeyenleri aktif olmayanları listeden siliyoruz biliyorsunuz günü gelen arkadaşlarım bizi bilgilendirebilir mi, gebelikse sevinelim olmadıysa 2020 için hep birlikte umut edelim.
Ve gebelik testi yapmış pozitif almış arkadaşlar, son durum nedir kan testleriniz nasıl gidiyor ona göre gebeler kısmına alalım sizi :)
Ayy daha minicik maşallah canımBugün benim adet günüm ama olmadım az önce kan verdim bthc 7.460 cikti
İlk düşüğüm ondan kaynaklanmış olabilir çünkü kadınsal hormonlarımda da rahimde de yumurtalıkta da hiç bişey yok
Bugün işin ehli bir doktor yazdı işte bana onu . Bu ay korunmayarak 4-5 iliskim oldu gerçi salladım pek takmadım aklım kan sonuçlarımdaydı çünkü . Gebe kalırsam diye korkuyorum şimdide ezanlar okunuyor Rabbim hepimizi iyi etsin inşallah
Bence daha güvenilir bir doktora tekrar görün canım aklında kalmasın.. T 4 degeri ile mi bakılıyor şimdi kendı sonuclarıma baktım da TSH 0.98 t4 1.3 cıkmısHaşimatoya yatkın olabilirsin dedi troid turuymus ama beni endokrin e yonlendirmedi genç bir bayandı yeni doktor demekki ama TSH nirmal dedi bıraktı peşini öbür doktor yani bugünkü konuştuğum da dediki yani troid belki insülin direncini tetikliyor seni neden yonlendirmemis imkanın varsa özele git yaptır bunları dedi
Canım boşuna korun demiş doktor madem anti tpo sıkıntı o zaman niye bir tedavi vermiyorlar. Her doktor bana tsh bozulmadığı sürece ilaç takviyesine gerek yok dediler banaBugün işin ehli bir doktor yazdı işte bana onu . Bu ay korunmayarak 4-5 iliskim oldu gerçi salladım pek takmadım aklım kan sonuçlarımdaydı çünkü . Gebe kalırsam diye korkuyorum şimdide ezanlar okunuyor Rabbim hepimizi iyi etsin inşallah
Inşallah canımİnşallah canim benim ocak bat lari hiç gelmez inşallah
Canım ateş mevzusu degısık ona hıc kafayı takma herkesınkı 37 de 36 8 de pik olacak diye birsey asla yok bak İnternete ates tablolarını incele iyice farkedersin. İkincisi eger stres olmaya devam edersen yumurta cok etkılenıyormus ben sırf bu yuzden doktoru bıraktım bu ay. Streslı düşünceli vücutta yumurtlama duruyormus cok yerde okudum birazdan bir kesit gönderiyi sana da sen dıs gebelikten cıkmıssın sureklı dıs gebelik korkusu yasıyorsan o da etkili olabılır. Bak su yazıyaKuzu ben kendimi bildim bileli hep 23 24 günde birdi. Dış gebelik sonrası iki ay 27 28 günde oldu sonra kendi düzenine geldi 23 24 olmaya başladı. Işte şimdi iki aydır 21 22 günde gelmeye başladı. Insanlar kisa döngü ne güzel beklemiyorsun diyorlar ama her ay sancilarla adet gören biri için döngünün kısa olması çok yorucu oluyor. Sadece 16 17 gün temiz kalıyorum sonra tekrar sancılar. Bir de döngü kısalınca daha çok gerilmeye başladım. Yumurta tam büyümüyor mu diye ateşim benim hiç 36.4 'ün üstüne çıkmıyor. Ovulasyon da hiç pik yakalayamıyorum bunlar artık germeye başladı beni ya.
Ay inşallah kuzum bak yükselişe de geçmiş adete ne kadar varBak kuzu bu bu ayki ateş takibim. Bu ay bal çörek otu tarçın kürü yaptım adetin 2 gününden 12.güne kadar. Yumurtlamaya kadar hayıt çayı da içtim. Sonra 3 gun havuc yedim bol bol. Eşime de keçiboynuzu pekmezi ile fındık badem ceviz kestane bali karışımı yaptım sabah aksam yedi. Inşallah bu ayki yaptıklarım bebisle döner ya
Ay evet öyle şeyler var tabiEvet kuzum gobek cekme eski kadinlar yapiyor ama bu sekilde gebe kalan cookk kisi var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?