Gebeliğe Hazırlık 2020 Yılında Gebelik Planlayanlar 👶

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Altın başa bela ya, ben de evden çıkarken bile aklım kalıyordu, taksam takamıyordum.
Ev almaya karar verdik, hepsini bozdurdum, bi rahat ettim ki.
Sadece alyansım, tek taşım, beş taşım ve saatlerim kaldı. Evde değerli hiçbir şey yok. Belki farklı bir yere koyup unuttun onu.

kanka söylimde sürtsün ama sen 11 iz doğurcaksın
olacak parem inan bana olcak Allah nasip edecek önce inan

Hayatın kendisi böyle bir şey değil mi zaten? Tam anlamıyla ya da kalıcı mutluluk mümkün değil yani. Hep inişler çıkışlar var. Düşüyoruz kalkıyoruz, tekrar düşüyoruz tekrar kalkıyoruz. Ben eskiden yapılacaklar listemdeki notların üstünü çize çize giderdim. Bunlar ne zaman bitecek diye beklerdim hep. Sonra bir baktım ki o liste hiç bitmiyor. İki tanesi çıkıyor, yeni üç tane ekleniyor. O zaman bir aydınlanma yaşadım ve kabul ettim. Dedim ki yapacakların hiç bitmeyecek, bu beklenti olmadan yaşamayı öğreneceksin. Bunu içselleştirdim. Bu sefer de tarih beklemeler başladı. Hep dedim ki "Şu gün bir gelsin geçsin hele, her şey yola girecek". "Haftaya şu gün şunu atlatlayım rahatlayacağım". Sonra ikinci bir aydınlanma geldi. O tarihleri ya da olayların çözülmesini beklerken hayat geçiyor. Bunu hala tam olarak uygulayamıyorum maalesef ama "geçen gün ömürden" gözüyle bakıp yaşadığımız her günün her anın tadını çıkarmaya çalışmamız lazım. Yoksa o gelecek tarihler, yapılacak işler, halledilecek meseleler hiç bitmiyor ki. Sen şimdi güzel bir yol için ilk adımları atmaya başladın. Kendine üzülmek için de fırsat ver tabii ama her şeyin sonu gibi düşünme sakın. Öyle pürüzlerle dolu bir yol ki bu, aklına gelmeyen pat diye önüne çıkabiliyor. Onu da kabul ediyorsun, öbürüne de razı oluyorsun, "Buna da tamam" diyorsun, bir şekilde devam ediyorsun. Ben kendimi "Bu zorlu yol, daha iyi bir anne olabilmek için bana sabretmeyi, tahammül etmeyi, farkında olmadığım bir sürü şeyi öğretiyor" diye teselli ediyorum. Bilmiyorum, belki züğürt tesellisidir ama bazen de kendimizi kandırabilmemiz gerekiyor galiba. Yoksa yükümüz daha da ağırlaşıyor. Senin yolunun da bundan sonrası çiçeklerle bezeli olmayacak belki ama sağında solunda bir sürü güzel çiçek olacak. Manzarayı seyrede seyrede takılıp düşsen de kalkıp devam edeceksin. Sonunda hayırlı, sağlıklı evlatlarımız olacak inşallah. Biz elimizden geleni yapıp gerisini Allah'a bırakacağız. Değiştiremeyeceğimiz şeyler için de zaten yapabilecek bir şeyimiz yok. Sadece bizim değil, kimsenin yok

Evet eşim farklı bir yere koymuş sağolsun :) bende takmıyorum zaten bir yere gittiğimizde yok evde kimse yokken şıngır mıngır gezmenin anlamı olmuyor :) bizde 2 sene içinde ev alıcaz sanırım o zaman hepsi gidecek.kendime en azından altın bir bileklik aldırayım diyorum doğum hediyesi hatıra ömürlük :) senin aklında bir şey var mı

İşte altınları bozdurduk, ne alıcaksın bana dedim, ev alıyorum senin üstüne daha ne alıyim hediye olarak deyince sustum.

Valla bende sabahtan beri temizlik yapıyorum anca oturdum ahsjhaja.
İnşallah kuzummmm hepimiz içiin

Senin üstüne olması güzel bir jest tabi ama bilemedim sanki hediye var gibide yok gibide
Benim isteğimle alınınca hediye gibi oldu. Ben bi daha hediye isteyince, ben de babasıyım, o zaman sen de bana bi araba al dedi, gülüşüp konuyu kapattık.
Bi daha da açamam artık heralde.

Benim isteğimle alınınca hediye gibi oldu. Ben bi daha hediye isteyince, ben de babasıyım, o zaman sen de bana bi araba al dedi, gülüşüp konuyu kapattık.
Hiç o açıdan düşünmemiştim haklı eşin ama arabada büyük hediye konuyu kapatmak en iyisi olmuş

Zamana ihtiyacin var cnm cok karismissin haklisin da bazen her sey ust uste gelir. Bu senin dibe vurusun demek ki cikisin da cok yakin. Seneye bu zamanlar cok guzel seyler konusuyo olacaksin, hepsi gececek guzellik.

Kıyamam valla kuzum ben hiç aramadım direk nereye koydun dedim

E bacım madem al birazcık da sen taşı deseydin ya ben daha çok hakediom deseydin ya üste çıkmayı bilmionuz yaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…