Gebeliğe Hazırlık 2020 Yılında Gebelik Planlayanlar 👶

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
2021 Ağustos annelerinden hatirladim seni benim de eşim varikosel ameliyati oldu ileri hiz sifirdi. Morfoloji 2 ydi. Ameliyattan önce bir kez tutmayan asılama var, cok takviye aldik o da ben de. Macunlar, vitaminler, pekmezler... 2 bucuk seneyi gecti, en sonunda ameliyat olcaksin dedim baska caresi yok, ben tüp bebek istemiyorum, sonucta sende bir problem var hem kendi vucuduna zarar agrin da oluyor hem de ileride 2.cocugu dusuncegmiz zaman yine tüp bebekle ugrasamayiz dedim. Sonunda kabul etti ve ameliyat oldu. Ilk 3 ay vitamin falan hic bisey kullanmadik. 4.ay maxi go kullandi eşim toz halinde paketler, daha 15 tane olmustu ben hamile kaldigimi ogrendim. Belki kendiliginden olcakti zaten ama denk geldi belki bilmiyorum. Oyle iste Allah burada senelerdir ugraşan herkese en hayirli zamanda insallah saglikli evlatlar nasip etsin. Çabalarınızın karsiligini bir an önce alin insallah

Ben de hatırladım seni Nasip valla bir de sen ne kadar cabalarsan çabala herşey olacağına varıyor zamanını bekliyor

Ben de hatırladım seni Nasip valla bir de sen ne kadar cabalarsan çabala herşey olacağına varıyor zamanını bekliyor
Siz ne kadar ugrastiniz toplamda? Ameliyattan sonra olmus iste ben o zamanini bekliyor olayina pek inanmiyorum vucutte hersey yolunda oldugu zaman oluyor yani demek istedigim yumurta, sperm, rahim içi dokusu, hormonlar, vajina sagligi, erkekteki enfeksiyonlar vs.. yani çok faktör var herseyin ayni anda uygun olmasi zaman alabiliyor cabalamissiniz ki karsiligini almissiniz. Zaten doktor bize 6 aydan sonra duzelir demisti degerleri tam olarak. Siz stres yapip eşinizle birbirinize yuklenmissiniz boşuna

Bacım laf anlatamadım ki eşime tam 8 ay sonra nasip oldu sen peki

Bacım laf anlatamadım ki eşime tam 8 ay sonra nasip oldu sen peki
8 ay ne ki burada 8 senedir bekleyenler var siz cok tez canlısınız bizim 2 bucuk seneyi gecti iste 2018 mayistan beri. Ben de hep kendimde aradim sorunu, doktorlar eşimin degerlerine bakip olur olur dediler oyaladilar, en son bir profesore gittik cok zor dedi bu degerlerlerle. Hemen ameliyat etti sagolsun, ameliyat gününün tam 4.ayinda gebeligi ögrendik. Ileri hız sıfırken nasıl olsun. Yavas ileri 6. Yerinde hareketli 12ydi. Sayisi isterse 500 milyon olsun hiz olmadiktan sonra neye yarar. Simdi bile kadin dogum doktorlarimiz bosuna ameliyat olmus diyor. E bosunaysa bu cocuk ameliyat sonrasina mi denk geldi tesadüf mü herkes kendi isine baksin ürologtan iyi mi bileceksin diyesim geliyor ama diyemiyorum

Denmiyor böyle eşim üzerime geldikçe hep o kadar bekleyenleri düşündüm hep

Bugün sonuç göstermeye gittik. Hormonları düşük buldu, ilaç verdi. İşin içinde ben olunca her şeyin en az bir kez ters gitmesi gerektiği için ilaçlardan birini ne eczanelerde ne depolarda bulabildiler. Belki 15 eczane gezdik. Sonunda iki kutuyu iki ayrı eczanede bulabildik. Bir tane de karma takviye verdi morfolojiyi yükseltebilmek için. Bize ameliyat ihtimalinden hiç bahsedilmedi. İlk gittiğimizde de direkt söylediği şey "Bu değerlerle doğal yoldan gebelik oluşsa dahi düşük ya da anomali ile sonuçlanabilir" oldu. Sonra bize aşılama ve tüp bebekten bahsetti. Aşılama için de sayı yeterli değilmiş. Tüp bebek için zaten en sağlıklı spermler seçildiği için isterseniz hemen önümüzdeki ay bile olur, dedi. Başımdan aşağı kaynar sular indir zaten o anda. Bir de diyor ki sakin olun panik yapılacak bir şey yok. Önce bütün sonuçları görelim. Neyse işte bugün biraz daha olumlu konuştu gibi. İlaçları kullanacakmış bir de öyle deneyecekmişiz. Bakalım inşallah faydası olur da başka yollara başvurmamıza gerek kalmadan sağlıklı bir şekilde kendiliğinden olur. Zor işlermiş gerçekten. Benim etrafımda patır patır doğuranların yanında bir de tüp bebek sahibi olan da epey çift var. Hep empati yapardım ama bir gün bunların bana çözüm olarak anlatılabileceğini hiç düşünmemiştim. Bir de kimseye anlatmak istemedim. Neyse ki burası var. Sağ olun. Sağlıkla gelsin bebekleriniz

Ahhh o kadar iyi anliyorum ki sizi. Bize de ilk basta takviye verip deneyin dediler tam 1 sene olmadigi icin. Degerleriniz nasil peki doktorunuz asilamadan tup bebekten bahsedince merak ettim.

Ahhh o kadar iyi anliyorum ki sizi. Bize de ilk basta takviye verip deneyin dediler tam 1 sene olmadigi icin. Degerleriniz nasil peki doktorunuz asilamadan tup bebekten bahsedince merak ettim.
Biz denemeye başlayalı çok olmamıştı aslında. 3-4 ay anca oldu ama ben 34'e gireceğim, eşim 35'e. Yaştan endişe edip gittik. Sonuçlar pek iç açıcı olmayınca iyi etmişsiniz gelmekle dedi doktor. Tek hatırladığım morfolojisi %1. Zaten doktorun takıldığı da bu oldu. Hız ve hareketlilik iyi dedi. Sayı da aşılama için azmış ama tüp bebek için yeterli demişti. Bugün sonuçlara bakınca ilaçlarla iyiye gidebilir dedi. Bakalım şu an bütün umudumuz o ilaçlar.

Bizim de ilk morfolojimiz %1 di. Ameliyata kadar takviyelerle ancak %2 ye yukselmisti 2 senede. Morfoloji ennn zor olanı. Hatta sayıyı arttirdik diye de morfoloji artmis gibi gorunmus olabilir. Bizim asilama da tutmamisti 9 yumurtayla. Yikanmiş sperm sayimiz da 20 milyondu asilama yapilirken. Sadece saglam olanlarin sayisi yani çip bebek yontemiyle yapilmisti. Karar sizin. Yaştan dolayi hemen olsun isteyebilirsiniz dogal hakkiniz. Biz de 30 yasindayiz esimle. Ameliyattan sonra da olmasaydi tup bebek yapcaktik zaten. Insallah hersey yolunda gider de gerek kalmaz tup bebege falan kendiliginden hamile kalirsin

Yıkanmış sayısı bizde o kadar bile yoktu galiba. Şu hormon ilaçlarıyla takviyeleri bir deneyelim bakalım. Tekrar spermiogram isteyecekmiş iki aylık tedavi sonrası. Bu arada ben de prolaktin için ilaca başladım. İnşallah ikimizin de olumlu etki eder de bakalım. Çok teşekkürler

Insallah Allah yardimciniz olsun. Aşırı yorucu zamanlar ama değecek

Günayd. Ben burayı günlük gibi kullanmaya başladım. Bal0ncuk 'tan haber yok mu? Önemli bir şey yok değil mi? @Hemşirecik de gitti. Ben geldim herkesler gitmiş. anonimbirbayan senin tez ne oldu? Yazmaya başladın mı? Kedilervekitaplar senin sincaplar geliyor mu hala cama?
Alp er tunga öldi mu?
Issız ajun kaldi mu?

Geliyorlar ablası gelmez olurlar mı, çifter çifter hemdekavga ediyorlar birde fındık için @Bal0ncuk bak geldi seninki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…