Gebeliğe Hazırlık 2020 Yılında Gebelik Planlayanlar 👶

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ovulasyonla yumurtlama takibi yapıyorum çatladığını görüyorum, pik gününü ve diğer 2 günü değerlendiriyoruz, bu ay hsg çekildim sol tüp açık sağ tüp biraz geç gitti ilaç ama sanırım hsg sırasında açıldı. Sonrasında ilaç direk geçti. Yumurtalık rezervim iyi durumdaymış ama 8 aydır deniyoruz olmuyor bir türlü, bu iki aydın da sürekli yumurtlama günlerini değerlendirdik yine olmadı.

Benim de aynen canım pik gördüm değerlendirdim öncesini sonrasını olmadı nasip iştw olmayınca olmuyor en yakın zamanda olur insallah

Çoğu kişinin ole oluyor canim kafaya çok takınca sttest yapınca olmuyor kafa yi başka şeylere vermek lazım tabi yapması zor ama diğer türlü tutmuo

Slm kızlar 3 ay önce saglik ocaginda genel kan testi yaptirmistim demir eksikligi ferritin düşük 7 cıktı...tsh ise 4.19 cıktı burda okumuştum da gebelik isteyenlerin 3'ün altında olması gerekiyor diye dr dedim yok gayet iyi öyle bişey yok dedi Dün tekrar demir eksikliği için gittim 3 aydır ilaç kullanıyorum yükselmiş mi diye tsh de bakılsın bi dedim belki o zaman yüksek çıkmıştır diye dr yok falan dedi ama yinede baktı ferritin 41 olmuş ama ilaca devam dedi tsh 4.16 cıktı yine gayet güzel diyo burda 3 ile ilaç kullananlar var anlamadım sanırım Carmen_ ve G gizsiz kullanıyordu varmı bilgisi olan bat 10 Ocak bu arada olursa kadın doğuma gidecem genel hormon testi yaptircam

Ya işte en son tanıdıklar günde 50 dakika spor yapmama taktılar yapma diye zararı var mi bilemedim. Günde 50 dakika eliptik bisiklet yapıyorum. Sizce zararı var mi kızlar

Merhaba kizlar nasilsinizz?
Ben fena durumdayim gribin ustune kasik agrilarim basladi birde adettt
geliyorrr yineee

Ya işte en son tanıdıklar günde 50 dakika spor yapmama taktılar yapma diye zararı var mi bilemedim. Günde 50 dakika eliptik bisiklet yapıyorum. Sizce zararı var mi kızlar
Ovulasyondan sonra yapma yada daha az yap canım sonuçta bacak kasları çalışıyor şu da var olacağı varsa herturlu olur yatsan da olmaz spor yapsanda olur yani spordan sonra kendini rahatsız hissediyorsan sanci varsa ona gore kararını verirsin canım hakkında hayirlisi

Selam canim tsh degerin gebelik dusunmuyor olsan bornal deger araliginda yukse degil ama tsh zaten gebelik doneminde yukselen bir deger bu sebeple gebelik dusunenlerde 2.5 un altinda olmasi oneriliyor sana bunu soyleyen doktorun alani degildir belki.normal deger araliginda oldugu icin sana boyle soylemis olabilir

Sağlık ocağındaki aile hekimi dedim gebelik dusundugumu de yok gayet iyi diyo
geçen sene hastanedeki değerim 1.61 çıkmıştı 1 yılda bu kadar artar mi yada labaratuvar farkı mi

O zaman bu ay ovulasyon gününe kadar yapayım sonrasında regle kadar yapmayayım. En azından kafamda soru işareti kalmaz. İnşallah pazartesi regl olmam da hiç gerek kalmaz. Erken gebelik testini perşembe günü yaptım hiç birşey çıkmadı, dayanamayıp ovulasyon yaptım silik çizgi çıkıyor. İki gündür de kasık ve sırt ağrım var, bugün baş ağrısı başladı.

Sağlık ocağındaki aile hekimi dedim gebelik dusundugumu de yok gayet iyi diyo
geçen sene hastanedeki değerim 1.61 çıkmıştı 1 yılda bu kadar artar mi yada labaratuvar farkı mi
Saglik ocagindaki doktor banada tsh oyle degismez 1 senede dedi ama degisiyor yani sonra kendisi de kendiyle celisti degisebilir aslinda falan diye. saglik ocagindaki doktorlarada guvenemiyorum ben en iyisi kadin dogum doktorunun yorumu bence.

Aman kuzum ağrıların varsa spor falan yapma bat gününü bekle öyle testi tekrarla inşallah bebiş vardır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…