2021 düğün sorunsalı

Nişan yüzük takmak demekken ne ara düğüne evrildi anlamadım.
Sırf nişan için süreci uzatmak anlamsız değil mi?

Herkes sormus neden mecburi nisan diye. Ben de sorayim bari neden mecburi? Nikahiniz gecersiz mi olacak sanki nisan olmayinca?
Benim bir arkadasim gecen ay nisanlandi,sozlusunu cagirdi evde sadece anneler babalar vardi 6 kisi pasta kesip foto cekindiler yuzugu de taktilar al sana nisan oldu mis gibi.

Nişan olmadan evlilik geçerli sayılmıyorsa biz evli değiliz hatta düğünde yapmadık. Kına nikah yaptık pandemiye denk gelseydi kına bile yapmazdık. Hiç pişman değilim yapsaydık pişman olurdum

Biz nisana düğün tarihi aldık ama düzeleceği yok mecbur yine ertelicez

Benimde en korktuğum kızım ben olmasam ne yapar ben hastalanirsam kim bakar kimse bakmaz. akıl verenler g.t korkusuna korana olcaz diye kaçarlar bak desem..

Benimde en korktuğum kızım ben olmasam ne yapar ben hastalanirsam kim bakar kimse bakmaz. akıl verenler g.t korkusuna korana olcaz diye kaçarlar bak desem..

Aynen öyle. Insanalarda bir "birsey olmaz/benden kismeye zarar gelmez" kafasi var, bende anlamiyorum. Burda 40 yasinda bir kadin vefat etti (katildigi dügünde 38 den fazla kisiye bulasmis). Iki kücük cocugu da varmis. Hicbir dügün isi (benimki dahil) buna degmez.

Ben pandemi döneminde evlendim. Düğün de yapmadım. Mecbur falan değil ne nişan ne düğün. Hatta eşimin de benim de kafalarımız daha rahat oldu.

Öncelikle saçını başını yolma 1 yili geçkin koronayla savaşıyor dünya ve biz markete bile doğru düzgün gitmiyoruz burnumuzu evden çıkarmış değiliz elimizde olsa ise gitmiycez gerekli gereksiz yoruma ne gerek var şimdi su donemde keyif kaçırmak ne ? Varsa yardımcı olma gibi elinden gelen yoksa okuma bile dimi . Bunumu yapalım illa kalp mi kıralım sen gibi ?

Okursun diye umuyorum kimsenin kocasizliktan öldüğü yok aksi olsaydi 2020de nikahla aile bile katılamadığı vakitte giderdik buradaki amaç fikir alışverişi

Amin

Cahil deme hakkını kim verdi arkadaşım tanımadığın ve ne kadar hassas davrandığımı sen biliyormusun !

Okursun diye umuyorum kimsenin kocasizliktan öldüğü yok aksi olsaydi 2020de nikahla aile bile katılamadığı vakitte giderdik buradaki amaç fikir alışverişi

Ben biri kocasizliktan ölüyor dedim mi? Demedim. Öyle birsey desem zaten yine tek kadini suclamis olurdum, ama o kafada bir insan degilim. :)

Ben biri kocasizliktan ölüyor dedim mi? Demedim. Öyle birsey desem zaten yine tek kadini suclamis olurdum, ama o kafada bir insan degilim. :)
Yapmis oldugun ne denli doğru kişi kendinden sorumludur bizde kurallara uymayan birini görünce kızıyoruz kiiii o insanlar yüzünden bitmiyor ama siz herkesi ayni kefeye koymayin

Yapmis oldugun ne denli doğru kişi kendinden sorumludur
Normal durumlarda evet herkes kendinden sorumludur. Ama pandemi ortasinda mantiksiz hareket edenler o topluma da zarar veriyor, iste orda sıkıntı. Ve siz bir konuda beni yalnis anladiniz veya ben net belirtemedim: Sorun sizde degil ki. Ortada ölmüs biri oldugu halde hala sizi nisan diye sık bogaz eden akrabalarda. Sanki siz de herseyin normal bir sekilde istemezmisiniz gibi. Realist bir sekilde duruma baksak yaza kadar kurallari pek yumsatmayacaklar. Yani ya siz sabir gösterip o zamanlara erteleyeceksiniz, yada onlar normalde oldugu gibi Nisan yapmayacaginizi kabul etmek zorunda. Ilk cevabimdada yazdigim gibi kimse nisanindan veya dügününden bir ölümün sorumlugunu tasimak istemez. Insanlar bu konuda ne sizi baski altina alsin nede siz kendinizi strese sokun.

BIRDE KOSUN BIRI BIRSEY YAZMIS LINC EDELIM CILER VAR ARKADASLAR KADIN KADININ NEDEN DUSMANI BURADA ? BIRSEY YAZINCA HEMEN YUKLENMEK YERINE NIYE BU TAVIRLAR? TAMAN SIZE AYKIRI GELMIS OLABILIR YAZMAYIN O VAKIT . YADA DAHA YUMUSAK OLMAK VARKEN HEP INCITMEK.. SEY GIBI HER MAHALLEDE VARDIR YA EVLENMEYENE NEZAMAN? COCUGU OLMAYANA AA YOKMU? KIZI OLANA OĞLU? EVI OLMAYANA BURUN KIVIRAN O MESHUR TEYZE SAKIN ARKADAŞLAR YASAK VAR KIMSE İHLAL ETMIYOR KESKE HERKES BIZLER GIBI ALLAHTAN KORKUP KIMSENIN VEBALINE GIRMESE SAGLIK CALISANLARINA UZULSE!! BU SADECE SOHBET BU SADECE FIKIR ALISVERISI NİSAN OLMASADA OLUR GOBEK ATMASAKTA OLUR ELBETTEKI (KAMU SPOTU TEŞEKKÜRLER)

Tesekkur ediyorum bakin ne kadar hoş bir dilde konuşabiliyoruz niye aksi halde kırıcı yorum yapıyoruz ya isteyin biz beğenelim tüm guzel yorumlarınızı iyi geceler

Tesekkur ediyorum bakin ne kadar hoş bir dilde konuşabiliyoruz niye aksi halde kırıcı yorum yapıyoruz ya isteyin biz beğenelim tüm guzel yorumlarınızı iyi geceler

Insallah tüm tahminlere ragmen bu beladan cabuk kurtuluruz da siz istediginiz gibi nisan dügünde yaparsiniz. Iyi geceler

8 yıldır sevgiliyiz şuanda da nişanlıyız ama düğünü bu kadar dert etmiyorum önemli olan sevdiklerimize birşey olmaması elbet bir gün düğün kavuşma vs. Olucak. Bunun bilincinde olursanız kararsızlıkta ortadan kalkar. Kimseyi riske atmaya hakkımız yok bir de düğünden dolayı :)

Elbetteki yok öyle bir zihniyette yok zatii
Dedim belki bizimle ayni durumda olan siz gibi arkadaşlar vardır konuşuruz ne düşünüyorsunuz ne gibi yol izleme dusuncesindesiniz yoksa simdi nereye ne yapıyoruz canım çift maskeyi teke düşüremedik daha kaldi NiŞAN ahaha

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…