- 19 Ocak 2020
- 7.860
- 17.139
- 248
- Konu Sahibi Paresilaaa
-
- #184.581
Şubat hepimize uğurlu gelsin fıstık
Ben de eksik yazmışım zaten sayı az olsa ya da artırılması istense bile hareket, doğru beslenme ve takviyeyle artabiliyormuş. Bizde sayı 10 milyon, morfoloji %1 çıktı. Doppler usg çekilmişti. Varikosel demedi direkt ama bir enfelsiyon geçirmiş olabileceğini, hafif bir sıkıntı olabileceğini söyledi. Çok üstünde durmadı, şimdilik ameliyattan falan da bahsetmedi. Hormonlarda da biraz sorun çıktı. 2 aylık bir tedavi verdi hem hormonlar için hem de sperm değerlerini düzeltmek için takviye. Bu arada da morfoloji düşüklüğü genetik faktörlerden mi kaynaklı diye y kromozomunda mikrodelesyon ve periferik karyotip analiiz testlerini istedi. Bugün kan verdi eşim, 3 ay sonra çıkacakmış sonuçları. Eşimin doktoru morfolojiden dolayı gebeliğin oluşma ihtimalinin çok düşük olduğunu, oluşsa bile düşük ya da anomali ile sonuçlanabileceğini söyledi. Aşılama için bakılan sayı, spermiogram sonucunda semen hazırlama kısmında yazan yıkama sonrası sayı. Bizde o 2 milyon çıktı. 5 milyon olmadan aşılamaya yönlendiremiyorlarmış. Şu anki tedavi bitince spermiogram tekrarlanacak. Ona göre hareket edeceğiz. Tüp bebekle istediğiniz zaman sağlıklı gebelik oluşur, sonuçta sağlıklı spermler seçiliyor endişe etmeyin dedi. Benim o sırada başımdan aşağı kaynar sular dökülüyordu tabii. Benim kendi doktorum da çok ümit vermedi. Morfoloji düşük olunca hamilelikler düşükle sonuçlanabiliyor ama acele etme dedi. Rahim filmi istedi o da. Sürece bakalım olmazsa aşılamaya yönlendiririm merak etme dedi. Morfolojiyi ben bayağı araştırdım. Diğer değerlerde iyileşme kolay oluyormuş, bu en zor değişeniymiş. Yine de tek tük de olsa olumlu örnekler var ve düşününce aslında bir tane sağlıklı sperm hücresinin bir tane sağlıklı yumurta hücresini bulmasına bakıyor her şey. Ümidi tamamen de kaybetmemek lazım galibaDoktoruma yeni ulasabildim, sayi iyi , hiz ve morfoloji biraz skntili dedi sadece morfoloji azligi engel olmaz %1 sekli uygun olanlarin az da olsa var oldugunu soyler dedi. Herseyi normal olan bir ciftin dogal yolla gebe kalma oranindan daha az ihtimalle kalabilirsin dedi.
varikosel var mi diye muayeneye cagirdi .. siz de varikosel var mi ? Sizin degerler nasil doktorunuz ne diyor
Sperm testlerinden pek anlamam. Hatta hiç anlamam diyebilirim canım ancak son dediğine kesinlikle katılıyorumBen de eksik yazmışım zaten sayı az olsa ya da artırılması istense bile hareket, doğru beslenme ve takviyeyle artabiliyormuş. Bizde sayı 10 milyon, morfoloji %1 çıktı. Doppler usg çekilmişti. Varikosel demedi direkt ama bir enfelsiyon geçirmiş olabileceğini, hafif bir sıkıntı olabileceğini söyledi. Çok üstünde durmadı, şimdilik ameliyattan falan da bahsetmedi. Hormonlarda da biraz sorun çıktı. 2 aylık bir tedavi verdi hem hormonlar için hem de sperm değerlerini düzeltmek için takviye. Bu arada da morfoloji düşüklüğü genetik faktörlerden mi kaynaklı diye y kromozomunda mikrodelesyon ve periferik karyotip analiiz testlerini istedi. Bugün kan verdi eşim, 3 ay sonra çıkacakmış sonuçları. Eşimin doktoru morfolojiden dolayı gebeliğin oluşma ihtimalinin çok düşük olduğunu, oluşsa bile düşük ya da anomali ile sonuçlanabileceğini söyledi. Aşılama için bakılan sayı, spermiogram sonucunda semen hazırlama kısmında yazan yıkama sonrası sayı. Bizde o 2 milyon çıktı. 5 milyon olmadan aşılamaya yönlendiremiyorlarmış. Şu anki tedavi bitince spermiogram tekrarlanacak. Ona göre hareket edeceğiz. Tüp bebekle istediğiniz zaman sağlıklı gebelik oluşur, sonuçta sağlıklı spermler seçiliyor endişe etmeyin dedi. Benim o sırada başımdan aşağı kaynar sular dökülüyordu tabii. Benim kendi doktorum da çok ümit vermedi. Morfoloji düşük olunca hamilelikler düşükle sonuçlanabiliyor ama acele etme dedi. Rahim filmi istedi o da. Sürece bakalım olmazsa aşılamaya yönlendiririm merak etme dedi. Morfolojiyi ben bayağı araştırdım. Diğer değerlerde iyileşme kolay oluyormuş, bu en zor değişeniymiş. Yine de tek tük de olsa olumlu örnekler var ve düşününce aslında bir tane sağlıklı sperm hücresinin bir tane sağlıklı yumurta hücresini bulmasına bakıyor her şey. Ümidi tamamen de kaybetmemek lazım galiba
Anladim canim, Allahtan umit kesilmez.. Her doktor baska yorum yapiyor artik anlayamiyorum bu isi. Youtube de bir doktorda morfolojinin yuzde 1 vs olmasi dusuk ya da anomoliur kesinlikle sebep olmaz diyor . Ben artik direk tup bebek umudundayim onun icinde 2-3 ay sureye ihtiyacimiz var pandemi sebebiyle..Ben de eksik yazmışım zaten sayı az olsa ya da artırılması istense bile hareket, doğru beslenme ve takviyeyle artabiliyormuş. Bizde sayı 10 milyon, morfoloji %1 çıktı. Doppler usg çekilmişti. Varikosel demedi direkt ama bir enfelsiyon geçirmiş olabileceğini, hafif bir sıkıntı olabileceğini söyledi. Çok üstünde durmadı, şimdilik ameliyattan falan da bahsetmedi. Hormonlarda da biraz sorun çıktı. 2 aylık bir tedavi verdi hem hormonlar için hem de sperm değerlerini düzeltmek için takviye. Bu arada da morfoloji düşüklüğü genetik faktörlerden mi kaynaklı diye y kromozomunda mikrodelesyon ve periferik karyotip analiiz testlerini istedi. Bugün kan verdi eşim, 3 ay sonra çıkacakmış sonuçları. Eşimin doktoru morfolojiden dolayı gebeliğin oluşma ihtimalinin çok düşük olduğunu, oluşsa bile düşük ya da anomali ile sonuçlanabileceğini söyledi. Aşılama için bakılan sayı, spermiogram sonucunda semen hazırlama kısmında yazan yıkama sonrası sayı. Bizde o 2 milyon çıktı. 5 milyon olmadan aşılamaya yönlendiremiyorlarmış. Şu anki tedavi bitince spermiogram tekrarlanacak. Ona göre hareket edeceğiz. Tüp bebekle istediğiniz zaman sağlıklı gebelik oluşur, sonuçta sağlıklı spermler seçiliyor endişe etmeyin dedi. Benim o sırada başımdan aşağı kaynar sular dökülüyordu tabii. Benim kendi doktorum da çok ümit vermedi. Morfoloji düşük olunca hamilelikler düşükle sonuçlanabiliyor ama acele etme dedi. Rahim filmi istedi o da. Sürece bakalım olmazsa aşılamaya yönlendiririm merak etme dedi. Morfolojiyi ben bayağı araştırdım. Diğer değerlerde iyileşme kolay oluyormuş, bu en zor değişeniymiş. Yine de tek tük de olsa olumlu örnekler var ve düşününce aslında bir tane sağlıklı sperm hücresinin bir tane sağlıklı yumurta hücresini bulmasına bakıyor her şey. Ümidi tamamen de kaybetmemek lazım galiba
Evrene olumluu mesjlar yolluyorum, bebek gelir inşllahOh elinden bal damlamış. İnşallah inşallah
Geri sayım yapalım. Gel tezkere diyeceğim ama kendi gelmesin, bebek yollasın
Sayı 15'in üstü olmalı diyorlar referans aralığında ama sağlıklı beslenme, spor ve takviyeyle. Hareket iyi ama morfoloji düşük. Biz de bununla cebelleşiyoruz şu anda. Doktorunuz gördü mü?
Coming soon teyzesi inşallah
Çok sağ ol canımSperm testlerinden pek anlamam. Hatta hiç anlamam diyebilirim canım ancak son dediğine kesinlikle katılıyorum
Sağlıklı sperm ve sağlıklı yumurta....
Sadece iyi düşün ki iyilikler gelsin hep hayatına... Ümidini hiçbir zaman kaybetme... Moralim diptede olsa ben ümidimi hiç kaybetmiyorum sen de eşinde ümidi kesmesin
Evrene olumluu mesjlar yolluyorum, bebek gelir inşllah
Coming soon teyzesi inşallah
Öyle evet. Benim de okuduğum bir yazıda diyordu ki morfoloji spermin biçimi ifade ettiği için, dış görünümün bozuk olması her zaman içinde yer alan DNA'da da sıkıntı olduğu anlamına gelmez. Bir de anomalinin ne olduğu da önemliymiş? Baş anomalisi mi boyun mu, yoksa kuyruk mu vs. Bizde buna bakılmadı mesela. Doktora bir daha gittiğimizde bunu da soracağım. Eşime hormonlar için Proviron verdi, bunun dışına Trental ve Klomen kullanıyor. Takviye olarak da Pregros Plus verdi. Suya atılan tozlardan. Yalnız bu benim aklımı çok kurcaladı, internette araştırınca manalı hiçbir yorum, açıklama şu bu yok. Hemen hemen herkes Proxeed Plus kullanıyor ve faydasını görenler olmuş. Yine de kafamıza göre değiştirmedik, doktorun dediğine devam. Akşamları havuç suyu, sabah kuru incir (bunu zeytinyağında bekletmek lazımmış biz öyle yapmadık), gün içinde çiğ badem, çiğ fındık, çiğ ceviz yiyor. Bir de her gün değil ama arada bir 1 tatlı kaşığı keçiboynuzu tozunu sulandırıp içiyor. Çiğ kuruyemişlerden ben de yiyorum. Haftada 2-3 gün avokado yiyoruz. Bir de muz, bu da iki taraf için de iyiymiş. Bitkisel olaylara pek girmek istemiyorum şimdilik. Hormon dengelerini sağlamsa bile bozabiliyor onlar. Doktor paketli gıdalardan tamamen uzak durmasını söyledi. Senin de aklında olsun. İçindeki koruyucular olumsuz etkiliyormuş spermleri.Anladim canim, Allahtan umit kesilmez.. Her doktor baska yorum yapiyor artik anlayamiyorum bu isi. Youtube de bir doktorda morfolojinin yuzde 1 vs olmasi dusuk ya da anomoliur kesinlikle sebep olmaz diyor . Ben artik direk tup bebek umudundayim onun icinde 2-3 ay sureye ihtiyacimiz var pandemi sebebiyle..
Bu surecte kürleri falan yapmaya calisacagim siz yapiyor musun kür falan ? Bide hangi ilaci onerdi canim
O bebek buraya gelecek!!! Sen erkenden test yapma yeter
Aynı zamanlarda yedik o haltı ondan diyorum. "10 gün kala öğrendim" diyenlere kanıp kendimin mükemmel doğurgan statüsünde olduğuna ikna olup ta ne zamandan başlamıştım test yapmaya. Hatırladıkça zekamdan utanıyorumSütten ağzım yandı, bir daha yapmaaam
Ben bi ay yüzlerce lira yatırmışım testlere, farkedince eczaneye uzak yollardan yürümeur başladım artıkAynı zamanlarda yedik o haltı ondan diyorum. "10 gün kala öğrendim" diyenlere kanıp kendimin mükemmel doğurgan statüsünde olduğuna ikna olup ta ne zamandan başlamıştım test yapmaya. Hatırladıkça zekamdan utanıyorum
2 gün erken geldiGünayd️
anonimbirbayan nabıyon? evden çalışma devam mı? aşı oldun mu?
Hemsirecik kocanı saldın mı göreve?
cukulatam senin gelenler erken mi geldi? 14 şubat'ta çifte kutlama gelsin mi?
Ben nöbetçi eczaneye gidiyordum bir de. O kadar acil hamileydim düşün hahahahaBen bi ay yüzlerce lira yatırmışım testlere, farkedince eczaneye uzak yollardan yürümeur başladım artık
Hadi bakalıııım2 gün erken geldi
Ben hissediyorum şubattaki adetimden sonra hamile kalıcam ve martta buraya hamişim yazcamNiyeyse içimde öyle bir his var uzun zamandır.
Eczanedeki kız artık tanımıştı beni, girdiğimde garip garip bakıyordu. Bu kadın Üçer beşer niye hamilelik testi alıyor diyeBen nöbetçi eczaneye gidiyordum bir de. O kadar acil hamileydim düşün hahahaha
Hadi bakalıııım
Bilmiyor ki biz her ay hamile kalıyordukEczanedeki kız artık tanımıştı beni, girdiğimde garip garip bakıyordu. Bu kadın Üçer beşer niye hamilelik testi alıyor diye
He ya ise gitmeye basladi malesefGünayd️
anonimbirbayan nabıyon? evden çalışma devam mı? aşı oldun mu?
Hemsirecik kocanı saldın mı göreve?
cukulatam senin gelenler erken mi geldi? 14 şubat'ta çifte kutlama gelsin mi?
Hadi inşallah en kısa zamanda çift çizgiyi görürsün de testler elinde patlasın e miBilmiyor ki biz her ay hamile kalıyorduk
Ben rezil olmamak için her seferinde farklı bir eczaneden alıyordum. Senin o imkanın da pek yok tabii. Sonra internetten sipariş verdim. Artık test yapmaya da lüzum kalmadığı için kenarda boyunları bükük duruyorlar öyle
Raporun bitti o zaman. Fazla devamsızlık yapmaHe ya ise gitmeye basladi malesef
Çift çizgiyi görürsem emin olayım diye aynı gün içinde hepsini yapar bitiririm herhalde. Görmemişin çift çizgisi olmuş...Hadi inşallah en kısa zamanda çift çizgiyi görürsün de testler elinde patlasın e mi
Bunu geçen biri daha yazmıştı. Mevsimsel bir şey mi acaba?Bu ay ilk defa yumurtlama lekelenmem oldu benim insallah ters bisey yoktur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?