Gebeliğe Hazırlık 2020 Yılında Gebelik Planlayanlar 👶

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
İşte kabul etmiyorlar yeni evlisin iki üç haftada bir olur mu hiç
Bu da bir hastalık baş ağrıyınca doktora nasıl gidiyorsak ona da gidilmeli...
Ama her erkeğe anlatılamıyor bu durum

Ya ben artık çocuk odaklı bakmamın yanlış olduğunu anladım. Sonuçta tek ilişkiyle ben de belki hamile kalacağım ama sonra? Böyle hep isteksizlik olacaksa onu nasıl çözeceğim? Çok sinir bozucu ve kadına kendini fazlasıyla kötü hissettiren bir şey. Ben başlarda uzun süre zorlandım ilişkiye girmekte ama o zamanlar bu kadar değild. Son zamanlarda artık bayağı benden kaçmaya başlamıştı

Tabiki haklısın kesinlikle.
Anlayamıyorum bazı erkekleri gerçekten

Haklısın canm çok zor bi durum çocuk yerine su an bu sorunu halletmeye odaklanabilirsnz tabi oda kabul ediyosa

Iki kitap siparisi verdim
Doğal doğum ve Doğmamış çocuğun gizli yaşamı
Kimileri erken diyor ama seviyorum böyle kitaplar okumayı umutlanıyorum.

Tabi ki sırf çocuk odaklı olmamalı
Yemek yemek gibi uyumak gibi bana göre insanın ihtiyacı
Kadınların zorlanması normal...bana annem anlatmadı teyze hala vs anlatmadı arkadaşların demesi ay çok acıyor ay çok geliyor ne bilim insan ister istemez kasıyor kendini.. Bizden sonraki nesil zorlanmaz...
Öncelikle senden kaçmak olarak görme. Bu bir rahatsızlık... Eşinin bunu farketmesi daha doğrusu kabul etmesi gerekiyor.. Bunlar olana kadar senin ruh sağlığında önemli... Seni senden başkası düşünmez..

Iki kitap siparisi verdim
Doğal doğum ve Doğmamış çocuğun gizli yaşamı
Kimileri erken diyor ama seviyorum böyle kitaplar okumayı umutlanıyorum.
Ya ben okuyamıyorum
Çocuk gelişimi 3.sınıfım okuyamadım kitapları içim almadı
Aynalı kitap varmış bende diyorum onu okuyayım psikolojim düzelsin

Artık iyiyiz ya eskisi gibi diiliz

Canım tüp bebek düşünüyor musunuz bizde de aynı sorun var bu yeni gittiğim Dr direk mikroenjeksiyon teklif etti hatta bende yoruldum artık ilaç kullanıp kullanıp hep o ayın boş gecmesinden demiştim sorunu sordu eşimde söyledi bende kaynaklı diye o da kabul edip gitmiyordu Dr a bal vs takviye hiç bişi yemiyordu

Amin. Rica ederim. Hormon düşüklüğü için ilaç kullanıyor. Morfoloji ve sayı düşüklüğü için de ilaç verdi takviyenin yanında. Kuru incir her gün yiyor. Zeytinyağında bekletme teklifinde bulundum, kabul etmeyince ısrar etmedim. Arada havuç yiyor. Keçiboynuzu tozunu sulandırıp içiyor falan.
Ben de akışına bıraksam herhalde iki üç haftada bir bile olmazdı. En son ben pes ettikten sonra 1-2 kez kendiliğinden geldi ona bile hayret eder oldum. Sorunca gerçekten normal buluyordu. "Sevişmek için mi evlendik. Sürekli mi olması lazım" gibi manasız savunmaları oldu. Muhtemelen içinden gelmediği ama ben sordukça köşeye sıkışıp bir şey söylemek zorunda kaldığı için saçmalıyordu. Doktor ona sorduğunda da zaten aklına benim söylediklerim gelmiş. Doktor da sorduğuna göre demek ki isteksizlik var gerçekten diye düşünmüş o yüzden evet demiş. Yoksa benim demem para etmemiş yani

Benim yaşadıklarımı o kadar güzel anlatmışsın ki bı buçuk yıldır bizde böyleyiz ki ne güzel incir kaciboynuzu falan yiyor senin eşin benim eşim ağzına surmuyo keçiboynuzu aldı kendi yemedi duruyor öyle bı iki kere kendiliğinden geldi bu sefer ben istemedim tersledim şimdi ben diyorum ona sadece sevisirsek mi evli olacağız iyi böyle ne zaman tedavi oldun o zaman diye benim de canıma tak demişti ama şunu anladım her ne konuda olursa olsun kaçan kovalaniyor kabul ettirene kadar bana ugrasiyor

B Bizim üç ay dört ay olmadığı dahi oluyor şuan mesela bı buçuk ay oldu ama artık kadında isteksizlik oluşuyor çok doğru

Rahatsızlığın farkında deği ki doktor deyince anca dank eder
Bizde bu problem başından beri olmadığı için çabuk atlattık
Bence sizde halledeceksiniz.. Üzerine gidersen kaçar daha çok isteksiz olur.. Bir ay dene akışına bırak ama işten geldiğinde surat asmamaya çalış gülümsemeye çalış olur mu.. Uzun uzun sarıl özlemişim seni de... Bir de tatlı dili dene bakalım ne olacak
Bendede daha ne istiyo yelek baslayacakmis komsusundan model almış bana çıkarır misin dedi çıkarıp verdim eline şaşırdı
Hamarat seni
Ben zincir çekemem

Bende şu siralar amugurimi bebek battaniyesi onlara sardım işte bide yaz akşamları için kendime ceket oreyim diyorum ama tabi zayıflamak lazım küçük orcem çünkü

Çok zor çok çok zor canım ya. Biz psikiyatriste gidiyorduk zaten epey uzun zamandır. Ben pandemide bayağı seyrekleştirmiştim. Şimdi yeniden başladım. Onu da düzene koyacağım inşallah. Şu an olan biten her şeyin acısı benden çıkıyor. Kendime döndüm. Gastrit için de bugün doktora gittim. İlaçlara başladım. İnşallah o da düzelir. Sonrasına da sonra bakacağım. Önce kendimi düzelteyim de belki ben biraz uzaklaşınca o da biraz daha sağlıklı düşünmeye başlar.
Bize aşılama için sayı yeterli değildi dendi zaten ilk gittiğimizde. Tek çare tüp bebek gibiydi ama öncesinde eşime tedavi verdiler. Böyle deneyin dediler. Eşimin nazından doğru düzgün deneyemedik. Yazarken sinirden gülüyorum. Bunların hepsini normal görüyor. Son şansımız mıydı, nolmuş değerlendiremediysek diyor. Ben sinir hastası olacağım o olmuş yani ne olabilir ki? Adama vaat edilmiş net tarih var sanki öyle bir gevşeklik ama çok ilginç bir vaka. Genetik testine kadar doktorun dediği her şeyi yaptırdı. Diliyle çocuğu da istiyor. Çocuğun nasıl olduğunu biliyor mu acaba ondan şüphe etmeye başladım. Düşünerek ya da dile getirerek mi oluyor sanıyor napıyor

Bende şu siralar amugurimi bebek battaniyesi onlara sardım işte bide yaz akşamları için kendime ceket oreyim diyorum ama tabi zayıflamak lazım küçük orcem çünkü
Ceket mi
Anam maşallah maşallah
Allahım en kısa zamanda nasip etsin bebişin sar sarmala el emeğin battaniye ile
Öncelikle ruh sağlığını iyileştirmelisin
Sana da tavsiye edeyim Aynalı kitabı oku
Psikiyatriste de gitmeye devam edersin... Bende bir ara gitmeyi düşündüm sonra pandemi çıkınca vazgeçtim.
Seni mutlu edecek şeylerle uğraş önce sen iyi ol... Eşin de düzelecektir sadece silkelenmesi gerek.. Mecbur kabul edecek durumu tedavi için çabalayacak..

Kuzum benim tüp bebek icin ilk gittiğim Dr sizin çocuğunuz olmaz dedi hatta bayadır buralara bile ugramamistim ondan sonra kendime döndüm kendime uğraşlar buldum o ara kilo almıştım baya baya diyetisyene başladım işi bıraktım çalışıyordum calismicam dedim elişi oruyorum evde boya tarzı işler yapıyorum bazen çocuk düşüncesini aklımdan tamamen çıkarmıştım artık kendime sürekli tekrarlıyorum herkesin çocuğu olmak zorunda değil diye bizim üç ay dört ay hiç ilişki olmadığı dahi oldu ben ilaçlar kullandım ovu testleriyle takip ettim neler neler yapmadım ama en sonunda Dr öyle deyince pes etmiştim hatta Dr dan sonra eşime boşanmayı bile teklif ettim kabul etmedi haliyle ondan da çektim kendimi iyice kendime döndüm farklı farklı tarzım olmayan kitaplar okumaya başladım Kuran i Kerim okumaya basladim baya boslamistim hatta mealini aldım detaylı irdeleyerek okuyorum şuan da da tamamen kendime yöneldim diyebilirim kendime yönelince haliyle eşim korktu mu artık bilmiyorum o yanasmaya başladı bu sefer... Az önce de dedim ya kaçan kovalaniyo benimki kaçmak değildi ama öyle algıladı sanırım iyi de oldu.. şimdi bu Dr yeniden umitlendirdi hatta vakit kaybetmeden randevuyu bile eşim kendisi aldı... O yüzden sana tavsiyem kendine yönel evet başlarda zorlanacaksin çalışıyordum yoğun şekilde onu bıraktım eşimden de çektim kendimi(yanlış anlaşılmasın çektim derken ilişki için zorlamadim kapıda karşıladım sarıldım öptüm vs ama o işi yapmadım) çok fazla boşluğa düştüm hatta bazen bugün ben ne yapacaktım dediğim bile oldu bosluktan dolayı ama çok şükür atlattım o dönemlerimi sabah kalkiyorum eşimi ise gönderiyorum çıkıp bı saat bı buçuk saat yürüyüşümu yapıyorum sabah gelip kahvaltımı yapıyorum ev topla vs öğlen oluyor kpss ye çalışıyorum canım ders çalışmak istemediği zaman kitap okuyorum el işi yapıyorum banyo dolaplarını boyadım masalı boyadım böyle böyle vakit gecirdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…