2021 düğün sorunsalı

pembecanta

EN KARİZMATİK ÜYE
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2014
2.251
1.644
248
Keyifli Haftasonları
2 yıl flört +1 yıldır sözlülük sevdiğim kişiyle birlikteliğimiz var. 2020 baharında nişan yapacaktık oda korona izin vermedi yazın tam izinler verilmişken yapalım nişanı sonbahardada nikah yaparız diye düşünürken yakin akrabamız koronadan vefat etti yakin çevremizde ağır korona oldular malesef ki yapamadık. Simdi herkes soruyor bizde ne diyeceğiz ne yapacağız belli değil.
Nişan mecburi olmalı aile arasında diyeceğim ama sözde kimseyi çağırmadık nasil olsa nişan yapacağız düşüncesiyle simdi 1.decere akrabalarım ailemde bulunmak istiyorlar bende istiyorum .
Sözlümde nisan ayında nikah tarihi alalım diyor demesine diyorda hala hicbirsey belli değil ki . Aranızda bizimle ayni kararsızlıkta kalan arkadaşlar varsa ne yapmayı düşünüyorsunuz paylaşır mısınız?

Nişan neden mecburi? Bence sizin durumunuzda hic mecburi degil. Cunku siz zaten sozlusunuz ve herkes biliyor bunu.Nikah Nisan ayinda olsun diyorsunuz, alti ustu 2 ay nisanli kalmak icin, adet yerini bulsun diye risk almaya, insanlari riske atmaya değer mi?
Bence yapin nikahinizi gecin, sagliginizdan daha onemli degil.

Bizim de aile arasında oldu sadece anne baba ve ve biz kardeşler olarak bulunduk başka kimse çağrılmadı artık düğün nasıl olur bilemiyoruz yaza doğru olacak

Nişanın neden mecburi olduğunu pek anlamadım zaten aileler tanışıp söz adı altında resmiye dökülmüş ilişkiniz . Eğer evliliğe tam anlamıyla karar verdiyseniz nikah tarihi almanız bana daha mantıklı geldi

bir daha nişan yapmaya gerek yok. Benim nişanımda 1. Dereceden yakınlar bile yoktu çekirdek aileyle yüzük taktık bitti. Nikahında gelinlikle görsün çok merak eden. Bunlar gerçekten boş yorgunluklar. Zaten ortalık karışık.

1 yıldır sözlüymüşsünüz zaten. Nişana gerek yok bence. Boşa riske girmemek lazım. Zaten nikaha ne kalmış ki. O zaman çağırırsınız yakın ailenizi

Nişan mecburi değil bana göre. 2014te evlendik biz. Nişan fln kendi aramızda oldu geçti. Şu dönemde olsa hele nişanı bırakın düğün fln da düşünmezdim, nikaha herkesi çağırırdım geçerdim. Bence risk almayın. Maksat bir arada bir hayat sürmek değil mi neden illa kalabalık olmalu şu ortamda

Neden mecburiymiş nişan ? Çoğu kişi keyfi yapmıyor artık nişan mı kaldı? Hele şimdi korona zamanı. Direk kıyın nikah. Akrabaların seni yüzük takarken gorse ne olacakmış nikahta gelinlikle görsünler

Vallaha burda (Almanyadayim) haftaya büyük ihtimalle ortaligi tamamen kapatacaklar ve cikma yasaklari gelecek millet bir türlü akillanmadigi icin. Polis hala gizli yapilan nisan dogumgünleri ve dügünleri basiyor. Bence siz siz olun bu corona ortami gecene kadar sabredin. Ailenizden zaten birisi coronadan vefat etmis. Ikincisi sizin nisanindan ciksin istermisin? Sahsen ayni durumda olsam ertelerdim.

Sözlü kalma süreniz çok uzun zaten. Bir de üstüne nişan, ortam gerilir bu işler uzadıkça. Şuan korona dolayısıyla herşey yasak zaten. İstesenizde yakın vadede nişan yapamazsınız. Herkes nikah yapıp geçiyor bu dönemde. Durum değerlendirmesi yapıp ona göre karar verin.

evde sabah akşam acaba bulaşırsa ne yaparız küçük kızım var ona nasıl bakarım nasıl atlatırız diye kafayı yerken 1 yıldır . insanların gösteriş için Nisan dertlerini okuyunca saçımı başımı yolasim geliyor

Olağanüstü bir dönem yaşıyoruz lükslerden feragat etmemiz gerekiyor. Ben geçen yaz evlendim sadece bir nikahla. Bir şeyim eksilmedi. İyiki de düğün bilmemne deyip beklememişim sonra babacığımı kaybettim göremeyecekti adam.

Ben artik eminim: Zombiler gelse bazilari yinede nisan dügün dernek derdine düsecek. Yapacak birsey yok. Bir senedir nerdeyse herseyi 0 indirdik ama yetmiyor. Enfeksiyon sayisi inmedigi icin simdi yine tamamen kapatacaklar ortaligi. Ilk sirketler ve esnaflar batmaya basladi bile. Bu ailede biri coronadan ölmüs, agir gecirmisler dertler yine nisan Anlamak istemeyen anlamiyor demek ki

Hic kendinizi kasmayin derim. Temmuzda cekirdek ailelerle bir nisan yaptik. Agustos'ta da evde nikah yine aynı kadro ile. Gayet de risksiz temiz oldu. Isteyen takisini bir sekilde ulastirir. Bunun kusura bakilacak yani yok bu donemde. Benden iban isteyen bile oldu dugun gibi bir kutlama biz de hala istiyoruz ama bu gidisle cocugumuz da katilacak yapacagimiz dugune

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…