Gebeliğe Hazırlık 2020 Yılında Gebelik Planlayanlar 👶

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Valla ben cahildim ilk hamile kaldığımda bir kere beta yaptırdım. Regl bir gün geçince o da

Bal0ncuk beta hcg artışı konusunda yardımcı olabilirmisin ?
Kuzum okuyorum yazdıklarını ama beta hakkında bilgim yok
benim tüm bilgilerim gebelikten önceye dair.. gebe olduktan sonraya dair hiç bilmiyorum.. hiç gebe kalamadım
ama kızların dediğine göre ilk zamanlar 2 kat artış.. sonrasında normal seyrediyor sanırım

Anladım canım kusura bakma üzdüm senide..

Katre_g aramıza hoşgeldin :)

Çok teşekkür ederim
Sizler bir süredir deniyorsunuz sanırım. Sizlerden edineceğim faydalı bilgiler olacak mutlaka
Öncelikle yumurtlama ile ilgili birkaç soru sormak istiyorum. Ben gebelik planlayınca yumurtlama günlerini takip etmeye başladım bunu da telefon uygulamaları ile takip ediyorum ama uygulamalardaki tarihle yumurtlama belirtisi yaşadığım tarihler pek uyuşmuyor. Siz de bu durumu yaşıyor musunuz? Mesela bu ay 23 Eylülde yumurtlama tarihim görünüyor ama ben belirtileri 19-20 Eylül gibi yaşadım ve ardından tekrar yaşamadım henüz. Bu klasik adetten önceki 14. gün yumurtlama günüdür söyleminden emin olamadım hal böyle olunca Sizler yumurtlama gününüzü nasıl takip ediyorsunuz?

biz buranın demirbaşı olduk en başta gelenler en sona kaldı bizden sonra gelen arkadaşlarımız çok şükür gebe
inşallah sanada uğurlu gelir ve sende kısa sürede gebe kalabilirsin
sorunun cevabına gelince.. herkeste 14. gün olacak diye birşey yok veya her ay 14. gün olacak diyede birşey yok..
regllerin günü gününe düzenlimi ?

Hoş geldin
umarım bekletmeden gelir bebişin

Hoş geldin
umarım bekletmeden gelir bebişin

Ahh inşallah hiç beklemeyelim

Umarım bir an önce sizin de gebelik haberiniz gelir
Benim adetlerim günü gününe düzenlidir. Hatta çok genç yaşta polikistik over teşhisi koymuşlardı zamanında, doğum kontrol hapları ile düzene girdi ve bir daha hiç bozulmadı. Gebelik planlamadan önce de doktora göründüğümde çok hafif bir kistik görünüm var ama pcos semptomlarına uygun görünmüyorsun, çocuk sahibi olmakta sorun yaşıcanı sanmam demişti doktor. Ama yumurtlama konusunda her yerde 14. gün yazdığı için emin olamadı bu tarihlerle ilgili.

eğer günü gününe ve 28 günde bir regl görüyorsanız 14. günde yumurtluyor olabilirsiniz.. ama emin olmak için ovulasyon testleri ile takip edip değerlendirebilirsiniz

Merhaba
Yine Baluşcuğuma katılıyorum, kesin olarak öğrenmenin ovulasyon testi dışında yolu yok. Foruma bakınca Laboquick markasının önerildiğini göreceksiniz ama bence onu değil, Baluş'un önerdiği başka bir tane vardı onu alın.

Bir de yaşınız kaç? Hormon / spermiyogram testini yapıp kenara koymakta fayda var. Önce deneyelim sonra baktırırız diyen de oluyor ama en azından bir tedavi gerekiyorsa belki çok kolay hamile kalabilecekken boşuna beklemiş olursunuz

eğer günü gününe ve 28 günde bir regl görüyorsanız 14. günde yumurtluyor olabilirsiniz.. ama emin olmak için ovulasyon testleri ile takip edip değerlendirebilirsiniz
Evet 28 günde bir günü gününe oluyorum. Ama henüz ilk denemelerim olduğu içim ovülasyon testi almadım. Birkaç ay deneyip olmazsa bir de o şekilde değerlendiririm diye düşündüm açıkçası. Önerdiğin testin markası nedir acaba? Aklımda bulunsun.

Yaşım 30. Hormon testini yaptırmıştım pcosdan dolayı merak edip, herhangi bir sorun görünmüyordu. Spermiyogramı yaptırmadım eşimin gelmesi gerekeceği için. Birkaç ay deneyip olmazsa onu da yaptırırım diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…